-
The Eraser/Thom York
The Back Room/Editors
Working for the man/Tindersticks
Antics/Interpol
The Understanding/Royksop
Meds/Placebo
Stadium Arcadium/RHCP
Best of Barry White
ISOS5 -
Jacques Loussier - Plays Bach no4
Brian Eno - Before and after science
James Taylor Quartet - The Collection
Jim Hall - Live
Diana Krall - When I look in your eyesΑν και τα περισσότερα τα ήξερα, θα γράψω τις εντυπώσεις μου όταν (όποτε) τα ακούσω σωστά.
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
λοιπόν τις τελευταίες μέρες κάτι με έπιασε και άρχισα να αγοράζω CDs...Δείτε μια λίστα των 2 τελευταίων ημερών:
Love - The Cult
Electric - The Cult
Singles (2CD) - New Order
Aladdin Sane - David Bowie
The Ultimate Collection (2CD) - The Pogues
Very Best Of The Smiths - The Smiths
Horses - Patty Smith
Real Gone - Tom Waits
Foreign Affairs - Tom Waits
The best of - Whitesnake
For those about to rock - AC/DC
Ritual De Lo Habitual - Jane's AddictionΠάρε και το Swordfishtrombones του Waits, είναι πάρα πολυ καλό.
-
skye
Κοιτα να δεις τωρα τι γινεται με τους TXC
από το
'με πιανει αηδια με την υποχρεωτικη στρατιωτική θητεία'
και το 'δεν είμαι γιάπης δεν είμαι χρυσαυγίτης'ποιός ξέρει τι φλας έφαγαν και περασανε στο 'χερι χέρι με τον Καζναφέρη'
και ένα σχετικό κειμενάκι...
TERROR X-CREW 'ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ'
Τι μέρα όμως θα είναι αυτή; Δεν είναι λίγα τα ονόματα και τα συγκροτήματα που μιλάγανε ή μιλάνε στο όνομα της
παγκοσμιοποίησης και δηλώνανε την αντίθεσή τους ως προς αυτήν και τις επιπτώσεις της. Ένα από αυτά ήταν οι TERROR
X CREW που μέσα από τους στίχους τους αποκήρυσσαν την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και δείχνανε να είναι ακριβώς
στην απέναντι όχθη. Στίχοι σαν τους παρακάτω: 'Εγώ δεν είμαι γιάπης δεν είμαι Χρυσαυγίτης', 'Το όνομά μου γραμμένο σε
μαύρες λίστες, επικηρυγμένος από τις αρχές και τους φασίστες', 'και οι παππούδες οι καημένοι ρωτάνε σαν χαμένοι, μήπως
ήρθανε οι γαμημένοι οι ναζί που κανένας τους δεν θα έπρεπε να ζει' τους κατέτασσε στον αναρχοδιεθνιστικό χώρο και δεν
ήταν λίγοι οι νεολαίοι που εμπνευσμένοι από αυτούς τους στίχους είχαν δημιουργήσει ένα φαν κοινό. Όμως, αυτά που
ξέρατε να τα ξεχάσετε. Οι TERROR X CREW σε ερώτηση που υπάρχει σε ηλεκτρονική σελίδα στο διαδίκτυο απαντούν
σχετικά με τους προηγούμενους στίχους ότι στο παρελθόν δεν ήξεραν ποιοι είναι οι εχθροί τους και υπηρετούσαν χωρίς να
το θέλουν τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης! Στο τελευταίο τους άλμπουμ μας ξεκαθαρίζουν ποιοι είναι οι εχθροί τους
και ποιοι οι σύμμαχοι: 'Δίσκος αλλαγής πλεύσης για αποκατάσταση βλάβης. Έχω αλλάξει πρέπει να το καταλάβεις. Μη με
ψάχνεις σε διεθνιστικές τάσεις. Οι διεθνισμοί δεν πατούν σε υγιείς βάσεις .... Προσπαθώ να μην χάσω την εθνική μου
ταυτότητα σε αυτό το πλήθος που του επιβάλανε το υδροχοϊκό ήθος'. Ο δίσκος αυτός οδήγησε το ακροδεξιό Εθνικό
Μέτωπο του Βορίδη να τους βραβεύσει για την καλή τους πατριωτική διαγωγή και την Χρυσή Αυγή να δηλώνει μέσα από
την εφημερίδα της (13.7.01) πως 'παρότι δεν έχουμε καμιά σχέση με την ξενόφερτη μουσική, την ανεχόμαστε όταν αυτή
εξυπηρετεί εθνικά συμφέροντα'. Πού αποδίδουν όμως οι ίδιοι αυτή την απότομη στροφή προς τον εθνικισμό; Μέσα από
συνέντευξή τους σε γνωστό μουσικό περιοδικό ομολογούν πως 'ήταν ολίγον απότομη η μεταστροφή τους, αλλά έτσι
απότομη ήταν η εισροή του απολλώνιου φωτός μέσα τους'. Όσο για το αν μιλάνε στο όνομα του εθνικισμού, απαντούν με
αερολογίες περί ελληνικής γλώσσας και κρίνουν αυτούς που δεν έχουν το σθένος να τους κατηγορήσουν επωνύμως.
Ουσιαστικά αποφεύγουν να απαντήσουν. Παρόλα αυτά δεν ξεχνούν, στην ίδια συνέντευξη, να χλευάσουν τους μαύρους...
Για μας η στροφή τους είναι ξεκάθαρα μη αναστρέψιμη. Το ταξίδι που διάλεξαν να κάνουν είναι χωρίς επιστροφή γιατί
δύσκολα πραγματοποιείται δεύτερη αλλαγή πλεύσης στο ίδιο δρομολόγιο. Κάποτε τραγουδάγανε 'δεν είμαι ο Έλληνας που
έχεις συνηθίσει', τώρα τους απαντάμε πως γίνανε οι Έλληνες που θέλουμε να ξεχάσουμε πως υπάρχουν. Κάτι τέτοιο όμως
δεν γίνεται γιατί η πολιτική που ακολουθούν είναι άκρως ρατσιστική, φασιστική και εγωκεντρική, κι αυτό μας υποχρεώνει
να σταθούμε απέναντί τους. Αποδείχτηκε πως τις παλιότερες ιδέες τους δεν τις πιστεύανε πραγματικά, βασικά δεν ήξεραν
ούτε τι πίστευαν, ούτε τι ήθελαν, ούτε τι τους γινότανε. Ελπίζουμε το παλιό κοινό τους να μην υιοθετήσει αυτές τις ιδέες
και να είναι οι πρώτοι που θα τους γυρίσουν την πλάτη. -
Θα διαφωνησω.
Δεν ακουσα σε κανενα σημειο του δισκου, ουτε να μειωνουν τις αλλες εθνικες ομαδες, ουτε ειδα κατι το εθνικιστικο.
αρχαιολαγνεια; σιγουρα.
οπισθοδρομηση; αναλογα πώς το βλεπει κανεις.
παντως, επειδη στο cd εχει και ολους τους στιχους, ειλικρινα, δε βρηκα ουτε εναν 'εθνικιστικο'κανενας αλλος δεν εχει επιχειρησει κατι παρομοιο, και οι μουσικες παραγωγες δεν ειναι ασχημες
-
α. δε σημαινει πως γνωριζω ή συμμεριζομαι τις αποψεις που εχουν ο Αρτεμης με τον Ευθυμη. Ετσι και αλλιως, δεν ακουω ελληνικο hip hop. Και τα περισσοτερα ειναι πατατες, μεταξυ αυτων και το επομενο album των Αρτεμη/Ευθυμη, το εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν.
Απλα οι TXC, οσο υπηρχαν, σε οποιαδηποτε φαση τους λογω των 2 mc, ηταν ο,τι καλυτερο εχει βγαλει η ελλαδα, μαζι με τους phase 3.εντιτ: ειμαι σιγουρος οτι αν εχεις διαβασει τις αποψεις μου εδω στο φορουμ, ξερεις οτι απεχουν ΜΑΚΡΑΝ απο ο,τιδηποτε εθνικιστικο
αλλα ομολογω οτι η αρχαια ελλαδα, η κουλτουρα της, η φιλοσοφια της, με μαγευουν -
Κοιταξε, κι ο Βελλόπουλος το προσέχει το φρασεολόγιό του και υπάρχει περίπτωση να δεις εκπομπή του (μία στις δέκα ίσως) και να μη είσαι σίγουρος αν αυτός που βλέπεις είναι μαύρος ή απλώς ημιμαθής γραφικός αρχαιολάτρης.
Το κείμενο που παρέθεσα το βρήκα σήμερα γκουγκλίζοντας τους txc. Και πριν το βρω η 'στροφή' τους με είχε κάνει πιστέψω οτι το γυρίσανε στα χρυσά αυγά.Ο χρήστης skye έγραψε:
εντιτ: ειμαι σιγουρος οτι αν εχεις διαβασει τις αποψεις μου εδω στο φορουμ, ξερεις οτι απεχουν ΜΑΚΡΑΝ απο ο,τιδηποτε εθνικιστικο
αλλα ομολογω οτι η αρχαια ελλαδα, η κουλτουρα της, η φιλοσοφια της, με μαγευουνΓι'αυτό δεν υπάρχει καμια αμφιβολία
-
**Lily Allen - Alright Still **
ενδιαφερον ακουσμα
για mainstream pop δισκος ειναι αρκετα καλος και ευχαριστος
-
Ακούω προτάσεις για τραγούδια για ήρεμες καλοκαιρινές βόλτες παραλιακώς. πχ (όχι προ Χριστού εγκάθετοι) la isla bonita - Madonna
-
Φρέσκο πράμα, έχωωωω:
Muse - Hullabaloo soundtrack
Pink Floyd - Pulse dvd (εγώ κολλημένος; )
Διάφανα Κρίνα - Ο γύρος της μέρας σε 80 κόσμους:
Είναι βιβλιαράκι με κείμενα και τους στίχους όλων των τραγουδιών των Κρίνων, μαζί με ένα cd που περιλαμβάνει μόνο instrumental κομμάτια. Πολύ προσεγμένη δουλειά και το δισκάκι το ακούω τώρα και μου φαίνεται πολύ καλό. Από τα απειροελάχιστα ελληνικά συγκροτήματα που εκτιμώ και σέβομαι. Καμία σχέση με την πλέμπα που αποκαλείται 'ελληνική ροκ σκηνή' (δεν έχω πολυασχοληθεί, ίσως να είμαι υπερβολικός)...
Update: 'Μπλε Ιγκουάνα', track no.8...υπέροχη τζαζιά!
-
Κατι σε... Σακιρα;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κατι σε... Σακιρα;Μουσική παίζει το cd-player, δεν προβάλει video.
-
Μπα, εγω τωρα τελευταια την ακούω κιολας Ξερει ο charmak.....
Hips don't lie
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κατι σε... Σακιρα;Σακίρα κλπ, μόνο στο αυτοκίνητο!
Έχω τα oral fixation 1 & 2. Συστήνω ανεπιφύλακτα το Illegal από το δεύτερο δισκακι (φιούτσουριν Κάρλος Σαντάνα) και το Don't bother.
You don't even know the meaning of the words I'm sorry
You said you would love me until you die
As far as I know you're still alive
Baby *κλπ, κλπ...
Για σας τους ερωτιάρηδες...
Edit: Ορίστε και το εκγωμιαστικό άρθρο που έγραψε για την εν λόγω κοπελιά ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη:
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... d=45522060 -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Για πες εντυπώσεις, γιατί μου λείπει το Dark Side of the Moon (για 4η φορά).
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Για πες εντυπώσεις, γιατί μου λείπει το Dark Side of the Moon (για 4η φορά).
Γ@μ@ει!
Δεν το χω δει ακόμα, αλλά είναι δυνατόν να κάνει κάτι διαφορετικό;
-
Πόσο το πήρες?
-
25-26 έουρος, κάπου εκεί...
Και στο play.com κάπου τόσο πρέπει να έχει.
Εϊναι φρέσκο, πριν καμιά βδομάδα κυκλοφόρησε. Άσε που οι τιμές των Floyd δεν πέφτουν ποτέ. Κάτω από 12-13 ευρώ δεν έχω δει ποτέ cd τους. Πόσο μάλλον τα dvd...
Πάντως, μην πάρετε το London 66-67. Δεν αξίζει τα λεφτά του, εκτός και αν το βρείτε σε προσφορά κάτω από 10 ευρώ (ναι, καλά)...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ακούω προτάσεις για τραγούδια για ήρεμες καλοκαιρινές βόλτες παραλιακώς. πχ (όχι προ Χριστού εγκάθετοι) la isla bonita - Madonnamorcheeba - charango k το big calm
hooverphonic ( μια απο τα ιδια σχεδον )πιο ηλεκτρονικα:
boards of canada - music has the right to children kai to campfire headphase (εντιτ: αυτο το τελευταιο σε πολλους δεν αρεσε, αλλα εμενα με αρεσε πολυ )πιο yo (ok οχι κ τοσο, aλλα μιλαμε για τον best turntablist ever):
dj shadow - the private pressαυτα ειναι μασττττττττττ
-
charmak66
Πολύ προσεγμένος ο δίσκος,αν και λίγο δύσκολος στο άκουσμά του...
Τα Διάφανα Κρίνα χαρακτηρίζονται από συνέπεια οράματος και έργου,και αυτό από μόνο του τούς καθοδηγεί μακριά από την ξεπουλημένη πλέμπα...
τα τελευταια CD (LP) που αγορασατε....