-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Η Deltona ειναι ουσιωδης.Δεν θα την ελεγα δυστροπη.Εχει σημαντικες διαφορες απ'τα ιαπωνικα.Η οδηγηση της δεν ειναι επιφανειακή!Δεν παιζεις granturismo αλλα οδηγεις ενα ''πραγματικο'' αυτοκινητο.Σε καθε σημειο του δρομου μαγειρευεις τις κινησεις σου.Δεν συγχωρει τοσο οσο τα ιαπωνικα αλλα ουτε και τα ιαπωνικα!
6 συνεχομενα παγκοσμια πρωταθληματα
Γι'αυτό προτημώ την ιταλίδα...δεν συγχωρεί, είναι αληθινό αγωνιστικό!
Αυτό να το σκεφτείς όταν θα είσαι μέσα στο χαντάκι και θα βρίζεις που κατέληξες εκτός δρόμου (αν βέβαια δεν έχεις χτυπήσει/σκοτωθεί). Για κατέβα μια βόλτα στα Λιμανάκια να δεις πόσες κολώνες έχουν πάνω τους λουλούδια επειδή κάποια πιτσιρικάδες χωρίς εμπειρία οδηγούσαν κάτι που δε συγχωρούσε λάθη.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
037 λες οτι η Inegrale δε μοιάζει με ταξί όπως το Evo. Χωρίς να λέω πως τα ιαπωνικά evo & imprezza είναι κάτι ιδιαίτερο αισθητικά νομίζω πως είσαι επηρεασμένος συναισθηματικά και δεν βλέπεις πως και η Integrale είναι ενα εντελώς απρόσωπο σχεδιαστικά αυτοκίνητο (ενα κουτί ήταν η απλή Δ) με 'φουσκώματα' και φτερούγες.
Επι της ουσίας δεν βλέπω απολύτως κανένα αισθητικό προβάδισμα. Και τα τρία αυτοκίνητα (imprezza, lancer, delta) ήταν εντελώς απρόσωπα στις απλές τους εκδόσεις (με μικρό προβάδισμα στο imprezza πρώτης γενιάς που κατα τη γνώμη μου ήταν κάπως ιδιαίτερο, ειδικά το 5πορτο) και στις γρήγορες εκδόσεις τους είχαν τα απαραίτητα φουσκώματα για να χωρέσουν οι τροχοί/φαρδύτερα μεταξόνια, τις εισαγωγές/εξαγωγές αέρα για τη ψύξη του κινητήρα και αεροδυναμικά βοηθήματα.
Δε θυμάμαι πόσους τίτλους έχει η Lancia αλλα σίγουρα της Subaru και Mitsubishi είναι συγκρισιμοι και αν είναι λιγότεροι είναι στην ίδια κλάσση μεγέθους.
Η απλη η Delta δεν εμοιαζε με ταξι αν κ δεν διεκδισε μεγαλες δαφνες ομορφιας. Αλλα δεν συγκρινουμε τις απλες εκδοσεις! Η Deltona ειχε αεροδυναμικη...περιπτερου αλλα ως εκει. Απλα δεν συγκρινεται σε ομορφια με τους Ιαπωνεζους που περνανε αδιαφορα διπλα μας.
Integrale ειναι 5πορτο αυτοκινητο που απλουστατα δεν φαινεται σαν 5πορτο. Ποτε δεν μου φανηκε κ δεν μ απασχολησε σ αυτην (κ τα αντιπαθω τα 5πορτα).
Βεβαια απο εκει κ μετα περι ορεξεως κολοκυθοπιττα... Σ αλλους μπορει να μην αρεσει αυτο δεν ειναι κατι που μπορει να πεισει ο ενας τον αλλον.6 παγκοσμιοι τιτλοι κατασκευαστων σερι δεν νομιζω οτι ειναι ουτε γι αστειο συγκρισιμοι με τους υπολοιπους! Διελυσαν τους παντες την εποχη 87-92
Κανένα από τα 3 δεν είναι όμορφο. Είναι απλώς πανέμορφα (αναφέρομαι στο EVO VI και στο STi πρώτης γενιάς. Ναι, εκείνο το δίπορτο)
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
κατέβα μια βόλτα στα Λιμανάκια να δεις πόσες κολώνες έχουν πάνω τους λουλούδια επειδή κάποια πιτσιρικάδες χωρίς εμπειρία οδηγούσαν κάτι που δε συγχωρούσε λάθη.Ολα σχετικα ειναι,η *συγχώρεση *αφορα ενα στάδιο ανάμεσα στο
Το εχω και στο Εχω φυγει με 1000.Αμα περάσεις αυτο το στάδιο η μόνη συγχώρεση θα ειναι θρησκευτικού χαρακτήρα!Παντως συμφωνω με ολους (!), σε μια πιστα θα μου αρεσε σίγουρα πιο πολυ το αυτοκινητο που δεν συγχωρει,ενω στο δρόμο θα ήθελα ει δυνατον να μου παρει και το τιμονι απο τα χέρια την δυσκολη ώρα.
-
Αυτό να το σκεφτείς όταν θα είσαι μέσα στο χαντάκι και θα βρίζεις που κατέληξες εκτός δρόμου (αν βέβαια δεν έχεις χτυπήσει/σκοτωθεί). Για κατέβα μια βόλτα στα Λιμανάκια να δεις πόσες κολώνες έχουν πάνω τους λουλούδια επειδή κάποια πιτσιρικάδες χωρίς εμπειρία οδηγούσαν κάτι που δε συγχωρούσε λάθη.[/quote]
,Αυτη ειναι και η μεγαλη διαφορα της Δελτονα απο τα υπολοιπα.Θελει οδηγο και οχι εναν γκαζακια πιτσιρικα.Αμφιβαλεις δε οτι αυτοι που ειναι στα λιμανακια στα εικονισματα εχουν σκοτωθει με πιο συγχρονα και ασφαλεστερα αυτοκινητα???????
Ως κατοχος σε βεβαιωνω πως η Δελτονα οντας αληθινο αγωνιστικο δρομου σε προειδοποιει οταν την φερνεις στα ορια της και δεν σε ξεγελαει με την ευκολια της οδηγησης που προκυπτει στα αλλα δυο.Και ουτε τα αλλα δυο ειναι για πιτσιρικαδες.
-
Ο χρήστης LDriver έγραψε:
Αυτό να το σκεφτείς όταν θα είσαι μέσα στο χαντάκι και θα βρίζεις που κατέληξες εκτός δρόμου (αν βέβαια δεν έχεις χτυπήσει/σκοτωθεί). Για κατέβα μια βόλτα στα Λιμανάκια να δεις πόσες κολώνες έχουν πάνω τους λουλούδια επειδή κάποια πιτσιρικάδες χωρίς εμπειρία οδηγούσαν κάτι που δε συγχωρούσε λάθη.
Αυτη ειναι και η μεγαλη διαφορα της Δελτονα απο τα υπολοιπα.Θελει οδηγο και οχι εναν γκαζακια πιτσιρικα.Αμφιβαλεις δε οτι αυτοι που ειναι στα λιμανακια στα εικονισματα εχουν σκοτωθει με πιο συγχρονα και ασφαλεστερα αυτοκινητα???????
Ως κατοχος σε βεβαιωνω πως η Δελτονα οντας αληθινο αγωνιστικο δρομου σε προειδοποιει οταν την φερνεις στα ορια της και δεν σε ξεγελαει με την ευκολια της οδηγησης που προκυπτει στα αλλα δυο.Και ουτε τα αλλα δυο ειναι για πιτσιρικαδες.
Συμφωνω με τον φιλο LDriver, ετσι ειναι. Τα 4κινητα turbo ακομα κ με τα σκεπτομενα ηλεκτρονικα κλπ δεν ειναι παιχνιδακια για πιτσιρικαρια. Πρωτα θελουν μυαλο κ μετα εμπειρια-χερια.
Η Integrale, EVO VI κ το WRX 22B (το 2πορτο) ειναι καθαροαιμα αγωνιστικα δρομου. Αποψη μου πως λιγοι μα πολυ λιγοι κατοχοι τους μπορουν να τα πανε στα ορια τους. Στους περισσοτερους κατοχους τους, πιστευω πως τελειωνουν τα χερια τους κ τα ορια τους πολυ πριν τα ορια των αυτοκινητων αυτων. Εξωπραγματικες οι ταχυτητες που μπορουν να κινηθουν ολα τα παραπανω (οπως κ τα αδελφακια-ξαδελφακια τους).
Φιλε dimsabas καλα καλα ουτε τα SaxoRalla-Punto Gt δεν ειναι για τον πιτσιρικα κ αμυαλο-απειρο ποσο μαλλον τα turbo4κινητα θηρια. -
Αν ειναι δυνατον να κρινουμε αυτοκινητα επιπεδου Integrale με το τι μπορει να κανει, καποιος στα λιμανακια και στα αεροδρομια
Το αυτοκινητο, εχει αποδειξει σε πραγματικα δυσκολες συνθηκες και στα χερια πολλων οδηγων αγωνων, και δεν εχει αναγκη κανενα καουμπόι των Αθηνων.
Αλλα να υπενθυμισω, και το παραγωγο της Integrale, ττην Hyena, το οποιο ηταν αρκετα πιο ελαφρυ, 1150, εναντι 1340 κιλων, με ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΟ αμαξωμα, carbon fibre εσωτερικο, ξεχωριστο design, καλυτερη αεροδυναμικη που του επετρεπε υψηλοτερες επιταχυνσεις και τελικες, και γενικως ενα αυτοκινητο το οποιο παρουσιαστηκε πολλα χρονια πριν το ΤΤ της Audi, και που θα μπορουσε να ειχε προχωρησει σε μαζικη παραγωγη (με όποιες αναγκαιες μετατροπες), αλλά οι ιθύνοντες της FIAT για αλλη μια φορα, δεν εβλεπαν μακρια, και εθαψαν άλλο ενα 'σουπερ' καρ.
Οταν παρουσιαστηκε, κοστιζε 140.000 Ευρω περιπου, παρα πολλα χρηματα, αλλα στην Ευρωπη τοτε, τα ιδιαιτερα αυτοκινητα και γενικα οτι ειχε πανω του υπογραφη Zagato, ειχε γινει μετοχη και τα κυνηγουσαν επενδυτες παρά λατρεις των αυτοκινητων.
Συγνωμη αλλά θα βαλω αλλη μια φωτογραφια!!
-
037 λες οτι η Inegrale δε μοιάζει με ταξί όπως το Evo. Χωρίς να λέω πως τα ιαπωνικά evo & imprezza είναι κάτι ιδιαίτερο αισθητικά νομίζω πως είσαι επηρεασμένος συναισθηματικά και δεν βλέπεις πως και η Integrale είναι ενα εντελώς απρόσωπο σχεδιαστικά αυτοκίνητο (ενα κουτί ήταν η απλή Δ) με 'φουσκώματα' και φτερούγες.
Επι της ουσίας δεν βλέπω απολύτως κανένα αισθητικό προβάδισμα. Και τα τρία αυτοκίνητα (imprezza, lancer, delta) ήταν εντελώς απρόσωπα στις απλές τους εκδόσεις (με μικρό προβάδισμα στο imprezza πρώτης γενιάς που κατα τη γνώμη μου ήταν κάπως ιδιαίτερο, ειδικά το 5πορτο) και στις γρήγορες εκδόσεις τους είχαν τα απαραίτητα φουσκώματα για να χωρέσουν οι τροχοί/φαρδύτερα μεταξόνια, τις εισαγωγές/εξαγωγές αέρα για τη ψύξη του κινητήρα και αεροδυναμικά βοηθήματα.
Δε θυμάμαι πόσους τίτλους έχει η Lancia αλλα σίγουρα της Subaru και Mitsubishi είναι συγκρισιμοι και αν είναι λιγότεροι είναι στην ίδια κλάσση μεγέθους.
Η απλη η Delta δεν εμοιαζε με ταξι αν κ δεν διεκδισε μεγαλες δαφνες ομορφιας. Αλλα δεν συγκρινουμε τις απλες εκδοσεις! Η Deltona ειχε αεροδυναμικη...περιπτερου αλλα ως εκει. Απλα δεν συγκρινεται σε ομορφια με τους Ιαπωνεζους που περνανε αδιαφορα διπλα μας.
Integrale ειναι 5πορτο αυτοκινητο που απλουστατα δεν φαινεται σαν 5πορτο. Ποτε δεν μου φανηκε κ δεν μ απασχολησε σ αυτην (κ τα αντιπαθω τα 5πορτα).
Βεβαια απο εκει κ μετα περι ορεξεως κολοκυθοπιττα... Σ αλλους μπορει να μην αρεσει αυτο δεν ειναι κατι που μπορει να πεισει ο ενας τον αλλον.6 παγκοσμιοι τιτλοι κατασκευαστων σερι δεν νομιζω οτι ειναι ουτε γι αστειο συγκρισιμοι με τους υπολοιπους! Διελυσαν τους παντες την εποχη 87-92
Κανένα από τα 3 δεν είναι όμορφο. Είναι απλώς πανέμορφα (αναφέρομαι στο EVO VI και στο STi πρώτης γενιάς. Ναι, εκείνο το δίπορτο)
Αδυναμια μου οπως εχω χιλιοπει η Lancia. Απλα μ αρεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με τα καλα της κ με τα στραβα της. Η πρωτη μου επιλογη αν μπορουσα να την αποκτησω. Απο εκει κ μετα κ πιο συγκεκριμενα το EVO VI Tommi Makinen Edition (αυτο με την σιδερωστρα) μ αρεσει πολυ αισθητικα (κ οχι μονον βεβαια), αλλα κ το Subi WRX 22B (διπορτο με την αλλη σιδερωστρα!).
Επισης για να μην νομιζετε οτι παω συμφωνα μονο των συναισθηματων μου , αν μπορουσα σιγουρα θα ειχα κ ενα EVO VI TM Ed. Ειναι απο αλλον κοσμο. Εχω ταξιδεψει αρκετα (καθημενος δεξια, δεν το οδηγησα ποτε ) με πολυ εμπειρο φιλο κατοχο κ πραγματικα δεν πιστευα αυτα που εκανε το αυτοκινητο σ εναν ρυθμο της ταξεως 6-7 /10 . Δεν ξερω τι μπορει να το περασει σε δρομο με καταστασεις περιορισμενης ολισθησης. Μπα ξερω... ενα αλλο EVO VI με εμπειροτερο οδηγο
-
Δεν αναφέρθηκα στο αν είναι δύσκολη η Integrale ή όχι, αλλά στη γνώμη του φίλου, ότι του αρέσουν τα δύστροπα και απόλυτα αυτοκίνητα. Θεωρώ ότι αυτά ταιριάζουν μόνο σε πίστα, που και πάλι θα την κάνεις την πατάτα σου. Συμφωνώ με όσα είπατε παραπάνω.
-
Δεν αναφέρθηκα στο αν είναι δύσκολη η Integrale ή όχι, αλλά στη γνώμη του φίλου, ότι του αρέσουν τα δύστροπα και απόλυτα αυτοκίνητα. Θεωρώ ότι αυτά ταιριάζουν μόνο σε πίστα, που και πάλι θα την κάνεις την πατάτα σου. Συμφωνώ με όσα είπατε παραπάνω.Ενταξει ok καταλαβα τι λες, γενικοτερα κανενα απο αυτα δεν ειναι τοσο δυστροπα ωστε να γκρεμοτσακιστεις ευκολα. Για πχ πολυ πιο ευκολα τσακιζεσαι μ ενα SaxoRallo.
Ισα ισα πιο συγκεκριμνεα τα οχηματα αυτα προσφερουν μια πολυ καλη ενεργητικη ασφαλεια σε συγκριση με τα περισσοτερα αυτοκινητα που κυκλοφορουν, λογω καλου στησιματος, 4κινησης, 3 διαφορικων, δυναμης κ θα βοηθησουν κ τον μετριο οδηγο σε καποιο λαθος του. Αλλα βεβαια ως εκει. Θα συγχωρησουν το λαθος ως καποιο σημειο... οταν ομως δεν συγχωρησουν, τοτε σιγουρα τα χλμ θα ειναι πολλα εως υπερβολικα κ τοτε το λαθος θα ειναι πολυ μεγαλο... Εκει η αναφορα οτι ειναι δυσκολα-δυστροπα, οταν κινουνται σ εναν ρυθμο με πραγματικα πολλα χλμ. ωπου ναι εκει χρειαζονται κ λεπτους-χειρουργικους χειρισμους γιατι η παραμικρη οδηγικη αστοχια δεν συγχωρειται ευκολα κ το τιμημα μπορει να ειναι ανεκτιμητο.
-
-
...........χμμμμμμμμ.....
Ισως να ειμαι λαθος, αλλά μου φαινεται για 'κουστουμι', ραμμενο.
Μετατροπη απο απλη Delta einai?
-
Μας δουλευεις ρε μεγαλε?
-
Παρτε να χετε κι αλλες για να γουσταρουμε ολοιhttp://img217.imageshack.us/img217/6951/bros18ra.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/96/bros28wd.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/4126/bros30jd.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/4338/bros49bk.jpg
ωχ μάνα! ωχ μάνα!
από που το καταλαβαίνεις?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παρτε να χετε κι αλλες για να γουσταρουμε ολοι
http://img217.imageshack.us/img217/6951/bros18ra.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/96/bros28wd.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/4126/bros30jd.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/4338/bros49bk.jpg
ωχ μάνα! ωχ μάνα!
το καπακι της μηχανης βαζει υποψιες...
-
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
το καπακι της μηχανης βαζει υποψιες...
δηλαδή?
-
εκτος αν ειναι πραγματι η evo2 με τα 208...
-
Μας δουλευεις ρε μεγαλε?Καταρχας, να την χαιρεσαι.
Για την μετατροπη που ρωτησα, ειναι επειδη στην Ελλαδα εισηχθησαν πολυ λιγες, και δεν μου αρεσαν και τα μπροστινα σου φαναρια. Ειναι λιγο μεγαλα, αλλά παλι, μεσα απο μια θολη φωτογραφια ισως κανω λαθος.
Το τελευταιο πραγμα που ηθελα να κανω παντως ειναι να σε δουλεψω.
-
δεν εχω δει κανενα καπακι με σημα hf... akoma!
-
...αυτο μπορει να μπηκε μετα, το μοτερ ειναι εμφανισιακα αυτο της Integrale.
Αλλα επειδη στην Ελλαδα εγιναν πολλες μετατροπες, εγω ρωτησα, γιατι κατι δεν μου αρεσε.
-
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
εκτος αν ειναι πραγματι η evo2 με τα 208...210bhp η ΕVO I, 215bhp η EVO II.
LANCIA FORUM