-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
ήξερα μια κοπέλα(ο θεός να την κάνει) που είχαν τέτοιο αμάξι στην οικογένεια και το έπαιρνε. τώρα αν ήταν σωστό ή όχι δε ξέρω
Θέλω να μάθω καθαρά από περιέργεια γιατί έχουμε κοντά μας κάποιους γείτονες που δεν τολμάει κανείς να τους αντιμιλήσει λες και είναι η γειτονιά δική τους. Βάζουν ξύλα για να πιάσουν parking, σου πετάνε βρωμόνερα στο αυτοκίνητο αν παρκάρεις απ' έξω από το σπίτι τους και άλλα τέτοια. Πιο πολύ δηλαδή να ξέρω αν έχουν κάπου πάτημα σε αυτό ή πάλι κάνουν τα δικά τους. Α, και το αμάξι κυκλοφορεί με κοτσαδόρο μόνιμα...
To ότι ένα όχημα φέρει κοκκινες πινακίδες υπάγεται σε καθεστός διαφορετικού ποσοστου φορολογισης των τελων ταξινομισης.
Σε ότι αφορα την χρήση τους σαφώς και δεν διαφέρουν με τον οποιδήποτε τρόπο με τα υπόλοιπα οχήματα που φέρουν κανονικές.
Τώρα αυτα περί το δεν αφήνουν κανένα να παρκάρει στο ''δικό'' τους δρόμο μπροστα τι σχέση έχουν με τις κόκκινες πινακίδες?
Ο κοτσαδός είναι παράνομος.Είχα την εντύπωση ότι υπάρχει ειδικό νομικό καθεστώς ως προς το ποιός επιτρέπεται να οδηγεί τέτοιο αυτοκίνητο. Φίλο μου με αυτοκίνητο με κόκκινες πινακίδες τον είχαν σταματήσει στην ΑΟ πριν λίγα χρόνια για να του κάνουν έλεγχο.
Τα άλλα απλά το ανέφερα σαν παραδείγματα αυθαίρετης συμπεριφοράς μόνο. Είναι .
-
ήξερα μια κοπέλα(ο θεός να την κάνει) που είχαν τέτοιο αμάξι στην οικογένεια και το έπαιρνε. τώρα αν ήταν σωστό ή όχι δε ξέρω
Θέλω να μάθω καθαρά από περιέργεια γιατί έχουμε κοντά μας κάποιους γείτονες που δεν τολμάει κανείς να τους αντιμιλήσει λες και είναι η γειτονιά δική τους. Βάζουν ξύλα για να πιάσουν parking, σου πετάνε βρωμόνερα στο αυτοκίνητο αν παρκάρεις απ' έξω από το σπίτι τους και άλλα τέτοια. Πιο πολύ δηλαδή να ξέρω αν έχουν κάπου πάτημα σε αυτό ή πάλι κάνουν τα δικά τους. Α, και το αμάξι κυκλοφορεί με κοτσαδόρο μόνιμα...
To ότι ένα όχημα φέρει κοκκινες πινακίδες υπάγεται σε καθεστός διαφορετικού ποσοστου φορολογισης των τελων ταξινομισης.
Σε ότι αφορα την χρήση τους σαφώς και δεν διαφέρουν με τον οποιδήποτε τρόπο με τα υπόλοιπα οχήματα που φέρουν κανονικές.κάνεις λάθος
αν είναι πολύτεκνο, μόνο οι πρώτου βαθμού συγγενείς του ιδιοκτήτη μπορούν να το οδηγήσουν, για τα 5 πρώτα χρόνια αν θυμάμαι καλά -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
μπορείς κι εσύ να τους πετάς υγρά....
[spoiler:31q6830f]... φρένων.. [/spoiler:31q6830f]
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μπορείς κι εσύ να τους πετάς υγρά....
[spoiler:27i13npm]... φρένων.. [/spoiler:27i13npm]
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σε ότι αφορα την χρήση τους σαφώς και δεν διαφέρουν με τον οποιδήποτε τρόπο με τα υπόλοιπα οχήματα που φέρουν κανονικές.κάνεις λάθος
αν είναι πολύτεκνο, μόνο οι πρώτου βαθμού συγγενείς του ιδιοκτήτη μπορούν να το οδηγήσουν, για τα 5 πρώτα χρόνια αν θυμάμαι καλάΕχείς δικιο, απλά η πενταετιά που αναφέρεις ειναι τριετιά και αφορα την μεταβιβαση
Εδώ τα λεεί ολα αναλυτικά-->http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_plirofories_teloneia/apal_diefkol/politeknoi.htm -
αν είναι πολύτεκνο, μόνο οι πρώτου βαθμού συγγενείς του ιδιοκτήτη μπορούν να το οδηγήσουν, για τα 5 πρώτα χρόνια αν θυμάμαι καλάΕχείς δικιο, απλά η πενταετιά που αναφέρεις ειναι τριετιά και αφορα την μεταβιβαση
Εδώ τα λεεί ολα αναλυτικά-->http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_plirofories_teloneia/apal_diefkol/politeknoi.htmΕυχαριστώ πολύ.
-
Mπορεί κάποιος να μου θυμίσει καθώς πάω από Αθήνα-Σπάρτη σε ποια διόδια μπορώ να χρησιμοποιήσω το 'μηχανάκι' της Αττικής Οδού (εκτός από την ΑΟ φυσικά)? Ευχαριστώ.
-
Σίγουρα στα διόδια της Ελευσίνας (απλά για να γλυτώσεις καθυστέρηση, όχι με έκπτωση)
Νομίζω και στης Τριπόλεως (αλλά δεν θυμάμαι)... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Σίγουρα στα διόδια της Ελευσίνας (απλά για να γλυτώσεις καθυστέρηση, όχι με έκπτωση)
Νομίζω και στης Τριπόλεως (αλλά δεν θυμάμαι)...+1
-
Ας υποθέσουμε ότι αγοράζουμε μεταχειρισμένο με 'μονό' αριθμό κυκλοφορίας, αλλά θέλουμε να το κάνουμε ζυγό. Γίνεται και αν ναι, με ποια διαδικασία;
-
Αλλαζεις πινακιδες μαλλον!!
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ας υποθέσουμε ότι αγοράζουμε μεταχειρισμένο με 'μονό' αριθμό κυκλοφορίας, αλλά θέλουμε να το κάνουμε ζυγό. Γίνεται και αν ναι, με ποια διαδικασία;Για να αντικαταταστήσεις πινακίδες πρέπει να συντρεχουν οι λόγοι καταστροφης, η φθοράς, η κλοπής.
Αυτό είναι ευκολο μιας και μπορείς να τις στραβώσεις και να πείς ότι είχες τροχαίο.
Η διαδικασία είναι: Πας με την ταυτότητα τις πινακίδες και την άδεια πας στο υπουργείο συγκοινώνιων.
Απλα διευκρίνησε τους τον νεο αριθμό να σου τον δώσουν σε μονό-υπαρχει αυτή η δυνατότητα.
Εχεί ένα μικρο κόστος αν θυμάμαι καλά περι τα 30 ευρώ. -
Υπάρχει πρόστιμο άμα χώσω την κόρνα στον πάτο αυτών που την χρησιμοποιούν για ψύλλου πήδημα; ΓΜΤΚΜΓ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Υπάρχει πρόστιμο άμα χώσω την κόρνα στον πάτο αυτών που την χρησιμοποιούν για ψύλλου πήδημα; ΓΜΤΚΜΓτην επόμενη φορά που κάποιος σε κορνάρει σε φανάρι ή στοπ χωρίς λόγο, βάζεις όπισθεν
να δεις πως τους κόβεται ο βήχας -
Ρε δεν παλεύονται
Ένας γκιόζης με 5008 (carspotting) μου κόρναρε ενώ είχαμε παλλόμενο κίτρινο για να κόψω τους απέναντι που είχαν πράσινο και ένας άλλος με HRV επειδή άφησα έναν καημένο Αθηναίο που είχε χαθεί να αλλάξει λωρίδα μπροστά μου και πάλευε ώρες με φλας.
-
Πού ξέρεις ότι δεν ήταν εταιρικό ή μεταχειρισμένο Focus αυτό με τις αθηναϊκές πινακίδες;
-
Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, ας πέσουν οι μάσκες, οι μάρκες και οι μαράκες. Μόλις περάσουν τα σύνορα της Λάρισας πέφτει σήμα στα κεντρικά και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή ποιός Αθηναίος κυκλοφορεί και πού ώστε να του σπάσουμε το αμάξι.
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρε δεν παλεύονταιΈνας γκιόζης με 5008 (carspotting) μου κόρναρε ενώ είχαμε παλλόμενο κίτρινο για να κόψω τους απέναντι που είχαν πράσινο και ένας άλλος με HRV επειδή **άφησα έναν καημένο Αθηναίο **που είχε χαθεί να αλλάξει λωρίδα μπροστά μου και πάλευε ώρες με φλας.
έχεις χαλάσει ντίνο, φιλικά στο λέω...
-
Γενική ερώτηση: όταν λέμε ότι ένα αυτοκίνητο έχει 100 ίππους, πώς τους μετράμε; Δηλαδή πόσα κιλά 'σέρνει' ένας ίππος;
Και το πιο κουλό:
ποια η πραγματική ισχύς ενός 'μέσου' αλόγου. Έχει πραγματική σχέση με το 'αυτοκινητιστικό' άλογο;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο