-
Καλό θα ήταν να δούμε καμιά **πηγή **σχετικά με το τι αλλαγές υπάρχουν στο hardware του κινητήρα του 'EDITION 30' σε σχέση με το 'απλό' GTi πριν συνεχίσουμε.
Αν για κάποιο λόγο προτίμησαν να του φορέσουν detuned έκδοση του TFSi των S3/Cupra αντί πρόγραμμα (i.e. έχει και μεγαλύτερη τουρμπίνα, και intercooler, και μπεκ, κι όλα τ' άλλα) για να πάρει 30 άλογα ακόμα [στα χαρτιά τουλάχιστον] το πας 265-275 άνετα κι αξιόπιστα με άλλο ένα χιλιάρικο και... άντε γεια.
-
δε ξερω για το edition V αλλα φιλος φανατικος γκολφακιας που εψαχνε edition 3 και το ειχαμε συζητησει παλια το θεμα μου ελεγε οτι παντα μα παντα τα edition ειχαν ψιλομετατροπες και σε μηχανικα και σε αναρτησιακα θεματα που πολλες φορες δεν τις ανεφερε επισημα η vw ...
το λογο δεν τον ξερω! -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
δε ξερω για το edition V αλλα φιλος φανατικος γκολφακιας που εψαχνε edition 3 και το ειχαμε συζητησει παλια το θεμα μου ελεγε οτι παντα μα παντα τα edition ειχαν ψιλομετατροπες και σε μηχανικα και σε αναρτησιακα θεματα που πολλες φορες δεν τις ανεφερε επισημα η vw ...
το λογο δεν τον ξερω!'Εχω την εντύπωση ότι έιναι πολιτική της εταιρίας να μην 'πολυφωνάζει' γενικώς όταν πρόκειται για τέτοιες αλλαγές.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
το λογο δεν τον ξερω!'Εχω την εντύπωση ότι έιναι πολιτική της εταιρίας να μην 'πολυφωνάζει' γενικώς όταν πρόκειται για τέτοιες αλλαγές.
Στο αγγλικό site της VW πάντως αναφέρει λεπτομερώς τα specs του EDITION 30 [π.χ. τα 15mm χαμηλώματος της ανάρτησης] αλλά για αλλαγές στα σωθικά του κινητήρα δεν υπάρχουν πληροφορίες.
-
Ίδιο κωδικό τουρμπίνας με το S3 φοράει, πιστεύω ότι είναι τα ίδια με άλλη χαρτογράφηση.
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Eντυπώσεις λοιπόν Spiros... Τελικά επειδή δεν μπορούσα μα μείνω πολύ καιρό χωρίς αυτοκίνητο και επειδή βρέθηκε ένα μαύρο πεντάπορτο Gti δεν έχασα την ευκαιρία και το αγόρασα.
Πρώτη εντύπωση έρχεται αναπόφευκτα σε σύγκριση με την 325 Ε46 που είχα. Είναι αισθητά γρηγορότερο. Δεν θα το πίστευα αν μου το λέγατε και ας είχε η μπέμπα ατμόσφαιρα, 8 ίππους λιγότερους, 3.5 χιλιογραμμόμετρα ροπής λιγότερα και (λίγο)περισσότερο βάρος. Τελικές τα ίδια σχεδόν αλλά τα μπαμ του Golf είναι σε άλλη κλάση.
Το ESP δουλεύει υπερωρίες σε κάθε πάτημα του γκαζιού με δευτέρα και τρίτη (όχι απαραίτητα βίαιο). Γράφει μέχρι και η τρίτη παρατεταμένα σε μερικά οδοστρώματα (στα περισσότερα -στην Ελλάδα είμαστε εξάλλου).
Τα φρένα απίστευτα αλλά κουράζονται εύκολα στην συχνή χρήση.
Σύστημα διεύθυνσης πιο απόλυτο και αμεσότερο (με καλύτερη αίσθηση) από την BMW και κρατήματα πολύ καλά αλλά με το ESP στο ON γιατί αλλιώς δαγκώνει (τα χρειάστηκα σε μια κλειστή στροφή με ένα φίλο μέσα όταν παραλίγο να φύγουμε εκτός με το ESP στο OFF).
Kατανάλωση λογική για turbo αλλά να πω την μαύρη αλήθεια δεν αντέχω να του βάζω συνέχεια super plus και θα ''πέσω'' στη V power.
Αυτά προς το παρόν μιάς και το έχω πολύ λίγο και δεν το έχω συνηθήσει ακόμα (μην ξεχνάτε ότι είναι η πρώτη φορά που οδηγώ δυνατό μπροσθοκίνητο γιατί εγώ είμαι οπαδός των δυνατών πισωκίνητων και αυτό δεν αλλάζει).
Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες από το αυτοκίνητο. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο (όχι εξωτερικά δεν μου αρέσει πολύ αλλά μου αρέσουν αυτά που κάνει ).
Ξέρετε είναι πολύ πορωτικό το συναίσθημα που σου βγαίνει όταν ακούς να ανακουφίζεται το turbo σε κάθε απότομο άφημα του γκαζιού. Αφού λέω να του βάλω το κιτ της MTM (στα 245 άλογα)και 19άρες Sportec με ρυθμιζόμενες KW αναρτήσεις. Είδωμεν...σκέφτεσαι να το πουλήσεις μετά?
-
νομιζω το πουλησε ηδη
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
ο κινητήρας του S3 δικαιολογεί κάπως το κόστος; δεν είναι ίδιος με του απλού GTI.
-άχρηστοι μηχανικοί, για 30 άλογα άλλαξαν κινητήρα -
Δεν έτυχε να διαβάσω κάπου ότι έχει βελτιώσεις αντίστοιχες με του S3/Cupra (turbo, μπεκ, κλπ)... Καμιά πηγή επ' αυτού?...
195 KW BHZ (S3) 06F 145 702 C KKK (Turbolader)
169 KW BYD (Jubi) 06F 145 702 C KKK (Turbolader)
KODIKOS MOTER BYD
1)ΑΛΛΗ τουρμπίνα
2)ΑΛΛΗ κεφαλή
3)ΑΛΛΟ στρόφαλο
4)ΑΛΛΕΣ μπιέλες
5)ΑΛΛΟ μπλόκ -
Ο χρήστης VW GOLF R32 έγραψε:
ο κινητήρας του S3 δικαιολογεί κάπως το κόστος; δεν είναι ίδιος με του απλού GTI.
-άχρηστοι μηχανικοί, για 30 άλογα άλλαξαν κινητήρα -
Δεν έτυχε να διαβάσω κάπου ότι έχει βελτιώσεις αντίστοιχες με του S3/Cupra (turbo, μπεκ, κλπ)... Καμιά πηγή επ' αυτού?...
195 KW BHZ (S3) 06F 145 702 C KKK (Turbolader)
169 KW BYD (Jubi) 06F 145 702 C KKK (Turbolader)
KODIKOS MOTER BYD
1)ΑΛΛΗ τουρμπίνα
2)ΑΛΛΗ κεφαλή
3)ΑΛΛΟ στρόφαλο
4)ΑΛΛΕΣ μπιέλες
5)ΑΛΛΟ μπλόκΤι είναι πάλι αυτό το 'Jubi'?...
Από πηγές/links, να δούμε λεπτομέρειες (τι, πως, γιατί)??... -
jubi=Επετειακό
phgh=wolfsburg -
Ο χρήστης VW GOLF R32 έγραψε:
jubi=Επετειακό
phgh=wolfsburgΣε ποιά γλώσσα?.....
-
Jubi = Jubilee
Για το άλλο τώρα...μόνο οι Γερμανοί ξέρουν....
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Jubi = JubileeΓια το άλλο τώρα...μόνο οι Γερμανοί ξέρουν....
Α δεν είναι από το Ζουμπουλία-Ζούμπι; (:55 mode)
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Jubi = JubileeΓια το άλλο τώρα...μόνο οι Γερμανοί ξέρουν....
wolfsburg= To κάστρο του λαού (=Το εργοστάσιο του λαού;)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Jubi = Jubilee
αυτο το :55 mode μου εφερε στο μυαλο μια αλυτη απορια που υπαρχει απο παλια...
Τελικα... απο ποιον εχασε η Χαβαϊ 5-0 ? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Jubi = Jubilee
αυτο το :55 mode μου εφερε στο μυαλο μια αλυτη απορια που υπαρχει απο παλια...
Τελικα... απο ποιον εχασε η Χαβαϊ 5-0 ?Από τον...εαυτό της! Οι χαβανέζοι τι ξέρουν από σπορ; Μόνο surf ! Γι' αυτό και η ήττα!
Εκτοτε δεν ξανάπαιξαν ποτέ, γι' αυτό και δεν έγινε....επαναληπτικός... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Jubi = Jubilee
άλλο volk = λαός και άλλο wolf = λύκος
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Jubi = Jubilee
Άρα τα αυτοκίνητα έρχονται από το στόμα του λύκου κατευθείαν..
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Jubi = Jubilee
Σωστός και...συγνώμη! Τα γερμανικά μου είναι άγνωστα δυστυχώς....
Αρα να το πουμε....λυκοφωλια;
Το κάστρο του λύκου λοιπόν! Οπου λύκος το TSI που βγήκε παγανιά και τρώει τα...αρνάκια με τα 1.4 και 1.6 (α και τα 1.8...) μοτέρ...Μέχρι να...σπάσει βέβαια....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Jubi = Jubilee
Σωστός και...συγνώμη! Τα γερμανικά μου είναι άγνωστα δυστυχώς....
Αρα να το πουμε....λυκοφωλια;
Το κάστρο του λύκου λοιπόν! Οπου λύκος το TSI που βγήκε παγανιά και τρώει τα...αρνάκια με τα 1.4 και 1.6 (α και τα 1.8...) μοτέρ...Μέχρι να...σπάσει βέβαια....
Και ολίγα ιστορικα:
Ο Σκαραβαίος (Original) αλλά και τα λοιπά VW της εποχής στο τιμόνι δεν είχαν το συνήθες λογότυπο(vw), αλλά ένα λύκο πάνω σε ένα κάστρο. (το έμβλημα της πόλης).
Όσον αφορά στα αρνάκια και τα σπασίματα υπάρχει άλλο φόρουμ (JETTA vs COROLLA)
Εντυπώσεις από VW Golf V GTI