-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Υπέρ...
( καθότι D-Jet in προσφάτως...)
αλλά όχι από τώρα, βέβαια!Για τους τζερτζελέδες των 80Κ κανένα σχόλιο! Τα 15Κ για το NYC τα έδινα με όλη μου την ψυχή, για τα υπόλοιπα λυπάμαι! Όχι μόνο μου φαίνονται απίστευτα ακριβά αλλά νομίζω ότι είναι και απίστευτα κιτς.
Όπως είπε και ο Κρούσης, εκκλησάκι (κατά προτίμηση νησιώτικο και όσο γίνεται μακρύτερα από την Αθήνα), απλά ρουχαλάκια, λίγος κόσμος (max 25-30 άτομα) και καλός.
Το σπίτι υπάρχει οπότε από τα 50Κ τα 25 στην κυρά για ένα beetle cabriolet που της αρέσει και τα άλλα 25...βλέπουμε!Φαντάζομαι ότι και η αισθητική όλων δεν συμφωνεί και σίγουρα ο συμψηφισμός λίγοι = καλοί δεν είναι απόλυτος!!!!!! Επίσης παντού υπάρχουν κάποιοι που θα σχολιάσουν/ζουν αρνητικά... αλλά συνήθως δεν ασχολείσαι!!!! τα αφήνεις στις Τατιάνες!!!!
-
Γενικά ήμουν υπέρ του γάμου σαν θεσμού, να φτιάξεις οικογένεια, να είσαι με κάποιον που θέλεις, να κάνεις παιδιά (νόμιμα) κλπ κλπ. Από την άλλη έβλεπα πολύ δύσκολο να βρεθεί κατάλληλο άτομο χωρίς να κάνω απελπιστικά πολλούς και σημαντικούς συμβιβασμούς. Καθώς αναγνωρίζω ότι δεν είμαι και εντελώς συνηθισμένος και διαθέτω αρκετές παραξενιές είχα αποδεχτεί την πιθανότητα να μείνω ελεύθερος.
Τώρα όμως που βρήκα και το κατάλληλο άτομο (καλύτερο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να περιμένω, εντελώς κατάλληλη για μένα και μάλλον ακατάλληλη για τους άλλους, με τις ίδιες παραξενιές και απόψεις....) αισθάνομαι έτοιμος και εντελώς υπέρ και έχω αρχίσει να το οργανώνω στο μυαλό μου. Σχετικά με τις διαδικασίες η κατάσταση βλέπω ότι μπορεί να ξεφύγει τελείως οικονομικά και δεν είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο... (ούτε ανέχομαι οποιοσδήποτε γονιός-πεθερός να επωμιστεί τέτοια υπερβολικά έξοδα) Με χαρά η υποψήφια σύζυγος συμφωνεί απολύτως με τις απόψεις μου ενώ όλοι οι γονείς αισθάνονται ότι δεν χρειάζονται υπερβολές.... (σπάνιο, μιας φίλης μου ο πεθερός, ο πατέρας του αγοριού, ήταν που ήθελε μεγάλο γάμο.... ένας να τον θέλει την πάτησες)
Και εγώ θεωρώ ότι ο γάμος πρέπει να γίνεται για τους κοντινούς μόνο, αυτούς που πραγματικά θα ευχαριστηθούν να είναι στο δικό σου γάμο (και όχι επειδή είναι μεγάλο κοινωνικό γεγονός και θα κάνουν επίδειξη, θα περάσουν καλά, θα φάνε και θα πιούνε.....). Ως τέτοιος δεν χρειάζεται περιττές γκλαμουριές και υπερβολές οπότε ούτε και μεγάλα έξοδα.
Τα διάφορα **venues **(ξενοδοχεία, κτήματα κλπ) ζητάνε ό,τι θέλουν. Η λύση του επαρχιακού γάμου και μάλιστα με σχετικά δύσκολη πρόσβαση αποκλείει μερικούς και όπως αναφέρθηκε απλοποιεί τα πράματα και είναι και οικονομικό. Από την άλλη θέλει πιο πολλές εκδρομές για την προετοιμασία και καθώς είμαστε εργαζόμενοι, εγώ πολύ μακριά και δεν θέλουμε να πολυταλαιπωρήσουμε τους γονείς μάλλον αποκλείεται. Άσε που προκύπτουν νέες διαδικασίες για μεταφορά και διαμονή, εύρεση δωματίων κλπ μπελάδες.
Είμαι εναντίον της βιντεοσκόπησης. Πρέπει να είναι απίστευτα ενοχλητικό να έχεις τα προβόλια επάνω σου.... Από την άλλη βέβαια όπως είπε και φίλος μου βασικά ο γαμπρός είναι ο β ρόλος σε ένα έργο της μεγάλης ημέρας της νύφης. Όλα γίνονται για να γυριστεί το DVD το οποίο αποτελεί την ολοκλήρωση και την απόδειξη της επιτυχίας μιας γυναίκας. Το οποίο DVD θα δει ξανά και ξανά με τις φίλες της για να σχολιάσουν ατελείωτα...
**Φωτογραφίες **ναι, ας έχει οριστεί φίλος σχετικός με το άθλημα σαν αρχιφωτογράφος και να επιτρέπεται όποιοι θέλουν να τραβάνε και μετά να τις περάσεις στο PC. Έτσι αποφεύγεις να έχεις ξένους (συνήθως κακοντυμένους και σπάνια ευγενείς) να σε φωτογραφίζουν.
Το **νυφικό **φαίνεται ότι είναι ακόμα ένα τρελλό κονδύλι και σπατάλη. Μια καλή περίπτωση είναι δανεικό νυφικό από την αδελφή ή φίλη της νύφης ή το νυφικό μάνας, θειάς, νονάς, γιαγιάς οπότε σου κοστίζει μόνο τυχόν μικρομετατροπές. Γενικά είναι μεγάλο λάθος να αγοράζεις πα παπούτσι νύφης όταν μπορείς να αγοράσεις ένα καλό παπούτσι πολύ φτηνότερα. Τα ίδια και για κοστούμι κλπ γαμπρού. Οποιοδήποτε αντικείμενο ή υπηρεσία ζητηθεί στην ίδια πρόταση με γάμο υπερτιμολογείται κατά πολλές 100άδες %. Άκου για χτένισμα και μακιγιάζ τόσα λεφτά... τόσο καιρό ποιος την έβαφε. Έστω να πας στον επαγγελματία και του πεις χτένισμα και βάψιμο για βραδυνό γλέντι. Αν πεις ότι παντρεύεσαι εσύ ξαφνικά η τιμή εκσφανδονίζεται.
**Αυτοκίνητο **δεν χρειάζεται να νοικιάσεις, πάλι σε εκμεταλλεύονται. Βρίσκεις έναν φίλο με κατάλληλο αυτοκίνητο και τον αγγαρεύεις κι έχει και πιο πολύ πλάκα. (...για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες βαψίματος της Bristol παρακαλώ....)
Επίσης είμαι εναντίον της όλης τυποποιημένης κατάστασης. Περάστε εδώ. Στηθείτε έτσι, κρατηθείτε έτσι, κόψτε την τούρτα τώρα, φιληθείτε τώρα. Α, δεν το έπιασε η κάμερα ξανακάντε το κλπ. Ή το αντίθετο πχ αν τύχει να παραπατήσει η νύφη περιέργως αυτό το ιδιαίτερο συμβάν, χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου γάμου που το διαφοροποιεί από των αλλωνών αποκόπτεται από κάθε καταγραφή έτσι ώστε το τελικό προιόν να αποτελεί το ίδιο έργο απλά με άλλους πρωταγωνιστές...
Κάτι άλλο όμως που έχει σημασία, καθώς είμαι από τους τελευταίους ελεύθερους που γνωρίζω στον κύκλο μου είναι ότι τόσα **δώρα **έχουν κάνει οι 2 οικογένειες καιρός είναι να τα εξαργυρώσουν/ πάρουν πίσω. Ιδανικά χωρίς να χρειαστεί να τα πληρώσουν για το μυστήριο-γλέντι. Από την άλλη κατινιές του στυλ σας καλούμε στο γάμο αλλά μετά καλούμε τους μισούς για τη συνέχεια αρνούμαι. Οπότε μου προέκυψε το αδιέξοδο από τη μία να μην θέλω να πληρώνω για να γλεντάνε οι 'γνωστοί' αλλά από την άλλη να θέλω να τους πάρω τα δώρα τους!
Έτσι σαν λύση με βλέπω να καταλήγω σε κάτι που βρίσκω πολύ συμπαθητικό και αξιοπρπεπές αλλά και σχετικά οικονομικό. Το έχουν ήδη κάνει κι άλλοι γνωστοί μου και το βρήκα συμπαθέστατο. Γάμος που ακολουθείται άμεσα και επιτόπου από κοκτέιλ πάρτυ με σαμπάνια και περαστούς δίσκους με διάφορα μεζεδάκια κλπ. Απαιτείται εκκλησία με χώρο και να μην έχει άλλο γάμο μετά. Είναι ευχάριστο, πολύ πιο οικονομικό και τελειώνεις νωρίς ώστε να πας και σπίτι σου (οι καλεσμένοι εννοώ) ή αν θέλεις να βγεις κιόλας μετά. Επιπλέον γλυτώνεις τις μεταφορές, με ένα παρκάρισμα και τα δυό (ιδανικά σε μέρος με εύκολο παρκάρισμα). Δεν πληρώνεις venue, φαγητό, τραπέζια και μπορείς να περιορίσεις πολύ καρέκλες ή να έχεις λίγα τραπεζάκια, λίγους καναπέδες, ομπρέλες κλπ. DJ επίσης μπορεί να μην χρειαστεί.
Μετά, είτε την ίδια μέρα είτε κάποια κοντινή μπορείς να γλεντήσεις με τους φίλους σου (με όποιον τρόπο σας ταιριάζει είτε σπίτι με επιτραπέζια και πίτσες είτε σε μαγαζιά με πίστες και λουλούδια...μπλιάχ). Έτσι και τους έχεις από κοντά και τους χαίρεσαι αλλά και αυτοί σε βλέπουν και δεν σε μοιράζονται με τους 'γνωστούς'.
Όσο για **ταξίδι μέλιτος **πάλι λόγω εργασίας δεν είναι εύκολο αλλά σίγουρα νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι αμέσως μετά το γάμο. Όσοι το έκαναν ταλαιπωρήθηκαν, ας περάσουν τουλάχιστον 2-3 μέρες να συνέλθουμε, να πακετάρουμε πράματα, δώρα κλπ και μετά ταξίδια.
Ποιες οι απόψεις σας για τις σκέψεις μου?
Δεκτές προτάσεις, ιδέες κλπ. -
Φίλε μου η όλη ιστορία γάμος..... είναι το περιτύλιγμα... αμα γουστάρεις τον άνθρωπο σου και περνάς καλά να κάνεις το γαμο όπως εσύ θέλεις, να το γλεντήσεις και να μην συμβιβαστείς με τίποτα και με κανένα, παρά μόνο να προσέξεις το οικονομικό αν δεν το αντέχεις ή δεν θέλεις να τα χαλάσεις!!!!!!
-
Παντρεύτηκα πριν 20 χρονια!!
Ηθελα κι εγω ένα γάμο σε ένα εκκλησάκι με λίγους φίλους.
Τελικά έγινε μεγάλος γάμος με δεξιώσεις κλπ...Δεν ήταν η προτίμησή μου αλλά το ζητούμενο μου ήταν να είμαι με την γυναίκα μου! Ολα τα άλλα ήταν σε δεύτερη μοίρα!
Ακόμα πάντως το σκέφτομαι! Και θα ήθελα να μπορέσω κάποτε να βρεθω σε τέτοιο γάμο!
20 φίλοι....4 αρνιά...μπόλικο κρασί....και γλέντι!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Παντρεύτηκα πριν 20 χρονια!!Ηθελα κι εγω ένα γάμο σε ένα εκκλησάκι με λίγους φίλους.
Τελικά έγινε μεγάλος γάμος με δεξιώσεις κλπ...Δεν ήταν η προτίμησή μου αλλά το ζητούμενο μου ήταν να είμαι με την γυναίκα μου! Ολα τα άλλα ήταν σε δεύτερη μοίρα!
Ακόμα πάντως το σκέφτομαι! Και θα ήθελα να μπορέσω κάποτε να βρεθω σε τέτοιο γάμο!
Καλά να 'μαστε, stay tuned σε μερικά χρόνια από τώρα
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Παντρεύτηκα πριν 20 χρονια!!Ηθελα κι εγω ένα γάμο σε ένα εκκλησάκι με λίγους φίλους.
Ομοιοπαθης αν και το καιρο το δικο μου (1973) μολις και αρχιζε η μοδα και ετσι το φαγοποτι εγινε μονο με γονεις,αδελφια και κουμπαρια.
Οσον αφορα το γαμο που αποζηταμε, ευχομαι να το ζησουμε στους γαμους των παιδιων μας.
-
onyx !
πράγματα που εσένα μπορεί να μη σου αρέσουν, ίσως αρέσουν στην κοπέλα. Πράγματα άχρηστα για τον ένα μπορεί να είναι σημαντικά για τον άλλο. Άρα πρώτα ΡΩΤΑ χωρίς να δείχνεις τι θες ο ίδιος για να είναι όλα καλά.Νυφικό: ενοικίαση, κατά προτίμηση ενός ολοκαίνουριου (φαίνεται πότε κάποιο είναι με τις ούγιες άπιαστο). Η αγορά είναι πεταμένα λεφτά.
Γαμπριάτικο: αγορά ενός πολύ καλού κουστουμιού, όχι ενός ενδύματος για το γάμο που δεν θα το ξαναβάλεις. Είναι και κομψότερο.Βίντεο: μη χαλιέσαι, έχει πλάκα και ενδιαφέρον (συλλαμβάνεις και φάτσες που κάνουν διάφορα πίσω από την πλάτη σου ). Πες μόνο στον τύπο να είναι καλοντυμένος και διακριτικός.
Μην τσιγκουνευτείς την κομμώτρια για την κοπέλα, να έρθει στο σπίτι κι ας μην ξαναπεράσει η νύφη από κομμωτήριο για 1 χρόνο. Μεγάλη ευκολία γιατί έτσι και χαλάσει το μαλλί ενώ θα φοριέται αργότερα το νυφικό θα έχετε δράματα.
Τυποποίηση υπάρχει αν θες. Αν δεν θες, κάνεις ό,τι γουστάρεις. Διασκεδάζουν όλοι περισσότερο έτσι.
Αυτοκίνητο: ε, όλο και κάποιος θα έχει μια mercestern . Να είναι όμως 4πορτο και άνετο, όχι κανένα κάμπριο με πίσω θέσεις για νάνους.
Κάλεσε όσους θες στο τραπέζι, είναι όντως δύσκολη απόφαση αλλά δεν μπορείς να τους καλέσεις όλους. Άλλωστε πολλοί θα βαριούνται και απλώς θα επιθυμούν να βγάλουν την 'υποχρέωση'. Τόσο το καλύτερο. Αν δεν τους καλέσεις καθόλου (ούτε στην τελετή) θα είναι ίσως χειρότερα.
Για το τραπέζι όλα είναι θέμα γούστου, αριθμού ατόμων και βαλαντίου. Για τη μουσική βρες κάποιον dj με mp3. Θα έχει τα πάντα και αν είναι φάτσα θα καταλαβαίνει πότε πρέπει να παίξει τι.
-
Στα παιδιά μου, φυσικά, θα αφήσω απόλυτη ελευθερία επιλογής.
Μακάρι να μου ζητήσουν κάτι τέτοιο!!!..Το χωριο εχει άπλα!!!
-
Εγώ τρέχω και για μαξιλάρες!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ τρέχω και για μαξιλάρες!!!Αν εννοεις αυτο που εννοω στη δικη μου εποχη τρεχαμε για κρεβατακι.
-
ΓΑΜΟΣ:ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
Ναι και με τα μπούνια!
(Σας το λέει κάποιος που συζούσε 9 χρόνια με τη γυναίκα του,πριν παντρευτεί )
Παντρευτείτε αυτήν που ερωτευτήκατε-κάνει καλό
-
... πολυ ενδιαφερον τοπικ..
διαβαζω αποψεις αυτων που ειναι υπερ, αυτων που ειναι κατα..θα σταθω λιγο στο οτι 'ειχα παρει αποφαση οτι υπαρχει περιπτωση να μεινω μονος μου' για διαφορους λογους, ειτε επειδη ειμαι ιδιοτροπος, ειτε επειδη δε θελω να 'συμβιβαστω'...
η απαντηση μου ειναι η εξης:ΟΛΟΙ βρισκουν καποια στιγμη το ταιρι τους.
Ειναι απλα θεμα επιλογης.. και οταν λεω επιλογης, μη νομιζετε επιλογης δικης μας! επιλογη του αντιθετου φυλλου ειναι που με καποιο μαγικο τροπο την παρουσιαζουν σα δικη μας (μικρη σημασια εχει, αφου το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.. ειμαστε ευτυχισμενοι)
Οποτε, οταν ερθει η ωρα τους... την πατησαμεοι διαφορετικες αποψεις (κυριως αυτων που ειναι υπερ - ενθερμοι, θετικοι και ψιλο-αδιαφοροι με ολιγον ναι μεσα) ειναι το ποσο καλα δουλευει το συστημα και διαφοροποιειται αναλογα με τη δοσολογια που μας ποτιζουν
επι της ουσιας γαμος μονο για οικογενεια.. διαφορετικα μια χαρα μπορεις να συζησεις
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
ΓΑΜΟΣ:ΝΑΙ ή ΟΧΙ?Ναι και με τα μπούνια!
(Σας το λέει κάποιος που συζούσε 9 χρόνια με τη γυναίκα του,πριν παντρευτεί )
Παντρευτείτε αυτήν που ερωτευτήκατε-κάνει καλό
Γιατρε τα λες μια χαρα, αλλα σε ποσους εχει τυχει αυτο?
-
Κυρίως σε όσους έχουν παλέψει γι' αυτό.
-
το κυριως κρυβει πολλα
-
Aν μπορεις να δεχεσαι και να συμφωνεις με τις ιδεες του αλλου ενω οι δικες σου περνανε απο κρισαρα.
Αν μπορεις να κανεις υποχωρησεις χωρις να περιμενεις και απο τον αλλο το ιδιο.
Αν μπορεις να καθεσαι μεσα ενω η καρδια σου φτερουγιζει για εξω.
Αν μπορεις να μαγειρευεις.
Αν η τσεπη σου αντεχει και συνεταιρο.
Αν τα νευρα σου ειναι σε διαρκη αχρηστια.
Αν η μαμα σου δεν ειναι πιο καλη απο τη αλλη μαμα.
Αν δεν σε πειραζουν οι οσμες του αλλου.
Αν...(υπαρχουν τοσα ακομη αν)
Τοτε κοριτσι (η αγορι) μου παντρεψου και θα εισαι πιο ευτυχισμενος απο οτι εισαι τωρα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Να ρίξω τιμές ή όχι ????????
Πάντως έγινε μέγα τζερτζελες στο γάμο...Bachelor Νύφης – 500 (Επειδή ήταν μόνο γυναίκες (τουλάχιστον έτσι φαντάζομαι) για να γίνει λίγο τζερτζελές πήγα το προηγούμενο βράδυ στο κέντρο άφησα 500 euria στην λουλουδου και της λεω ρίξ’ τα αύριο στα κορίτσια...)
.............................................................................................Σε παραδέχομαι! Πολύ μ'αρεσε αυτό με τα λουλούδια για τα κορίτσια !!!!
-
πατερα περιγραφεις λιγο τον μαζοχισμο ή κανω λαθος?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
πατερα περιγραφεις λιγο τον μαζοχισμο ή κανω λαθος?Τον εν γαμω διαβιουντα δηλαδη τον γαμημ%^&.
Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?