-
Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο υπάρχει παρκαρισμένο ένα αυτοκίνητο στην γειτονιά μου το οποίο δεν έχει μετακινηθεί καθόλου. Δεν έχει ούτε σήμα 2009, είναι προφανώς θεοβρώμικο, σήμερα που το κοίταξα από κοντά δεν αναβοσβήνει ούτε λαμπάκι συναγερμού, άρα και η όποια μπαταρία έχει αποβιώσει (λογικό), ενώ τα λάστιχα είναι σχεδόν ξεφούσκωτα.
Το παράξενο είναι πως είναι αρκετά καινούριο μοντέλο (το πολύ του 2007) και από τη στιγμή που εμφανίστηκε δεν μετακινήθηκε ξανά.
Έχω σκεφτεί ότι είτε είναι κλεμένο, είτε ο ιδιοκτήτης απεβίωσε, είτε την έκανε για εξωτερικό και το παράτησε στη μοίρα του.
Mπορώ να απευθυνθώ σε κάποια αρμόδια υπηρεσία για να ψάξουν τι γίνεται με δαύτο; -
Aστυνομία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Aστυνομία.Αν δεν υπάρχει άλλη λύση από αστυνομία λέω να το αφήσω να μπει και το... 2010 (λες και πρόκειται να πάει πουθενά αυτό, όπως το κόβω εκεί θα μείνει μέχρι να γίνει κοτέτσι) ώστε να φαίνεται πως ήταν ολόκληρο το 2009 παρατημένο και χωρίς σήμα
-
εχω την εξης απορια.
στην αμερικη εχω ακουσει οτι εχουν τραγικα χαμηλα ορια ταχυτητας (60 μιλια/ωρα νομιζω?) και αστυνομευση παντου.
αυτο σημαινει οτι παροτι οι περισσοτεροι εχουν αμαξια ανω των 200 ιππων, πανε με max ταχυτητα 90-100 km/h??
ειναι σαν να σου δινουν την ολγα φαρμακη για μια νυχτα και να μην σ αφηνουν να την (ντιτ). -
Καλά το είπες, είναι τραγικοί
-
σαν να εχεις να φας δυο μερες δηλαδη και να σου βαζουν ενα πιτογυρο με απ'ολα μπροστα στα μουτρα, με τον ορο να μην το φας....
τι στο καλο κανουν τα αδερφια μας οι αμερικανοι που εχουν κ@υλ@ με τα αμαξια? δεν μπορει να ειναι ολοι κουλοι και να πηγαινουν με 90!!
εδω στην ελλαδαρα ενα yaris εχουμε και με 90 δεν παμε. τρελαινομαστε. σκεψου να χεις καμια mustang V8 με 300 ιππους και να σου λενε 'max 90 φιλαρακο'!! -
παντα θα υπαρχουν και αυτοι θα το πατησουν λιγο παραπανω στα highways , αγνοωντας τους rangers ( ), ή απλα ξεροντας που την στηνουν . οπως επισης παιζει και αντιρανταρ μεσα στο αυτοκινητο ( )
Αλλα η πλειοψηφια ειναι παναγιτσες
τουλαχιστον αυτα εχω δει εγω τις 3 φορες που εχω παει και εχω ταξιδεψει αρκετα στις εθνικες τους
-
Έχει κανείς πρόχειρες τις πιέσεις που προβλέπονται για GLX 50ρι γιατί δε βρίσκω το manual;
-
και να έχεις και μία απέραντη ευθεία 300χλμ μπροστά σου!!! Σαν σταματημένος θα αισθάνεσαι!
(ειδικά αν έχεις κανένα καλό ευρωπαικό αμάξι...γιατί με τα δικά τους..δεν το συζητώ... και τα 100 πολλά είναι!) -
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
παντα θα υπαρχουν και αυτοι θα το πατησουν λιγο παραπανω στα highways , αγνοωντας τους rangers ( ), ή απλα ξεροντας που την στηνουν . οπως επισης παιζει και αντιρανταρ μεσα στο αυτοκινητο ( )Αλλα η πλειοψηφια ειναι παναγιτσες
τουλαχιστον αυτα εχω δει εγω τις 3 φορες που εχω παει και εχω ταξιδεψει αρκετα στις εθνικες τους
αυτο ειναι απανθρωπο
αλληλεγγυη στα αδερφια μας
τουλαχιστον εγω προσφερω απο τωρα δωρεαν στεγη για μια βδομαδα σε οποιον αμερικανο θελει να ξεμπουκωσει τη μαστανγκ του στην ελλαδαρα!! -
Στα higways πάνε με το όριο και δεξιά, στην αριστερή το πατάνε παραπάνω αλλά όχι τραγικά πράματα.
Για το σημεία όπου είναι ευθεία και βλέπεις ταμπέλα που λέει «τηλέφωνο ανάγκης 300 μίλια μακρυά» είναι ποιό ελεύθεροι αλλά γενικά δεν το σκίζουν.Εκεί που είναι παλαβοί είναι στις αλλαγές λωρίδων και στις εισόδους στους αυτοκινητόδρομους, να βλέπεις την πλατινο-ξανθιά με την ρόουζ BWM να μπαίνει στο highway και να αλλάζει με την μία 3 λωρίδες (άλλο πράμα).
Στις πόλεις πάντως προσέχουν αρκετά και είναι ευγενικοί και ανεκτικοί αν και παίζει ρόλο και σε ποιά πολιτεία κινείσαι.
Στην Καλιφόρνια που θεωρείται ποιό προχό συμβαίνουν τα παραπάνω. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Έχει κανείς πρόχειρες τις πιέσεις που προβλέπονται για GLX 50ρι γιατί δε βρίσκω το manual;38/38 ή 38/40 για μπρος/πίσω αν θυμάμαι καλά από το C50C και το Astrea Grand που είχα με τις ίδιες διαστάσεις ελαστικών.
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
και να έχεις και μία απέραντη ευθεία 300χλμ μπροστά σου!!! Σαν σταματημένος θα αισθάνεσαι!
(ειδικά αν έχεις κανένα καλό ευρωπαικό αμάξι...γιατί με τα δικά τους..δεν το συζητώ... και τα 100 πολλά είναι!)Υπερβολές.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Έχει κανείς πρόχειρες τις πιέσεις που προβλέπονται για GLX 50ρι γιατί δε βρίσκω το manual;
38/38 ή 38/40 για μπρος/πίσω αν θυμάμαι καλά από το C50C και το Astrea Grand που είχα με τις ίδιες διαστάσεις ελαστικών.
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
(ειδικά αν έχεις κανένα καλό ευρωπαικό αμάξι...γιατί με τα δικά τους..δεν το συζητώ... και τα 100 πολλά είναι!)Υπερβολές.
OK! άντε να πάνε με 120 το πολύ... (εξαιρείται καμία Viper)
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
OK! άντε να πάνε με 120 το πολύ... (εξαιρείται καμία Viper)
Συνεχίζεις να υπερβάλεις
-
thanx, δεν έχω την διάθεση να επιμένω
-
Αν έρχεται κανείς από Σπάτα ή από Νέα Μάκρη (λεωφόρος Σπάτων) και θέλει να πάει στο Αεροδρόμιο από τη βόρεια πλευρά, πρέπει να περάσει από αυτό το σημείο ελέγχου: http://www.panoramio.com/photo/21730704
Την άλλη φορά ήμουν με το αυτοκίνητο, και ο φύλακας σε αυτό το σημείο μου είπε 'εντάξει, πέρνα, αλλά δε θα γυρίσεις από εδώ'.
Υπάρχει κάποιος λόγος που, όποιος θέλει να πάει στο Αεροδρόμιο από εκείνη την πλευρά, πιθανόν να μην μπορεί ή/και πρέπει να φάει στη μάπα αυτόν τον 'έλεγχο';
-
Ο χρήστης t30 έγραψε:
στην αμερικη εχω ακουσει οτι εχουν τραγικα χαμηλα ορια ταχυτητας (60 μιλια/ωρα νομιζω?) και αστυνομευση παντου.Όχι ακριβώς. Γενικά τα όρια τους είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τα δικά μας. Ο περισσότερος κόσμος κινείται γύρω από το όριο ή και λίγο παραπάνω, αναλογα με τη περιοχή, τις συνθήκες κλπ. Υπάρχει μια σιωπηρή ανοχή αν πας λίγο (5, 10 μίλια το πολύ) πάνω από το όριο, όπως κι εδώ.
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τους φαίνεται αδιανόητο όταν τους λες ότι εδώ μπορείς να πας συστηματικά αρκετά παραπάνω από το όριο (πχ. 160-170) και με λίγη προσοχή να τη σκαπουλάρεις.
Ως οδηγοί πάντως οι αμερικάνοι (τουλάχιστον στο νότο που έχω εμπειρία) είναι αρκετά γκάου αλλά ταυτόχρονα και πολύ πιο νομοταγείς από εμάς. Από την άλλη έχουν σοβαρό πρόβλημα με το DUI, δεν έχω ακριβή στατιστικά στοιχεία αλλά έτσι μου φάνηκε.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Από την άλλη έχουν σοβαρό πρόβλημα με το DUIΤουλάχιστον εκεί, αυτό είναι κοινωνικά κατακριτέο σε τρελό βαθμό. Αν οδηγείς πιωμένος και το λες στον κόσμο, θα σε αντιμετωπίζουν σαν να δολοφόνησες άνθρωπο. Αντιθέτως, στην Ελλάδα υπάρχει μία ανεξήγητη ανοχή, υποθέτω λόγω του κλασικού ωχαδερφισμού που επικρατεί.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο