-
Πριν το γάμο:
Ένας/Μία εκ των δύο βγάζει 5.000 κι ο άλλος/η 1.000
Θ'αλλάξει κάτι μετά;
κι αν κάποιος από τους δύο βγάζει... λιγότερα λόγω αυξημένων υποχρεώσεων;
Και σιγά μην δεν υπάρχει φιλιπινέζα/ρωσίδα με 10Κ το μήνα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Για πες μου τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.
Χωρις να ειμαι ειδικος, χωρις να εχω καμια σχεση με νομικη (το αντικειμενο το σπουδων μου ηταν εντελως ασχετο) και απλα απο εμπειριες φιλων και γνωστων.
Η 'αδικια' ξεκιναει στο οτι κατα πασα πιθανοτητα, το παιδι παει στη γυναικα. (ο νομος αν θυμαμαι καλα, λεει οτι παει στον πιο καταλληλο, ο οποιος ομως ειναι στο 99% των περιπτωσεων η γυναικα.
Για να μη γινει αυτο, πρεπει να αποδειχτει οτι η γυναικα δεν ειναι σε θεση να μεγαλωσει το παιδι, συνηθως αυτο γινεται αν το ζητησει η ιδια η αν εχει πολυ σοβαρα ψυχικα νοσηματα. Ετσι ο αντρας προβλεπεται να πληρωνει διατροφη, η οποια ειναι αντιστοιχη του εισοδηματος του.
Επισης, το δικαστηριο οριζει καποιες μερες που μπορει να παιρνει το παιδι (συνηθως 2-3 φορες τη βδομαδα απο λιγες ωρες, καθε δευτερο ή τριτο σ/κ, και καποιες γιορτες.
Το κρατος (διαφωνω με τον Μανγκο) δεν προστατευει το γαμο, μαλλον τη γυναικα προστατευει, αφου συνηθως αυτη παιρνει και το παιδι + διατροφη, η οποια θεωρητικσ μπορει να'ναι για το παιδι, αλλα
Παντως, η ελλαδα εχει πολυ δικαιοτερη νομοθεσια πανω στο θεμα απ'οτι οι ΗΠΑ.
Σχετικα με τις περιουσιες. Αν δεν εχει οριστει αλλιως, αν θυμαμαι καλα, προβλεπεται μοιρασια σ'αυτα που χτιστηκαν μετα το γαμο. Θα ρωτησω φιλο, προσφατα χωρισμενο και επανερχομαι.Αν περνουν τα παιδια οι γυναικες τα περνουν γιατι δεν δουλευουν. Τωρα ομως που εργαζονται οι γυναικες, εχουν πληθυνει οι εργαζομενοι μπαμπαδες με παιδια ....
Ηδη αρκετοι αετονυχηδες την πεφτουν σε πλουσιες κοπελες με στοχο την περιουσια τους... Και αν χωρισουν δικαιουνται και τη διατροφη.....ΚΑΛΟ Ε ?Και 100% αληθινο
-
Θα πω και το αλλο γιατι οποτε μπαινω σε αυτο το τοπικ τα παιρνω.
ξερετε ποσοι ανθρωποι (αντρες κυριως) δουλεψαν με κοπο για να βγαλουν 5 δεκαρες,δανειστηκαν για να παρουν ενα σπιτι και ενα αμαξι και παντρευτηκαν λαθος γυναικα ?
Η οποια σε αναγκαζει η να της αφησεις το σπιτι(χαρισμα σου που λενε), η να το πουλησεις και να παρει το μεριδιο της.
Το ιδιο με το αυτοκινητο καθως και με οτι αλλο υπαρχει.Προσωπικα γνωριζω 4 ανθρωπους οι οποιοι εχασαν σπιτι και αυτοκινητο, χωραφια, μαγαζι...
Και πηγαν να μεινουν με νοικι και επρεπε να πληρωνουν το νοικι και τις δοσεις του δανειου για το σπιτι που πηρε η γυναικα και δουλευαν 2 δουλεις και σαββατοκυριακα.... ξερεις τι ειναι στα 40 σου να τρεχεις και να μην φτανεις ??? -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Αν περνουν τα παιδια οι γυναικες τα περνουν γιατι δεν δουλευουν. Τωρα ομως που εργαζονται οι γυναικες, εχουν πληθυνει οι εργαζομενοι μπαμπαδες με παιδια ....
Ηδη αρκετοι αετονυχηδες την πεφτουν σε πλουσιες κοπελες με στοχο την περιουσια τους... Και αν χωρισουν δικαιουνται και τη διατροφη.....ΚΑΛΟ Ε ?Και 100% αληθινο
Δε νομιζω. Πολλες δουλευουν, απλα η γυναικα ως μητερα κρινεται σχεδον παντα καταλληλοτερη να κρατησει το παιδι.
Αλλα αν δειτε τον εαυτο σας απο μακρια,θα δείτε εναν εγωπαθή και απομονωμένο ανθρωπο,που η εξελιξη του εχει σταματησει.
και ολα αυτα επειδη δε θελετε να παντρευτειτε
αλλα οταν ο αλλος ειναι ΑΛΗΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΑΚΙΑΣ (βλεπε lkar) τί περιμενεις;
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Θα πω και το αλλο γιατι οποτε μπαινω σε αυτο το τοπικ τα παιρνω.ξερετε ποσοι ανθρωποι (αντρες κυριως) δουλεψαν με κοπο για να βγαλουν 5 δεκαρες,δανειστηκαν για να παρουν ενα σπιτι και ενα αμαξι και παντρευτηκαν λαθος γυναικα ?...
Να πω κι εγώ κάτι κι ας μην τα παίρνω;
Γνωρίζω περισσότερες γυναίκες που παντρεύτηκαν λάθος άνδρα, απ' ότι άνδρες που παντρεύτηκαν λάθος γυναίκα. ΠΟΛΥ περισσότερες.
Και κάτι ακόμα: Σιγά μη χέστηκε καμία (ή κανείς) για την περιουσία του ενός αμαξιού, ενός σπιτιού και 5 δεκάρων! Παντρεύονται οι άνθρωποι ελπίζοντας σε οικογένεια, μετά κάποιοι χάνουν τον προσανατολισμό τους.
Γι' αυτό προσοχή: Όταν ψωνίζετε για το γάμο, μην τσιγκουνευτείτε στην πυξίδα. -
Αν ανησυχούσα τόσο προ γάμου ωστε να σκεφτόμουνα το προγαμιαίο, δεν θα είχα παντρευτεί καθόλου. Η υπογραφή του προγαμιαίου συμβολαίου για μένα είναι τέτοια απόδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης, που δεν νομίζω οτι μπορεί να ξεπεραστεί ποτέ και να επιτρέψει μια υγιή σχέση.
Για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα, οχι δεν έχουν αλλάξει πολλά μετά το γάμο. Απλά σε βλέπουν λίγο πιο σοβαρά κάτι συγγενείς, γείτονες κτλ, ξαφνικά αποκτάς μια ανεξήγητη υπόσταση...
Τέλος, το θέμα του κοινού ταμείου μου φαίνεται αστείο. Υποτίθεται οτι αποφασίζεις απο κοινού για όλα τα θέματα, το ξεχωριστό ταμείο τι νόημα έχει, για να έχεις διαφορετική διαπραγματευτική ισχύ ή να κάνεις οτι κατέβει του κεφαλιού σου; Το θεωρώ ασέβεια προς τον άλλο..
Δόξα τω Θεό, αν και τα χρήματα δεν περισσεύουν και πρέπει να γίνονται επιλογές, διατηρούμε μόνο κοινό ταμείο (αλλά το κάναμε και πρό γάμου βέβαια...) και καταφέρνουμε πάλι ο καθένας να κάνει την σπατάλη του, είτε είναι το ν-οστό ζευγάρι πέδιλων-τσάντας, είτε είναι η 'καλύτερη' κάρτα γραφικών μου ή το πιο ΄γρήγορο' μηχανάκι . Εμπιστοσύνη και αγάπη αμα υπάρχει, όλα τα συμβόλαια του κόσμου δεν κάνουν μία....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
και ολα αυτα επειδη δε θελετε να παντρευτειτε
αλλα οταν ο αλλος ειναι ΑΛΗΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΑΚΙΑΣ (βλεπε lkar) τί περιμενεις;
κοίτα αν είναι να εξελιχθώ από το γάμο, δεν βάζω ένα ΦΠΕ να δικαιολογήσω και το αλήτης κοντράκιας;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θα πω και το αλλο γιατι οποτε μπαινω σε αυτο το τοπικ τα παιρνω.
ξερετε ποσοι ανθρωποι (αντρες κυριως) δουλεψαν με κοπο για να βγαλουν 5 δεκαρες,δανειστηκαν για να παρουν ενα σπιτι και ενα αμαξι και παντρευτηκαν λαθος γυναικα ?...
Να πω κι εγώ κάτι κι ας μην τα παίρνω;
Γνωρίζω περισσότερες γυναίκες που παντρεύτηκαν λάθος άνδρα, απ' ότι άνδρες που παντρεύτηκαν λάθος γυναίκα. ΠΟΛΥ περισσότερες.
Και κάτι ακόμα: Σιγά μη χέστηκε καμία (ή κανείς) για την περιουσία του ενός αμαξιού, ενός σπιτιού και 5 δεκάρων! Παντρεύονται οι άνθρωποι ελπίζοντας σε οικογένεια, μετά κάποιοι χάνουν τον προσανατολισμό τους.
Γι' αυτό προσοχή: Όταν ψωνίζετε για το γάμο, μην τσιγκουνευτείτε στην πυξίδα.Και οι γυναικες που παντρευτηκαν λαθος αντρα τι εχασαν ? Οι αντρες και στις δυο περιπτωσεις τι εχασαν ? Αν δεν εχεις στον ηλιο μοιρα η δεν σε ενδιαφερει και τοσο το πως δουλευει ο καπιταλισμος, τοτε ονειρευεσαι αγαπες λουλουδια και αγαπημενες made in usa TV οικογενειες. Αλλιως προγαμιαιο και τελειωσες. Ο ερωτας φευγει και η συμβιωση χωρις αυτον δεν ειναι τοσο ευχαριστη πια. Δεν ειναι σωστο να καταπιεζεις τον εαυτο σου επειδη νιωθεις υποχρεωση η επειδη λυπασαι τον αλλον η πολυ απλα οπως και στη δικη μας περιπτωση επειδη φοβασαι οτι θα χασεις τη μιση περιουσια σου αν θελησεις να αλλαξεις σελιδα στη ζωη σου
Αληθεια τη στιγμη που η ζωη εχει γινει τοσο φτηνη και μπορει καποιος να στην αφαιρεσει για να σου κλεψει ενα πορτοφολι εσυ εξακολουθεις να πιστευεις οτι δεν νοιαζεται κανενας για σπιτι η αμαξι κ.λ.π. ?
Προσεξε εγω δεν εννοω μονο οτι καταστρωνουν σχεδια προκειμενου να αποκτησουν αυτα τα αγαθα(αν και πολλες φορες γινεται και αυτο) . Αλλα απο την αλλη δεν ειναι τυχαιο οτι οι γυναικες κυνηγουν τους πλουσιους αντρες.. δε νομιζεις ? -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
...Ο ερωτας φευγει και η συμβιωση χωρις αυτον δεν ειναι τοσο ευχαριστη πια.Πάσσο. Για να το λες, θα ξέρεις!
Δεν ειναι σωστο να καταπιεζεις τον εαυτο σου επειδη νιωθεις υποχρεωση η επειδη λυπασαι τον αλλον η πολυ απλα οπως και στη δικη μας περιπτωση επειδη φοβασαι οτι θα χασεις τη μιση περιουσια σου αν θελησεις να αλλαξεις σελιδα στη ζωη σου.
Στη χειρότερη, θα χάσεις τη μισή απ' όση απέκτησες μετά το γάμο στην απόκτηση της οποίας είχε σίγουρα συνεισφορά και ο άλλος, είτε οικονομική, είτε ηθική, είτε και τα δυο. Οπότε, τι είχαμε, τι χάσαμε;
Αν υποθέσουμε ότι έχεις και παιδιά, καλώς πληρώνεις (το 70% των ανδρών δεν πληρώνουν γιατί είναι μάγκες κι έχουν άλλα έξοδα που φαίνεται ότι δεν είχαν κατά τη διάρκεια του γάμου τους) για τη διατροφή τους, ανάλογα με το εισόδημά σου... Αλλα απο την αλλη δεν ειναι τυχαιο οτι οι γυναικες κυνηγουν τους πλουσιους αντρες.. δε νομιζεις ?
Ενώ οι άνδρες κυνηγάνε τις φτωχές πλην τίμιες, έ;
-
Αρκετοί κυνηγάνε τις φτωχές πλην άτιμες. Ας πρόσεχαν.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Και οι γυναικες που παντρευτηκαν λαθος αντρα τι εχασαν ? Οι αντρες και στις δυο περιπτωσεις τι εχασαν ? Αν δεν εχεις στον ηλιο μοιρα η δεν σε ενδιαφερει και τοσο το πως δουλευει ο καπιταλισμος, τοτε ονειρευεσαι αγαπες λουλουδια και αγαπημενες made in usa TV οικογενειες. Αλλιως προγαμιαιο και τελειωσες. Ο ερωτας φευγει και η συμβιωση χωρις αυτον δεν ειναι τοσο ευχαριστη πια. Δεν ειναι σωστο να καταπιεζεις τον εαυτο σου επειδη νιωθεις υποχρεωση η επειδη λυπασαι τον αλλον η πολυ απλα οπως και στη δικη μας περιπτωση επειδη φοβασαι οτι θα χασεις τη μιση περιουσια σου αν θελησεις να αλλαξεις σελιδα στη ζωη σου
Αληθεια τη στιγμη που η ζωη εχει γινει τοσο φτηνη και μπορει καποιος να στην αφαιρεσει για να σου κλεψει ενα πορτοφολι εσυ εξακολουθεις να πιστευεις οτι δεν νοιαζεται κανενας για σπιτι η αμαξι κ.λ.π. ?
Προσεξε εγω δεν εννοω μονο οτι καταστρωνουν σχεδια προκειμενου να αποκτησουν αυτα τα αγαθα(αν και πολλες φορες γινεται και αυτο) . Αλλα απο την αλλη δεν ειναι τυχαιο οτι οι γυναικες κυνηγουν τους πλουσιους αντρες.. δε νομιζεις ?Έλα ντε...τι να χάσουν, πέρα από τα χρόνια τους και οτι μετά πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά συνήθως μόνες τους κατα κύριο λόγο...Για να μην μιλήσω για το οτι μετά που βρίσκεις άντρα που να σε θέλει στα 35.....45 με παιδιά... Τόσες αλλόδαπές εικοσιπεντάρες κουκλάρες κυκλοφορούν.
Άσε που συνήθως θα θέλει (και καλά κάνει) δικά του παιδια.Εσύ μιλάς για χρήματα...Το οτι οι περισσότερες μετά δεν μπορούν να βρούν κάποιο αξιόλογο άνθρωπο να παντρευτούν για να μην γεράσουν μόνες τους και αναγκαστικά καταλήγουν με τον λιγότερο μ@λ@κ@ δεν μετράει πουθενά.
Επίσης δεν μου αρέσει και αυτή η γενικότητα το ότι όλες οι γυναίκες ψάχνουν τον πλούσιο γαμπρό...πλέον δουλεύουν και απλά θέλουν και έχουν ανάγκη κάποιον να τις κάνει ευτυχισμένες.
-
Μόνο μέσω γάμου θα γίνουν ευτυχισμένες;
-
lkar, μια λέξη μόνον σε απάντηση:
Οικογένεια. -
Θυμαμαι οταν επισκεφτηκα καποιον καθηγητη ψυχολογιας για καποιο προσωπικο θεμα, και συγκεκριμενα οταν μου εκμηστηρευτηκε οτι οταν οι κοπελες ακουγαν οτι βιολογικα ο ερωτας κραταει 18 μηνες (μεσος ορος) εβγαιναν απο το αμφιθεατρο κλαμενες....
Για ποια ευτυχια μιλαμε ? Η ευτυχια ειναι προσωπικη και δεν χρειαζεται κανενας για να σε κανει ευτυχισμενο,αν αγαπας τον εαυτο σου θα βρεις τροπους για να εισαι αυτυχισμενος χωρις να εχεις αναγκη καποιον. Αν θες να μοιραστεις την ευτυχια σου, μοιρασου τη χωρις να απαιτεις απο τον αλλο να μη φυγει μεσω του γαμου
Αν εισαι αξιολογος ανθρωπος θα βρεθει αντρας να σε παρει.
Αλλα για να βρηκες ανθρωπο ο οποιος σε παρατησε παει να πει οτι δεν ξερεις να κανεις επιλογες αρα δεν πρεπει να εισαι και τοσο αξιολογος οποτε παλι σε μαλακα θα πεσεις. Αν θελει δικα του παιδια ας του κανει η γυναικα αν θελει και αυτη. -
Είναι μόνο δική μου ή γενική η άποψη ότι από τότε που η γυναίκα βγήκε για δουλειά , η οικογένεια πάει κατά διαόλου ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Είναι μόνο δική μου ή γενική η άποψη ότι από τότε που η γυναίκα βγήκε για δουλειά , η οικογένεια πάει κατά διαόλου ;και πριν κατα διαολου πηγαινε απλα δε μιλουσαμε τοσο γιαυτο...
-
Οικογένεια.Έεεετσιιι. Με πρόλαβες.
-
Οικογένεια.αλλιώς δεν; ή μήπως γάμος παιδιά;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Είναι μόνο δική μου ή γενική η άποψη ότι από τότε που η γυναίκα βγήκε για δουλειά , η οικογένεια πάει κατά διαόλου ;Μα είναι απόλυτα φυσικό, παλιότερα οι γυναίκες κρατούσαν σπίτι - οικογένεια, τώρα πρέπει να συνδράμει και ο σύζυγος αλλιώς δεν γίνεται.
Ξαφνικά όμως αυτά δεν γίνονται, βγαίνει μια γενιά στην οποία οι γυναίκες δουλεύουν και οι άνδρες δεν έχουν μάθει τι κ πώς πρέπει να κάνουν για να κρατηθεί η οικογένεια, έχουν μεγαλώσει σε μια οικογένεια που επικρατούσαν τελείως διαφορετικές συνθήκες.Η λύση όμως δεν είναι να μην δίνεις το δικαίωμα στην γυναίκα να δουλέψει αν θέλει να κάνει οικογένεια.
-
lkar
Αλλιώς:
1 άνθρωπος = μαγκούφης1 = οικογένεια.
Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?