-
Oποιος ενδιαφέρεται να ακούσει μερικά απο τα νέα κομμάτια που θα είναι στο αναμενόμενο album των Radiohead ας κλικάρει το παρακάτω link....
Κοπεγχάγη 2006 Live
http://beta.yousendit.com/transfer.php? ... 35584015FA -
Liars - Drums not Dead
ειχα πολυ καιρο να ακουσω κατι τοσο μυστηριο
κατι σε Can μου εφερε στο μυαλο (σε εκεινα τα περιεργα κομματια τους)
περιεργος δισκος και οσοι αρεσκονται σε τυμπανα ας κανουν μια ακροαση
-
Μ' άρεσει πολύ το Stadium Arcadium των Red Chili Peppers (μπούκοβο)!
Ο Frusciante έχει κάνει απίστευτη δουλειά στην κιθάρα! Μ΄άρεσε πολύ που έχουν μειωθεί κατά πολύ αυτά τα χιπ-χοπ-οειδή φωνητικά τα οποία αντιπαθώ σφόδρα.
Ο πρώτος δίσκος εκ των δύο νομίζω πως είναι καλύτερος, εκτός και αν φταίει το γεγονός ότι, αναπόφευκτα, μετά από 20 τραγούδια χάνεται ο αρχικός ενθουσιασμός.
Ειδικότερα αν είχε κυκλοφορήσει ένας δίσκος με 15-20 τραγούδια, θα μιλούσα για ΤΟ album! Και δεν είμαι και κάνας μεγάλος fan του συγκροτήματος...
Αγαπημένα μέψρι στιγμής: Snow (Hey Oh) (δεν μπορώ να το βγάλω απ' το μυαλό μου!), She's only 18, Slow Cheetah, Torture me, Hard to concentrate.
-
Ακούω το δίσκο του Kanye West 'Late Registration' και πιστεύω ότι δικαιολογεί σε σημαντικό βαθμό τον ντόρο που έγινε πέρισυ γύρω από αυτόν....
Πολύ καλός για χιπ-χοπ δίσκος
-
Time Out – The Dave Brubeck Quartet
Από ένα περιοδικό. -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Είναι δυνατόν αυτό;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Είναι δυνατόν αυτό;
Nαι.
εννοειται παιδια. μην ειστε κολλημενοι, ανοιξτε τους μουσικους σας οριζοντες.. κι εγω παλια θεωρουσα αυτο το ειδος μουσικης ανυπαρκτο και γενικα ημουν λιγακι κολλημενος..
μη βαζετε ταμπελες στη μουσικη, ακουγεται κλισε αλλα προσπαθηστε να παρετε τα καλυτερα απ'ολα τα ειδη μουσικης. ολα εχουν κατι να πουν.
( σημειωση: το χιπ χοπ δεν ειναι μουσικη. ειναι κουλτουρα που περιλαμβανει 4 στοιχεια, τα οποια ειναι : γκραφιτι, mcing - ραπαρισμα δηλαδη, μπρεϊκντανς και djing. )
H rap μουσικη ειναι η πιο παρεξηγημενη μουσικη. ο λογος ειναι 1ον) η λανθασμενη εικονα που εχει βγει προς τα εξω γι'αυτη τη μουσικη ειδικα στην Ελλαδα, και 2ον) η ανυπαρκτη κουλτουρα και γνωση της μαυρης μουσικης στην ελλαδα.
ο λογος που γινεται αυτο ειναι απλος. ο ελληνας δεν ενδιαφερεται για προβληματα, κοινωνικα κλπ πανω στη μουσικη. θελει να παει στο σκυλαδικο, να περασει καλα και ωωωωωωωωωχ αδερφε μη μας τα πρηζεις και πολυ. επισης, ο στιχος ειναι σχεδον ακατανοητος σε πολλες περιπτωσεις ακομα και για καποιον που ξερει καλα αγγλικα, και ο καθενας βαριεται να το ψαξει. εντωμεταξυ εχουν προωθηθει τραγουδια που δεν ειναι ο,τι πιο κολακευτικο για τη μαυρη κουλτουρα. οταν η ραπ στο μυαλο των περισσοτερων ειναι 50 cent, bitches, γκανια κλπ.. και οταν ειδικα αυτα συνδιαζονται με οχι και τοσο καλες παραγωγες.
α, αυτο ειναι αλλο ενα σημειο που πολλοι κατακρινουν τη ραπ μουσικη, επειδη στις περισσοτερες περιπτωσεις μιλαμε για samples και πολυ δεν τη θεωρουν καν μουσικη γι'αυτο το λογο.
η αληθεια ομως ειναι οτι 1ον) υπαρχουν πολλα ραπ γκρουπς που παιζουν μουσικη με αληθινα οργανα ( πχ the roots ) αλλα και παρακλαδια που εχουν στοιχεια απο διαφορα ειδη μαυρης μουσικης (ragga κλπ) . ας μην ξεχναμε οτι οι rappers ουσιαστικα εχουν γαλουχηθει με ακουσματα soul, jazz, rnb, και ρεγκε ( rnb δεν ειναι αυτες οι μαλακιες που ακουτε σημερα. αυτα ειναι σκουπιδια )
2ον) υπαρχουν παραγωγες τοσο καλα δουλεμενες με ή χωρις samples που βαζουν τα γυαλια σε θεματα τεχνικης και μουσικης καταρτισης σε πολλους.. δηθεν ειδικους μουσικους. μεγαλη παραδοση στις καλες παραγωγες εχουν οι ευρωπαιοι και κυριως οι γαλλοι ( ntm, iam, κλπ κλπ ) αλλα και οχι μονο ( jedi mind tricks κλπ ), αλλα και οι δικοι μας phase 3. επισης αξιζει να αναφερει κανεις τον sparky t, που κανει sets/turntables παγκοσμιας κλασης, και εχει κατακτησει πολυ καλες θεσεις σε παγκοσμιους διαγωνισμους, και αν θυμαμαι καλα και μια πρωτια στο dmc.
επισης οποιος εχει δουλεψει ποτε παραγωγη (δεν ειναι και δυσκολο να ριξεις μια ματια στις δυνατοτητες σου αν νομιζεις οτι ειναι παιχνιδακι. παντε κατεβαστε το fruity loops ή αν ειστε full καλοι και ξεροληδες μουσικοι, δοκιμαστε κανα cubase) ξερει οτι δεν ειναι και τοσο ευκολο να φτιαξεις κατι της προκοπης.
καλα, για ελληνικη σκηνη δεν το συζηταω καν, ειναι ανυπαρκτη. οι active member εχουν κλεψει ολες τις ξενες παραγωγες τις προκοπης, και απο skills κλπ ειναι.. καληνυχτα μαμα και ισως το μονο που σωζει καπως την κατασταση απο Ελλαδα ειναι οι παραγωγες του Παπαθανασιου στο family, οι phase 3 (underground group με φοβερες παραγωγες παγκοσμιας κλασης) και μετα.. χμμμμ το χαος. ισως γραψω καποια στιγμη λιγα λογια για το χαλι της ελληνικης σκηνης, οταν βρω χρονο και διαθεση, ή αν μου ζητηθει.
απο ξενα αξιζει να ακουσει κανεις καποια groups/mcz/djs οροσημα στην ιστορια της HΦP κουλτουρας.
αναφερω ενδεικτικα
NWA ( κυριως το straight outta compton)
KRS ONE
+γενικα να μην το κουραζω, τα περισσοτερα old school ( public enemy, beastie boys, για πολλους και run dmc αλλα εμενα δε με αρεσουν κλπ )
wu tang clan. οκ μπορει να μη λενε πολλα μερικες φορες σε στιχους αλλα- παραγωγαρες
- τρελα skillz flowz k style γενικοτερα
- απιστευτη σκηνικη παρουσια.
ΝΤΜ ( =respect σε ολα.- )
non phixion
tupac amaru shakur. διαβαστε τα ποιηματα του και μετα το συζηταμε...
τα παλια απο NAS. must η international συνεργασια με ΝΤΜ
the roots
dj shadow ( ο καλυτερος dj ever.- )
και αλλα που ξεχασαοταν ακουσετε κατι απ'αυτα, ισως αρχισουμε να το συζηταμε
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Είναι δυνατόν αυτό;
Nαι.
εννοειται παιδια. μην ειστε κολλημενοι, ανοιξτε τους μουσικους σας οριζοντες.. κι εγω παλια θεωρουσα αυτο το ειδος μουσικης ανυπαρκτο και γενικα ημουν λιγακι κολλημενος..
μη βαζετε ταμπελες στη μουσικη, ακουγεται κλισε αλλα προσπαθηστε να παρετε τα καλυτερα απ'ολα τα ειδη μουσικης. ολα εχουν κατι να πουν.Εννοείται! Πλάκα κάνω!
Απλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το είδος, καθώς η μόνη επαφή που έχω με το είδος είναι οι 'yo, I fuck, pimp, I'm da best' τύποι του mtv, οι οποίοι με αηδιάζουν!
Θα ψαξω και αυτά που λες!
Οι active member που μ' αρέσουν πολύ, ποιούς έχουν κλέψει για να τους τσεκάρω;
-
Θα ψαξω και αυτά που λες!
Οι active member που μ' αρέσουν πολύ, ποιούς έχουν κλέψει για να τους τσεκάρω;
ενταξει, δεν ειναι απαραιτητο να σ'αρεσουν ολα τα ειδη μουσικης
απλα ρε παιδι μου μην κολλας.. δηλαδη του στυλ 'α, αυτο ειναι punk, σιγα μην τ'ακουσω' 'τι;; ακους μεταλ; αυτους τους μαλλιαδες που χτυπιουνται -- > ' ή ' τωρα και καλα ακους ραπ; yo yo yo yo nigga' κλποσο για τους active member, αν και στην ελλαδα γενικα ολοι κλεβουν τις ξενες παραγωγες γιατι ειμαστε αμπαλοι, οι active member το'χουν ξεφτυλλισει.. ελεος. τουλαχιστον ας βαζαν κανα instrumental απο πισω, κατι.. ο χοντρος επαιρνε το sample και το εβαζε οπως ήταν. οκ, μπορει να γραφει μερικους ωραιους στιχους οταν δεν το παρακανει και γινεται κουραστικος, αλλα απο κει και περα... τιποτα.
ακομα και τα πιο γνωστα κομματια που εχεις ακουσει απο am, μπορω να σου στειλω οποτε θες τα ξενα να γελασεις λιγακι
και δε μιλαω τωρα σα freestyle productions, μονο σαν active member, γιατι αν πιασουμε και τα υπολοιπα....
αλλο το 'παιρνω ενα sample ενος τραγουδιου, χωνω ενα μπιτακι, καμια κιθαρα, κατι και το μετατρεπω σε ραπ κομματι, και αλλο παιρνω την παραγωγη οπως ειναι και ραπαρω απο πανω.
στο ιντερνετ κυκλοφορουν λιστες ολοκληρες με τα τραγουδια που εχει κλεψει ο χοντρος.μερικα γνωστα ειναι
προσφυγας:Scarface - One time
Mobb Deep - Shook Ones = Active Member - Bία
Bone Thugs N Harmony - Handle The Vibe = Αctive Member - Just Low Bap
Manau - La Confession = Αctive Member - Mή νοιαστεί κανεις
ICE CUBE - WHAT CAN I DO? (ACTIVE MEMBER - KOINO MYSTIKO)
Hieroglyphics - Mics of the Roundtable (active member - to megalo kolpo)
Phi-Life Cypher - The racists (B.D.Foxmoor - intro (mistiko oktagwno) )
Jedi mind tricks -'The executioners dream' (Active member - 'Πρόταγμα')
Non Phixion - 5 Boros = Μάσκα
Non Phixion - Four W's = Ντύσου καλά σερίφηκαι αλλα που βαριεμαι να ψαχνω κ να κανω copy paste..
παρ'ολα αυτα οφειλω να ομολογησω πως οι στιχοι του ειναι καλοι, αλλα ευνοειται και απο το στυλ που ραπαρει. ικανοτητες σχεδον μηδεν βεβαια, αλλα εχει παθος.
δεν ξερω.. εγω δεν ασχολουμαι με την (ποια; ) ελληνικη σκηνη, μονο για να κοροιδεψω..
δηλαδη ειλικρινα, προτιμω να ακουω ακομα και γαλλικα που δεν καταλαβαινω χριστο
κατα τ'αλλα, οταν μιλαω για καταντια στην ελληνικη σκηνη εννοω κυριως τους αταλαντους με μηδενικη μουσικη παιδεια και μετα τους υποκριτες (βλ active member) τα κωλοψωνια που δεν εχουν συνειδητοποιησει οτι εδω δεν ειναι αμερικη (βλεπε βουρλιωτη, ποσο μαλακας ειναι ) και τελος τους δηθεν gangstas.. γιατι ενταξει, να ακουω το συγχωρεμενο odb των wu tang να μιλαει για drive by, ληστειες, bitches κλπ ενταξει, το δεχομαι..
να ακουω ομως τους καραγκιοζηδες ελληνες wannabe gangstaz απο τα γκετο της Γλυφαδας να μιλανε για πεινες κακουχιες και ποσο δυσκολα περνανε στην παλιο-γειτονια .. δε μπορω! μονο για χαβαλε..αν εισαι αρχαιολαγνος μπορεις να ακουσεις και το εσσεται ημαρ που ειναι ενας υμνος για την αρχαια ελλαδα και εχει και 1 τραγουδι μονο στα αρχαια ελληνικα
γενικα οπως και σ'ολα τα ειδη μουσικης μπορεις να βρεις τα παντα.
αρκει να τα ψαξεις.
α, μη βλεπεις mtv! κανει κακο
παντως για να παρεις μια ιδεα γενικοτερα γυρω απ'τη μαυρη μουσικη, χωρις να μπλεξεις με downloads που μπορει να σε απογοητευσουν, προτεινω να ακουσεις planet 99,5. αλλα δεν ξερω αν θα πιανεις.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
γενικα οπως και σ'ολα τα ειδη μουσικης μπορεις να βρεις τα παντα.
αρκει να τα ψαξεις.
α, μη βλεπεις mtv! κανει κακο
παντως για να παρεις μια ιδεα γενικοτερα γυρω απ'τη μαυρη μουσικη, χωρις να μπλεξεις με downloads που μπορει να σε απογοητευσουν, προτεινω να ακουσεις planet 99,5. αλλα δεν ξερω αν θα πιανεις..Έχεις απόλυτο δίκιο! Απλά είναι δύσκολο να το βρεις, αν δεν έχεις κάποιον να σε βάλει στα κόλπα. Εγώ, ας πούμε, τον τελευταίο καιρό, προσπαθώ να βρω άκρη σ΄αυτό το χάος που λέγεται jazz..
Αν ο planet εκπέμπει και μέσω net, θα τον τσεκάρω!
Το Mtv σκοτώνει την μουσική!
-
Το Mtv σκοτώνει την μουσική!Dire Strais - Money For Nothing
The Buggles - Video killed The Radio Star κλπ. -
@ skye
Απόλυτα σεβαστά αυτά που λες. Και μάλιστα, μου έδωσες μερικές ιδέες ως προς το τι να ψάξω ως εναλλακτικά ακούσματα.
Αλλά, εξαιρώντας μερικά φωτεινά παράδειγματα που αναφέρεις και δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω, το hip hop βασίζεται σε samples. Και ως είδος μουσικής, θα απέφευγα να πω πως συγκεντρώνει τους πλέον ικανούς μουσικούς (κυριολεκτικά και όχι ειρωνικά), καθώς όλοι όσοι πρωτοστατούν σε διάφορα φυσικά μουσικά όργανα προέρχονται κατά βάση από άλλους χώρους.
Και μιας και δουλεύω αρκετά cubase, το οποίο ανέφερες, μπορώ να πω πως, κατά τη γνώμη μου, με τα κατάλληλα εργαλεία μπορείς να κάνεις πολύ εντυπωσιακά πράγματα πολύ πιο εύκολα από ότι με το να τα παίξεις φυσικά. Κατά συνέπεια, από την πλευρά ενός μουσικού, είναι λίγο δύσκολο να εντυπωσιαστείς με τέτοια ακούσματα, σωστά;
Αυτό δε μειώνει επ΄ουδενί την αξία της hip hop, αλλά είναι εύλογο πως οι μουσικοί, τους οποίους τρόπο τινά θίγεις, μπορούν κι επιλέγουν να ασχοληθούν με τα αυθεντικά ακούσματα της μαύρης μουσικής και όχι τα σαμπλαρισμένα.
Από την άλλη, το ότι οι Έλληνες ίσως δυσκολεύονται να ταυτιστούν με τους προβληματισμούς των δημιουργών της hip hop δεν είναι κατ' ανάγκη κακό... απλά υπάρχει μια διαφορά στην κουλτούρα.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
@ skyeΑπόλυτα σεβαστά αυτά που λες. Και μάλιστα, μου έδωσες μερικές ιδέες ως προς το τι να ψάξω ως εναλλακτικά ακούσματα.
Αλλά, εξαιρώντας μερικά φωτεινά παράδειγματα που αναφέρεις και δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω, το hip hop βασίζεται σε samples. Και ως είδος μουσικής, θα απέφευγα να πω πως συγκεντρώνει τους πλέον ικανούς μουσικούς (κυριολεκτικά και όχι ειρωνικά), καθώς όλοι όσοι πρωτοστατούν σε διάφορα φυσικά μουσικά όργανα προέρχονται κατά βάση από άλλους χώρους.
Και μιας και δουλεύω αρκετά cubase, το οποίο ανέφερες, μπορώ να πω πως, κατά τη γνώμη μου, με τα κατάλληλα εργαλεία μπορείς να κάνεις πολύ εντυπωσιακά πράγματα πολύ πιο εύκολα από ότι με το να τα παίξεις φυσικά. Κατά συνέπεια, από την πλευρά ενός μουσικού, είναι λίγο δύσκολο να εντυπωσιαστείς με τέτοια ακούσματα, σωστά;
Αυτό δε μειώνει επ΄ουδενί την αξία της hip hop, αλλά είναι εύλογο πως οι μουσικοί, τους οποίους τρόπο τινά θίγεις, μπορούν κι επιλέγουν να ασχοληθούν με τα αυθεντικά ακούσματα της μαύρης μουσικής και όχι τα σαμπλαρισμένα.
Από την άλλη, το ότι οι Έλληνες ίσως δυσκολεύονται να ταυτιστούν με τους προβληματισμούς των δημιουργών της hip hop δεν είναι κατ' ανάγκη κακό... απλά υπάρχει μια διαφορά στην κουλτούρα.
Καταρχην θελω να σ'ευχαριστησω που μου δινεις την ευκαιρια να συζητησουμε για κατι το οποιο θεωρω πολυ ενδιαφερον, και ν'ανταλλαξουμε αποψεις πανω σ'αυτο
λοιπον, να τα παρουμε λιγο απο την αρχη. ειπαμε καταρχας οτι δεν υπαρχει μουσικη hip hop. ειναι κατι που δεν υφισταται, το hip hop ειναι κουλτουρα οπως ειπα. αυτο τωρα δεν το λεω για να το παιξω εξυπνος ουτε για να σε διορθωσω και καλα, απλα βλεπω οτι γενικα υπαρχει ενα μπερδεμα γυρω απ'αυτο το θεμα.
Στη συνεχεια, που αναφερεις τις ικανοτητες πανω στη μουσικη, μπορω να πω οτι εχεις εν μερει δικιο. δηλαδη κατα μια εννοια, οχι ομως ακριβως κατα την αποψη μου. ας μπουμε λιγο πιο βαθεια ομως στο θεμα. ενα αρτιο κομματι ραπ, περιλαμβανει μια παραγωγη, εναν mc που ραπαρει πανω σ'αυτη με μετρο ( ειναι πολυ σημαντικο αυτο για να ακουγεται ωραια το κομματι ) και ισως καποιες τεχνικες turntablism, καποια scratches κλπ. Στα περισσοτερα κομματια στη ραπ μουσικη, δυστυχως το βαρος δινεται σ'αυτα που εχει γραψει ο mc, κι ετσι πολλες φορες οι παραγωγες περνανε σε δευτερη μοιρα. οταν λοιπον οι περισσοτεροι ξεκινουν μ'αυτο το σκεπτικο, ειναι ηδη στραβο το κλιμα απ'την αρχη για κατι 'ιδιαιτερο'.
παρ'ολα αυτα, υπαρχουν λαμπρες εξαιρεσεις, μουσικοι που κανουν ραπ με αληθινα οργανα, και απο την αλλη, δεν καταλαβαινω την εμμονη του κοσμου εναντιον της μουσικης του pc. γιατι πιστευει καποιος οτι δε χρειαζονται μουσικες γνωσεις για να βγαλεις κατι καλο; ( ρητορικη ερωτηση )
Για μενα, δεν ειναι η ουσια το πως φτιαχνεις μουσικη, αλλα ποσο καλο ειναι το αποτελεσμα.
οπως ελεγα λοιπον, υπαρχουν και παραγωγες πολυ ενδιαφερουσες, αλλα στην ουσια, ειναι το πως δενει αυτη η παραγωγη με την ποιηση, και τι ικανοτητες ( flow και skills ) εχει ο mc για να βγαλει αυτην την ποιηση. Ολο αυτο το πακετο λοιπον, κανει ενα αρτιο κομματι ραπ μουσικης ( το οποιο πιστεψε με, δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ακουγεται, να συνδιαζεις ολα αυτα )
απο την αλλη, καποιος mc δε χρειαζεται να εχει ουτε ιδιαιτερες μουσικες γνωσεις, ουτε απαιτειται να εχει τη φωναρα του τζιμ μορισον για να βγαλει ενα τραγουδι, και ενας παραγωγος δε χρειαζεται να ξοδεψει σημερα μια περιουσια για να φτιαξει ενα κομματι. αρκουν για ολα αυτα ειναι μικροφωνο, μια καρτα ηχου, και ενα προγραμμα οπως το fruity loops που το κατεβαζεις για πλακα σπασμενο απ'το ιντερνετ. ετσι, κατα μια εννοια, ειναι ισως η πιο ευκολη και φθηνη μουσικη. αυτα ομως σαν entry level. αυτα, απεχουν πολυ απ'το να γραφεις τα ποιηματα του tupac ή να χτυπας παραγωγες στο επιπεδο των jedi mind tricks, ntm κλπ κλπ. ειναι σα να συγκρινεις την avril lavigne (δεν ειμαι σιγουρος οτι γραφεται ετσι ) με τον david gilmour.
επισης, το να κανεις σωστο sampling ( σωστο δεν εννοω να κοβεις, να χωνεις πανω ενα drum loop και να το βαφτιζεις παραγωγη) δεν ειναι τοσο ευκολο οσο αρχικα φαινεται, αλλα πιθανον να εχεις δικιο, δεν ειναι το ιδιο με την αρχικη δημιουργια του κομματιου ετσι και αλλιως.επισης, δεν καταλαβα τι εννοεις οτι τα οργανα προερχονται απο καποιον αλλο χωρο.. επειδη τα παιζεις μεσα απ'το pc πολλες φορες; αλλιως, εγω νομιζω οτι τα οργανα δεν ανηκουν σε καποιο συγκεκριμενο χωρο, απλα ο τροπος παιξιματος τα κανει να ανηκουν σ'αυτον.. ( ισως πρεπει να μου το εξηγησεις καλυτερα..)
κατα τ'αλλα δε διαφωνω. ραπ μουσικη σε ενα μεγαλο ποσοστο, ειναι κατι απλο: παιρνεις ενα κομματι που δεν ειναι ραπ και το μετατρεπεις σε ραπ.το cubase δεν το δουλευω.. εμαθα απ'την αρχη με το fruity loops ( με το οποιο επισης μπορεις να κανεις πολλα πραγματα, ακομα και αν δε φτανεις στα επιπεδα του cubase.. αλλα τον πρωτο λογο εχει ο παραγωγος) και τωρα το cubase μου φαινεται ολιγον βαρυ, δυστροπο και δυσπεπτο (κοινως ειμαι αμπαλος). εξ'αλλου μουσικη φτιαχνω για το κεφι μου και τιποτα παραπανω, θεωρω το cubase.. για πιο επαγγελματικα πραγματα.
πολλοι επιλεγουν ν'ασχοληθουν με τη ραπ γιατι ειναι πιο ευκολη εκ πρωτης οψεως. αλλοι το εχουν μεσα τους ( αυτο το feeling και την ποιηση ), αλλοι ζουν την κουλτουρα που λεγαμε κοκ. δηλαδη ειναι σα να λες, οι γκραφιταδες γιατι κανουν γκραφιτι στους τοιχους αφου ενδιαφερονται για την τεχνη και δεν ζωγραφιζουν σε χαρτι ή γιατι οι b-boys δεν αρχιζουν μαθηματα παραδοσιακων χορων, αφου αγαπουν το χορο.
αν εννοεις τους παραγωγους και οχι τους mcs, οι καλοι μουσικη εχουν πολυ ανοιχτους οριζοντες ακριβως επειδη τα ορια της ραπ μαλλον τους στενευουν..
ετσι ο dj shadow καταφερνει να βγαζει κορυφαιες downbeat δουλειες οπως το six days ( ή το μεγαλυτερο μερος του album the private press το οποιο σου προτεινω να ακουσεις ), ενω διαφοροι σημαντικοι μουσικοι της ραπ στρεφονται προς αλλα ειδη ( λεγε με trip hop, ragga, idm και γενικα ηλεκτρονικη μουσικη, abstract hip hop μελωδιες και κανουν ανοιγματα στη ροκ, στην κλασσικη, ακομα και στη βυζαντινη οπως στο εσσεται ημαρ κλπ )
απο την αλλη, εγω επαιζα πιανο, και παρολα αυτα, τη βρισκω με το να samplαρω. ειναι ευτυχια για μενα οταν βλεπω οτι ολο αυτο το σκηνικο που εχω χτισει γυρω απ'το sample ειναι κατι που ακουγεται ευχαριστα, ενω αλλες φορες μου αρεσει να δημιουργω κανονικα απο λευκο χαρτι.
σ'αυτο το σημειο αξιζει ν'αναφερω πως η ραπ μουσικη ειναι πιθανοτατα αυτη που ακουω λιγοτερο αναλογικα.
Τελος, αυτο για τους ελληνες που λες ειναι τεραστια κουβεντα..
πραγματικα..
απλα θα σου πω μονο οτι με προβληματιζει που σ'ολο τον κοσμο η μαυρη μουσικη εχει απηχηση, ενω στην ελλαδα οχι..
στην ελλαδα ο μεσος ορος ηλικιας αυτων που ακουν ραπ ειναι 15.. και βγαλε..
αυτα. ευχαριστω για το χρονο σου,
Δημητρης -
Ο χρήστης skye έγραψε:
παρ'ολα αυτα, υπαρχουν λαμπρες εξαιρεσεις, μουσικοι που κανουν ραπ με αληθινα οργανα, και απο την αλλη, δεν καταλαβαινω την εμμονη του κοσμου εναντιον της μουσικης του pc. γιατι πιστευει καποιος οτι δε χρειαζονται μουσικες γνωσεις για να βγαλεις κατι καλο; ( ρητορικη ερωτηση )
Κλασσικά κολλήματα!
Ενδιαφέρουσα μουσική μπορεί να παραχθεί με ο,τιδήποτε! Ποτήρια να χτυπανε, πόρτες να τρίζουν και ξέρω γω τι άλλο...Πόσο μάλλον με το pc!
Δεν είναι ανάγκη να παίζει ο φοβερός και τρομερός κιθαρίστας! (κολλήματα που έχουν και αυτοί οι άνθρωποι...)
-
Πριν από λίγο τελείωσα με την ακρόαση για πρώτη φορά του 'Confessions on a dance floor' της Madonna...
Επιτυγχάνει απόλυτα το στόχο του!
Αειθαλής είναι η άτιμη!
-
Κλασσικά κολλήματα!
Ενδιαφέρουσα μουσική μπορεί να παραχθεί με ο,τιδήποτε! Ποτήρια να χτυπανε, πόρτες να τρίζουν και ξέρω γω τι άλλο...Πόσο μάλλον με το pc!
Δεν είναι ανάγκη να παίζει ο φοβερός και τρομερός κιθαρίστας! (κολλήματα που έχουν και αυτοί οι άνθρωποι...)
Το θεμα ειναι, αν τελικα υπαρχει η δυνατοτητα συγκρισης διαφορετικων ειδων μουσικης.. δηλαδη μπορει καποιος να πει οτι η βυζαντινη μουσικη ειναι καλυτερη απ'τη ροκ; ( τυχαιο το παραδειγμα )
εγω νομιζω οτι ειναι λιγο υποκειμενικο, ακομα και αν ενα ειδος μουσικης απαιτει περισσοτερες γνωσεις ή ακομα και αν φαινεται πιο αρτιο. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το θεμα ειναι, αν τελικα υπαρχει η δυνατοτητα συγκρισης διαφορετικων ειδων μουσικης.. δηλαδη μπορει καποιος να πει οτι η βυζαντινη μουσικη ειναι καλυτερη απ'τη ροκ; ( τυχαιο το παραδειγμα )
εγω νομιζω οτι ειναι λιγο υποκειμενικο, ακομα και αν ενα ειδος μουσικης απαιτει περισσοτερες γνωσεις ή ακομα και αν φαινεται πιο αρτιο.Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει, όχι τρόπος, αλλά λόγος σύγκρισης!
Ας πούμε ότι το χ είδος μουσικής εισήγαγε πολλούς νεωτερισμούς στην μουσική ενώ το ψ δεν είναι παρά μια μικρή εξέλιξη προηγούμενων ειδών. Μας λέει κάτι αυτό;
Αν εμένα αισθητικά και συναισθηματικά δεν με καλύπτει το χ, δε πα 'ναι ό,τι θέλει!
Αλλιώς θα ακούγαμε όλοι Μπαχ και Miles Davis!
Και η ικανότητα των μουσικών έχει πάψει να με απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό. Η ικανότητα (αν υπάρχει) βοηθάει μόνο στην πραγματοποίηση της έμπνευσης! Αλλιώς ακούστε μπίρι-μπίρι-Steve Vai!
-
Αλλιώς ακούστε μπίρι-μπίρι-Steve Vai!τον Vai βρηκες να βαλεις? ο Satrianni h o Malmsteem δεν σου καναν ?
-
κυριες κυριοι και μικρα παιδια
οι Nouvelle Vague θα κυκλοφορισουν καινουριο δισκο με τιτλο bande a parte:yahoo:
επισημη κυκλοφορια 26/6/2006
ακουσα μονο τα samples στο site αλλα το γεγονος με χαρωποιησε ιδιαιτερα
-
Άκουσα και το '3121' του Prince...
Κλασσικός Prince,με ¨οτι και αν σημαίνει αυτό.
Οι συνθέσεις θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί πριν από χρόνια!Καλός γενικά,αλλά δεν δείχνει σημεία συνθετικής ανανέωσης (κάποιος βέβαια μπορεί να πει ότι δεν τη χρειάζεται...όπως το βλέπει κανείς )
τα τελευταια CD (LP) που αγορασατε....