-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ηλία... τα ηλεκτρικά παράθυρα και το κεντρικό κλείδωμα ήταν από το 93 (όχι στο δικό μου, γιατί ήταν η βασική έκδοση)
Το 95 έβαλαν air condition, και ορισμένα ακόμα ακόμα είχαν και υδραυλικό τιμόνι.
Το πρόβλημα με το air condition ήταν ότι εξαφανιζόταν το ντουλαπάκι του συνοδηγού!
Τρέλες των γάλλων.
Άρα το καλύτερο είναι να βρεθεί ένα του 95 χωρίς air condition.Τώρα ανάμεσα στο ΑΧ και στο 106.
Πάνω κάτω είναι τα ίδια πράγματα.
Απλά το ΑΧ είναι πιο ελαφρύ και με αυτό ότι συνεπάγεται.
Ίσως το 106 να είναι ένα κλικ πιο ποιοτικό, αλλά να σου πω την αλήθεια εγώ θα κοίταγα την οικονομία, παρά την ελάχιστα καλύτερη (και αν) κατασκευή.θαναση, αν το αμαξι το θελει μονο για την πολη, νομιζω οτι θα ειναι μειον να μην εχει αιρ κοντισιον...
στο κορσακι δεν με νοιαζει που δεν εχω ηλεκτρικα παραθυρα... με νοιαζει και με ικανοποιει που εχω κλιματισμο... (και αυτο το κατάλαβα τις τελευταιες μερες με τον καυσωνα, κινουμενος στη Μεσογειων με 30 κμ σε ωρες αιχμής)!!! -
A ναι βεβαια στα συν του AX ξεχασα να βαλω την γνωστη ανεση των παλιων Citroen πολυ ευχαριστο και μαλακο αυτοκινητο με το οποιο μπορεις να ταξιδεψεις και εκτος Αθηνων!
Τωρα αναμεσα στα δυο Γαλλικα δεν ξερω οτι βρεις σε καλυτερη κατασταση και με λιγοτερα χιλιομετρα! -
Τελικα Τολη αποφασισες?
-
Να συμπληρώσω και εγώ για το ΑΧ, ότι είναι για τα λεφτά που δίνεις μιά πολύ καλή επιλογή. Ως κάτοχος saxo 1.1 (δεν το έχω οδηγήσει το ΑΧ για να ξέρω τις διαφορές του με το saxo που έχω) μπορώ να πω ότι από πλευράς κινητήρα (μόνο για αυτό μπορώ να μιλήσω) είναι πολύ ροπάτος, σβέλτος για μέσα στην πόλη, οικονομικός και κάνει και τα ταξιδάκια του με την γνωστή άνεση των citroen. Από πλευράς αξιοπιστίας είναι σε πολύ καλό επίπεδο έως άριστο (έχουν δίκιο οι φίλοι πιό πάνω που λένε ότι όσο το φροντίζεις το μοτέρ και είσαι τεκτικός στα service, δεν πρόκειται να σε αφήσει ποτέ), άρα μην τον φοβάσαι καθόλου Το έχω ξαναπεί ότι η σειρά TU των μοτέρ αυτών είναι άπό τις πλέον αξιόπιστες αν και παλιά σειρά
-
Με τα χρήματα αυτά, μπορείς να αγοράσεις και κάποιο Peugeot 205 GTi, αν σε ενδιαφέρει πάνω από όλα η οδηγική απόλαυση.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Με τα χρήματα αυτά, μπορείς να αγοράσεις και κάποιο Peugeot 205 GTi, αν σε ενδιαφέρει πάνω από όλα η οδηγική απόλαυση.Σιγουρα!!!Το εχω απο το 1989 και ειμαι πολυ περηφανος
Αλλα αν το θελει για την πολη ας το αφησουμε καλυτερα απο καταναλωση βενζινης μεχρι εφορια ειναι καλυτερο! -
**Ζω εδώ και πανω απο 10 χρονια με ΑΧ και συγκεκριμενα με το 2ο.
Αρχικα το 1993 ειχα παρει ενα μεταχειρισμενο ΑΧ10RE μη καταλυτικο και με λιγοτερο απο 1000κ.εκ
Το ανταλλαξα μετα απο 10 μηνες στον Χανιαδακη αγοραζοντας το καινουριο τοτε 1.1 succes (η smart sport αργοτερα)
Τα ΑΧ μετα τη χρονια του 1991 (νομίζω) εχουν αναβαθμισμενο εσωτερικο και πολυ πιο ποιοτικη κατασκευη.
Πωλουταν μεχρι το 96 παραλληλα με το SAXO και ειναι αληθεια πως δινοταν σε τιμη εως 3000000δρχ το πολυ με δωρεαν ολα τα ηλεκτρικα καλουδια και το AC
Το δικο μου ειναι 1.1 χωρις AC 10/94 αλλα με το look GTΙ (ποδιες, προβολακια, και τοξοειδες πισω φτερο στο 3 πορτο αντι για ισιο που ειχαν συνηθως τα 1100 και τα απλα 1400)
Μεχρι τωρα εχω κανει 180000 χλμ και μπορεις να καταλαβεις πως: ειμαι πια 31 και το εχω απο τα 20 μου!!!! (δεν επετρεπα τοτε να με περασει IBIZA 1,3GLXi και Punto75ELX στην εκκινηση στο φαναρι (τι μαλακας που ημουν θεε μου!!!!)
Απο την αλλη ομως το συντηρουσα παντα στην ωρα του και χωρις τσιγγουνιες.
Ευπαθες σημειο τα ημιαξονια το οποια καταπονουνται πολυ στις στροφες λογω της μεγαλς κλισης του αμαξωματος.
ΜΕΙΟΝ: μεγαλες κλισεις στις στροφες, μετριοτατη ποιοτητα κατασκευης με αποτελεσμα πολλους τριγμους στην καμπινα, και ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Επισης το σχεδιο του ειναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ μιας κι το αυτοκινητο αυτο βγηκε σε παραγωγη το 1987
ΣΥΝ: τρομερα ελαστικος και οικονομικος κινητηρας, φτηνα ανταλλακτικα, ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ για 1100κ.εκ, ΤΡΟΜΕΡΑ ΦΡΕΝΑ για την κατηγορια του εκεινη την εποχη, ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ για Γαλλικο αυτοκινητο, πολυ καλα εξοπλισμενο οσον αφορα μοντελα 94-96
ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ: τα αυτοκινητα αυτα εχουν την ταση να παθαινουν αποκολληση της κατω βασης της μπροστινης τους αναρτησης (δεν υπαρχει γεφυρα κατω απο τη μηχανη) απο το πατωμα!!!! Αν εχει συμβει κατι τετοιο στο αμαξι που θα παρεις, δεν θα μπορεσεις να το καταλαβεις πολυ ευκολα και θα μπλεξεις... Πρεπει να ξερεις τι και που θα το ψαξεις αυτο το πιθανο προβλημα....
Για μενα το ΑΧ ειναι μια πολυ καλη αγορα σαν μεταχειρισμενο. Πιστευω οτι μπορεις να βρεις του 95, 96 με AC σε τιμη οχι μεγαλυτερη των 1500€Αν χριεαζεσαι κι αλλες διευκρινησεις η απαντησεις, θα χαρω να σε βοηθησω (αν μπορω)
Νασος**
Alfa 145 ή άλλο?...citroen AX?