-
Να προσέχετε ο πυροσβεστήρας να μη μπορεί να κλοτσηθεί κατά τη διάρκεια τρακαρίσματος (μακριά μας )
Ο αδερφός μου καθόταν και έβλεπε να καίγεται το Renault 19 που είχε καθώς ο συνοδηγός του στο τρακάρισμα κλότσησε τον στερεωμένο στο πλάι του ταμπλό πυροσβεστήρα και έσπασε το πώμα του αχρηστεύοντάς τον.
Από κει και πέρα πυροσβεστήρα δεν είχε κανένα αυτοκίνητο απ' όσα σταμάτησαν, ούτε ένα περιπολικό που ήταν εκεί, οπότε τη φωτιά την έσβησε η πυροσβεστική -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Οβελίξ για πέρνα από δω!Στο δικό έχω την εντύπωση πως δεν θα κουνιέται το κάθισμα του συνοδηγού αν βάλω πυροσβεστήρα από κάτω. Θα βγάλω τα πίσω καθίσματα να ησυχάσω.
Ε, το βάζεις στου οδηγού που κουνιέται σπανιότερα το κάθισμα (στο δικό μου ποτέ ας πούμε). Μια άλλη λύση, αλλά χωρίς καλό σημείο στήριξης για ιμάντα (μόνο velcro) είναι στο πλάι του κεντρικού τούνελ από τη μεριά του συνοδηγού. Εκεί πάλι έχει δύο σημεία για να πιάσει το velcro, τούνελ και πάτωμα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μια άλλη λύση, αλλά χωρίς καλό σημείο στήριξης για ιμάντα (μόνο velcro) είναι στο πλάι του κεντρικού τούνελ από τη μεριά του συνοδηγού. Εκεί πάλι έχει δύο σημεία για να πιάσει το velcro, τούνελ και πάτωμα.Εκεί ήταν στο αυτοκίνητο του αδερφού μου και έγινε αυτό που περιγράφω παραπάνω
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μια άλλη λύση, αλλά χωρίς καλό σημείο στήριξης για ιμάντα (μόνο velcro) είναι στο πλάι του κεντρικού τούνελ από τη μεριά του συνοδηγού. Εκεί πάλι έχει δύο σημεία για να πιάσει το velcro, τούνελ και πάτωμα.
Εκεί ήταν στο αυτοκίνητο του αδερφού μου και έγινε αυτό που περιγράφω παραπάνω
Αν το πώμα κοιτάει προς τα εμπρός;
-
Καλά, δε λέω ότι δε θα υπάρχει τρόπος προστασίας του, απλά λέω προσέξτε να μην είναι εύκολο να τον κλωτσήσει κάποιος.
Σ' εμάς αυτό στοίχισε ένα καμένο αυτοκίνητο... το οποίο θα γινόταν και 16v σύντομα -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Οβελίξ για πέρνα από δω!
Στο δικό έχω την εντύπωση πως δεν θα κουνιέται το κάθισμα του συνοδηγού αν βάλω πυροσβεστήρα από κάτω. Θα βγάλω τα πίσω καθίσματα να ησυχάσω.
Ε, το βάζεις στου οδηγού που κουνιέται σπανιότερα το κάθισμα (στο δικό μου ποτέ ας πούμε). Μια άλλη λύση, αλλά χωρίς καλό σημείο στήριξης για ιμάντα (μόνο velcro) είναι στο πλάι του κεντρικού τούνελ από τη μεριά του συνοδηγού. Εκεί πάλι έχει δύο σημεία για να πιάσει το velcro, τούνελ και πάτωμα.
Την πρώτη λύση θα την ψάξω, αν και μπορεί να μου σπάσει τα πόδια σε μια δύσκολη στιγμή.
-
Αν τον στηριξουμε ξαπλωτο στην αντιστοιχη θεση με τα πεταλια απο τη μερια του συνοδηγου; Να ακουμπαει τα ποδαρακια του/της και να ξεκουραζεται;
Οσο για τα ευπαθη μερη στη κορυφη του πυροσβεστηρα ισως ενα καπακι απο θερμος βολεψει την κατασταση!!!!(Αυτη τη πατεντα μου τη ζητησαν απο τη Φιατ αλλα εγω δισταζω,αν και τα λεφτα ειναι χοντρα. )
-
Εγώ παλιά τον έβαζα κάτω από το κάθισμα. Μια φορά καθώς πήγαινε το κάθισμα μπρος-πίσω μάγκωσε και πατήθηκε ο πυροσβεστήρας με αποτέλεσμα να γεμίσει καπνούς το αμάξι. Ευτυχώς δεν ήταν ξηράς κόνεως και έγινε αμέσως μετά την επιβίβαση ατόμων στο πίσω κάθισμα - δεν τρέχαμε στο δρόμο.
-
πω πω σκηνικό. Λουι ντε φινές...
-
εγώ έχω πάρει ένα φθηνό απ'τα καρφούρ και τον έχω βάλει σε μια μικρή τσάντα στο πορτ παγκάζ μαζί με εργαλεία κτλπ
-
Δεν ειχε ασφαλεια ο πυροσβεστηρας?
-
Έγινε υποχρεωτικός ο 3κίλος? Πάλι καλά που δεν μας είπαν να βάλουμε και πυροσβεστική μπαγκαζιέρα...
Στο τουτού μου έχω καταβολευτεί μιας και το βάζω μεταξύ καθίσματος οδηγού και πόρτας. Το φτάνεις με μία κίνηση!!
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Δεν ειχε ασφαλεια ο πυροσβεστηρας?Εμένα κανένας από τους δύο πυροσβεστήρες που έχω δεν έχει ασφάλεια...
-
Παιδια ξερει κανεις αν στο δρομο θεσσαλονικης-Σερρων εχει καμερες και που?
Θα φυγω σε λιγο και θελω βοηθεια! -
Δεν ξέρω πολλά αλλά στην Άσσηρο (διασταύρωση) γράφουν και στο διπλό δρόμο πριν τις Σέρρες (στη κατηφόρα) τη στήνουν σε πάρκινγκ - μόλις πάρεις τη στροφή τους βλέπεις μπροστά σου και είναι αργά για φρένα.
Μπορεί να έχουν βρει νέα στέκια τώρα.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Παιδια ξερει κανεις αν στο δρομο θεσσαλονικης-Σερρων εχει καμερες και που?
Θα φυγω σε λιγο και θελω βοηθεια!Φυγε τωρα για να μην τρεχεις.
To http://www.bloka.gr λογικα 8α σε βοη8ησει.
-
Φυγε τωρα για να μην τρεχεις.
Δεν μπορω τωρα πρεπει πιο μετα
Ευχαριστω πολυ!
-
Έχει κάμερες θάνο, σταθερές. Ρώτα τον χάντερ για πού είναι ακριβώς.
-
Δεν ηταν περίεργο που με προσπερασε Volvo S80 ούτε οτι ηταν 2.0T.
Το περιεργο ηταν οτι πηγαινα με περιπου 90-100 και αυτος με περασε με 130-140 φοροντας στο πισω λαστιχο τη ρεζερβα που δεν ηταν κανονικη αλλα απο αυτες που ειναι μεχρι τα 80 χιλιομετρα;
Ηταν απλα τρελός ή δεν τρεχει και τιποτα αν παμε με παραπανω χλμ με τετοιες ρεζερβες;Αλλο κουφο κι αυτο Volvo τουρμπατο με μικρη ρεζερβα.
Δινεις ενα καρο λεφτα και σου δινουν μικρες ρεζερβες. -
Καλημέρα!
Γνωρίζει κανείς ποιο το πλάτος σε μέτρα μιας οδού με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας χωρίς έρεισμα ή ΛΕΑ (πχ σε γέφυρα); Βασικά ζητάω το πλάτος που πρέπει να έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας. Υπάρχει κάποιο site που να δίνει αναλυτικά τέτοιες πληροφορίες και για τις υπόλοιπες οδούς (ΕΟ, επαρχιακές κλπ), όπως επίσης και το πλάτος των ερεισμάτων, ΛΕΑ και πεζοδρομίων (αν υπάρχουν);
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο