-
Λοιπόν παιδιά, επειδή προέκυψε και αντικατέστησα το 1.6 με ένα (λευκό) GTI θα σας πω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται (γιατί εγώ ανήκω αλλού ) τις εντυπώσεις μου, μόλις το παραλάβω.
-
Λοιπόν παιδιά, επειδή προέκυψε και αντικατέστησα το 1.6 με ένα (λευκό) GTI θα σας πω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται (γιατί εγώ ανήκω αλλού ) τις εντυπώσεις μου, μόλις το παραλάβω.
-
-
Eντυπώσεις λοιπόν Spiros... Τελικά επειδή δεν μπορούσα μα μείνω πολύ καιρό χωρίς αυτοκίνητο και επειδή βρέθηκε ένα μαύρο πεντάπορτο Gti δεν έχασα την ευκαιρία και το αγόρασα.
Πρώτη εντύπωση έρχεται αναπόφευκτα σε σύγκριση με την 325 Ε46 που είχα. Είναι αισθητά γρηγορότερο. Δεν θα το πίστευα αν μου το λέγατε και ας είχε η μπέμπα ατμόσφαιρα, 8 ίππους λιγότερους, 3.5 χιλιογραμμόμετρα ροπής λιγότερα και (λίγο)περισσότερο βάρος. Τελικές τα ίδια σχεδόν αλλά τα μπαμ του Golf είναι σε άλλη κλάση.
Το ESP δουλεύει υπερωρίες σε κάθε πάτημα του γκαζιού με δευτέρα και τρίτη (όχι απαραίτητα βίαιο). Γράφει μέχρι και η τρίτη παρατεταμένα σε μερικά οδοστρώματα (στα περισσότερα -στην Ελλάδα είμαστε εξάλλου).
Τα φρένα απίστευτα αλλά κουράζονται εύκολα στην συχνή χρήση.
Σύστημα διεύθυνσης πιο απόλυτο και αμεσότερο (με καλύτερη αίσθηση) από την BMW και κρατήματα πολύ καλά αλλά με το ESP στο ON γιατί αλλιώς δαγκώνει (τα χρειάστηκα σε μια κλειστή στροφή με ένα φίλο μέσα όταν παραλίγο να φύγουμε εκτός με το ESP στο OFF).
Kατανάλωση λογική για turbo αλλά να πω την μαύρη αλήθεια δεν αντέχω να του βάζω συνέχεια super plus και θα ''πέσω'' στη V power.
Αυτά προς το παρόν μιάς και το έχω πολύ λίγο και δεν το έχω συνηθήσει ακόμα (μην ξεχνάτε ότι είναι η πρώτη φορά που οδηγώ δυνατό μπροσθοκίνητο γιατί εγώ είμαι οπαδός των δυνατών πισωκίνητων και αυτό δεν αλλάζει).
Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες από το αυτοκίνητο. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο (όχι εξωτερικά δεν μου αρέσει πολύ αλλά μου αρέσουν αυτά που κάνει ).
Ξέρετε είναι πολύ πορωτικό το συναίσθημα που σου βγαίνει όταν ακούς να ανακουφίζεται το turbo σε κάθε απότομο άφημα του γκαζιού. Αφού λέω να του βάλω το κιτ της MTM (στα 245 άλογα)και 19άρες Sportec με ρυθμιζόμενες KW αναρτήσεις. Είδωμεν... -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Αφού λέω να του βάλω το κιτ της MTM (στα 245 άλογα)και 19άρες Sportec με ρυθμιζόμενες KW αναρτήσεις. Είδωμεν...καλοριζικο!!!
παιρνει και φρενα απο 911
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Kατανάλωση λογική για turbo αλλά να πω την μαύρη αλήθεια δεν αντέχω να του βάζω συνέχεια super plus και θα ''πέσω'' στη V power.Ρε φίλε μας δουλεύεις? Πήρες αμάξι 30.000Ε, και κάνεις τσιγγουνιές στη βενζίνη? Όχι οτι με αφορά αλλά τσίμα τσίμα το πήρες το αμάξι? Και εαν ναι, τα σέρβις του Γερμανού τα σκέφτηκες? την κατανάλωση του turbo? τα τέλη? τα ασφάλιστρα? το γκαράζ? το νινι που πρέπει να βάζεις μέσα και που έχει κι αυτό τα παρελκόμενά του (καφέδες, βόλτες, φιλοδωρήματα για του παρκαδόρους της παραλιακής Σαββ βράδυ, προοτροπες για να περάσουμε κιαυτόν και τον άλλο και τον παράλλο κλπ). Όλα αυτά είναι ένα extra κόστος και θα είναι κιάλλα που ξεχνάω τώρα!
Καλορίζικο πάντως σε ζηλεύω γιατί για μένα είναι...Η ΑΜΑΞΑΡΑ αυτή τη στιγμή σε αυτά τα χρήματα, και εαν είχα γκαράζ και τα λεφτά ε...θα το αγόραζα χωρίς δισταγμό.
Καλές βόλτες. -
Σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλορίζικα. Το αμάξι το πήρα μετρητοίς 32.000 ευρώ (με οροφή, τεμπέλη, τις πέντε πόρτες και το μεταλλικό χρώμα.).
Εντάξη, με τη βενζίνη απλά μου έρχεται κάπως να δίνω συνεχώς 40ρια γιατί το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά.
Πάντως ξαναλέω, αν και BMWδάκιας το αμάξι μου αρέσει πολύ (δεν το περίμενα). -
πες μας λιγα πραγματα για εκει που λες οτι θελει το ESP ον για να πας με ασφαλεια! Δηλαδη το αυτοκινητο πασχει ή απλα ειναι πολλα τα αλογα και θελει μεγαλη προσοχη??
ανελυσε λιγο τη συμπεριφορα του γενικοτερα να θες. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πες μας λιγα πραγματα για εκει που λες οτι θελει το ESP ον για να πας με ασφαλεια! Δηλαδη το αυτοκινητο πασχει ή απλα ειναι πολλα τα αλογα και θελει μεγαλη προσοχη??
ανελυσε λιγο τη συμπεριφορα του γενικοτερα να θες.Σπύρο ακόμα δεν το πηγαίνω οριακά γιατί είναι καινούργιο και δεν το ξέρω. Κάνω όμως μεγάλη προσπάθεια να κρατηθώ...
Αυτό που έχω δει είναι ότι αν πηγαίνεις σβέλτα με το esp στο on απλά ακολουθεί την τροχιά του χωρίς να σου προσφέρει κανένα αίσθημα ανασφάλειας. Είναι ασφαλέστατο στην σβέλτη οδήγηση αν και νομίζεις ότι πας με μικρότερη ταχύτητα από ότι τελικά είναι στην πραγματικότητα.
Απλά εγώ τη δεύτερη μέρα που το πήρα έβαλα ένα φίλο μέσα για να δούμε πως πάει με το esp στο off. Άπειρος με το turbo και την μπροστινή κίνηση, όπως είμαι, πάτησα με δευτέρα το γκάζι λίγο πριν την παρατεταμένη στροφή που ακολουθούσε και παραλίγο να μπούμε σε ένα μαγαζί! Ευτυχώς τα φρένα έσωσαν τη κατάσταση.
Και με τρίτη όμως σε μια άλλη παρατεταμένη αριστερή στροφή με το esp στο off (και πατώντας όλο το γκάζι λίγο πριν)το αυτοκίνητο πέταξε ''μούτρα'' αλλά αυτό είναι φυσιολογικό λόγω δύναμης και ''βλακείας'' δικιάς μου (δεν το ξέρω ακόμα και το τεστάρω τρομάρα μου). Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω μετά το στρώσιμο του αυτοκινήτου (και του οδηγού του ) -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλορίζικα. Το αμάξι το πήρα μετρητοίς 32.000 ευρώ (με οροφή, τεμπέλη, τις πέντε πόρτες και το μεταλλικό χρώμα.).Τί extra είχε ακόμα και δεν έβαλες?
-
απο καταναλωση ποσο παει?
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλορίζικα. Το αμάξι το πήρα μετρητοίς 32.000 ευρώ (με οροφή, τεμπέλη, τις πέντε πόρτες και το μεταλλικό χρώμα.).
Τί extra είχε ακόμα και δεν έβαλες?
Θα μπορούσα να βάλω ακόμα δερμάτινα, ξένον, parktronic, navi, τηλέφωνο, κουμπάκια στο τιμόνι, DSG, ηχοσύστημα (γιατί δεν έχει ούτε πίσω ηχεία), cruise control, και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα αλλά η τιμή του θα έφτανε στο φεγγάρι!
-
τα δερμάτινα πάντως εμένα δεν με βολεύουν καθόλου, όλο γλυστράω κιεγώ δεν θα τα έβαζα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
απο καταναλωση ποσο παει?Κατανάλωση δεν έχω κάτσει να μετρήσω ακόμα ακριβώς Σπύρο αλλά η αίσθησή μου είναι ότι παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν δεν το πατάς η ροπή του σε βοηθάει να πηγαίνεις με έκτη ή με μια πάνω. Αν το πατήσεις αποφασιστηκά τότε καίει ανάλογα με αυτό που πάει.
Σε γενικές γραμμές μου φαίνεται λογική αλλά μόλις μετρήσω πόσο θα καίω στο χιλιόμετρο με ή χωρίς βαρύ πόδι θα το παστάρω. -
με βαση τις ενδειξεις του υπολογιστη ταξιδιου ενοουσα!
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Τα φρένα απίστευτα αλλά κουράζονται εύκολα στην συχνή χρήση.
Ακριβώς το ίδιο θα μπορόυσα να πώ κι εγώ για το Saxo1.1 μου. Δεν είναι καλή παρατήρηση αυτή πάντως, πρέπει να πείς περισσότερα στοιχεία ρε φίλε, ύστερα από τί χρήση, πού κλπ.
-
Υπάρχει και αυτό
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... hlight=gti
-
Συγγνώμη που θα το πω και θα ανάψω φωτιές, αλλά δε θα κρατηθώ . Αφού είχες 325 και δηλώνεις λάτρης της πίσω κίνησης, τι στο καλό πήρες το Golf και δεν έπαιρνες με τα ίδια χρήματα ένα RX8 Challenge να πηγαίνεις συνέχεια με τις πόρτες; Ουφ, ανάσανα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Υπάρχει και αυτόhttp://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... hlight=gti
Το ξέρω αλλά δεν μπορούσα να κάνω split το θέμα από τα 'Νέα Μοντέλα' και να το μεταφέρω σε ήδη υπάρχον θέμα, πρέπει υποχρεωτικά να πάει σε καινούργιο θέμα
(Moderator (φιλοξενούμενος) nass)
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Ρε φίλε μας δουλεύεις? Πήρες αμάξι 30.000Ε, και κάνεις τσιγγουνιές στη βενζίνη?
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά ο TFSI δουλεύει μόνο με πλούσιο μείγμα και στην ουσία είναι μόνο T (turbo) και όχι FSI, οπότε φίλε MICZ βάζε ότι βενζίνη θέλεις, αρκεί να είναι καλή σε ποιότητα...
Εντυπώσεις από VW Golf V GTI