-
... ναι , έχει 2 επασφάλιστρα , για νέο οδηγό και για οδηγό κάτω των 23....
-
Ξερεις κανεις αν εχει αλλαξει κατι στον ΚΟΚ σχετικα με τα απαραιτητα που πρεπει να υπαχρουν στο αυτοκινητο? Ειχα μεινει στην εποχη που επρεπε υποχρεωτικα να εχεις τριγωνο, πυροσβεστηρα, φαρμακειο αλλα κατι ακουσα οτι προστεθηκε και φωσφοριζε γιλεκακι...Ισχυει? Και αν ναι εχει προστεθει και κατι αλλο?
Δεν αναφερομαι σε πραγματα που ειναι στην κριση του καθενα να εχει (πχ γαντια εργασιας ή κατσαβιδια κλπ) αλλα σ αυτα που υπαγορευει ο ΚΟΚ και σε προφυλασσει επιπλεον απο προστιμα. Ευχαριστω! -
Αυτο με το γιλεκακι το χω ακουσει και γω αλλα δεν κοιταξα αν υπαρχει γραμμενο στον ΚΟΚ.
-
Aκόμα και αν δεν είναι στον ΚΟΚ, είναι Α-Π-Α-Ρ-Α-Ι-Τ-Η-Τ-Ο να υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο. Και το κόστος του, όπως και ο χώρος που πιάνει είναι τόσο αστεία, που δε χωράνε δικαιολογίες. Και δεν ειναι απλά στην κρίση μου η αναγκαιότητα ύπαρξης φωσφοριζέ γιλέκου, είναι πραγματική.
-
Δεν διαφωνω φιλε μου αλλα εγω ρωτησα τι γραφει ρητα ο ΚΟΚ και αν εχει αλλαξει κατι....και ο φακος μ αυτη τη λογικη ειναι απαραιτητος αλλα δεν θα κανω και το αμαξι αποθηκη με διαφορα μπιχλιμπιδια που ολο και καποια χρησιμοτητα θα χουν. Εγω θελω να εχω τα πραγματα με τα οποια θα μαι Οκ σε τυχον ελεγχο της τροχαιας
Αν ξερει καποιος σιγουρα και θελει ας μας πει -
Και εγω για υποχρεωτικό μαζί με τρίγωνο, πυροσβεστήρα και φαρμακείο έχω και το γιλέκο. Νομίζω είναι Ευρωπαική οδηγία στις διεθνής μεταφορές η ύπαρξη του αρχικα σε φορτηγα (εχω παρατηρήσει να τα έχουν 'φορεμενα' στο καθισμα του συνοδηγού -όταν δεν καθεται εκεί επιβάτης) και τα τελευταία χρόνια και στα ΙΧΕ σε καποιο χωρο μαζί με τα άλλα.
-
Εγώ έχω μόνο το γιλέκο και τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εγώ έχω μόνο το γιλέκο και τίποτα άλλο.Κακώς! Απο καταβολής ... Τροχαίας ο πυροσβεστήρας και το φαρμακείο ήταν υποχρεωτικά.
-
O KOK αναφέρει μόνο τρίγωνο, φαρμακείο, πυροσβεστήρα, δίπλωμα-άδεια αυτοκινήτου, ασφάλεια και χαρτί ΚΤΕΟ. Το γιλέκο μάλλον είναι οδηγία, όπως είπε ο cosneo. Στον πίνακα προστίμων του ΚΟΚ, δεν αναφέρει πουθενά γιλέκο, πλην ότι πρέπει να φορούν οι εργάτες που κάνουν εργασίες στο δρόμο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κακώς! Απο καταβολής ... Τροχαίας ο πυροσβεστήρας και το φαρμακείο ήταν υποχρεωτικά.
8-9 χρόνια που οδηγώ ποτέ δε μου τα ζήτησαν.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Κακώς! Απο καταβολής ... Τροχαίας ο πυροσβεστήρας και το φαρμακείο ήταν υποχρεωτικά.
8-9 χρόνια που οδηγώ ποτέ δε μου τα ζήτησαν.
Σε έναν έλεγχο που μου είχαν κάνει έξω από τη Σπάρτη, άνοιξαν το φαρμακείο του αυτοκινήτου και τα είδαν όλα οι τροχαίοι Ούτε χειρουργείο δεν έχει τόσο πλήρες φαρμακείο
Παρεπιπτόντως, η 'Αττική Οδός' έδινε κάποτε δωρεάν φωσφορίζοντα γιλέκα. Έχει βέβαια το logo επάνω, αλλά κάνει τη δουλειά του
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
...Παρεπιπτόντως, η 'Αττική Οδός' έδινε κάποτε δωρεάν φωσφορίζοντα γιλέκα. Έχει βέβαια το logo επάνω, αλλά κάνει τη δουλειά τουΑυτό έχω κι εγώ.
Διπλωμένο, σαν δυο πακέτα τσιγάρα. -
πιστευα ότι η κίνηση σε κυκλικό κομβο θα είχε ας πούμε.... εναρμονιστεί με τα παγκοσμια δεδομένα, άνοιξα 2-3 σελίδες απο ον λάιν σχολές οδηγών (μιας και στον ΚΟΚ δε βρηκα τπτ!) και έλεγε το αυτονόητο (οτι προτεραιότητα έχουνε οι μεσα στον κύκλο), αλλά μετά ανοιξα το http://www.sxolesodigon.gr/ και βρήκα το αντίθετο
στο φινάλε πηρα τηλ κι ενα γνωστό με σχολή οδηγών και δυστυχώς το επιβεβαίωσε...
οπότε ισχύει το κλασικό 'από δεξιά' ε;
-
Nαι, εκτός αν έχει αντίθετη σήμανση. Σε μερικούς (καινούριους) κόμβους το κάνουν Ευρωπαϊκά.
-
τι ξέρουν κι αυτοί...
-
Οτι λενε οι πινακίδες. Στο κυκλικο παρκο του Καρφουρ είμαστε ευρωπαίοι. Στο κυκλικο παρκο καπου στην Κρήτης (περιοχή Μαρτιου) είμαστε Ελληνες! Κλπ κλπ κλπ!!!
-
Τις τελευταιες μερες βρισκω το παρμπριζ του Punto παγωμενο.
Μπορουμε να κανουμε κατι για να μη πιανει παγο τα κρυα πρωινα? -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μπορουμε να κανουμε κατι για να μη πιανει παγο τα κρυα πρωινα?Ηλιοπροστασια στο παρμπριζ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπορουμε να κανουμε κατι για να μη πιανει παγο τα κρυα πρωινα?Ηλιοπροστασια στο παρμπριζ;
Δε νομιζω ρε Bill. Παλι θα πιανει υγρασια και θα παγωνει.(Θα το δοκιμασω ομως)
Σκεφτομουν αν υπηρχε καποιο προιον σε σπρευ πχ. -
Γνωρίζει κανείς ποια σύγχρονα σουπερμίνι (εκτός από Yaris) έχουν καδένα και όχι ιμάντα χρονισμού γιατί απ' ότι φαίνεται αυτό θα καθορίσει σημαντικά την επόμενη επιλογή αυτοκινήτου της οικογενείας;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο