-
+Fiat Bravo,Lancia Delta,Mercedes E-class(προηγούμενη)
-
Τελικά αυτο με την μεσαια σκάλα αναμένη μόνιμα είναι πλέον υποχρεωτικό σε όλα τα καινούρια μοντέλα σαν το ABS ένα πράμα?
-
Δεν είναι υποχρεωτικό στην Ελλάδα αλλά πολλά αυτοκίνητα έρχονται με ενεργοποιημένη αυτή τη λειτουργία. Συνήθως μπορείς μέσα από τα μενού να το απενεργοποιήσεις.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Τελικά αυτο με την μεσαια σκάλα αναμένη μόνιμα είναι πλέον υποχρεωτικό σε όλα τα καινούρια μοντέλα σαν το ABS ένα πράμα?Ήδη σε πολλές χώρες τις Ευρώπης τα φώτα ημέρας ή η μεσαία σκάλα αναμμένη κατα την διάρκεια της ημέρας είναι υποχρεωτική και σε μη τήρηση υπάρχει και πρόστιμο. Σε κάποιες δε υπάρχουν ιδιαιτερότητες όπως εποχικές (νομίζω η Βουλγαρία έτσι είναι).
Η υποχρεωτική ύπαρξη απο τις αυτοκινητοβιομηχίες για φωτα ημέρας στα νέα μοντέλα τους ξεκινά απο το 2011 μετά απο την απόφαση της Ευρωπαικής επιτροπης που ήδη έχει παρθεί.
Επίσης υποχρεωτικό και το ESP απο το 2011 (Κάπου είχα διαβάσει ότι ξεκινά για όποιο αυτοκίνητο παρουσιαστεί απο τον Νοέμβριο του 2011). -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η υποχρεωτική ύπαρξη απο τις αυτοκινητοβιομηχίες για φωτα ημέρας στα νέα μοντέλα τους ξεκινά απο το 2011 μετά απο την απόφαση της Ευρωπαικής επιτροπης που ήδη έχει παρθεί.
Δηλαδή καποιοι κατασκευστες μπήκαν ηδη στο ''χορο'' και το εφαρμόσαν προκαταβολικά κ απο το 2011 δεν θα επιτρέπετε σε κανένα να παράγει χωρίς την συγκεκριμένη λειτουργεία,ετσι?
-
Απορω απο το αναψε σβησε που κανουν αυτοι οι προβολεις δε θα μειωνει δραματικα τη ζωη της λαμπας?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Απορω απο το αναψε σβησε που κανουν αυτοι οι προβολεις δε θα μειωνει δραματικα τη ζωη της λαμπας?Αμελητέο μπροστά στην χρηστικότητα, άσε που οι αλογόνου λάμπες προσφέρουν υψηλή διάρκεια ζωής
-
Απορω απο το αναψε σβησε που κανουν αυτοι οι προβολεις δε θα μειωνει δραματικα τη ζωη της λαμπας?
Αμελητέο μπροστά στην χρηστικότητα, άσε που οι αλογόνου λάμπες προσφέρουν υψηλή διάρκεια ζωής
Ναι αλλα το αναψε σβησε ακομα και στη παραμικρη κινηση του τιμονιου τους πηδαει ασυστολος.
-
Ναι αλλα το αναψε σβησε ακομα και στη παραμικρη κινηση του τιμονιου τους πηδαει ασυστολος.
Μη στεναχωριέσε κ αυτη η συνουσία έχει προβλευθεί? Μην ανησυχειςκαι κοιμήσου ησυχος απόψε!
-
Παιδες η λειτουργια αυτη απενεργοποιειται αφοτου το αυτοκινητο ξεπερασει τα 40 χιλιομετρα
-
Μη στεναχωριέσε κ αυτη η συνουσία έχει προβλευθεί? Μην ανησυχειςκαι κοιμήσου ησυχος απόψε!
Παλι καλα θα κοιμηθω ησυχος και αυριο θα παω σχολειο.
-
Μπορεις να το πεις αυριο σαν αχρηστη πληροφορια της ημερας στους συμμαθητες σου
-
Αμελητέο μπροστά στην χρηστικότητα, άσε που οι αλογόνου λάμπες προσφέρουν υψηλή διάρκεια ζωής
Δε γίνεται με απλό διακόπτη αλλά προσεκτικά και αργά αργά με κάποιο dimmer και fader.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ένα απλό πήδημα, πρόκειται περί έρωτα!! -
Καλά το είχα καταλάβει οτι κρύβετε κατι καυτό εκεί μέσα!
-
δεν παίζεστε
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Καλά το είχα καταλάβει οτι κρύβετε κατι καυτό εκεί μέσα!Ναι, ένα νήμα βολφραμίου!
-
Δεν ήξερα αν υπήρχε σχετικό θέμα, οπότε ρωτάω από εδώ.
Σε περίπτωση ραγίσματος παρμπριζ (πρέπει να είναι μεγάλο οπότε δεν παίζει επισκευή αλλά αντικατάσταση), αν κάποιος έχει μικτή και φυσικά προβλέπει και θραύση κρυστάλλων, επηρεάζεται η μικτή; Δηλαδή μια αλλαγή παρμπριζ επηρεάζει τα ασφάλιστρα ή όχι; -
όχι, στην εθνική τουλάχιστον, πρόσφατη εμπειρία
-
Γεια σας
καταρχην, τι καλα που εχετε ανοιξει τοπικ για να ρωταμε κι εμεις οι ασχετοι...
θελω να παρω αμαξι και εχω μπλεξει αναμεσα στην επιλογη του μεταχειρισμενου και του καινουριου
λεφτα δεν υπαρχουν πολλα αλλα θα βοηθησουν και γονεις με τις δοσεις αν προκειται για καινουριο.
το θεμα ειναι οτι δεν εχω καταλαβει αν η παλαιοτητα και οι εκπομπες ρυπων επιβαρυνουν χρηματικα και που?
λενε οτι σε οσα ταξινομηθουν απο το νεο ετος το κοστος για το σημα τελων κυκλοφοριας θα πηγαινει βασει ρυπων ενω στα παλαιοτερα θα κοστολογειται βασει κυβικων με μια αυξηση 10-15% που σκεφτονται να κανουν «οι κακοι».Εγω εχω να επιλεξω μεταξυ
1. καινουριου PANDA DYNAMIC ECO(χαμηλα σε ρυπους,
οικονομικο σε τιμη,
με καλο χρηματοδοτικο
και οικονομικο και στη βενζινη)και 2 μεταχειρισμενων καλοσυντηρημενων αλλα παλαιων. Δινουν 2 γνωστοι μου τα παλια τους τα οποια γνωριζω και η ιδια οτι εχουν βγει σκυλιά προς το παρον και ειναι καλοσυντηρημενα για την ηλικια τους. προκειται για:
Ford fiesta 1.200 κυβ. του 1998
εκπομπες CO2: 167gr/km
περιπου 70.000 χλμ πραγματικα
που μου το δινει 2500 ευραVW polo 1.400 κυβ. του 2001
CO2: 149gr/km
αρκετα χλμ… 120.000 περιπου
και το δινει 3500 ευραΕπειδη με βαση ο,τι βρηκα στο διαδικτυο δεν εβγαλα ακρη...
εχουμε και λεμε, αν εξαιρεσω οτι θα καινε παραπανω βενζινη απο το panda (και με ολα τα μειον των μεταχειρισμενων οπως πχ τις πιο πολλες πιθανοτητες να βγαλλουν προβληματα) τι θεμα μπορει να εχω με το «φορολογικο χαρατσι για τα παλαια» που ακουω συνεχεια??. Πολλοι μου λενε να μην παρω παλιο γιατι, λεει, ολοι κοιτανε να τα ξεφορτωθουν επειδη επιβαρυνουν τον κατοχο φορολογικα λογω παλαιοτητας και ρυπων. κανεις δε μου λεει πόσο ομως?
ΥΓ: αν είναι ακυρο το σημειο που εβαλα την ερωτηση-τον πονο μου πειτε να το κοψω και να το ανοιξω αλλου.
-
Για τα τέλη κυκλοφορίας κοίταξε εδώ , αν και τίποτε δεν ειναι ακόμα απόλυτα σίγουρο!
Πέρσυ όντως πλήρωσαν χαράτσι όσοι είχαν παλιό αυτοκίνητο, ειδικά πριν το 2000, φέτος τα πράγματα δείχνουν ότι δεν θα είναι έτσι και η επιβάρυνση παλαιότητας θα αφορά αυτοκίνητα 15ετίας και άνω και δεν θα υπερβαίνει τα 50 ευρώ για οποιαδήποτε κατηγορία κυβισμού .
Ίδωμεν! ( Αλλωστε σε βλέπω διαβασμένη!!! )
Οσο για την επιλογή μεταξύ καινούριου-μεταχειρισμένου, εξαρτάται κυρίως απο την τσέπη σου. Ειδικά αν εισαι καινούρια οδηγός, μάλλον προτίμησε μεταχειρισμένο, που θα χρησιμοποιείς και θα μαθαίνεις πιό άφοβα σε σχέση με το ολοκαίνουριο, έχοντας υπόψη ότι καινούριος οδηγός και εδικά ηλικίας κάτω των 25, σπάνια γλύτωσε τη ζημιά τους πρώτους μήνες οδήγησης. Και στο καινούριο, 'πονάει περισσότερο', ακόμα και αν πρόκειται μόνο για 300€ λαμαρινοζημιά.
....
Οι τιμές των μεταχειρισμένων που παραθέτεις ,αν ειναι όντως σε καλή κατάσταση και ξέρεις το ιστορικό τους ειναι καλές, ίσως όμως μπορείς να κόψεις 500 ευρώ, με δικαιολογία στο πρώτο την παλαιότητα και στο δεύτερο τα χιλιόμετρα. Προσπάθησε.....
Και όπως για κάθε μεταχειρισμένο, ειδικά 10ετίας και άνω, πρέπει να είσαι πάντα έτοιμη για κάποια μικροεπισκευή (τουλάχιστον... )
Οτι και να αποφασίσεις, καλοτάξιδο!!!
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο