-
Σύμφωνα με τον Χριστιανισμό όλοι είμαστε ελεύθεροι να πράξουμε όπως νομίζουμε, να πιστέψουμε σε ότι νομίζουμε.
Κάθε σκεπτόμενο ον, αν δεν καλύπτεται από την θρησκεία του μπορεί να την αλλάξει όποτε θέλει.
Εξάλλου κανένας δεν έγινε χριστιανός επειδή βαπτίστηκε. Αν ήταν έτσι χιλιάδες άνθρωποι θα έπρατταν ως αληθινοί χριστιανοί και ως καλοί άνθρωποι και η γη θα ήταν παράδεισος και όλοι θα πήγαιναν στην εκκλησία και και και...
Όμως όλοι κάνουμε τις επιλογές μας και δεν πιστεύουμε ούτε σε Θεό ούτε σε τίποτα. Δεν μας νοιάζει, ούτε μας προβληματίζει, ούτε μας ενδιαφέρει να μάθουμε για καμμιά θρησκεία και για κανένα Θεό.
Όσον αφορά για την βάπτιση στα μωρά, αυτό ωφελεί τον ίδιο τον άνθρωπο ώστε να 'ξεφορτωθεί' το προπατορικό αμάρτημα νωρίς (σύμφωνα πάντα με την εκκλησία). Όποιον ενοχλεί, ας το δει ως... μπανάκι...
-
Σύμφωνα με τον Χριστιανισμό όλοι είμαστε ελεύθεροι να πράξουμε όπως νομίζουμε, να πιστέψουμε σε ότι νομίζουμε.
Κάθε σκεπτόμενο ον, αν δεν καλύπτεται από την θρησκεία του μπορεί να την αλλάξει όποτε θέλει.
Εξάλλου κανένας δεν έγινε χριστιανός επειδή βαπτίστηκε. Αν ήταν έτσι χιλιάδες άνθρωποι θα έπρατταν ως αληθινοί χριστιανοί και ως καλοί άνθρωποι και η γη θα ήταν παράδεισος και όλοι θα πήγαιναν στην εκκλησία και και και...
Όμως όλοι κάνουμε τις επιλογές μας και δεν πιστεύουμε ούτε σε Θεό ούτε σε τίποτα. Δεν μας νοιάζει, ούτε μας προβληματίζει, ούτε μας ενδιαφέρει να μάθουμε για καμμιά θρησκεία και για κανένα Θεό.
Όσον αφορά για την βάπτιση στα μωρά, αυτό ωφελεί τον ίδιο τον άνθρωπο ώστε να 'ξεφορτωθεί' το προπατορικό αμάρτημα νωρίς (σύμφωνα πάντα με την εκκλησία). Όποιον ενοχλεί, ας το δει ως... μπανάκι...
-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εμεις οι άθεοι δεν εχουμε καμια ορεξη να ασχολουμαστε με την θρησκεια,περα απο καποια προσωπικη αγανακτηση-και εμπάθεια αν θελετε.Ομως η εκκλησια ασχολειται αδιάλλειπτα μαζι μας:
Μας κανουν πλυση εγκεφαλου,για την 'μια και μοναδικη αληθεια' στο σχολειο.Με καθηγητες που σπουδαζουν και εργαζονται με δικα μας εξοδα.
Μας τα παιρνει κανονικα απο το παντελονι χωρις ποτε να εχουμε συναινέσει,για να πληρωνει τους μισθους των παπαδων και αστακους στο 'Βαρουλκο'.
Απασχολει μονίμως στρατιωτικους και αστυνομικους πορους.
Ενω οι φοροι αυξανονται για ολους του πολιτες, για την εκκλησία που κυριολεκτικα δεν ξερει τι εχει,μειώνονται,αποτελωντας έτσι πρόκληση για το κοινό αίσθημα.
Ετσι καθως καταλαβαινεις δεν μπορουμε να προσπεράσουμε αδιαφοροι,αφου καθημερινα βιωνουμε ένα οικονομικο και ψυχολογικό βιασμό.
Ο ρόλος της εκκλησίας είναι να εκφέρει γνώμη για τα κοινά (όχι για τα πολιτικά). Συμφωνώ όμως ότι δεν πρέπει να επιβάλλει καταστάσεις και να επηρεάζει γεγονότα (όπως μάθαμε τελευταία). Αυτά εκθέτουν τους ίδιους στα μάτια και των πιστών και των άθεων.
Δεν ξέρω τι εννοείς για τους φόρους, θα ήθελα να μας πεις περισσότερα...
Αν σε ενοχλούν οι μισθοί των παπάδων, σκέψου ότι αυτοί τουλάχιστον κάποιους ανθρώπους εξυπηρετούν και πράττουν κοινωνικό έργο (δεν μιλάω για όλους και μιλάω για τα χαμηλότερα κλιμάκια). Και σκέψου πόσους αγύρτες πληρώνεις και για τί άλλο σε φορολογεί το κράτος για υπηρεσίες που ποτέ δεν δούλεψαν, ούτε πρόκειται να δουλέχουν ποτέ! Επίσης αναρωτήσου πόσα 'μπλε', 'πράσινα' και 'κόκκινα' παιδιά παίρνουν 'επιχορηγήσεις' από το κράτος...
Και εμείς οι μ@λ@κ3ς τσακωνόμαστε για το δέντρο και το δάσος έχει καεί προ πολλού...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εμεις οι άθεοι δεν εχουμε καμια ορεξη να ασχολουμαστε με την θρησκεια,περα απο καποια προσωπικη αγανακτηση-και εμπάθεια αν θελετε.Ομως η εκκλησια ασχολειται αδιάλλειπτα μαζι μας:
Μας κανουν πλυση εγκεφαλου,για την 'μια και μοναδικη αληθεια' στο σχολειο.Με καθηγητες που σπουδαζουν και εργαζονται με δικα μας εξοδα.
Μας τα παιρνει κανονικα απο το παντελονι χωρις ποτε να εχουμε συναινέσει,για να πληρωνει τους μισθους των παπαδων και αστακους στο 'Βαρουλκο'.
Απασχολει μονίμως στρατιωτικους και αστυνομικους πορους.
Ενω οι φοροι αυξανονται για ολους του πολιτες, για την εκκλησία που κυριολεκτικα δεν ξερει τι εχει,μειώνονται,αποτελωντας έτσι πρόκληση για το κοινό αίσθημα.
Ετσι καθως καταλαβαινεις δεν μπορουμε να προσπεράσουμε αδιαφοροι,αφου καθημερινα βιωνουμε ένα οικονομικο και ψυχολογικό βιασμό.
Δηλαδη φιλε Tiger ολα τα προβληματα εγκληματικοτητας στην Ελλαδα δημιουργουνται αποτον αριθμο αστυνομιων και στρατιωτικων που απαοσχολουνταο απο την εκκλησια;
Για το σχολειο, αν καταλαβα καλα, μαλλον εισαι γονιος οποτενομιζω ειναι και στο χερι σου να εξηγησεις στα παιδια σου τη δικια σου αποψη ετσι δεν ειναι; Εκτος αυτου, οπως μπορουμε ολοι να δουμε, στην Ε.Ε εχει μπει εντελως σε δευτερη μοιρα η θρησκεια κατι που ηδη εχει αρχισει να παιρνει σαρκα και οστα και στην Ελλαδα. Μιλαω φυσικα για τις εικονες στα σχολεια, για τους τους πολιτικους γαμους που ηδη γινονται κλπ.
Ψυχολογικος βιασμος, οπως το θετης δεν ειναι η σαπιλα που κυριαρχει στους κολπους του κρατους, η φοροδιαφυγη, τα φακελακια στα νοσοκομεια, οι κομπινες στις υπηρεσιες.
Μονο τα 'προνομια' που εχει η εκκλησια σε ενοχλουν. Οχι οτι δεν το δεχομαι σαν επιχειρημα αλλα τετοιο αποθημενο την ωρα που γινονται σοδομα και γομορα παντου, μου ειναι λιγο περιεργο. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΑ, ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ; ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.Ο λόγος είναι πολύ απλός, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και στην εν πολλοίς (το σκότωσα?) ελεύθερη κοινωνία μας (για την Ελλάδα μιλάω) η θρησκεία ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ.
πχ το εξής πολύ απλό:
Εγω σαν φορολογούμενος πολίτης δεν ανέχομαι να πληρώνω τους κληρικούς, δεν ανέχομαι να επικρατούν 2 μέτρα και 2 σταθμά όσον αφορά τη φορολογία κλπ.
Ο καθένας ας πιστευει ότι θέλει αλλα ας με αφήσει εμένα στην ησηχία μου.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΑ, ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ; ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.
Ο λόγος είναι πολύ απλός, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και στην εν πολλοίς (το σκότωσα?) ελεύθερη κοινωνία μας (για την Ελλάδα μιλάω) η θρησκεία ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ.
πχ το εξής πολύ απλό:
Εγω σαν φορολογούμενος πολίτης δεν ανέχομαι να πληρώνω τους κληρικούς, δεν ανέχομαι να επικρατούν 2 μέτρα και 2 σταθμά όσον αφορά τη φορολογία κλπ.
Ο καθένας ας πιστευει ότι θέλει αλλα ας με αφήσει εμένα στην ησηχία μου.
Ρε παιδιά, sorry, αλλά δεν κατάλαβα. Δεν πληρώνουν φόρους οι κληρικοί;;;
-
Του Αγιου Πνευματος σημερα δεν αρμοζει να τα βαζουμε με την θρησκεια μας.
Αντε Γεια,
Σε οποιον αρεσει, σε οποιον δεν αρεσει, υπαρχει και ο Ολυμπιακος
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Του Αγιου Πνευματος σημερα δεν αρμοζει να τα βαζουμε με την θρησκεια μας.Αντε Γεια,
Σε οποιον αρεσει, σε οποιον δεν αρεσει, υπαρχει και ο Ολυμπιακος
-
η εκκλησια οπως τη ξερουμε εμεις ειναι ενα ανθρωπινο δημιουργημα που δινει λεφτα και δυναμη...μη μπερδευουμε την εκκλησια με την ανωτερη υπαρξη που πιστευουν ολοι ασχετως πως την ονομαζουν...ειναι σα να μπερδευεις τις βουρτσες...
δεν υπαρχει αθεος κατα την αποψη μου! -
Η συζητηση γινεται για την εκκλησια,οποτε δεν καταλαβαινω απαντησεις του στυλ 'τα αλλα που γινονται δεν τα βλεπεις;'. Φυσικα και τα βλεπω και τα αλλα,και φυσικα δεν μου αρεσουν, αλλα αλλο ειναι το θέμα μας εδω!
Προσφατα ψηφιστηκε νομος με τον οποιο η αμυθητη ακινητη περιουσια της εκκλησιας θα ειναι πλεον αφορολόγητη.Αντιθετα ο Ρεγκούζας για εμας τους πολιτες ετοιμάζει εξισωση αντικειμενικών και αγοραίων αξιών στα ακίνητα,νεους ΦΠΑδες κτλ.Εμεις ασάλιωτο(με το μπαρδόν),η εκκλησία μπέης.
Γονιός δεν ειμαι,κι αν γινω θα διδαξω τα παιδια μου διαφορετικα,αλλα τα λεφτα θα τα σκαω κανονικα θελω δεν θελω,γιατι καποιοι αλλοι εχουν αποφασισει οτι πρεπει να διδάσκονται θρησκευτικα στα παιδια (τα οποια θρησκευτικα ειναι η εξής μια θρησκεια,αλλωστε εμεις ξερουμε και οι π.χ. μουσουλμανοι ειναι χαζοι) ,με έξοδα ολων μας, αν καποιος πιστευει στον Χριστιανισμο θα έπρεπε να ειναι ενάντια σε αυτη την χουντική λογικη.
Καποιοι κανουν λογο για το εργο των απλων κληρικων,χωρις να θελω το υποβιβασω,και εφοσον μιλάμε για μη μετρήσιμη μονάδα, αναφέρω απλώς ότι υπαρχουν και ουκ ολίγα περιστατικα ομοφυλοφιλίας, παιδεραστίας κ.ο.κ. Αραγε τι μετραει πιο πολυ στην ζυγαρια;(ο καθενας εχει αλλη απαντηση).
Εν κατακλείδι,προσωπικα δεν ειμαι εναντια σε οποιαδήποτε θρησκεια,αλλωστε πολλές απο αυτες περιεχουν (έστω και αναμεσα σε αιμομιξίες,δολοφονίες και βιασμους όπως πχ στην Παλαιά Διαθήκη) μηνύματα αγάπης και φιλανθρωπίας που τα έχουμε πιστεύω ανάγκη.
Ειμαι εναντια στον δογματισμό,στον προσηλυτισμό, στην εκμετάλλευση και στην μη διακριση κράτους-εκκλησίας.
-
Ολοι οσοι ειναι αθεϊοι τελικα μηπως απλα θελουν να μην τους ενοχλει κανεις, συμφωνα με τον IKE;
Μα αυτό δεν θέλουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων?
Εσυ πχ αν δεν κάνω λάθος δηλώνεις πιστος Χ.Ο. (αν κάνω λάθος δέξου το σαν παράδειγμα), θα σου άρεσε να πληρώνεις έστω 0.0001% περισσότερους φόρους (δεν έχει σημασία το ποσό) για να πληρώνει το ελληνικό κράτος τον Τάκη Τσουκαλά?
Θα μου πείς τι σχέση έχει ο Τσουκαλάς με την εκκλησία και τους ιερείς και θα σου απαντήσω πως και οι 2 επιτελούν μια υπηρεσία με αποδέκτες τους αντίστοιχους οπαδούς/πιστούς.
Ωφέλιμη ή όχι είναι κάτι το σχετικό.
προσωπικά για εμένα καμία απο τις δύο δεν με ωφελεί και όπως θα ήταν παράλογο να πληρώνω τον Τάκη έτσι θα ήταν παράλογο να πληρώνω τον -πιθανός εξαίρετο- ιερέα.
Πριν με προλάβει κάποιος να μου πεί πως η εκκλησία επιτελεί κοινωνικό έργο κλπ να πώ το εξής:
Η εκκλησία ας επιτελέσει έργο με δικούς της πόρους, θα έπρεπε να λειτουργεί υπο καθεστώς ίσης μεταχείρισης με οποιοδήποτε άλλο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Απ'όσο γνωρίζω απολαμβάνει ειδικής φορολογικής μεταχείρησης πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο.
Σαν πολίτης δεν ανέχομαι να είναι κάποιος πιο ίσος απο εμένα και σέβομαι τους δημνοκρατικούς θεσμούς τόσο ωστε να με ενοχλεί που κάποιος που δεν επικειται στον έλεγχο του ελληνικού κράτους θα διαχειριστεί χρήματα του δημοσίου για να επιτελέσει κοινωνικό έργο. Υπάρχουν αιρετοί υπάλληλοί μας για να καθορίσουν την διαχείριση του δημοσίου πλούτου και ΜΟΝΟ αυτοί έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.
Εμένα προσωπικά αυτά με ενοχλούν. Οσο η όποια θρησκεία δεν επηρεάζει την ελευθερία μου και εμένα δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί της.
Επι της ουσίας και στα διδάγματα κλπ της όποιας θρησκείας η άποψή μου μπορεί να είναι πιθανώς εντελώς αντίθετη αλλα στην περίπτωση αυτή θα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα σε όσους ενδιαφέρονται να την ακούσουν επ'ουδενί δεν θα προσπαθούσα να την επιβάλλω με κανένα τρόπο.
-
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ!!
-
Το τελευταιο που ειπες θα γινει ετσι κι αλλιως αργα ή γρηγορα.
Οσο για τα υπολοιπα εδω ειναι το ζητημα.
ΠΟΥ ειναι τα υπολλοιπα θεματα που απασχολουν την κοινωνια; Δεν βλεπω κανενα εδω μεσα να τα καυτηριαζει οσο την εκκλησια.
Γιατι φιλε Τιγρη δεν μιλας με τοσο παθος για τα αλλα θεματα οσο μιλας εναντια της εκκλησιας/Χριστιανισμου οπως θελεις πεστο;
Δηλαδη τσαμπα λεφτα δεν σου παιρνουν και απο αλλου; -
Για να μιλάμε την ίδια γλώσσα καλό θα είναι να πούμε ότι το να μην πιστεύει κάποιος δεν είναι ούτε ψόγος ούτε έπαινος. Το ίδιο ισχύει και όταν πιστεύει. Δε σημαίνει ότι κάποιος που πιστεύει είναι βλαξ και ότι κάποιος που δεν πιστεύει είναι μάγκας. Ισχύει σαφώς και το αντίστροφο.
Καλώς ή κακώς αυτό που ονομάζεται 'ιερός κληρος' δηλώνει ότι είναι αντιπρόσωπος του θεού στη γη. Προσωπικά δε με απασχολεί. Ας δηλώνει ότι είναι ...και του Βούδα. Το ίδιο μου κάνει.
Τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα αν δεν υπήρχε αυτή η παρα φύση 'συνυπαρξη' πολιτείας και εκκλησίας.
Από τη στιγμή όμως που οι παπάδες κάνουν εξωτερική πολιτική, έχουν λόγο για το ποια χώρα θα μπει στη Ε.Ε, κατεβάζουν τον κόσμο στο δρόμο και ανεμίζουν τα λάβαρα , επαινούν νεοναζιστές, κάνουν πολιτική από τους άμβωνες, επεμβαίνουν βάναυσα στη ζωή τους καθενός μας ορίζοντας του πως θα παντρευτεί, αν θα βαφτίζει ή όχι το παιδί του εμένα θα με βρίσκουν απέναντι τους .
Λυπάμαι πολύ αλλά δε θα μου ορίσουν οι παπάδες ποια βιβλία θα διαβάσω ποιες τανίες θα δω και ποια μουσική θ' ακούσω...
Για να το πω πιο απλά...'δεν τους παίρνει'Αυτό που ονομάζουν 'πνευματικό έργο', και που επίσης έχουν ξεφτιλίσει,
πηδώντας τα μνήματα, για να αρπάξουν το 20άρι από τον κάθε φουκαρά που 'πάει ν' ανάψει ένα κερί' σε ένα προσφιλές του πρόσωπο, που επίσης έχουν ξεφτιλίσει πλακώνοντας ο ένας τον άλλον για το που θα γίνει ένας γάμος με αφήνει παγερά αδιάφορο.Ο πολιτεία τυπικά με προστατεύει σαν ελεύθερο και σκεπτόμενο άνθρωπο.
Μένει να το κάνει και ουσιαστικά.
Όσο δεν το κάνει τόσο χειρότερα για όλους μας.
Όσο δεν το κάνει τόσο θα ξεφυτρώνουν 'Χριστόδουλοι'Αν ο Χριστόδουλος θέλει 'όπισθεν ολοταχώς' ας το κάνει. Αν θέλει να δημιουργήσει νέο μεσαίωνα (διαφορετικά δεν πρόκειται να ...σταδιοδρομήσει) ας το κάνει. Ας κάψει καμια μάγισσα να ξεχαρμανιάσει.
Αρκεί να μη μπλέκεται στα πόδια μου.Όσο θα μπλέκεται στα πόδια μου, θα του 'αλλάζω τα φώτα' (στο μέτρο των μικρών δυνατοτήτων μου) είτε στην οικογένεια μου είτε στη δουλειά μου είτε στα φόρουμ είτε στο φιλικό μου περιβάλλον
Υ.Γ Στην ουσία αυτών που γράφει ο φίλος 'megane98hp', δεν πρόκειται να μπω διότι είναι ένα θέμα που δε με έχει απασχολήσει και δεν το γνωρίζω
Από τα ελάχιστα που ξέρω πιστεύω ότι ο ασφαλέστερος δρόμος του ανθρώπου για την αλήθεια ήταν, είναι και θα είναι η επιστήμη.
Ελπίζω να μη διαβάζει αυτά που γράφω ο ...Κοι ( ; )νούσης... -
Γιατι φιλε Τιγρη δεν μιλας με τοσο παθος για τα αλλα θεματα οσο μιλας εναντια της εκκλησιας/Χριστιανισμου οπως θελεις πεστο;
Δηλαδη τσαμπα λεφτα δεν σου παιρνουν και απο αλλου;Για αλλη μια φορα σου λεω οτι δεν καταλαβαίνω την λογικη σου,ισως αισθανεσαι πιο ανετα όταν αλλαζει το θέμα της συζήτησης,εγω προτιμω να παραμενω on topic.
Τσάμπα λεφτα μου παιρνουν χιλιάδες άνθρωποι, αλλα καποιους απο αυτους εχω δικαιωμα να τους αλλαξω με πχ εκλογες.Αντιθετα η εκκλησία παραμένει εδω και πολλά χρόνια (και θα συνεχίσει να ειναι,ειδικά με την παρουσα κυβερνηση) νταβατζής στο πορτοφόλι μου χωρις να εχω κανενα δικαιωμα και καμια μορφή εξουσίας σε οτι κανουν.
Θελετε παπάδες;Πληρώστε τους ΟΣΟΙ και ΕΑΝ τους θελετε.Γιατι οι υπολοιποι να τραβάμε τα δικά σας ζόρια παρά την θέληση μας;Δεν μπορείτε να ζητάτε να αγνοήσουμε αυτό που γίνεται εις βάρος μας.Κοντεύουμε να καταντήσουμε Ιράν εν έτει 2005.
-
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προσπαθησει να προκαλέσει ρήξη,αλλα τελικώς τα γυρίσανε.Και ο λόγος που το ειχαν προσπαθήσει δεν ειχε κανει με την αγαπη τους για την ελευθερια του λόγου και την ανεξαρτησια του ατομου,αλλα με την αγαπη τους για τις στοές.Τεσπα,ας πουμε οτι το αποτέλεσμα θα μετραγε τελικά.
Δυστυχως ακόμα και αν βρεθει το Χ κομμα που ειναι ετοιμο να συγκρουστεί, δεν ειναι τοσο απλο,εγω μπορει πχ να θελω τον διαχωρισμό αλλα να διαφωνω παντελως με οποιαδήποτε άλλη θεση του κόμματος για οτιδήποτε.
-
Tiger δεκτα τα επιχειρηματα σου, αλλα ουτε κι εγω μπορω να καταλαβω το μισος σου σε κατι που δεν φταιει για ολα τα κακα. Παντως, τοση ωρα μαλλον Off Topic ειμαστε.
Φυσικα και νιωθω καλυτερα οταν αλλαζουμε θεμα γιατι οσο μισος εχεις εσυ για τη θρησκεια, τοση αγαπη εχω εγω και με ποναει διπλα, γιατι εγω θα μπορουσα να λεω ενα σωρο πραγματα για τους αθεους και να επιμενω τοσο πολυ που στο τελος θα γινοταν εδω Βυρητος. Αλλα οσο και αν διαφωνω μαζι σου δεν σου λεω τιποτα προσβλητικο. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ολοι οσοι ειναι αθεϊοι τελικα μηπως απλα θελουν να μην τους ενοχλει κανεις, συμφωνα με τον IKE;
Μα αυτό δεν θέλουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων?
Εσυ πχ αν δεν κάνω λάθος δηλώνεις πιστος Χ.Ο. (αν κάνω λάθος δέξου το σαν παράδειγμα), θα σου άρεσε να πληρώνεις έστω 0.0001% περισσότερους φόρους (δεν έχει σημασία το ποσό) για να πληρώνει το ελληνικό κράτος τον Τάκη Τσουκαλά?
Θα μου πείς τι σχέση έχει ο Τσουκαλάς με την εκκλησία και τους ιερείς και θα σου απαντήσω πως και οι 2 επιτελούν μια υπηρεσία με αποδέκτες τους αντίστοιχους οπαδούς/πιστούς.
Ωφέλιμη ή όχι είναι κάτι το σχετικό.
προσωπικά για εμένα καμία απο τις δύο δεν με ωφελεί και όπως θα ήταν παράλογο να πληρώνω τον Τάκη έτσι θα ήταν παράλογο να πληρώνω τον -πιθανός εξαίρετο- ιερέα.
Πριν με προλάβει κάποιος να μου πεί πως η εκκλησία επιτελεί κοινωνικό έργο κλπ να πώ το εξής:
Η εκκλησία ας επιτελέσει έργο με δικούς της πόρους, θα έπρεπε να λειτουργεί υπο καθεστώς ίσης μεταχείρισης με οποιοδήποτε άλλο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Απ'όσο γνωρίζω απολαμβάνει ειδικής φορολογικής μεταχείρησης πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο.
Σαν πολίτης δεν ανέχομαι να είναι κάποιος πιο ίσος απο εμένα και σέβομαι τους δημνοκρατικούς θεσμούς τόσο ωστε να με ενοχλεί που κάποιος που δεν επικειται στον έλεγχο του ελληνικού κράτους θα διαχειριστεί χρήματα του δημοσίου για να επιτελέσει κοινωνικό έργο. Υπάρχουν αιρετοί υπάλληλοί μας για να καθορίσουν την διαχείριση του δημοσίου πλούτου και ΜΟΝΟ αυτοί έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.
Εμένα προσωπικά αυτά με ενοχλούν. Οσο η όποια θρησκεία δεν επηρεάζει την ελευθερία μου και εμένα δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί της.
Επι της ουσίας και στα διδάγματα κλπ της όποιας θρησκείας η άποψή μου μπορεί να είναι πιθανώς εντελώς αντίθετη αλλα στην περίπτωση αυτή θα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα σε όσους ενδιαφέρονται να την ακούσουν επ'ουδενί δεν θα προσπαθούσα να την επιβάλλω με κανένα τρόπο.
Μα, λεω κι εγω , αν η εκκλησια διαλυθει νομιζεις οτι θα μας αφησουν ολους ησυχους; Και αυτο το 'ησυχος' πως το εννοεις δηλαδη;
Νομοι μηδεν, υποχρεωσεις των πολιτων μηδεν, ο καθενας κανει οτι θελει;
Γιατι αν εννοεις αυτα μαλλον δεν προκειται να γινουν ποτε, ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ εκκλησια.
Οσο για τους φορους, φυσικα και δεν μου αρεσει να πληρωνω περισοτερο. Αλλα παλι ειναι η μονο αδικια που βλεπεται ρε παιδια. Παλι η εκκλησια φταιει που ο θειος μου ηταν 35 χρονια πολιτικος μηχανικος και πηρε εφαπαξ καπου 2-3 εκατ δραχμες την στιγμη που πληρωνε ολα αυτα τα χρονια απιστευτες εισφορες; -
ΖΗΤΩ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ.
'...ηρθα δια να βαλω μαχαιρα στον κοσμο, να χωρισω τους πιστους απο τους απιστους, τους ταπεινους απο τους φαρισαιους'
'οποιος με ομολογησει εμπροσθεν των ανθρωπων, θα τον ομολογησω και εγω εμπροσθεν του Πατερα'
'μεριμνατε, διοτι δεν εξευρετε ποτε ςιναι ο καιρος'
Ας διαβασουμε αυτο το ρημαδι το βοβλιο που ειναι ο Λογος του Θεου και απο εκει και περα ο καθενας τα συμπερασματα του.
Περί Χριστιανισμού και Εκκλησίας!