-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Βαζει πολυμετρο 14.2-14.3 δειχνει μου λεει ενταξει ειναι ,εισαι οκ,δεν εχεις προβλημα
Αυτό είναι σωστό, με αυτή τη τάση με αναμμένο κινητήρα η μπαταρία φορτίζεται κανονικά.
Ερχεται μετα ενας αλλος τυπος τρεχοντας ,να με προλαβει,μου λεει σβησε μηχανη,αναψε αλαρμ,φωτα μεσαια και μεγαλα,προβολεις και αστο για 3-4 λεπτα ,ετσι με την μηχανη σβηστη
περνανε τα λεπτα ερχεται με ενα αλλο μηχανημα ,πιο ογκωδες μετραει κατι και αυτος,δεν μπορεσα να δω τι εγραψε,ηταν μια βελονα που κινουταν,μου λεει οπωσδηποτε μπαταρια μεγαλε,μπορει να μην μπορεσεις να βαλεις μπροστα τωρα80 Ε ξηρου τυπου 45 αρα μπαταρια
Θελεις τιμολογιο?
...
Λεει μπορει να μην μπορεσεις να βαλεις μπροστα τωρα
Μπηκα μεσα,πηρες μπρος με μιση μιζια και εφυγαΚάτσε για να καταλάβω: σε βάζει να σβήσεις τη μηχανή, να αφήσεις ό,τι ηλεκτρικό ανοιχτό να σου ξεζουμίσει τη μπαταρία και μετά σου λέει 'η μπαταρία έχει πρόβλημα αλλά ευτυχώς εγώ θα σου πουλήσω καινούρια'; Και πήγε να σε τρομάξει μετά 'δεν θα παίρνει μπροστά τώρα κλπ';;;
Δηλαδή σου προσφέρει λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος (προσπάθησε να) δημιούργησε!
Μόνο τον Καλυβάτση στο παλιό Κομφούζιο μπορώ να φανταστώ έτσι!
-
Ειχα μεινει απο μπαταρια πριν απο καμια 10 μερες ,ειχα ξεχασει το ραδιο ανοιχτο για 3 μερές ,οποτε επειδη ηταν στον δρομο μου λεω ας την μετρησω
Με το πολυμετρο ολα καλα,αλλα επειδη εχω ακουσει οτι αυτο μπορει να ειναι μια επιφανειακη φορτιση (οταν δεν εχει καταναλωσει μεγαλο φορτιο).Το αυτοκινητο το ειχα 5 μερες χωρις να το κινησω(με συναγερμο ολες αυτες τις μερες και πριν το μετρησω ειχε δουλεψει για κανα 3 λεπτο το πολυ μεχρι να φτασω στον τυπο αυτον απο το σπιτι μου
Για αυτο σκεφτηκα μηπως χρειαζεται και αυτη η μετρηση εκεινη τη στιγμη και το εκανα,εσβησα μηχανη,αναψα μεσαια μεγαλα και αλαρμ και περιμενα για το χρονικο διαστημα που μου ειπε
Πετυχαινει κατι με αυτην την μετρηση?
Επειδη δεν ξερω απο ηλεκτρολογικα,λεω ετσι θα ειναι η μετρηση αλλα μετα οταν αρχισε αμεσως το παραμυθι που ξερει,οτι 80 για μπαταρια,τωρα,η μπαταρια σου πεθαμενη,δεν θα ξεκινησει το αμαξι με εβαλε σε υποψιεςΜπορει να εχει και δικαιο για αυτο ρωταω αν ετσι μετρανε
Αν εχει δικαιο οκ αλλα αν ηθελε να πουλησει μπαταρια με το ετσι θελω,θα παω να του τα ψαλω οταν ξαναπερασω απο εκει -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
τι κατανάλωση ρεύματος έχει μία μικρή σομπίτσα αλογόνου;
Συνήθως είναι 1000+ W (πρέπει να λέει πάνω πόσα ακριβώς), άρα μιλάμε για 1000+/220= 4,5+ Αmpere
εδώ υπάρχει σχετικός πίνακας
http://www.dei.gr/Default.aspx?lang=1&id=1214&nt=19
οι αλογόνου έχουν κλίμακες των 400W ...δηλ το κόστος τους ανα ώρα που με ενδιαφέρει είναι 0,4KW/h = 0,04 λεπτά.
οικονομικές ...
-
Ειχα μεινει απο μπαταρια πριν απο καμια 10 μερες ,ειχα ξεχασει το ραδιο ανοιχτο για 3 μερές ,οποτε επειδη ηταν στον δρομο μου λεω ας την μετρησωΜε το πολυμετρο ολα καλα,αλλα επειδη εχω ακουσει οτι αυτο μπορει να ειναι μια επιφανειακη φορτιση (οταν δεν εχει καταναλωσει μεγαλο φορτιο).Το αυτοκινητο το ειχα 5 μερες χωρις να το κινησω(με συναγερμο ολες αυτες τις μερες και πριν το μετρησω ειχε δουλεψει για κανα 3 λεπτο το πολυ μεχρι να φτασω στον τυπο αυτον απο το σπιτι μου
Για αυτο σκεφτηκα μηπως χρειαζεται και αυτη η μετρηση εκεινη τη στιγμη και το εκανα,εσβησα μηχανη,αναψα μεσαια μεγαλα και αλαρμ και περιμενα για το χρονικο διαστημα που μου ειπε
Πετυχαινει κατι με αυτην την μετρηση?
Επειδη δεν ξερω απο ηλεκτρολογικα,λεω ετσι θα ειναι η μετρηση αλλα μετα οταν αρχισε αμεσως το παραμυθι που ξερει,οτι 80 για μπαταρια,τωρα,η μπαταρια σου πεθαμενη,δεν θα ξεκινησει το αμαξι με εβαλε σε υποψιεςΜπορει να εχει και δικαιο για αυτο ρωταω αν ετσι μετρανε
Αν εχει δικαιο οκ αλλα αν ηθελε να πουλησει μπαταρια με το ετσι θελω,θα παω να του τα ψαλω οταν ξαναπερασω απο εκειΚαλο θα ηταν παντως μετα απ' αυτο να φορτισεις την μπαταρια σου με εναν φορτιστη εκτος του αυτοκινητου. Για τη διαγνωση της μπαταριας υπαρχουν ειδικα testers τα οποια ομως ειναι λιγο (εως πολυ) ακριβουτσικα, και δεν αξιζει τον κοπο για ιδιωτες. Φορτισε την, και παρακολουθα πως θα παει.
Μ' αυτη τη μετρηση ηθελε να δει ποσο θα πεσει η ταση της μπαταριας μετα απο μικρο χρονικο διαστημα υπο φορτιο. Αν η μεταβολη ειναι μικρη, η μπαταρια ειναι καλη. Μπακαλιστικη μεθοδος, αλλα εχει αποτελεσμα. Φαντασου οτι μια μπαταρια 55Ah αντεχει φορτιο 55Α για μια ωρα. Το φορτιο που το δοκιμασες εσυ ειναι μικροτερο και για μικροτερο χρονικο διαστημα. Οποτε θεωρητικα με μια καλη βολτα θα ειναι οκ. Αλλα επειδη ειχε εξαντληθει εντελως πριν, φορτισε την και με φορτιστη για να εισαι σιγουρος οτι φορτιστηκε.
-
Ποσα χλμ. το ανώτερο πρέπει να έχει ένα καινούργιο αυτοκίνητο που παραλαμβάνουμε από αντιπροσωπεία?
-
δεν υπάρχει τυφλοσούρτης αλλά εώς 10 το θεωρώ αποδεκτό.
εγώ το BMW το πήρα με 7. To πρώην golfάκι της γυναίκας το πήραμε με 3.
-
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
Ποσα χλμ. το ανώτερο πρέπει να έχει ένα καινούργιο αυτοκίνητο που παραλαμβάνουμε από αντιπροσωπεία?Από τα 3 αυτοκίνητα που έχω παραλάβει μέχρι σήμερα τα δύο είχαν κοντά στα 10 και το τελευταίο περίπου 50 (έκθεσης)...
Πιστεύω μέχρι 15 το πολύ 20 είναι οκ.
Υγ. Είχα ακούσει από κάποιον εργαζόμενο στην Toyota πως συνήθως τα χιλιόμετρα που έχουν, τα κάνουν μέσα στο εργοστάσιο λόγω των extra... Δεν ξέρω όμως κατά πόσο ισχύει...
-
thanks guys
-
γιατί κουνάει τόσο πολύ όταν είσαι σε γέφυρα? καμια φορά όταν κολλάω στη γέφυρα στο ποτάμι που βγαίνει για παραλιακή είναι τόσο έντονες οι ταλαντώσεις που νομίζω θα πάθει τπτ τ'αμάξι
-
Διότι μια άκαμπτη, μονοκόμματη γέφυρα μεγάλων διαστάσεων είναι ανέφικτη κατασκευή. Πρέπει να 'κουνάει', για να μη διαλυθεί!
Πάντως δεν κουνάει και έτσι:
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
γιατί κουνάει τόσο πολύ όταν είσαι σε γέφυρα? καμια φορά όταν κολλάω στη γέφυρα στο ποτάμι που βγαίνει για παραλιακή είναι τόσο έντονες οι ταλαντώσεις που νομίζω θα πάθει τπτ τ'αμάξιΟι γέφυρες είναι γεμάτες με αρμούς διαστολής-συστολής, οπότε έχουν πολύ μεγάλη ευκινησία και τζόγους.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
γιατί κουνάει τόσο πολύ όταν είσαι σε γέφυρα? καμια φορά όταν κολλάω στη γέφυρα στο ποτάμι που βγαίνει για παραλιακή είναι τόσο έντονες οι ταλαντώσεις που νομίζω θα πάθει τπτ τ'αμάξι
Οι γέφυρες είναι γεμάτες με αρμούς διαστολής-συστολής, οπότε έχουν πολύ μεγάλη ευκινησία και τζόγους.
To 'κούνημα' δεν οφείλεται (τόσο) στους αρμούς, όσο στην ανάρτηση της γέφυρας. Η έδρασή των μεγάλων γεφυρών (ακρόβαθρα) γίνεται με την τεχνική Base Isolation. Με άλλα λόγια τα θεμέλιά τους ενσωματώνουν 'ελαστικούς' μηχανισμούς που τους δίνουν τη δυνατότητα ταλάντωσης. Το ίδιο ισχύει και για το οδόστρωμα, είτε όταν αυτό αναρτάται από καλώδια (πχ. γέφυρα Ριου-Αντιρρίου) ή όταν εδράζεται σε πυλώνες που έχουν στην κορυφή τους ελαστικά εφέδρανα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Οι γέφυρες είναι γεμάτες με αρμούς διαστολής-συστολής, οπότε έχουν πολύ μεγάλη ευκινησία και τζόγους.
To 'κούνημα' δεν οφείλεται (τόσο) στους αρμούς, όσο στην ανάρτηση της γέφυρας. Η έδρασή των μεγάλων γεφυρών (ακρόβαθρα) γίνεται με την τεχνική Base Isolation. Με άλλα λόγια τα θεμέλιά τους ενσωματώνουν 'ελαστικούς' μηχανισμούς που τους δίνουν τη δυνατότητα ταλάντωσης, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δόνηση από σεισμό, αέρα ή συντονισμό λόγω κυκλοφορίας. Το ίδιο ισχύει και για το οδόστρωμα, είτε όταν αυτό αναρτάται από καλώδια (πχ. γέφυρα Ριου-Αντιρρίου) ή όταν εδράζεται σε πυλώνες που έχουν στην κορυφή τους ελαστικά εφέδρανα. Σε δύσκολες περιπτώσεις (όπως Ριο-Αντίρριο) υπάρχουν και 'αμορτισερ' που αποσβένουν τις ταλαντώσεις.
-
Μarfin Investment Group ...ή MIG
Αραβικά κεφάλαια; Ποιος την διοικεί; Ποσοστά συμμετοχής;
γιατί βλέπω ότι έχουν εξαγοράσει τα πάντα. Σήμερα διάβασα ότι απέκτησε την Ραδιο Κορασίδης & Εlephant ενώ έχει αγοράσει και 35 εμπορικά κέντρα στην Σερβία.
μερικές εταιρείες της:
-VIVARTIA ΑΒΕΕ
Delta, Complet, Milko, Life
Chipita,
Goody’s,
7-Day, Bake Rolls,
Flocafé,
Mπαρμπα Σταθης,
Χρυση Ζυμη,
-μεγάλο ποσοστό στον OTE
-ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.
-Λητώ
-Μητέρα
-Singularlogic Ανώνυμη Εταιρία Πληροφοριακών Συστημάτων & Εφαρμογών
-Attica Group (Superfast Ferries-Blue Star Ferries)
-CAPE INVESTMENT CORPORATION Α.Ε.
-MIG LEISURE LIMITED HILTON
-ANAKON INVESTMENTS LTD
-THEROS INTERNATIONAL GAMING INC (Καζίνο Ρίο)
-EUROLINE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.
-INTERINVEST ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.κτλ κτλ
-
MIG
Περίπου 38,5% ανήκει στο ευρύ ελληνικό επενδυτικό κοινό ('λιανική')
Περίπου 1,5% ανήκει σε Έλληνες θεσμικούς επενδυτές
Περίπου 35% ανήκει σε ξένους θεσμικούς επενδυτές
Περίπου 9% ανήκει στο Dubai Investment Group
Περίπου 6,5% ανήκει στη Marfin Popular Bank (στις 31 Ιανουαρίου θα μεταβιβαστεί στην τιμή των 7 -
θενξ ασερφ!
περίμενα ότι θα απαντήσεις εσύ. Να ρωτήσω κ κάτι άλλο: αυτό έχει ξεκινήσει από έλληνική πρωτοβουλία; Ποιος το ξεκίνησε; Πρόεδρος ή CEO ή όπως αλλιώς το λένε ποιός είναι;
ΕDIT : και εγώ το έψαχνα στον Αντίλογο και το βρήκα στο Περι αυτοκίνησης...όντως πρέπει να μετακομίσει ...
-
Αυτό ξεκίνησε από πρωτοβουλία του Βγενόπουλου, αφού ήρθε σε συνεργασία με τα Αραβικά κεφάλαια. Αρχικά το MIG ανήκε σχεδόν εξολοκλήρου στους Άραβες, απλά όταν έγινε η αύξηση κεφαλαίου των 5 δις
-
Επειδη δεν ξερω απο ηλεκτρολογικα,λεω ετσι θα ειναι η μετρηση αλλα μετα οταν αρχισε αμεσως το παραμυθι που ξερει,οτι 80 για μπαταρια,τωρα,η μπαταρια σου πεθαμενη,δεν θα ξεκινησει το αμαξι με εβαλε σε υποψιες
Μπορει να εχει και δικαιο για αυτο ρωταω αν ετσι μετρανε
Αν εχει δικαιο οκ αλλα αν ηθελε να πουλησει μπαταρια με το ετσι θελω,θα παω να του τα ψαλω οταν ξαναπερασω απο εκειΔεν ξέρω, από αυτό που περιγράφεις όμως μου φαίνεται ότι πήγε να σε πιάσει ξανθιά...
-
Έχουμε κάπου το νέο ΚΟΚ και συγκεκριμένα το κομμάτι για τις ζώνες ασφαλείας?
-
Άρθρο 10
- Η παράγραφος 5 του άρθρου 12 αντικαθίσταται
ως εξής:
«5. Η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική
τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες. Σε
περίπτωση μεταφοράς ανηλίκων επιβατών, εφόσον στο
όχημα υπάρχει συνοδός, την ευθύνη φέρει αυτός. Για
τη μεταφορά παιδιών με αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική
η χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας,
όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ.. Με απόφαση
του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζο−