-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ρε παιδιά έχω μια απορία..............
Ποιές είναι οι προδιαγραφές για την μεταφορά αυτοκίνητων στα οχηματαγωγά?
Ένώ βλέπεις τη διαγράμμιση του πλοίου να σε προδιαθέτει για απόσταση 1 μέτρο από τα διπλανά αυτοκίνητα, μόλις μπεις μέσα κολλάς στο εκατοστό από όλες τις κατευθύνσεις.SOLAS Ch VI reg 5 καθοριζει τον τροπο με τον οποιο μεταφεροντε τα φορτια. Αυτο που αναφερει ομως ειναι οτι τα μεταφερομενα φορτια πρεπει να τοποθετουντε με τετοιο τροπο ωστε να μην προκαλεσουν φθορες στο πλοιο, απωλεια ζωης ή απωλεια φορτιου (στην θαλασσα) κατα την διαρκεια του ταξιδιου και εφιστα την προσοχη συγκεκριμενα για τα Ro-Ro στην ασφαλιση των οχηματων. Κι αυτο γιατι εχει επιπτωσεις και στην ευσταθεια του πλοιου σε περιπτωση μετατοπισης φορτιου.
Πρακτικα τωρα την αποσταση την βρισκει κανεις στο Cargo Securing Manual του καθε πλοιου. Συνηθως οταν υπολογιζουμε την χωρητικοτητα το κανουμε με 1μετρο αποσταση μεταξυ των οχηματων. Κατι τετοιο βεβαια κυριως σε πορθμεια μικρων αποστασεων δεν τηρειται.Δεν ξέρω τι καλύπτουν οι εταιρείες σε περίπτωση μικροεπαφών αλλά μου έχει τύχει πολλές φορές να χορεύουμε στο κατάστρωμα και να απορώ για το τι θα πρέπει να γίνεται στα γκαραζ.
Στα highspeed έχω δει ότι τα δένουν τα αυτοκίνητα από την μια ρόδα αλλά ειλιρκινά μια φορά που πηγαίναμε με 6άρι γεμάτο Σαντορίνη και έφευγαν όλα τα αντικείμενα από μπαρ κλπ δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τα αυτοκίνητα την έβγαλαν καθαρή χωρίς να ξέρω αν μετακίνηθηκαν μερικά εκατοστά.Γενικα φθορες στα φορτια καλυπτοντε απο την ασφαλεια του πλοιου (P&I club). Τωρα σε τι βαθμο μπορεις να κυνηγησεις μια τετοια υποθεση συγκεκριμενα στα οχηματαγωγα δεν το γνωριζω μιας και δεν ασχολουμε με τετοια πλοια. Οσον αφορα τον καιρο εχε υποψην σου οτι οι κλισεις τις οποιες παιρνει ενα πλοιο ειναι πολυ μικρες ασχετα αν σου φαινοντε εσενα σαν επιβατη τεραστιες. Στην χειροτερη μιλαμε για 5-10 μοιρες...πανω απο αυτο θα εχει βγει απαγορευτικο. Ο συγκεκριμενος τυπος πλοιου που αναφερεις (twin hull-catamaran) και το γεγονος οτι οπως ολα τα συγχρονα πλοια εχουν stabilizers μειωνουν τις κλισεις στον καιρο και βελτιωνουν την ευσταθεια (οχι παντα και την ανεση ομως)
-
Λεω τωρα εγω.Μπας ειναι καλυτερα να'ναι κολλητα παρα σε αποσταση;
Ποοση δυναμη θα αναπτυχθει στα 10 εκατοστα και ποση στα 20 και 25 εκατοστα αποσταση.
Νομιζω οτι στη δευτερη περιπτωση θα΄ναι πιο ισχυρη και ο εναγκαλισμος θα ειναι πιο τραυματικος.(Οχι,δεν εχω φερρυμποτ.)
-
Να κανω και εγω μια ερωτηση.Το εικονιδιο ειναι προσβλητικο για να φαμε προειδοποιηση??
-
Ποια εικονιδια????
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ποια εικονιδια????Αυτο εδω.
-
Αν ηταν τοτε δεν θα το βαζαν.
-
Αν ηταν τοτε δεν θα το βαζαν.Εγω τοτε γιατι εφαγα προειδοποηση???Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι το προσβλητικο ειναι αυτο που εγραψα σε αυτο το θεμα??: viewtopic.php?f=13&t=36145&start=105 στα 2 τελευταια ποστ.
-
Ρωτα προσωπικα αυτον που σε προηδοποιησε.....
-
Ρωτα προσωπικα αυτον που σε προηδοποιησε.....Μωρε τον ρωτησα και ειδε και αυτο το θεμα και μου κανει εξυπναδες και κατι τετοια.Επισης οταν του εγραψα δεν το καταλαβαινω μου το επαιξε μαγκιορης και ειπε μηπως θες και δευτερο?
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Εδω και χρονια ανηλικος μοναχοπαιδι επερνε τα κλειδια και ετρεχε με πολυ δυνατο αυτοκινητο της οικογενειας, ενα βραδυ δεν επεστρεψε..... Ο πατερας του μεγαλοεργολαβος απο τοτε δινει υποτροφεια σε σπουδαστη του ΕΜΠ.... στη μνημη του.Γνωρίζω προσωπικά χειρότερη περίπτωση, όπου κωλοπαίδι πήρε στα κρυφά τα κλειδιά της παλιάς πισωκίνητης Celica (που είχε σχεδόν παρατημένη και ανασφάλιστη η οικογένεια γιατί ήταν προς πώληση), πήρε τσάρκα ένα φίλο του και επιχειρώντας προσπέρασμα κατέληξε σε αγκαλιά με κολώνα από τη δεξιά πλευρά...
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Μωρε τον ρωτησα και ειδε και αυτο το θεμα και μου κανει εξυπναδες και κατι τετοια.Επισης οταν του εγραψα δεν το καταλαβαινω μου το επαιξε μαγκιορης και ειπε μηπως θες και δευτερο?
παράγκα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μωρε τον ρωτησα και ειδε και αυτο το θεμα και μου κανει εξυπναδες και κατι τετοια.Επισης οταν του εγραψα δεν το καταλαβαινω μου το επαιξε μαγκιορης και ειπε μηπως θες και δευτερο?
παράγκα
Τσαντιρι......
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
παράγκα
Τσαντιρι......
-
Καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε τι γίνεται όταν η ασφαλιστική σου βγάζει το αμάξι για ολική ζημία? Τράκαρα την περασμένη εβδομάδα ήμουν το μεσαίο αυτοκίνητο σε καραμπόλα και από ότι είπε και ο πραγματογνώμων που το είδε πάει για ολική (μου το είχε πει και ο φαναρτζής νωρίτερα βέβαια).
Το αμάξι μου ήταν ένα yaris του 99. Από οτι είδα γύρω στα 3300-3500 πάει.. θα μου τα δώσει όλα η ασφαλιστική? και μετά το αμάξι τι γίνεται? Θα μου το αφήσει? Θα το πάρει αυτή? Θα μπορώ να το δώσω πχ για ανταλλακτικά (αν βρω κάποιον να το πάρει βέβαια) να το πάω για απόσυρση? (εκεί δίνουν τίποτα?) Ουφφφφ.. να μην σας πω πόσο εχω αγχωθεί με ολα αυτά! Συν οτι πρέπει να πάρω απαραίτητα και αμάξι και δεν ξερω τι .. ( α ρε γραμμάτια που θα πέσουν..)Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές και τις γνώμες σας.
-
Μικτη εχεις?
-
Όχι δυστυχώς είχα απλή και μάλιστα χωρίς νομική προστασία..
Δεν το ξανακάνω.. στο καινούργιο μεικτή και ας πηγαίνουν τσάμπα τα λεφτά.. αχρείαστη να είναι! -
Μια απορια που εχω καιρο :
Για ποιον λογο υπαρχει αντιπαθεια για το prius ;
Το ακουω συνεχεια απο αγγλους/αμερικανους ως χιουμορ. -
Μια ευρειας παραγωγης οικολογικη προσπαθεια ηταν.
Η ... κοινη λογικη περιμενε επιδοσεις supercar ;Αυτος ειναι ο λογος που γινεται αστειος ο λογος για αυτο το αυτοκινητο ;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μια ευρειας παραγωγης οικολογικη προσπαθεια ηταν.
Η ... κοινη λογικη περιμενε επιδοσεις supercar ;Αυτος ειναι ο λογος που γινεται αστειος ο λογος για αυτο το αυτοκινητο ;
Οχι... δεν μιλησε κανεις για ιδιαιτερες αξιωσεις... απλα σερνετε... και αμφισβητειται και η οικολογικοτητα του! Τελος παντων, απλα ειναι bad joke... γιατι και καλα πλασαρεται ως οικονομικο, για να κανει ομως καποιος αποσβεση τα παραπανω λεφτα που ζητα, θα πρεπει να περασει την ζωη του μεσα στο αμαξι.
-
Ο χρήστης stellini έγραψε:
Καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε τι γίνεται όταν η ασφαλιστική σου βγάζει το αμάξι για ολική ζημία? Τράκαρα την περασμένη εβδομάδα ήμουν το μεσαίο αυτοκίνητο σε καραμπόλα και από ότι είπε και ο πραγματογνώμων που το είδε πάει για ολική (μου το είχε πει και ο φαναρτζής νωρίτερα βέβαια).
Το αμάξι μου ήταν ένα yaris του 99. Από οτι είδα γύρω στα 3300-3500 πάει.. θα μου τα δώσει όλα η ασφαλιστική? και μετά το αμάξι τι γίνεται? Θα μου το αφήσει? Θα το πάρει αυτή? Θα μπορώ να το δώσω πχ για ανταλλακτικά (αν βρω κάποιον να το πάρει βέβαια) να το πάω για απόσυρση? (εκεί δίνουν τίποτα?) Ουφφφφ.. να μην σας πω πόσο εχω αγχωθεί με ολα αυτά! Συν οτι πρέπει να πάρω απαραίτητα και αμάξι και δεν ξερω τι .. ( α ρε γραμμάτια που θα πέσουν..)Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές και τις γνώμες σας.
Aν παει για ολικη το αμαξι θα στο αγορασει η ασφαλιστικη για ενα ποσο.Δεν ξερω ακριβως ποσο αλλα νομιζω αυτο πηγαινε βασει της αξιας που εχει σαυτη τη στιγμη(υποθετω 2500-3000 ευρω το πολυ),και το αυτοκινητο φυσικα θα το παρουν.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο