-
- το οτι με γκροβερ με δοντακια δε χρειαζεσαι κοντρα στη βιδα για το σφιξιμο. Υπαρχουν και οι βιδες 'ασφαλειας' που η κατω επιφανεια του κεφαλειου εχει δοντακια και δρα σαν γκροβερ.
-
Να ρωτήσω που μπορώ να βρω τη χάραξη ορισμένων παλιών ελληνικών σιρκουί και αν είναι εύκολο σε κάποια αεροφωτογραφία ή στο Google Earth?
(Τατόι,Βόλος,Ρόδος,Ν.Σμύρνη?) -
Eρώτηση...μπροστά σε εισόδους πολυκατοικιών δεξιά και αριστερά στις ράμπες εισόδου για το πάρκινγκ βάζουμε κάτι πλαστικά βιδωτά στην άσφαλτο πασαλάκια τα οποία τα βάζουνε και 20 πόντους δεξιά-αριστερά παραπάνω από το χώρο της ράμπας. Αυτά είναι νόμιμα; Τι γίνεται;
-
Αν δεν κάνω λάθος οτιδήποτε τοποθετηθεί στην άσφαλτο θεωρείται κατάληψη οδοστρώματος και είναι παράνομο. Θέλει άδεια για να τοποθετηθούν (όπως π.χ. σε γωνίες που στρίβουν λεωφορεία)
-
Αν εγώ τώρα θέλω να έρθουν να τους κόψουν πρόστιμο, ποιον πρέπει να καλέσω; Δημοτική αστυνομία, αστυνομία, τροχαία, τον Τρομάρα; ΠΟΙΟΝ;
-
Καταγγελία στο '100'
-
Βάζω στοίχημα ότι το 100 θα μου πει ότι θα πρέπει να κάνετε μήνυση για να γίνει κάτι...
-
Είχα δει πριν χρόνια να εκδικάζεται τέτοια υπόθεση και μάλιστα κατηγορούμενος ήταν ένας παππούς ο οποίος έβαζε τσιμεντένιους κουβάδες καρέκλες κτλ έξω από το σπίτι του. Του είχαν κόψει κλήση για κατάληψη οδοστρώματος. Τότε ίσχυε το παλιό σύστημα, δεν την πλήρωσε, πήγε πταισματοδικείο και η πρόεδρος του δικαστηρίου τότε δεν του χαρίστηκε. Την πλήρωσε στο διπλάσιο μετά...
-
Τέλος πάντων. Εγώ επειδή έχουν βάλει κάτι πασαλάκια 10 πόντους μπροστά από τη ράμπα, τα καβαλάω και παρκάρω πάνω τους χωρίς να πατάω ράμπα κτλπ.
Και απόψε το βράδυ είδα υαλοκαθαριστήρες όρθιους και καθρέπτη διπλωμένο ανάποδα στο Smart. Το ίδιο και σε ένα αμάξι που έχει παρκάρει κάθετα και πατώντας λίγο από την άλλη πλευρά της ράμπας και ενοχλέι στο να πάρουν τη στροφή.
Είπα να αρχίσω να πετάω πέτρες στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που είναι στον ακάλυπτο αλλά λέω κρίμα να τη πληρώσουν όλοι.
-
Εφόσον ήσουν σωστά παρκαρισμένος και δεν έκλεινες την ράμπα, έπρεπε να αφήσεις το Smart με σηκωμένους τους υαλοκαθαριστήρες και γυρισμένο τον καθρέφτη και να καλέσεις την αστυνομία για καταγραφή συμβάντος. Όταν καταφθάσει το περιπολικό λες πως θες να καταγραφεί το συμβάν και τους υποδεικνύεις και τα κολωνάκια. Λογικά θα ψάξουν να βρουν τον διαχειριστή της πολυκατοικίας (από ότι κατάλαβα δεν είναι μονοκατοικία) για να τον ρωτήσουν ποιος τα τοποθέτησε και να κόψουν την κλήση (εφόσον έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια).
-
Δεν έκλεινα τη ράμπα, απλά ώντας παρκαρισμένος εγώ μπροστά από το αριστερό μέρος της ράμπας και πάνω στο κωλονάκι χωρίς να πατάω ράμπα, σε συνδυασμό με το αμάξι που είχε παρκάρει κάθετα πατώντας τη ράμπα στην δεξιά πλευρα, δεν μπορούσαν να πάρουν στροφή όσοι μπαίνανε και ήθελε μανούβρες(να αναφέρω ότι τα αμάξια έρχονται από την πλευρά που ο άλλος εμποδίζει). Εγώ όμως ούτε ράμπα πάταγα ούτε εμπόδιζα.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν υπάρχει άδεια μιας και όταν τα βάλανε, βάλανε και ''δωρεάν'' στον από κάτω γείτονα ως ένδειξη καλής γειτωνίας επειδή κατά την κατασκευή της πολυκατοικίας του κάνανε κάτι μικροζημιές.
Ρε γμτ να μην δω ποιος το έκανε να του κάνω τα ίδια και χειρότερα...;;;
Εν τω μεταξύ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι ο ιδιοκτήτης ενός ασημί rx8 μιας και στον ακάλυπτο παρκάρουν 2-3 αυτοκίνητα μόνο. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος όμως. -
Αν είναι είσοδος πάρκινγκ με άδεια και εμποδίζεις μπορούν να σε τρέξουν. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως σε εμποδίζουν τα κολωνάκια? Αν το πρόβλημα είναι οι συνολικά 30-40 πόντοι θέσης που καταλαμβάνουν, σκέψου πόσο χώρο θα πιάνανε τα 3 αυτοκίνητα σε σχέση με τη μία είσοδο. Συγνώμη αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, αλλά όπως μας τα λες, μάλλον εσύ είσαι λίγο υπερβολικός.
Εγώ προσωπικά, αν με εμπόδιζε κανείς να μπω σε νόμιμο πάρκινγκ και ήταν βράδυ, όχι υαλοκαθαριστήρες και βλακείες, ένα σουτάκι στο πίσω φτερό και είσαι κομπλέ.
-
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει...
Εγώ δεν εμποδίζω εκεί. Απλά από την άλλη πλευρά της ράμπας παρκάρει κάποιος κάθετα και παράνομα και εμποδίζει τη στροφή. Φυσικά αφού παρκάρει αυτός εκεί, θα ενοχλώ και εγώ που είμαι μπροστά από τη ράμπα 10 πόντους.
Αν φίλε μου όπου υπήρχε ράμπα πάρκινγκ έβαζε ο καθένας πασαλάκια γύρω γύρω αφαιρώντας 15-20 χ 2 πόντους σε κάθε πλευρά, ζήτω που καήκαμε.
Να καλέσει την αστυνομία να σηκώσει το αμάξι που ενοχλεί και όχι εμένα που έχω παρκάρει κανονικά μπροστά από τη ράμπα και ούτε καν η προφυλακτήρας δεν είναι πάνω σε αυτή.
Το πιο εύκολο είναι να αρχίσουμε αντίποινα και να την πληρώσουν όλα τα αυτοκίνητα που είναι στο ακάλυπτο. Αν είναι δυνατόν να κάνει ο καθένας τέτοιου είδους μαγκιές...Δηλαδή αν αυτός έχει μια Maybach και δεν του φτάνει όλος ο δρόμος να πάρει τη στροφή με τη μία και ζορίζεται, πρέπει όλη γειτονιά να μην παρκάρει στο οικοδομικό εκείνο τετράγωνο;
-
Εχει δει κανεις πινακιδες με το νεο οριο ταχυτητας 130 χλμ/ωρα;
Γιατι ειχε ειπωθει καλοκαιρι που ψοφιστηκε ο νεος κοκ οτι οπου υπαρχει οριο 120 θα γινει 130..
Δεν εχω δει πουθενα τετοια πινακιδα.
Σε μερικες ευθειες στην Αττικη Οδο θα ηταν χρησιμο ωστε οι κλησεις μας να ειναι.. χαμηλοτερες. -
Mόνο στην Εγνατία έχω δει...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mόνο στην Εγνατία έχω δει...Εκει εχω δει και εγω αλλα και αναμεσα Κατερινη Σαλονικη (Μαλγαρα) πρεπει να εχει τετοιο οριο.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει...Εγώ δεν εμποδίζω εκεί. Απλά από την άλλη πλευρά της ράμπας παρκάρει κάποιος κάθετα και παράνομα και εμποδίζει τη στροφή. Φυσικά αφού παρκάρει αυτός εκεί, θα ενοχλώ και εγώ που είμαι μπροστά από τη ράμπα 10 πόντους.
Αν φίλε μου όπου υπήρχε ράμπα πάρκινγκ έβαζε ο καθένας πασαλάκια γύρω γύρω αφαιρώντας 15-20 χ 2 πόντους σε κάθε πλευρά, ζήτω που καήκαμε.
Να καλέσει την αστυνομία να σηκώσει το αμάξι που ενοχλεί και όχι εμένα που έχω παρκάρει κανονικά μπροστά από τη ράμπα και ούτε καν η προφυλακτήρας δεν είναι πάνω σε αυτή.
Το πιο εύκολο είναι να αρχίσουμε αντίποινα και να την πληρώσουν όλα τα αυτοκίνητα που είναι στο ακάλυπτο. Αν είναι δυνατόν να κάνει ο καθένας τέτοιου είδους μαγκιές...Δηλαδή αν αυτός έχει μια Maybach και δεν του φτάνει όλος ο δρόμος να πάρει τη στροφή με τη μία και ζορίζεται, πρέπει όλη γειτονιά να μην παρκάρει στο οικοδομικό εκείνο τετράγωνο;
έχω την εντύπωση ότι προβλέπεται από νόμο συγκεκριμένη απόσταση πάνω - κάτω από είσοδο γκαράζ, όπως επίσης και απέναντι (αν είναι στενός ο δρόμος). Φυσικά αυτό δεν νομιμοποιεί οποιαδήποτε κολονάκια.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ευχαριστώ Βασίλη.
Δεν είναι και ό,τι πιο ξεκάθαρο, πάντως, εφόσον το παρακάτω (άρθρο 82 παρ. 4) είναι όλο κι όλο περί κοτσαδόρου... Για κάποιο λόγο θυμάμαι ότι κάπου αναφερόταν κάτι πιο συγκεκριμένο...-
Tα μηχανoκίνητα oχήματα, τα μoτoπoδήλατα και τα ρυμoυλκoύμενα πρέπει να είναι κατασκευασμένα και εξoπλισμένα κατά τρόπoν ώστε να περιoρίζεται κατά τo δυνατόν, σε περίπτωση ατυχήματoς, o κίνδυνoς, τόσo για τoυς επιβαίνoντες αυτών όσo και για τoυς λoιπoύς πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς. Iδιαιτέρως **τα oχήματα αυτά πρέπει να μην φέρoυν στo εσωτερικό και εξωτερικό τoυς μέρoς διακoσμητικά ή άλλα αντικείμενα πoυ πρoεξέχoυν και τα oπoία είναι δυνατόν να καταστoύν επικίνδυνα **για τoυς επιβάτες ή τoυς λoιπoύς χρήστες της oδoύ.
-
Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία, καθώς και αυτός που οδηγεί όχημα, το οποίο δεν πληροί τις απαιτήσεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ.
Αυτο δε θα'πρεπε να ισχυει και για το σημα της mercedes;
Ειδα σημερα καινουργια c-class με το αστερι πανω στο καπο.. -
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Μου πήρε σήμερα η δημοτική αστυνομία την πίσω πινακίδα. Αν με πιάσουν να οδηγώ χωρίς την πίσω πινακίδα, τί γίνεται?
Τι λόγο είχαν να σου πάρουν μόνο την πίσω πινακίδα; Έχεις την μπροστά πριτσινωμένη ή δεν την έχεις καθόλου;
Οχι απλώς (σε παρόμοια περίπτωση που μου συνέβη) απο ότι κατάλαβα βαριούνται να βγάλουν την δεύτερη.
Στο κάτω κάτω αν δεν τους φέρεις την δεύτερη δεν ξεκινά και η ποινή για το πρόστιμο.
Οπότε γιατί να κουράζονται;; -
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο