-
Ποσες ερωτησεις ειναι αυτες;
-
Αυτό δεν το ξέρω, σε μια σχολή οδηγών θα σου πουν αλλά σήματα εφόσον έχει δίπλωμα αυτοκινήτου δεν δίνει.
-
Εγινε, ευχαριστω παρα πολυ!
-
Δεν πρέπει να δώσει και πρακτικά πάνω σε μηχανάκι;;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ποσες ερωτησεις ειναι αυτες;10, μπορεί να κάνει 1 λάθος
Εδώ η ύλη: http://www.yme.gr/pdf/BOOK_MOTOSIKLETES.pdf
Εδώ το πρόγραμμα: http://www.yme.gr/uploads/mstheyo/TestDriveV2.zipΘυμίζω ότι το μικρό είναι μέχρι 25kw ή 0,16kw/kg
Φυσικά θα δώσει και οδήγηση
-
Μπορεί κάποιος με δίπλωμα Β (και Α, αλλά δε μας ενδιαφέρει ) να νοικιάσει φορτηγάκι/ αγροτικό/ βανάκι και να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος;
Έχουμε να μεταφέρουμε κάτι σκηνικά για τη θεατρική και δεν θέλουμε να πληρώσουμε πάλι μεταφορική για εντός αθηνών.
Επίσης, πόσο κοστίζει σαν γενική τιμή η μεταφορά εντός αθηνών 25-30 αντικειμένων, τα οποία ΔΕΝ θα τα φορτώσουν-ξεφορτώσουν οι υπάλληλοι της μεταφορικής; Γιατί μου είπαν 246 ευρώ πήγαινε έλα (Ακαδημίας-Κορυδαλλός-Ακαδημία) και χάζεψα. -
Φορτηγάκι /αγροτικό κλπ δεν μπορεις να νοικιάσεις ή έστω δεν μπορείς να κάνεις μεταφορά γιατί αυτά είναι για εππαγγελματικούς σκοπούς και αν σας πιάσουν ασυνόδευτα θα πέσει πρόστιμο. Καλύτερα να νοικιάσεις κάνα πολυμορφικό ΙΧ επιβατικής χρήσης και απο εκει να κάνεις την μεταφορά . Αν κάτι είναι είναι ογκώδες ενναλακτικά αγοράζεται και μια σχάρα για να τα βάλετε στην οροφή , εξάλλου και πάλι το κόστος θα είναι μικρότερο από το να πληρώσετε μεταφορική.
-
καλησπέρα,
Με βρήκαν πίσω στο προφυλακτήρα την ώρα που ήμουν παρκαρισμένη... είναι λίγο αλλά όταν δεν έχεις κάνεις καμία σου φένετε κάπως.
Μήπως γνωρίζετε κανέναν καλό φαναρτζή?έχω ακούσει ότι υπάρχει στην μεταμόρφωση ...
ευχαριστώ. -
σε πια περιοχή εισαι ?
εχω εναν κοντα στο Χρηματιστήριο (Λ.αθηνων)
-
Άστο έτσι, θα μαζευτούν κι άλλα αργά ή γρήγορα και θα το φτιάξεις μια και καλή.
-
Μεταμόρφωση.
οχι,όχι να μην γίνουν και αλλα .... -
Ο χρήστης pixie έγραψε:
Μεταμόρφωση.
οχι,όχι να μην γίνουν και αλλα ....Δεν θέλω να στο χαλάσω, όμως αν δεν έχεις δικό σου χώρο στάθμευσης θα γίνουν και άλλα.
-
Υπάρχει ελληνική αντιπροσωπεία που να δίνει για test drive αυτοκίνητα για μια ολόκληρη μέρα ή για το Σαββατοκύριακο?
Τέλος πάντων να είμαι μόνος μου με το αυτοκίνητο και να έχω τη δυνατότητα να 'ζήσω' 1-2 μέρες μαζί του;
Αν και είμαι απαισιόδοξος ότι υπάρχει, εάν ναι, τι εγγυήσεις θέλουν; -
Αν δεν βρεις , το αμέσως καλύτερο προσπάθησε να νοικιάσεις ένα για το ΣΚ . Θα είσαι και καλυμένος απο ασφάλεια και δεν θα έχεις περιορισμούς. Τώρα για θέμα κόστους , αυτό ειναι αμελητέο σε σχέση με το ποσό που δαπανήσεις για αγορά αυτοκινήτου οπότε χαλάλι του...
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Μεταμόρφωση.
οχι,όχι να μην γίνουν και αλλα ....Δεν θέλω να στο χαλάσω, όμως αν δεν έχεις δικό σου χώρο στάθμευσης θα γίνουν και άλλα.
+1000
Και προσωπικό παράδειγμα: πρόσφατα βάψαμε μπρος και πίσω προφυλακτήρα για να ανανεώσουμε την ασφάλεια σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα. (κατά λάθος την είχαμε 'κόψει' πέρισυ και έπρεπε να ξαναπεράσει εμπειρογνώμονας)Σε ούτε 5 μέρες (απλά τότε το πήρα 'πρέφα') πάλι βρήκα χτυπηματάκι στον εμπρός προφυλακτήρα και σε 12 μέρες κάποιος βαρέθηκε να κόψει το τιμόνι και έχει και πίσω πλέον ένα γδάρσιμο.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ από τη στιγμή που παρκάρεις έξω, το παίρνεις απόφαση ότι μικροχτυπήματα θα 'έρχονται' πάντα. Απλά αν είναι αρκετά, τώρα τι 10 τι 11. Ούτε το 'μάτι σου' δε θα το πάρει χαμπάρι, εκτός κι αν...τα μετράς.Εγώ μου είμαι 'άρρωστος' με το αμάξι και έχω απογοητευτεί να το φτιάχνουμε σε σημείο που είπα: 'άστο...θα το φτιάξουμε μια και καλή όταν είναι να το πουλήσουμε. Δεν έχει νόημα...'
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Φορτηγάκι /αγροτικό κλπ δεν μπορεις να νοικιάσεις ή έστω δεν μπορείς να κάνεις μεταφορά γιατί αυτά είναι για εππαγγελματικούς σκοπούς και αν σας πιάσουν ασυνόδευτα θα πέσει πρόστιμο. Καλύτερα να νοικιάσεις κάνα πολυμορφικό ΙΧ επιβατικής χρήσης και απο εκει να κάνεις την μεταφορά . Αν κάτι είναι είναι ογκώδες ενναλακτικά αγοράζεται και μια σχάρα για να τα βάλετε στην οροφή , εξάλλου και πάλι το κόστος θα είναι μικρότερο από το να πληρώσετε μεταφορική.Δε θα κοιτάξετε για μεταφορική αλλά για κάτι άλλους που πάλι τέτοιο αυτοκίνητο έχουν (φορτηγάκι 3,5 τόνων) αλλά κάνουν μεταφορές συνήθως μέσα στο νομό κυρίως για εμπόρους. Κάνουν και μετακομίσεις μεταφορές αλλά κυρίως λειτουργούν με μαγαζιά, πχ μεταφέρουν μια τραπεζαρία από το μαζαγί στο σπίτι του πελάτη ή πχ έπιπλα βεράντας για επισκευή στην αντίθετη πορεία. Τέτοια δρομολόγια κάμποσα την ημέρα, 50 από τον ένα, 80 από τον άλλον κλπ. Το κόστος είναι πολύ μικρότερο από αυτό που αναφέρατε.
Εμένα φίλος με επιπλάδικο μου σύστησε έναν τέτοιο για να μεταφέρω πράματα (τόσα που τον τιγκάρανε, μετακόμιση) που είχα στείλει με μεταφορική από το πρακτορείο στον Ασπρόπυργο στο χωριό 200χλμ μακριά. Νομίζω τόσα όσα λέτε ήταν η ημερήσια ταρίφα (μαύρη) που του έδωσα. -
+1 στον Onyx
Σε παρόμοια κατάσταση μεταφέραμε και εμείς κουζίνα+ψυγείο από τον Ασπρόπυργο στο χωριό 200+ χιλιόμετρα με περίπου 50Ε.
Άλλη λύση η ενοικίαση μεγάλου MPV και ρίξιμο στα καθίσματα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φορτηγάκι /αγροτικό κλπ δεν μπορεις να νοικιάσεις ή έστω δεν μπορείς να κάνεις μεταφορά γιατί αυτά είναι για εππαγγελματικούς σκοπούς και αν σας πιάσουν ασυνόδευτα θα πέσει πρόστιμο. Καλύτερα να νοικιάσεις κάνα πολυμορφικό ΙΧ επιβατικής χρήσης και απο εκει να κάνεις την μεταφορά . Αν κάτι είναι είναι ογκώδες ενναλακτικά αγοράζεται και μια σχάρα για να τα βάλετε στην οροφή , εξάλλου και πάλι το κόστος θα είναι μικρότερο από το να πληρώσετε μεταφορική.
Δε θα κοιτάξετε για μεταφορική αλλά για κάτι άλλους που πάλι τέτοιο αυτοκίνητο έχουν (φορτηγάκι 3,5 τόνων) αλλά κάνουν μεταφορές συνήθως μέσα στο νομό κυρίως για εμπόρους. Κάνουν και μετακομίσεις μεταφορές αλλά κυρίως λειτουργούν με μαγαζιά, πχ μεταφέρουν μια τραπεζαρία από το μαζαγί στο σπίτι του πελάτη ή πχ έπιπλα βεράντας για επισκευή στην αντίθετη πορεία. Τέτοια δρομολόγια κάμποσα την ημέρα, 50 από τον ένα, 80 από τον άλλον κλπ. Το κόστος είναι πολύ μικρότερο από αυτό που αναφέρατε.
Εμένα φίλος με επιπλάδικο μου σύστησε έναν τέτοιο για να μεταφέρω πράματα (τόσα που τον τιγκάρανε, μετακόμιση) που είχα στείλει με μεταφορική από το πρακτορείο στον Ασπρόπυργο στο χωριό 200χλμ μακριά. Νομίζω τόσα όσα λέτε ήταν η ημερήσια ταρίφα (μαύρη) που του έδωσα.Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα στείλω τα παιδιά να βρουν τηλέφωνα.
Ρώτησαν κάποιες μεταφορικές και τους είπαν 500 ευρώ , κάποιος πρότεινε να βρούμε από τη Κρήτη κάποιον με φορτηγό γιατί θα βγει πολύ φθηνότερα. Αν έχει κάποιος γνωστό ευχαρίστως να τον προτιμήσουμε.Άλλη απορία:
Πριν από μερικές βδομάδες είχε μείνει το Leon με το κλειδί στο τιμόνι και τα φώτα αναμμένα, με συνέπεια σχεδόν να μείνει από μπαταρία.
Το άφησα μερικές ώρες στην ησυχία του και μετά πήρε μπρος κανονικά.
Το μόνο περίεργο που έχει από τότε είναι οτι το αυτόματο ξεκλείδωμα με τηλεχειρισμό λειτουργεί μόνο για τη πόρτα του οδηγού εκτός και αν το πατήσω 2 φορές γρήγορα οπότε ξεκλειδώνουν όλες οι πόρτες.
Το αυτοκίνητο έχει συναγερμό.
Σε ποιόν να απευθυνθώ; Θα πάω για σέρβις την άλλη βδομάδα. Στην αντιπροσωπεία; Σε ηλεκτρολογείο; Στον αντιπρόσωπο του συναγερμού;
Επίσης ο γαμπρός μου είπε πως πρέπει να μετρήσουν τη μπαταρία μήπως έχει χαλάσει γιατί υπάρχει περίπτωση να κολλήσει το immobilizer κάποια στιγμή και να μη παίρνει μπρος το αμάξι. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Το μόνο περίεργο που έχει από τότε είναι οτι το αυτόματο ξεκλείδωμα με τηλεχειρισμό λειτουργεί μόνο για τη πόρτα του οδηγού εκτός και αν το πατήσω 2 φορές γρήγορα οπότε ξεκλειδώνουν όλες οι πόρτες.
Το αυτοκίνητο έχει συναγερμό.
Σε ποιόν να απευθυνθώ; Θα πάω για σέρβις την άλλη βδομάδα. Στην αντιπροσωπεία; Σε ηλεκτρολογείο; Στον αντιπρόσωπο του συναγερμού;αυτη ειναι η κανονικη του ρυθμιση για το ξεκλειδωμα. Ισως χαθηκε με το που νεκρωσε η μπαταρια. Στη αντιπροσωπια θα στο ξαναρυθμισουν, δεν ειναι κατι.
-
Έχω δίπλωμα οδήγησης (από τα παλιά) και λήγει το 2027.
Ισχύει επειδή είναι παλιό ή πρέπει να το αλλάξω με καινούριο;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο