-
Έχουν κάποια νόημα οι ταινίες σε σχήμα Χ που κολλάνε στα φώτα σε μερικούς αγώνες πίστας;
-
Κολλάνε ακομα τετοιες ταινίες;Εγω τις θυμαμαι πριν χρονια αυτες.
Δεν ξερω τι χρησιμότητα θα ειχαν,αλλα θα υπέθετα οτι θα απέτρεπε την τυφλωση του μπροστινου οδηγου,εαν ειχε δυνατα φωτα ο απο πίσω.
-
Στα παλιά γυάλινα φανάρια έβαζαν ταινία ώστε σε μια μικρή επαφή ή πέτρα να μη πέσει κάτω το κρύσταλλο (είναι μεγάλο, βαρύ και κόβει)
-
Σε trackdays μοτοσυκλέτας ακόμα γίνεται για τον λόγο που ανέφερε ο leonp
-
Μια απορία σχετικά με τα μπουζί ιριδίου της Denso:
Αναφέρομαι στα Iridium Power IK20 (με το ηλεκτρόδιο 0,4mm)
Ξέρουμε για πόσα χιλίομετρα κρατάνε? Άλλοι λένε 20,000χλμ, στο site της denso επικρατεί ενα μπέρδεμα και δεν μπορώ να βγάλω άκρη...
-
Έστω οτι έχω ένα αυτοκίνητο που για Χ-Ψ λόγους αποφάσισα να το αφήσω ανασφάλιστο, χωρίς σήμα και παρκαρισμένο στη γειτονιά. Άσχετα με το οτι παίζει να μου το πάρουν σαν παρατημενο, αν κάποιος δικός μου άνθρωπος αποφασίσει να το πάρει μια βόλτα και τον τσιμπήσει η τροχαία, στο όνομά του δε γράφεται η κλήση? Ή έχω μερίδιο ευθύνης και εγώ? Υποθέτω οτι ισχύει το πρώτο, αλλά θα ήθελα να σιγουρευτώ.
-
ΚΑι το αμαξι πως θα το παρει?Δεν εισαι υπευθυνος για το αμαξι σου...και τα κλειδια του? Το λιγοτερο θα ειναι το μπλοκο...σκεψου να χτυπησει κανεναν και να τον αφησει παραλητο
-
Άλλο αυτό ρε συ. Υποτίθεται λέμε. Πες οτι έχει και αυτός κλειδιά.
-
Κώστα ούτε να το διανοηθείς. Πες ότι πάει ένα παιδάκι με ποδήλατο και πέφτει πάνω και τραυματίζεται. Δεν φαντάζεσαι πως μπορεί να μπλέξεις από το πουθενά.
-
Βρε παιδιά...
Υποθετικά μιλάμε, δεν έχει να κάνει με εμένα.
Αν εγώ πάρω και μετακινήσω ένα ανασφάλιστο αυτοκίνητο, δεν έχω ευθυνη εφόσον δέχτηκα να το οδηγήσω? -
Πρώτα από όλα θα σου πάρουν τις πινακίδες. Το πρόστιμο είναι 500 ευρώ νομίζω. Αν δεν έχει την άδεια κυκλοφορίας μαζί θα τον πάνε μέσα για κλεμμένο. Αν την έχει θα κόψουν κλήση στον ιδιοκτήτη προφανώς.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βρε παιδιά...
Υποθετικά μιλάμε, δεν έχει να κάνει με εμένα.
Αν εγώ πάρω και μετακινήσω ένα ανασφάλιστο αυτοκίνητο, δεν έχω ευθυνη εφόσον δέχτηκα να το οδηγήσω?Αν το γνωριζες.
Αν γινει το παραπανω σκηνικο και ο οδηγος ισχυριστει οτι δεν το γνωριζε οτι ειναι ανασφαλιστο? -
Δε στέκει αυτό... Θεωρητικά πρέπει να ελέγξεις τα χαρτιά του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσεις.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δε στέκει αυτό... Θεωρητικά πρέπει να ελέγξεις τα χαρτιά του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσεις.Όπως είπες, θεωρητικά. Ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για διάφορα πράγματα σε σχέση με το αυτοκίνητο, όπως πχ. την κατάστασή του (αν μείνει χωρίς φρένα από αμέλεια ο ιδιοκτήτης φταίει) και πιθανολογώ και για το σήμα και κυρίως την ασφάλεια.
-
Γειά σας και πάλι. Θελω να κάνω την εξής ερώτηση, για να μαζέψει ο δήμος ένα αυτοκίνητο που ειναι καιρο παρκαρισμένο στο δρόμο τι πρεπει να συμβει; Θα πρέπει να μην έχει πινακίδες κυκλοφορίας; Να είναι σε ακινησία και να μην πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας; Αφού μαζέψει το αυτοκίνητο τι συμβαίνει στην συνέχεια με τα χαρτιά του αυτοκινήτου(αδεια, πινακίδες κτλ); Αυτοματως ο ιδιοκτήτης χάνει την κυριότητα του αυτοκινήτου;
-
Πήραν το αμάξι γνωστού μου
Το είχε αφήσει κάτω από το σπίτι του και δεν το μετακινούσε (είχε πάρει κι άλλο). Του έλεγα να το πάει στον διπλανό δρόμο (επειδή του είχαν κολλήσει χαρτί) αλλά βαριόταν γιατί δεν βρίσκει εύκολα θέση. Αν είναι πολύ καιρό παρκαρισμένο και κάποιος παραπονεθεί, βάζουν χαρτί στο παρμπρίζ και μετά το παίρνουν.
Το πήγαν νομίζω στο Μεσημέρι (Θεσσαλονίκη) και εκεί (τηλεφωνικά) του ζητούσαν (λίγα) λεφτά για τη μεταφορά - μπορούσε να πάει να το πάρει. Για να το πάρει όμως έπρεπε να το ασφαλίσει αλλιώς δεν του το έδιναν. Τελικά τους είπε ότι δεν το θέλει, το κράτησαν και του έδωσαν κάτι χαρτιά ότι θα το καταστρέψουν (θα τακτοποιούσαν πινακίδες κλπ) και έτσι το ξεφορτώθηκε.
-
Χαίρετε και από μένα.Γνωρίζει κάποιος το καρέ από τις ζάντες του matiz?? Η αν ταιριάζουν ζάντες απο άλλα αυτοκίνητα???
-
Βρήκα online αυτό, ελπίζω να είναι σωστό:
Make - Daewoo
Model - Matiz
Year - 98>
PCD - 4x114
Offset - 35 to 42
Bore - 69.1Επίσης δεν ξέρω αν έχει αλλάξει από εποχή Chevrolet και μετά, τσέκαρέ το.
-
Ευχαριστώ πολύ!!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πήραν το αμάξι γνωστού μουΤο είχε αφήσει κάτω από το σπίτι του και δεν το μετακινούσε (είχε πάρει κι άλλο). Του έλεγα να το πάει στον διπλανό δρόμο (επειδή του είχαν κολλήσει χαρτί) αλλά βαριόταν γιατί δεν βρίσκει εύκολα θέση. Αν είναι πολύ καιρό παρκαρισμένο και κάποιος παραπονεθεί, βάζουν χαρτί στο παρμπρίζ και μετά το παίρνουν.
Το πήγαν νομίζω στο Μεσημέρι (Θεσσαλονίκη) και εκεί (τηλεφωνικά) του ζητούσαν (λίγα) λεφτά για τη μεταφορά - μπορούσε να πάει να το πάρει. Για να το πάρει όμως έπρεπε να το ασφαλίσει αλλιώς δεν του το έδιναν. Τελικά τους είπε ότι δεν το θέλει, το κράτησαν και του έδωσαν κάτι χαρτιά ότι θα το καταστρέψουν (θα τακτοποιούσαν πινακίδες κλπ) και έτσι το ξεφορτώθηκε.
Ο δήμος το μάζεψε; Ο ΟΔΔΥ; Είχε πινακίδες ή τις είχε καταθέσει για να μην πληρώνει τέλη κυκλοφορίας; Δηλαδή πήγε για ανακύκλωση το αυτοκινητο.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο