-
Μα και εδω οταν πρωτομπηκαν ειχε πορτοκαλι πριν το πρασινο την ιδια στιγμη που ειχε στον καθετο δρομο πορτοκαλι πριν το κοκκινο.
Ξεκιναγαν οι βιαστικοι με πορτοκαλι,δεν σταματαγαν (οπως και τωρα) οι αλλοι με αποτελεσμα το Υπουργειο να καταργησει το ενα πορτοκαλι για να μειωθουν τα δυστυχηματα που γινονταν. -
Αντίστροφη μέτρηση έχει και στην Κομοτηνή, πολύ βολικό. Και ηρεμείς και έχεις και κάτι να κάνεις, το χαζεύεις και μετράς!
-
Στην Γερμανία υπάρχει κάτι άλλο επίσης.
Σε φανάρια που βρίσκονται πριν από εισόδους κατοικημένων περιοχών ( και οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες πάνω από 50km/h ) όταν το φανάρι είναι πράσινο αναβοσβήνει το ίδιο το πράσινο 4-5 φορές προειδοποιητικά πρώτου γίνει πορτοκαλί κ στη συνεχεία κόκκινο.
Η μέθοδος αυτή έχει θεσπιστεί ιδιαίτερα κ ειδικά για τα βαρέα οχήματα που το φρενάρισμα τους χρειάζεται πολύ περισσότερα μετρά.
Στην Ελλάδα το αντίστοιχο προειδοποιητικό που υπάρχει (σπανίως βέβαια) είναι το διπλό πορτοκαλί που αναβοσβήνει αρκετά μετρά πριν το φανάρι (σε ξεχωριστό στύλο) όταν διερχόμενοι παρακάτω θα το συναντήσουμε κόκκινο.
Υ.Γ. Και κάτι άσχετο-σχετικό μ΄αρέσουν πάρα πολύ οι σηματοδότες με λάμπες LED τις θεωρώ πιο διακριτές κ ευχάριστες στην όψη -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αντίστροφη μέτρηση έχει και στην Κομοτηνή, πολύ βολικό. Και ηρεμείς και έχεις και κάτι να κάνεις, το χαζεύεις και μετράς!Να δεις τι γίνεται τη νύχτα στους δρόμους με δύο λωρίδες που έχουν τέτοια φανάρια! Προσωπικά έχω φάει κράξιμο γιατί έπιασα κατά λάθος την pole κι οι τοπικοί κάγκουρες έπρεπε να περιμένουν την επόμενη εναλλαγή για την εκκίνηση.
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Αντίστροφη μέτρηση έχει και στην Κομοτηνή, πολύ βολικό. Και ηρεμείς και έχεις και κάτι να κάνεις, το χαζεύεις και μετράς!
Να δεις τι γίνεται τη νύχτα στους δρόμους με δύο λωρίδες που έχουν τέτοια φανάρια! Προσωπικά έχω φάει κράξιμο γιατί έπιασα κατά λάθος την pole κι οι τοπικοί κάγκουρες έπρεπε να περιμένουν την επόμενη εναλλαγή για την εκκίνηση.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ε ναι γιατί να είναι σε ετοιμότητα όλοι άλλωστε, μήπως είναι στο Μονακό κ περιμένουν να σβήσουν τα 5 κόκκινα φανάρια?
Επειδή είμουν πολύ μικρός στην Γερμανία (4-5 ετών) και πιθανόν να θυμάμαι λάθος, νομίζω τα φανάρια εκεί δεν πήγαιναν από το κόκκινο στο πράσινο κατ'ευθείαν, αλλα ενδιάμεσα υπήρχε το πορτοκαλί το οποίο ήταν ο χρόνος να κουμπώσεις την 1η και να είσαι έτοιμος για το πράσινο.
Άν μπορούσε να το επιβεβαιώσει ή απορρίψει κάποιος καλό θα ήταν.Στην Βουλγαρια (και αλλου αλλα εγω εκει τα ειδα)εχουν φαναρια με αντιστροφη μετρηση μεχρι την επομενη αλλαγη .
Αυτο με την αντιστροφη μετρηση το εχουμε και στα Γιαννιτσα.
Και οντως στη Γερμανια για να αναψει το πρασινο πρωτα αναβει το πορτοκαλι.Ναι ειναι αρκετα βολικα.... Αλλα και παλι πολλοι ξεκινανε απο το 2.....
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
έπιασα κατά λάθος την pole κι οι τοπικοί κάγκουρες έπρεπε να περιμένουν την επόμενη εναλλαγή για την εκκίνηση.Μα πραγματικά, WTF
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
έπιασα κατά λάθος την pole κι οι τοπικοί κάγκουρες έπρεπε να περιμένουν την επόμενη εναλλαγή για την εκκίνηση.
Μα πραγματικά, WTF
Λάθος quote, του gauguin είναι το ποστάρισμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λάθος quote, του gauguin είναι το ποστάρισμα.Ευχαριστώ kacey για τη διόρθωση!
( )
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Αν τα είχαμε εδώ οι ταρίφες θα κόρναραν από 10 sec νωρίτερα για να φύγεις ....Εδώ εμένα ένας ξάδερφος του Ομάρ ταρίφ με κόρναρε επειδή τόλμησα και σταμάτησα με βαθύ (πάρα πολύ βαθύ όμως) πορτοκαλί... (τόσο βαθύ που είχε κοκκινήσει για τα καλά...
Μετά σταματάει δίπλα μου και μου πετάει το ανεκδιήγητο (με συμβουλευτικό ήφος):
'Εδώ, στην Ελλάδα, δεν σταματάμε στο πορτοκαλί. Δεν σταματάμε και στο κόκκινο' Ήταν προφανές ότι προερχόμουν από χώρα το εξωτερικού, καθώς μόνο εκεί έχουν την αναίδεια να σταματάνε στα φανάρια...
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Ναι ειναι αρκετα βολικα.... Αλλα και παλι πολλοι ξεκινανε απο το 2.....
Συγκεκριμενα στο φαναρι του ''Μαυρου''(αν ξερες που ειναι).
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ναι ειναι αρκετα βολικα.... Αλλα και παλι πολλοι ξεκινανε απο το 2.....
Συγκεκριμενα στο φαναρι του ''Μαυρου''(αν ξερες που ειναι).
Φυσικα και ξερω που ειναι.... Περναω πολλες φορες.... Ακριβως αυτο σκεφτομουν οταν εγραψα το ποστ.....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αντίστροφη μέτρηση έχει και στην Κομοτηνή, πολύ βολικό. Και ηρεμείς και έχεις και κάτι να κάνεις, το χαζεύεις και μετράς!Οταν εκανα μαθηματα οδηγησης μου φανηκε εξαιρετικα χρησιμο.. Μου ειχε πει ο καθηγητης στο 9 να κουμπωνω ταχυτητα. Ετσι ημουν παντα ετοιμος!!
Βεβαια νομιζω οτι η χρησιμοτητα ενος τετοιου συστηματος ειναι κυριως οικολογικη
και για κοντρες μπορω να πω -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ασε να περασουν λιγες μερες και ριχτους μια φολα.
και μεις παλιοτερα ειχαμε το ιδιο και χειρωτερο ,ενα κοπροσκυλο γαβγιζε ολο το βραδυ ε μετα απο λιγες μερες καποιος του εριξε φολα και υσηχασαμε.
Κάλεσε το υγειονομικο επειδή χέζουν στο χώμα = μολυσματική εστία συν την φιλοζωική να τεστάρουν για τσιπάκια = πρόστιμο αν δεν έχει βάλει και μια 2 φορές αστυνομία κατά της 1 το βράδυ που γαβγίζουν για διατάραξη κοινής ησυχίας . Με τα πρόστιμα που θα μαζέψει δεν νομίζω να το ξανακάνει.....
-
Μήπως θυμάται κάποιος πόσο ήταν τα διόδια των Αφιδνών στις αρχές του έτους; Τώρα είναι στο 1,90.
Έχω την εντύπωση ότι ήταν 1,85 και το αύξησαν σε 1,90 για να μην ψάχνουν ρέστα -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Κάλεσε το υγειονομικο επειδή χέζουν στο χώμα = μολυσματική εστία συν την φιλοζωική να τεστάρουν για τσιπάκια = πρόστιμο αν δεν έχει βάλει και μια 2 φορές αστυνομία κατά της 1 το βράδυ που γαβγίζουν για διατάραξη κοινής ησυχίας . Με τα πρόστιμα που θα μαζέψει δεν νομίζω να το ξανακάνει.....μπα σε καλό σου, με έκανες και γέλασα...
Αν πεις στο υγειονομικό ότι χέζουν στο χώμα, θα σου πουν και μπράβο, δε θα σου κόψουν πρόστιμο. Τη λέξη 'κοπριά' την έχεις ακουστά; Στο χώμα ο,τιδήποτε μη πλαστικό, ανακυκλώνετε απ΄τη φύση.
Αυτό με το τσιπάκι, άλλο αστείο. Από τη στιγμή που το ζώο ΔΕΝ κακοποιείται, δε μπορεί καμία φιλοζωική να κάνει έλεγχο. Μόνο με εισαγγελική παρέμβαση και αστυνομία.
Η διατάραξη κοινής ησυχίας έχει ένα point.
-
Εδώ κάνεις λάθος, ποιος σου είπε οτι επιτρέπεται , ειδικά σε αστικό χώρο? Ειχα το ίδιο πρόβλημα με γείτονα που έβγαζε τα σκυλια του βόλτα και έχεζαν στο πεζοδρόμιο μεσα στα δεντρα. Μια κλήση στο υγειονομικό , έφαγε ένα καλό προστιματάκι και δεν το ξανάκανε , σακουλίτσα και γαντάκι. Να ειχε δάσος το καταλαβαίνω , αλλα δίπλα σε σπίτια που παίζουν και παιδιά με κινδυνο εχινόκοκου και ενα 2 άλλα έρχονται τρεχοντας.
ΠΧ
Τόσο η Αστυνομία όσο και η Νομαρχία περιορίζουν τις επεμβάσεις τους σε “συτάσεις”. Μόνο με τρείς συνεχόμενες επώνυμες καταγγελίες θα επέμβει ο εισαγγελέας και μόνο για τις υγειονομικές παραβάσεις
Επίσης και κάτι άλλο ...
Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα, απευθύνθηκα στη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και Υγειονομικών Ελέγχων, το γνωστό “Υγειονομικό”, οι οποίοι μου επιβεβαίωσαν ότι τα σκυλιά πρέπει να είναι μέσα στα διαμερίσματα. Ήρθαν για έλεγχο, διάβασαν το νόμο στους ιδιοκτήτες και στην επιστολή που μου έστειλαν έγραψαν πως τα σκυλιά είναι καθαρά. Για οποιοδήποτε θέμα ώχλησης, να απευθυνθώ στην αστυνομία (στην οποία κοινοποιήθηκε η επιστολή).
Προφανώς οι “καλοί” γείτονες δεν έβαλαν τα σκυλιά στα διαμερίσματά τους. Επόμενος σταθμός: αστυνομία. Ευτυχώς στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου υπάρχει αξιωματικός που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις. Μου σύστησε, λοιπόν, την ώρα που γίνεται φασαρία από τα σκυλιά, να πάρω τηλ στο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσω να έρθει περιπολικό για να διαπιστώσει την κατάσταση και να καταθέσω μήνυση. Αυτό το τελευταίο (να καταθέσω μήνυση) είναι η λέξη κλειδί για να έρθει το περιπολικό και να αντιμετωπίσει το περιστατικό με περισσότερη σοβαρότητα (δε θέλω να θίξω κανέναν, τα γράφω όπως μου τα είπαν). Όταν έρθει, θα πρέπει να τους ζητήσω να αναφέρουν στον αξιωματικό υπηρεσίας τι είδαν και εν συνεχεία να πάω στο τμήμα και να καταθέσω μήνυση
Όσο για το τσιπάκι , και εδώ κάνεις λάθος . Το τσιπάρισμα ειναι υποχρεωτικό ( άσχετα αν δεν τηρείται με ευλάβια απο όλους) καθώς και ο εμβολιασμός και το ιστορικό του ζώου ώσρτε σε περίπτωση που τα παρατήσει κάποιος γιατι το βαρέθηκε ή γιατί δάγκωσε ο σκύλος κάποιον να μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης. Αν λοιπον δεν έχει τσιπάκια και ταυτότητα τρώει πρόστιμο, μάλιστα ειχε γίνει και θέμα πριν κάποια χρόνια για το κόστος .
Με υποδερμική ηλεκτρονική ταυτότητα πρέπει να εφοδιαστούν τα κατοικίδια σκυλιά
Η ανάγνωση του τσιπ γίνεται από τον κτηνίατρο με συσκευή που εκπέμπει ακίνδυνη ακτινοβολία.
Μια πολύ μικρή κάψουλα που περιέχει μικροτσίπ πρέπει να εμφυτευθεί υποχρεωτικά σε όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά, ώστε να είναι δυνατή η αναγνώρισή τους σε περίπτωση που χαθούν.
Οι κτηνίατροι τοποθετούν το τσιπ σε όλα τα σκυλιά που εξετάζουν, εφαρμόζοντας το νόμο 3170/2003 και τις αποφάσεις που εξέδωσε τον Νοέμβριο το υπουργείο Γεωργίας.Κάθε ηλεκτρονική ταυτότητα φέρει έναν μοναδικό 16ψήφιο αναγνω-ριστικό αριθμό. Ο κτηνίατρος συλλέγει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και τα χαρακτηριστικά του ζώου, (ηλικία, όνομα, φύλο, ράτσα, χρώμα κλπ) και τα καταχωρεί σε μια τριπλότυπη φόρμα μαζί με τον αριθμό του τσιπ.
Ο ιδιοκτήτης και ο κτηνίατρος κρατούν από ένα αντίγραφο, ενώ το τρίτο αποστέλεται στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο όπου καταχωρείται σε βάση δεδομένων.
Και αν δεν σε έπεισα τα αποτελέσματα...
ΞΕΚΙΝΑ ΣΕ ΩΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΗΥΧΙΑΣ ΤΗΛ 100 ΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ 44 ΕΥΡΩ
ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙΣ, ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ
ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ 44 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΑΣΤΕΙ ΜΥΝΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ
-
Δε με πείθεις, ξέρεις γιατί; Γιατί:
α) Τα σκυλιά χέζουν στο χώμα της αυλής του τύπου, οπότε δεν τίθεται θέμα υγειονομικού. Μόνο αν βρωμάει η περιοχή και γίνουν καταγγελίες σε αστυνομία και υγειονομικό τηε Νομαρχίας. Μόνος σου το είπες για τον γείτονα που τα έβγαζε στο πεζοδρόμιο. Εδώ μιλάμε για σπίτι και αυλή.
β) Τσιπάκι: ΔΕΝ μπορεί ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ φιλοζωική να ελέγξει τον σκύλο μου αν εχει τσιπάκι, γιατί προφανώς ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να μπει στο σπίτι μου και να ψάξει. ΜΟΝΟ με εισαγγελική παρέμβαση, όπως σου έγραψα και στο αρχικό ποστ. Το ότι ΠΡΕΠΕΙ να έχουν τσιπάκι τα σκυλιά, δε σημαίνει πως οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει στον χώρο σου και να το διαπιστώσει.
Τα είπες πολύ όμορφα και μόνος σου, αστυνομία (μήνυση, εγγραφή στο βιβλίο συμβάντων) και εισαγγελία. Nothing more or less..
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Τις τελευταίες μέρες έχουν σταματήσει να γαβγίζουν, μάλλον διάβασε ο ιδιοκτήτης τα ποστ το το italakia!
Tεσπά Άλλη απορία τώρα: Mια φίλη μου γιατρός δικάσει σε ΙΕΚ πρώτες βοήθειες, και με ρώτησε τι προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει να περιέχει το κουτί πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου?Σορρυ, αλλά τώρα είδα την ερώτηση. Ιδού:
Υ.Α. Η - 2347/555/1978 (Συγκοινωνιών) της 31.1/15.2.1978 : Περί
εφοδιασμού των αυτοκινήτων με κιβωτίδιο που θα περιέχει υγειονομικό
υλικό πρώτων βοηθειών - (Β' 123).Εχοντας υπόψη:
-
Τις διατάξεις της παραγρ. 26 του άρθρου 81 του Κώδικα Οδικής
Κυκλοφορίας, που κυρώθηκε με το νόμο 614/77 (ΦΕΚ 167 Α'/1977) -
Το έγγραφο του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών με αριθμό Α1β/4/14
Ιανουαρίου 1978,
Αποφασίζουμε:
ΥΑ Η-2//1978 / Β-123 Εφοδιασμός αυτοκινήτων με κιβωτίδιο υγειονομικού υλικού πρώτων βοηθειών-
Επιβάλλουμε στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, όλων των κατηγοριών,
καθώς επίσης και στους ιδιοκτήτες των τριτρόχων μοτισυκλεττών, την
υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με κιβωτίδιο υγειονομικού
υλικού πρώτων βοηθειών. -
Καθορίζουμε το περιεχόμενο του κυβωτιδίου πρώτων βοηθειών, το
οποίο πρέπει να αποτελείται από τα εξής είδη επιδεσμικού υλικού:
α) Ενα (1) πακέτο βαμβάκι υδρόφιλο των 100 γραμματίων τουλάχιστο.
β) Τέσσερα (4) κουτιά αποστειρωμένες γάζες.
γ) Ενα (1) καρούλι (πηνίο) λευκοπλάστη.
δ) Τέσσερις (4) ατομικούς επιδέσμους.
ε) Δύο (2) αιμοστατικούς επιδέσμους.
στ) Ενα (1) φιαλλίδιο με 200 γραμμάτια, τουλάχιστον οινόπνευμα και
ζ) Ενα φιαλλίδιο με 50 γραμμάρια τουλάχιστο, Mercurochrome.
Ειδικώς, τα αυτοκίνητα που ανήκουν στους γιατρούς, πρέπει να είναι εφοδιασμένα
με κιβωτίδιο πρώτων βοηθειών το οποίο, εκτός από το παραπάνω επιδεσμικό
υλικό, πρέπει να περιέχει και τα εξής είδη φαρμακευτικόυ υλικού:α) Τρείς (3) σύριγγες μιάς χρήσεως και ένα πριονάκι θράυσεως
φυσίγγων.β) Τρείς (3) φύσιγγες Αtropine Sulfare.
γ) Τρείς (3) φύσιγγες Diethylamide - Pyridine - 3 - Carboxylic Acid.
δ) Ενα σωληνάριο αλοιφή N-Phenyl - N - Benzyl - 4 - Amino - 1 -
Methylpiperidin.ε) Τρείς (3) φύσιγγες Chlorpromazine Hydrochloride.
στ) Ενα (1) κουτί δισκία Acetylsalicylic Acid.
ζ) Ενα (1) κουτί 5,7 Dichlord - 8 - Hydroxyquinaldine.
η) Ενα (1) κουτί δισκία Τrinitrine 1%.
θ) Δέκα (10) δισκία Hyoscine - N - Butyl Bromide.
ι) Δέκα (10 δισκία -7-Chloro - 1,3 - Dihydro - 1 - Methyl - 5 - Phenyl
2H - 1,4 - Benzodiazepin - 2 -One.-
Το κιβωτίδιο πρώτων βοηθείων πρέπει να τοποθετείται στο αυτοκίνητο
σε θέση που να εξασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, ευχέρεια αμέσης
χρησιμοποιήσεως του , δεν πρέπει δε να κλειδώνεται ή να τοποθετείται
μέσα σ' αυτό οποιδήποτε άλλο αντικείμενο, εκτός από το επιδεσμικό και
φαρμακευτικό υλικό. -
Το περιεχόμενο του κιβωτιδίου πρώτων βοηθειών πρέπει, με ευθύνη
των ιδιοκτητών ή των οδηγών των αυτοκινήτων, να συμπληρώνεται
ανελλιπώς αμέσως μετά την κατανάλωσή του. Ειδικώς , το φαρμακευτικό
υλικό του κιβωτιδίου πρέπει, με ευθύνη των γιατρών ιδιοκτητών και
οδηγών των αυτοκινήτων, ν' ανανεώνεται, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών
διατηρήσεως του, τους καλοκαιρινους κυρίως μήνες, σε μικρά χρονικά
διαστήματα, όχι πέραν των δύο ετών.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα
αρχίσει να εφαρμόζεται μετά τρίμηνο από τη δημοσιευσή της.Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 1978
Είναι παλιό, αλλά, απ' όσο ξέρω, δεν έχει αλλάξει ακόμα. Στην πράξη, υπάρχει το πληρέστερο DIN 13164, που προσφέρουν πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων ως αξεσουάρ.
Τώρα, ατομικά, ο καθένας μπορεί να έχει ό,τι θέλει: από το γνωστό 'ένα πακέτο χαρτομάντηλα και πολύ σου είναι' μέχρι ...κινητό χειρουργείο. Σε ενδεχόμενο έλεγχο, η αστυνομία συνήθως ζητά να δει το κουτί, χωρίς να το ανοίξει. Το ίδιο και τα περισσότερα ΚΤΕΟ.
BTW, μήπως θα πρέπει να ανοίξει ένα αντίστοιχο topic 'Διάφορες απορίες' σε κάθε κατηγορία συζήτησης; Νομίζω ότι ερωτήσεις του στυλ 'γαυγίζει ο σκύλος του γείτονα, τι να κάνω;' είναι μεν ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για όλους αλλά δεν ταιριάζουν στα περί αυτοκίνησης και δεν διευκολύνουν την αναζήτηση.
-
-
σωστός, είμαι ένας απ\αυτούς που το 'ταλαιπωρούν' το θέμα
Όσον αφορά αυτό που λες για το κουτί πρώτων βοηθειών, πρέπει να δεις τι έχουν τα αυτοκίνητα της οικογένειας μου (όλοι γιατροί). Χειρουργείο κανονικό κάνουν στο δρόμο με αυτά που κουβαλάνε...
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο