-
Χμμμμ....μάλιστα. Ακόμα μπερδευομαι με αυτά.
Και γιατί αν είναι να περάσει ο οδηγός να μην ανάψει απλά το πράσινο.....
-
O λόγος είναι να μην περιμένεις τσάμπα το βράδυ 3 η ώρα στα φανάρια.
Αν ο κόσμος ήξερε να οδηγάει, απλά θα έλεγχες την προτεραιότητα απο δεξια, αν δεν υπήρχε άλλη σήμανση,
Τώρα, απλά κοιτάς σε όλες τις κατευθύνσεις -
Γιατί το φανάρι που αναβοσβήνει συνήθως έχει λιγότερη κίνηση απο τα υπόλοιπα, οπότε πέφτει σε δεύτερη μοίρα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
:hmmm:Το παλλόμενο πορτοκαλί είναι πολύ απλό τι σημαίνει.
Δίνεις προτεραιότητα ΣΕ ΟΛΟΥΣ, πεζούς και αυτοκίνητα. Δεν έχεις προτεραιότητα έναντι ΚΑΝΕΝΟΣ.
Ούτε δίνεις προτεραιότητα σε αυτούς που τη δικαιούνται (αυτό δεν βγάζει νόημα), ούτε τπτ. Παραχωρείς προτεραιότητα σε οτιδήποτε κινείταιΜετα λόγια του Κ.Ο.Κ. :
Άρθρo 6
Φωτεινή σηματoδότηση για την κυκλoφoρία oχημάτων- Oι oδηγoί των oδικών oχημάτων υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται με τις πιo κάτω ενδείξεις των φωτεινών σηματoδoτών ρύθμισης της κυκλoφoρίας, εκτός αν η ρύθμιση αυτής γίνεται από τρoχoνόμo κατά διάφoρo τρόπo.
[...]
δ) Aπλό ή διπλό κίτρινo φως κυκλικής μoρφής, τo oπoίo αναβoσβήνει (αναλάμπoν):
O oδηγός υπoχρεoύται να ανακόπτει ταχύτητα, να πρoχωρεί με ιδιαίτερη πρoσoχή και να παραχωρεί πρoτεραιότητα στoυς πεζoύς και στα oχήματα.
Η περίπτωση που το φανάρι έχει μόνο κόκκινο και παλλόμενα πορτοκαλί είναι αρκετά συχνή. Συνήθως συμβαίνει όταν και ο απέναντι δρόμος της διασταύρωσης έχει πράσινο και μπορούνε ακολουθήσουν όλες τις διευθύνσεις τις διασταύρωσης. Τότε ο ένας έχει παλλόμενο για να καταλάβει ότι πρέπει να παραχωρήσει προτεραιόττηα στους απέναντι, είτε πάνε ευθεία είτε στρίψουν σε οποιαδήποτε από τις δύο φορές του καθέτου. Όπως της Ριζάρη που λέει ο FestoNero.
Δεν ισχύει η προτεραιότητα 'από δεξιά' όταν έχεις παλλόμενο πορτοκαλί.Kατσε τωρα γιατι και γω μπερδευτικα.Δηλαδη αν εχω πορτοκαλι που αναβοσβηνει θα παραχωρισω προτεραιοτητα σε ολους ακομα κι αν ειμαι απο δεξια?????Δηλαδη αν σε μια διασταυρωση τα φαναρια ειναι ολα παλλομενα πορτοκαλι θα κοκαλωσουμε ολοι τα αυτοκινητα και θα κοιταζομαστε????
- Oι oδηγoί των oδικών oχημάτων υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται με τις πιo κάτω ενδείξεις των φωτεινών σηματoδoτών ρύθμισης της κυκλoφoρίας, εκτός αν η ρύθμιση αυτής γίνεται από τρoχoνόμo κατά διάφoρo τρόπo.
-
Υπάρχει και η σήμανση με πινακίδες.
-
Nαι μονο το STOP σε καποια φαναρια.Αν ομως ο ΚΟΚ λεει παραχωρουμε προτεραιοτητα τοτε σταματαμε ολοι.
-
Ποτέ δεν αναβοσβήνουν όλα τα φανάρια, του κεντρικού θα είναι σβηστά.
Αν αναβοσβήνουν και των απέναντι (χλωμό) τότε υποθέτω οτι ισχύει η προτεραιότητα απο δεξιά, όποιος φτάσει πρώτος ή συνεννοούνται οι οδηγοί, σε φθίνουσα σειρά.
Σωστά; -
Και γω αυτο ξερω.Μου εχει τυχει σε διασταυρωση ολα σβηστα και τηρησα την προτεραιοτητα,αφησα δηλαδη τον δεξια και μετα εφυγα.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ποτέ δεν αναβοσβήνουν όλα τα φανάρια, του κεντρικού θα είναι σβηστά.
Αν αναβοσβήνουν και των απέναντι (χλωμό) τότε υποθέτω οτι ισχύει η προτεραιότητα απο δεξιά, όποιος φτάσει πρώτος ή συνεννοούνται οι οδηγοί, σε φθίνουσα σειρά.
Σωστά;Στην Ολλανδία η προτεραιότητα απο δεξιά δουλεύει συνεχώς, σπάνια βρίσκεις στοπ ή ανάποδο τρίγωνο. Ακόμα και σε δρόμους που θεωρείς κεντρικούς αν συναντηθείς με κάθετο παραχωρείς προτεραιότητα, αν δεν υπάρχει άλλη σήμανση. Στην αρχή είναι πολύ στρεσαριστικό, αφού πρέπει να αποβάλεις την λογική ότι κινούμαι σε μεγάλο, ευθύ δεν ξέρω γω τί δρόμο. Ακόμα και τώρα υπάρχουν φορές που πιανω τον εαυτό μου να κάνει λάθος.
Στην Ελλάδα βέβαια έχουν γεμίσει στοπ όλες τις διασταυρώσεις, οπότε αυτό δεν υπάρχει ως πρόβλημα
Εδιτ γιατι δεν ηταν καθαρό αυτό που έγραψα
-
Στις τρεις η ωρα τη νυχτα σε πολλους δρομους σβυνουν τα φαναρια και μενει το παλλομενο πορτοκαλι στους ΚΑΘΕΤΟΥΣ δρομους ,οπου,αν εισαι, οφειλεις να δωσεις προτεραιοτητα σε ολους ασχετα αν ειναι αριστερα σου η δεξια σου.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Υπάρχει και η σήμανση με πινακίδες.η οποια ισχυει μονο οταν το φαναρι ειναι τελειως σβηστο.
-
Τις προάλλες πήγα το L200 για service. Το αμάξι όποτε το οδηγάω του βάζω το 4Χ4 γιατι πατάει καλύτερα στο δρόμο και στρίβει πιο καλά. Όση ώρα περίμενα να τελειώσει το service είδα κάποια στιγμή το μηχανικό να παίρνει το αμάξι και να το πηγαίνη μια βόλτα - μάλλον ήθελε να δεί αν θέλει ευθυγράμμηση. Επιστρέφει, τελειώνει το service και φεύγω. Κάποια στιγμή πάω να πάρω μια στροφή με αρκετά χιλιόμετρα και νιώθω το κόσμο να χάνεται κάτω απο τα πόδια μου. Ευτυχώς το ένστικτο με έσωσε και τη γλύτωσα με ανάποδο τιμόνι. Ο λαλάκας ο μηχανικός είχε βγάλει το 4Χ4 κι εγώ πήγαινα μονο με το πίσω διαφορικό.
Ποιός θα έφταιγε αν μου 'έφευγε' το αμάξι? -
Δεν κουρδίζονται τα διαφορικά σε αυτά τα αμάξια όταν τα έχεις σε άσφαλτο και 4χ4?
Νομίζω δεν είναι ό,τι καλύτερο να τα οδηγάς μόνιμα στο τετρακίνητο, θα έχεις γρήγορες φθορές -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν κουρδίζονται τα διαφορικά σε αυτά τα αμάξια όταν τα έχεις σε άσφαλτο και 4χ4?
Νομίζω δεν είναι ό,τι καλύτερο να τα οδηγάς μόνιμα στο τετρακίνητο, θα έχεις γρήγορες φθορέςΣτο L200 υπάρχει επιλογη 4Χ4 για κίνηση σε άσφαλτο χωρίς αργά διαφορικά.
-
Μάλιστα...
Έχει δυναμική κατανομή της τετρακίνησης? κεντρικό διαφορικό?Παρ όλα αυτά, οι αυξημένες φθορές παραμένουν...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Στο L200 υπάρχει επιλογη 4Χ4 για κίνηση σε άσφαλτο χωρίς αργά διαφορικά.Έχει σίγουρα κεντρικό διαφορικό;
Πάντως δεν φταίει αυτός αλλά ΙΜΟ εσύ. Με το ίδιο σκεπτικό, αν άλλαζε τη θέση του καθρέφτη για να βλέπει καλύτερα και ύστερα δεν έβλεπες εσύ επειδή δεν τον ξαναρύθμισες, αυτός θα έφταιγε;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
:hmmm:
Το παλλόμενο πορτοκαλί είναι πολύ απλό τι σημαίνει.
Δίνεις προτεραιότητα ΣΕ ΟΛΟΥΣ, πεζούς και αυτοκίνητα. Δεν έχεις προτεραιότητα έναντι ΚΑΝΕΝΟΣ.
Ούτε δίνεις προτεραιότητα σε αυτούς που τη δικαιούνται (αυτό δεν βγάζει νόημα), ούτε τπτ. Παραχωρείς προτεραιότητα σε οτιδήποτε κινείταιΜετα λόγια του Κ.Ο.Κ. :
Άρθρo 6
Φωτεινή σηματoδότηση για την κυκλoφoρία oχημάτων- Oι oδηγoί των oδικών oχημάτων υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται με τις πιo κάτω ενδείξεις των φωτεινών σηματoδoτών ρύθμισης της κυκλoφoρίας, εκτός αν η ρύθμιση αυτής γίνεται από τρoχoνόμo κατά διάφoρo τρόπo.
[...]
δ) Aπλό ή διπλό κίτρινo φως κυκλικής μoρφής, τo oπoίo αναβoσβήνει (αναλάμπoν):
O oδηγός υπoχρεoύται να ανακόπτει ταχύτητα, να πρoχωρεί με ιδιαίτερη πρoσoχή και να παραχωρεί πρoτεραιότητα στoυς πεζoύς και στα oχήματα.
Η περίπτωση που το φανάρι έχει μόνο κόκκινο και παλλόμενα πορτοκαλί είναι αρκετά συχνή. Συνήθως συμβαίνει όταν και ο απέναντι δρόμος της διασταύρωσης έχει πράσινο και μπορούνε ακολουθήσουν όλες τις διευθύνσεις τις διασταύρωσης. Τότε ο ένας έχει παλλόμενο για να καταλάβει ότι πρέπει να παραχωρήσει προτεραιόττηα στους απέναντι, είτε πάνε ευθεία είτε στρίψουν σε οποιαδήποτε από τις δύο φορές του καθέτου. Όπως της Ριζάρη που λέει ο FestoNero.
Δεν ισχύει η προτεραιότητα 'από δεξιά' όταν έχεις παλλόμενο πορτοκαλί.Kατσε τωρα γιατι και γω μπερδευτικα.Δηλαδη αν εχω πορτοκαλι που αναβοσβηνει θα παραχωρισω προτεραιοτητα σε ολους ακομα κι αν ειμαι απο δεξια?????Δηλαδη αν σε μια διασταυρωση τα φαναρια ειναι ολα παλλομενα πορτοκαλι θα κοκαλωσουμε ολοι τα αυτοκινητα και θα κοιταζομαστε????
τι γίνεται στο παράδειγμα της Αμφιθέας και Αγ. Βαρβάρας?
τα 2 κάθετα φανάρια που βρίσκονται στη διασταύρωση αμφιθέας και αγ. βαρβάρας (εδώ) έχουν παλλόμενο πορτοκαλί. της Αγ. Βαρβάρας για αριστερά στην αμφιθέας παλλόμενο, όπως και αυτό το απέναντι (Αναπήρων πολέμου όπως λέει ο χάρτης) παλλόμενο προς όλες τις κατευθύνσεις. Εκεί ποιος έχει προτεραιότητα? Τα βρίσκουν μεταξύ τους? κ αν δε τα βρουν κ συγκρουστούν? αν αυτός που απ'την Αναπ. Πολέμου θέλει να περάσει απέναντι στην Αγ. Βαρβάρας δεν έχει προτεραιότητα από αυτόν που θέλει να στρίψει αριστερά στην Αμφιθέας από Αγ. Βαρβάρας?? - Oι oδηγoί των oδικών oχημάτων υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται με τις πιo κάτω ενδείξεις των φωτεινών σηματoδoτών ρύθμισης της κυκλoφoρίας, εκτός αν η ρύθμιση αυτής γίνεται από τρoχoνόμo κατά διάφoρo τρόπo.
-
Αυτή την περίπτωση είχα κι εγώ στο μυαλό μου, κι απ ότι φαίνεται υπάρχει και στην ελλάδα διασταύρωση που όλες οι κατευθύνσεις έχουν παλλόμενο.
Λογικά ισχύει η απο δεξιά προτεραιότητα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτή την περίπτωση είχα κι εγώ στο μυαλό μου, κι απ ότι φαίνεται υπάρχει και στην ελλάδα διασταύρωση που όλες οι κατευθύνσεις έχουν παλλόμενο.
Λογικά ισχύει η απο δεξιά προτεραιότηταΝαι...αλλά ποιός από τους 4 είναι αυτός που θα ξεκινήσει 1ος;
-
Nα φτάσουν και οι 4 μαζί σε μία διασταύρωση είναι λίγο δύσκολο
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο