-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γιατι δν εχω καλυτερη εμπειρια σε κανενα αλλο περαν απ'την ιντγκραλε.(Τουλαχιστον στα 2000κυβικα και 200+ αλογα)
EVO έχεις οδηγήσει?
Σε Integrale EVO II Δημήτρη έχεις μπεί να σου σηκωθεί η τρίχα? Να ακούς το γουργουρητό του κινητήρα και η αδρεναλίνη να ανεβαίνει αυτόματα προς αναμονή της διαδρομής που ακολουθεί. Μην μπαίνεις πάντως στην διαδικασία να τα συγκρίνεις. Είναι 2 ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά αυτοκίνητα, με διαφορετική αυτοκινητιστική φιλοσοφία και 10+ χρόνια διαφορά σε σχεδίαση. Σεβαστό και το Mitsu αλλα σε αυτο το thread προτιμούμε την γκαζιάρα Ιταλίδα
Επειδή σκοπεύω να φτιάξω ένα μικρό site σχετικά με την Lancia, μήπως θα μπορούσατε να μου υποδείξεται κάποιες σελίδες από τις οποίες θα μπορούσα να αντλήσω πληροφορίες? Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γιατι δν εχω καλυτερη εμπειρια σε κανενα αλλο περαν απ'την ιντγκραλε.(Τουλαχιστον στα 2000κυβικα και 200+ αλογα)
EVO έχεις οδηγήσει?
Αυτό που ξερνάς και μόνο που το βλέπεις;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
EVO έχεις οδηγήσει?
Αν το έχει οδηγήσει ρωτά, η εξωτερική εμφάνιση που κολλάει?
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Επειδή σκοπεύω να φτιάξω ένα μικρό site σχετικά με την Lancia, μήπως θα μπορούσατε να μου υποδείξεται κάποιες σελίδες από τις οποίες θα μπορούσα να αντλήσω πληροφορίες? Ευχαριστώ
http://www.lanciamontecarlo.net
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
EVO έχεις οδηγήσει?
Αν το έχει οδηγήσει ρωτά, η εξωτερική εμφάνιση που κολλάει?
Στο ότι σου κόβει κάθε όρεξη ακόμη και να μπεις μέσα στο ταριφάδικο με τις καγκουροφτερούγες.
-
Ευχαριστώ πολύ
-
Τπτ. Αυτά είναι μόνο μια μικρή αρχή. Αν βρω και τίποτα άλλο, θα σου πω.
-
Στο ότι σου κόβει κάθε όρεξη ακόμη και να μπεις μέσα στο ταριφάδικο με τις καγκουροφτερούγες.Πλάκα κάνεις!
Σου λέει κάποιος: πάρε ένα ΕΒΟ για ένα Σ/Κ στην Κρήτη, και πιες του το αίμα. Μάλιστα σε χρώμα τουαλετί-σκατί-καμπινεδί (όποιο προτιμάς από τα τρία και ΜΟΝΟ). Θα έχεις όρεξη να μπεις μέσα και να του πιεις το αίμα επί 48 ώρες συνέχεια, ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
Η προσωπική μου προτίμηση στην Ιντεγκράλε, είναι φυσικά άλλο θέμα.
-
Αν έχω τα μάτια μου κλειστά πριν μπω μέσα, ΟΚ.
Αλλά...
Προτιμώ κι εγώ την Ιντεγκράλε. Το αίμα νεράκι δε γίνεται.
-
Παιδια μηπως υπαρχει καποια φωτο|(apo mprosta) και τεχνικα απο τη monte carlo?
-
Πήγαινε εδώ:
Επίσης, κάποια διαγράμματα υπάρχουν στο http://www.carsfromitaly.com στις σελίδες που αφορούν τις Lancia Beta και Montecarlo.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια μηπως υπαρχει καποια φωτο|(apo mprosta) και τεχνικα απο τη monte carlo? -
Ευχαριστω παιδια να ειστε καλα!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
’μα πω οτί την εποχή που κατασκευάστηκαν , η Audi ενδιέφερε μόνο τους συνταξιούχους θα θεωρηθώ (για ακόμα μια φορά) εγκάθετος,troll,ξερόλας,οπαδός,φανατικός,συμφεροντολόγος κλπ. ή θα είμαι (για ακόμα μια φορά) 'σωστός'???
Πες μας τώρα και τι σχέση έχει η Audi στο τόπικ της Lancia..
ΒΤW, η Audi την στιγμή που μιλάμε βγάζει ένα RS4, η Lancia τι βγάζει? Ypsilon?
Ίσως ακόμη δεν έχει γίνει κατανοητό πως Lancia δεν σημαίνει απαραίτητα αγώνες και αυτοκίνητα επιδόσεων. Αντίθετα πιστεύω πως η Lancia Y αποτελεί γνήσιο απόγονο της Lancia Ardea η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1939. Ήταν ένα μικρό πρακτικό αυτοκίνητο με στοιχεία φινέτσας και πολυτέλειας. Η δεύτερη σειρά παρουσιάστηκε το 1945 και η τρίτη το 1948, η οποία είχε κιβώτιο 5 ταχυτήτων (ξαναδιαβάστε τη χρονολογία!). Πέραν του ότι μοιάζουν αρκετά στον εξωτερικό σχεδιασμό!
Κατά τον ίδιο τρόπο προφανές είναι επίσης πως τα γονίδια της Lancia Appia του 1953 έχουν περάσει στην Υ.
Φυσικά λείπει από τη σημερινή γκάμα της φίρμας ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, όπως π.χ. η Appia Zagato, η Fulvia Coupe' ή η Delta Integrale. Εγώ προσωπικά δεν θα είμαι αυτός που θα υποστηρίξει τη σημερινή Lancia σε αυτό, αντιθέτως!
Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Lancia δεν έβγαζε μόνο Fulvia και Delta Integrale! -
Και η σεντάν έκδοση της Flaminia δεν φημιζόταν για τις επιδόσεις της, αλλά για τη φινέτσα και τον πολιτισμένο τρόπο με τον οποίο μετέφερε τους επιβάτες της. Το ότι ήταν εξαιρετικά καλοστημένη και είχε ένα σωρό υπέροχες τεχνικές λεπτομέρειες (αχ αυτά τα δυο πολυόργανα στο ταμπλώ... υπέροχα!) ήταν μόνο το κερασάκι στην τούρτα.
-
Κάποτε κάποιος είχε παραθέσει τις καινοτομίες που εισήγαγε η Lancia στα αυτοκίνητα. Έψαξα να το βρω αλλά τίποτα. Μήπως θυμάται κανείς πού είναι?
-
Ρώτα τον sakiss ή τον LDriver. Μπορεί να βρίσκονται επίσης σ'αυτό το θέμα (καλό ψάξιμο στις σελίδες) ή στο 'ALFA ROMEO' ή σ'αυτό για την 159.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Κάποτε κάποιος είχε παραθέσει τις καινοτομίες που εισήγαγε η Lancia στα αυτοκίνητα. Έψαξα να το βρω αλλά τίποτα. Μήπως θυμάται κανείς πού είναι?Εγώ τις είχα γράψει αλλά δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή σε ποιό thread, όμως τις έχω στο αρχείο μου. Βασικά είχα γράψει τις τεχνολογικές καινοτομίες όλων των Ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών σε μια περίοδο στην οποία το παρόν forum είχε ατράνταχτα στοιχεία πως η Ιταλική αυτοκίνηση δεν έχει δημιουργήσει τίποτα περισσότερο από τριγμούς και σκουριά! Δεν μπορώ να ισχυριστώ πως είναι απόλυτα ολοκληρωμένος ο κατάλογος. Όποιος μπορεί να προσθέσει κάτι περισσότερο ας το κάνει.
Μάλιστα είχα βρει και ένα αυθεντικό έγγραφο (1η Ιουλίου 1915) του Ιταλικού Υπουργείου Βιομηχανίας στο οποίο επικυρωνόταν η κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας του Vincenzo Lancia όσον αφορά τον κινητήρα V με μικρή περιεχόμενη γωνία, ίδια ακριβώς διάταξη που συναντούμε και σήμερα στοyς κινητήρες VR. Δυστυχώς πρέπει να ψάξω πάρα πολύ στο αρχείο για να το ξεθάψω...
LANCIA
- D50
Ο κινητήρας V8 χρησιμοποιήθηκε σαν δομικό στοιχείο του σασί (κάτι το οποίο βλέπουμε ακόμη και σήμερα). Δύο διαμήκη τοποθετημένα ρεζερβουάρ μεταξύ των ζευγαριών εμπρός-πίσω τροχού) κάτι το οποίο προσέφερα πολλά τόσο στη διατήρηση σταθερής κατανομής βάρους καθώς η στάθμη της βενζίνης μειωνόταν όσο και στην αεροδυναμική συμπεριφορά του μοοθεσίου. Ζύγιζε μόλις 600 κιλά.
- Lambda
Το πρώτο αυτοκίνητο με αυτοφερόμενο αμάξωμα. Ο πρώτος κινητήρας σε διάταξη V (V4), μπλοκ αλουμινίου και το πρώτο αυτοκίνητο με ανεξάρτητη ανάρτηση (στους εμπρός τροχούς).
Στο τέλος του 1918 ο Βιντσέντζο Λάντσια είχε κατοχυρώσει κάθε τεχνολογική καινοτομία της Λάμδα ως ευρεσιτεχνια. Και ήταν πολλές...
- Aurelia
Ο πρώτος κινητήρας V6.
- Delta S4
Το μοναδικό αυτόκίνητο με κινητήρα που συνδύαζε μηχανικό υπερτροφοδότη και στροβιλοσυμπιεστή για ευνόητους λόγους.
- ECV GROUP S
Επαναστατικό σύστημα Triflux στην κυλινδροκεφαλή.
-
Ο τύπος του κινητήρα του VW VR6, αποτελεί ευρεσιτεχνία της Lancia από την 1η Ιουλίου του 1915!!!
-
Η πρώτη εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητο με ενσωματωμένο ολοκληρωμένο ηλεκτρικό σύστημα (Lancia Thema, 1913).
8 ) 1911. Η πρώτη εταιρεία που παρουσιάζει αυτοκίνητο με ξηρό πολύδισκο συμπλέκτη.
-
Ζάντες κατασκευασμένες από χάλυβα. Παγκόσμια πρωτοτυπία για το 1911!!!
-
Θερμοστατικός έλεγχος του κινητήρα (Αουρέλια).
-
Ελαστικές βάσεις κινητήρα (άλλη μια παγκόσμια πατέντα, Lancia Astura, 1932-1933).
-
Επαναστατικός τρόπος έδρασης του κινητήρα στο πλαίσιο. Παγκόσμια πρωτοτυπία για το 1931.
-
Υδραυλικός έλεγχος του τεντωτήρα της 'καδένας'. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, 1950.
-
Δύο δικύλινδροι V κινητήρες διατεταγμένοι σε μορφή 'μπόξερ'.
-
Ελατήρια στο δίσκο του συμπλέκτη για την εξάλειψη των κραδασμών από την βίαιη σύμπλεξη.
-
Κιβώτιο 8 ταχυτήτων για το στρατιωτικό όχημα 3 Ro (τέλη δεκαετίας 30).
-
Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το σχεδιασμό κυκλώματος λίπανσης (Lancia Alpha, 1908).
18 ) Επαναστατικός σχεδιασμός καρμπιρατέρ (Lancia Alpha, 1908).
- Lancia Aprilia: ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς, 1937.
-
Μια διόρθωση: είναι 'αυτοφερόμενο'.
-
Διορθώθηκε! Βασικά το είχα γράψει λάθος τότε χωρίς να το προσέξω αργότερα ώστε να το διορθώσω και να το παρουσιάσω τώρα 'έτοιμο'.
Αν προσέξουμε λιγάκι θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως μεγάλο τμήμα των τεχνολογικών στοιχείων του μοντέρνου αυτοκινήτου οφείλονται σε ευρεσιτεχνίες της Lancia.
LANCIA FORUM