-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε τι γίνεται όταν η ασφαλιστική σου βγάζει το αμάξι για ολική ζημία? Τράκαρα την περασμένη εβδομάδα ήμουν το μεσαίο αυτοκίνητο σε καραμπόλα και από ότι είπε και ο πραγματογνώμων που το είδε πάει για ολική (μου το είχε πει και ο φαναρτζής νωρίτερα βέβαια).
Το αμάξι μου ήταν ένα yaris του 99. Από οτι είδα γύρω στα 3300-3500 πάει.. θα μου τα δώσει όλα η ασφαλιστική? και μετά το αμάξι τι γίνεται? Θα μου το αφήσει? Θα το πάρει αυτή? Θα μπορώ να το δώσω πχ για ανταλλακτικά (αν βρω κάποιον να το πάρει βέβαια) να το πάω για απόσυρση? (εκεί δίνουν τίποτα?) Ουφφφφ.. να μην σας πω πόσο εχω αγχωθεί με ολα αυτά! Συν οτι πρέπει να πάρω απαραίτητα και αμάξι και δεν ξερω τι .. ( α ρε γραμμάτια που θα πέσουν..)Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές και τις γνώμες σας.
Aν παει για ολικη το αμαξι θα στο αγορασει η ασφαλιστικη για ενα ποσο.Δεν ξερω ακριβως ποσο αλλα νομιζω αυτο πηγαινε βασει της αξιας που εχει σαυτη τη στιγμη(υποθετω 2500-3000 ευρω το πολυ),και το αυτοκινητο φυσικα θα το παρουν.
αφού ήταν το μεσαίο αυτοκίνητο δε δικαιούται αποζημίωση από την ασφαλιστική του πίσω ?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
... με ανυπαρκτες επιδοσεις και οχι και τοσο οικονομικο σε σχεση με ενα συγχρονο συμβατικο κινητηρα...Κάπου είχα ακούσει ότι Άγγλοι μου φαίνεται σε τεστ μεταξύ του Prius με το Golf 1,4 Tsi 122HP είχαν δει ότι το Golf ήταν πιο οικονομικό σε κατανάλωση τονίζοντας ότι όλοι οι νέοι μικροί turbo (ιταλικοί, γερμανικοί, γαλλικοί) είναι πολύ οικονομικοί.
Όπως και να έχει, ακριβό γι' αυτό που προσφέρει, ποιοτητα ... αμερικάνικης και όχι ιαπωνικής Toyota και ένα αυτοκίνητο που το ... παντρευεσαι. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... με ανυπαρκτες επιδοσεις και οχι και τοσο οικονομικο σε σχεση με ενα συγχρονο συμβατικο κινητηρα...
Κάπου είχα ακούσει ότι Άγγλοι μου φαίνεται σε τεστ μεταξύ του Prius με το Golf 1,4 Tsi 122HP είχαν δει ότι το Golf ήταν πιο οικονομικό σε κατανάλωση τονίζοντας ότι όλοι οι νέοι μικροί turbo (ιταλικοί, γερμανικοί, γαλλικοί) είναι πολύ οικονομικοί.
Όπως και να έχει, ακριβό γι' αυτό που προσφέρει, ποιοτητα ... αμερικάνικης και όχι ιαπωνικής Toyota και ένα αυτοκίνητο που το ... παντρευεσαι. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Youtube VideoΜε την Μ3???????????
Το σωστό πάντως το είπαν ... το στυλ οδήγησης παίζει βασικό ρόλο (περισσότερο απο την ταμπέλα 'Υβριδική τεχνολογία') -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Με την Μ3???????????
Το σωστό πάντως το είπαν ... το στυλ οδήγησης παίζει βασικό ρόλο (περισσότερο απο την ταμπέλα 'Υβριδική τεχνολογία')Extreme ειναι το παραδειγμα...αλλα αποδεικνυει αυτο ακριβως. Παντως αν γινοταν μια συγκριση μεσα στην πολη δεν νομιζω να μπορουσε να ειναι ανταγωνιστικο οποιουδηποτε υβριδικου ενα αυτοκινητο σαν την Μ3, ανεξαρτητα απο τον τροπο οδηγησης της.
-
Κάπου είχα ακούσει ότι Άγγλοι μου φαίνεται σε τεστ μεταξύ του Prius με το Golf 1,4 Tsi 122HP είχαν δει ότι το Golf ήταν πιο οικονομικό σε κατανάλωση τονίζοντας ότι όλοι οι νέοι μικροί turbo (ιταλικοί, γερμανικοί, γαλλικοί) είναι πολύ οικονομικοί
Κάνοντας χρήση του spritmonitor, που είναι και γενικά αποδεκτό, θα δείτε τις εξής μέσες καταναλώσεις
(τα οχήματα δεν είναι τυχαία επιλεγμένα ήτοι η Γκόλφω επειδή προαναφέρθηκε, για το Αβένσις εξηγώ παρακάτω, το Κορόλα και το Πριμέρα επειδή είναι πολύ κοντά στις διαστάσειςκαι τις δυνατότητες του Prius II)Prius II 5.23 l/100Km
Golf 6 1.4 TSI 7.23l ή +38% σε σχέση με το Prius
Avensis (το προηγούμενο) 1.8 8.28l ή +58% ομοίως
Corolla 1.6 7.65l ή +46% ομοίως
Primera 1.8 8.51l ή +63% ομοίωςΝα έχουμε υπόψη στο λογαριασμό και τα εξής 2 πραγματάκια.
Α. To Prius έχει αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT ενώ τα άλλα χειροκίνητο (καταλαβαίνετε τι θα γινόταν σε άλλη περίπτωση).
Β. To Avensis 2.0 auto, και όχι το 1.8 manual που παρέθεσα, είναι το όχημα με το οποίο η Toyota έκανε επίσημη σύγκριση κατανάλωσης με το αμφιλεγόμενο για πολλούς Prius II. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν σε άλλη περίπτωση όταν π.χ. οι 4Τ έβγαλαν τον προπροηγούμενο μήνα μέση κατανάλωση πάνω από 12l στο καινούργιο Avensis 1.8 CVT.Κάνετε τις σωστές συγκρίσεις και μην ζητάτε εκ των υστέρων πράγματα που a priori δεν σας δίνονται όπως π.χ. επιδόσεις και έντονες συγκινήσεις από μικρά υβριδικά όπως το Prius ή το Insight.
Όσον αφορά τις μπαταρίες των υβριδικών (και των ηλεκτρικών οσονούπω) σταθμίστε επίσης 2 πραγματάκια.- Είναι κατά 96% ανακυκλώσιμες και
- Εξελίσσονται με μέσο ρυθμό 8% τα τελευταία χρόνια σε θέματα αυτονομίας, ενεργειακής πυκνότητας, κόστους, χρόνου φόρτισης κ.α. Πρόκειται, και μακράν μάλιστα, για το πλέον εξελίξιμο και υποσχόμενο εξάρτημα ενός σύγχρονου οχήματος, και είναι φυσικό διότι είχαν μείνει στάσιμες επί σειρά δεκαετιών.
ΥΓ. Τα δίδυμα Prius vs M3 σε πίστα, Prius vs ML420 CDI across the states, Cayenne hybrid vs Panda 4x4 κ.ο.κ. εκολλάπτονται σε μυαλά γελωτοποιών όπως ο Ιερεμίας κ.α.
-
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Όταν βάζουμε μπροστά με καλώδια ένα αμάξι που έχει μείνει από μπαταρία, χρειάζεται και τα δύο αμάξια να βάλουν μπρος ταυτόχρονα;
ή μήπως μπορώ να βάλω μπροστά πρώτα τον 'δότη' και μετά το άλλο;
Και για να βγάλω τα καλώδια, υπάρχει κάποια σειρά;
Έμεινε το 206 από μπαταρία σήμερα το πρωί...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Όταν βάζουμε μπροστά με καλώδια ένα αμάξι που έχει μείνει από μπαταρία, χρειάζεται και τα δύο αμάξια να βάλουν μπρος ταυτόχρονα;ή μήπως μπορώ να βάλω μπροστά πρώτα τον 'δότη' και μετά το άλλο;
Το αυτοκινητο δοτης θα ειναι σε λειτουργια ενω καλο θα ηταν να εχει ανεβασμενες σαλ.Αν βαλεις ταυτοχρονα μπροστα αμφιβαλλω αν θα παρει καποιο απο τα δυο (εκτος αν δεν εχεις συνδεσει καλα τα καλωδια ).
Καλο ειναι να δουλεψει λιγο η αδεια μπαταρια με την βοηθεια του αλλου αμαξιου πριν αποσυνδεσεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Όταν βάζουμε μπροστά με καλώδια ένα αμάξι που έχει μείνει από μπαταρία, χρειάζεται και τα δύο αμάξια να βάλουν μπρος ταυτόχρονα;
ή μήπως μπορώ να βάλω μπροστά πρώτα τον 'δότη' και μετά το άλλο;
Το αυτοκινητο δοτης θα ειναι σε λειτουργια ενω καλο θα ηταν να εχει ανεβασμενες σαλ.Αν βαλεις ταυτοχρονα μπροστα αμφιβαλλω αν θα παρει καποιο απο τα δυο (εκτος αν δεν εχεις συνδεσει καλα τα καλωδια ).
Καλο ειναι να δουλεψει λιγο η αδεια μπαταρια με την βοηθεια του αλλου αμαξιου πριν αποσυνδεσεις.
Bill, αν βαρεθείς το μοντειριλίκι θα κάνεις φοβερή καριέρα στην οδική βοήθεια.8.58 ανάρτησε το πρόβλημα ο markvag, 9.09 του έδωσες λύση.Ο πιο γρήγορος της Ευρώπης λέμε
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Κάπου είχα ακούσει ότι Άγγλοι μου φαίνεται σε τεστ μεταξύ του Prius με το Golf 1,4 Tsi 122HP είχαν δει ότι το Golf ήταν πιο οικονομικό σε κατανάλωση τονίζοντας ότι όλοι οι νέοι μικροί turbo (ιταλικοί, γερμανικοί, γαλλικοί) είναι πολύ οικονομικοί
Κάνοντας χρήση του spritmonitor, που είναι και γενικά αποδεκτό, θα δείτε τις εξής μέσες καταναλώσεις
(τα οχήματα δεν είναι τυχαία επιλεγμένα ήτοι η Γκόλφω επειδή προαναφέρθηκε, για το Αβένσις εξηγώ παρακάτω, το Κορόλα και το Πριμέρα επειδή είναι πολύ κοντά στις διαστάσειςκαι τις δυνατότητες του Prius II)Prius II 5.23 l/100Km
Golf 6 1.4 TSI 7.23l ή +38% σε σχέση με το Prius
Avensis (το προηγούμενο) 1.8 8.28l ή +58% ομοίως
Corolla 1.6 7.65l ή +46% ομοίως
Primera 1.8 8.51l ή +63% ομοίωςΝα έχουμε υπόψη στο λογαριασμό και τα εξής 2 πραγματάκια.
Α. To Prius έχει αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT ενώ τα άλλα χειροκίνητο (καταλαβαίνετε τι θα γινόταν σε άλλη περίπτωση).
Β. To Avensis 2.0 auto, και όχι το 1.8 manual που παρέθεσα, είναι το όχημα με το οποίο η Toyota έκανε επίσημη σύγκριση κατανάλωσης με το αμφιλεγόμενο για πολλούς Prius II. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν σε άλλη περίπτωση όταν π.χ. οι 4Τ έβγαλαν τον προπροηγούμενο μήνα μέση κατανάλωση πάνω από 12l στο καινούργιο Avensis 1.8 CVT.Κάνετε τις σωστές συγκρίσεις και μην ζητάτε εκ των υστέρων πράγματα που a priori δεν σας δίνονται όπως π.χ. επιδόσεις και έντονες συγκινήσεις από μικρά υβριδικά όπως το Prius ή το Insight.
Όσον αφορά τις μπαταρίες των υβριδικών (και των ηλεκτρικών οσονούπω) σταθμίστε επίσης 2 πραγματάκια.- Είναι κατά 96% ανακυκλώσιμες και
- Εξελίσσονται με μέσο ρυθμό 8% τα τελευταία χρόνια σε θέματα αυτονομίας, ενεργειακής πυκνότητας, κόστους, χρόνου φόρτισης κ.α. Πρόκειται, και μακράν μάλιστα, για το πλέον εξελίξιμο και υποσχόμενο εξάρτημα ενός σύγχρονου οχήματος, και είναι φυσικό διότι είχαν μείνει στάσιμες επί σειρά δεκαετιών.
ΥΓ. Τα δίδυμα Prius vs M3 σε πίστα, Prius vs ML420 CDI across the states, Cayenne hybrid vs Panda 4x4 κ.ο.κ. εκολλάπτονται σε μυαλά γελωτοποιών όπως ο Ιερεμίας κ.α.
Αγαπητέ, συμφωνώ με τα λεγόμενά σας σχεδόν απόλυτα.Πλην του σημείου που λέει για την κατανάλωση του νέου Avensis, όπως αυτή γράφτηκε στους 4Τ.Εάν δεν είναι λάθος τυπογραφικό, τότε δεν ξέρω τι είναι.Μέση κατανάλωση 12lt/100Km το Αvensis δεν βγάζει, ούτε σε γκρεμό με την τάπα της βενζίνης ανοιχτή και το γκάζι στο πάτωμα.
-
Ευχαριστώ Βασίλη!
Τώρα μένει το πρόβλημα του πως θα έχω αυξημένες στροφές στο picasso, ενώ ταυτόχρονα θα βάζω μπροστά το 206... (η πολυκατοικία έχει ερημώσει...)
Να δω ποιον θα αγγαρέψω...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ευχαριστώ Βασίλη!Τώρα μένει το πρόβλημα του πως θα έχω αυξημένες στροφές στο picasso, ενώ ταυτόχρονα θα βάζω μπροστά το 206... (η πολυκατοικία έχει ερημώσει...)
Τοτε συνδεσε τα καλωδια με αναμμενο το πικατσου , ασε μερικα λεπτα να φορτισει και την μπαταρια του 206 και μετα βαλε το μπροστα.Ελπιζω να εχεις καλα καλωδια και οχι τυπου πρακτικερ κλπ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τοτε συνδεσε τα καλωδια με αναμμενο το πικατσου ,
Εμείς μόνο μικρό μου πόνυ βλέπουμε!
ασε μερικα λεπτα να φορτισει και την μπαταρια του 206 και μετα βαλε το μπροστα.Ελπιζω να εχεις καλα καλωδια και οχι τυπου πρακτικερ κλπ.
Βασικά τα καλώδια θα είναι κάπου ανάμεσα στο καλό και στο praktiker... Υπάρχει ενδεχόμενο ζημιάς;;;
-
Αν τα εχεις ξαναδοκιμασει και δουλευουν ειναι ενταξει.
Αν ομως δεν γυρναει η μιζα ενω ειναι συνδεμενα σωστα τοτε πεταξε τα,ειναι αχρηστα.Καλη επιτυχια
-
OK, thank you!
θα το δοκιμάσω το απόγευμα!
-
Σου κάνει νάζια το 206 ή μου φαίνεται; Θέλει μια πίστα για να στρώσει...
-
το 206 σε πιστα
-
Ενωνεις τον κοκκινο πολο πρωτα και μετα κλεινεις κυκλωμα με το μαυρο... το βγαζεις με την αντιστροφη ενεργεια...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σου κάνει νάζια το 206 ή μου φαίνεται; Θέλει μια πίστα για να στρώσει...Τι λέμε τόσο καιρό για;;;;; Αλλά εσείς οι χαραμοφάηδες μοβεράτορες φοιτητές πάτε καθημερινές...
Ενωνεις τον κοκκινο πολο πρωτα και μετα κλεινεις κυκλωμα με το μαυρο... το βγαζεις με την αντιστροφη ενεργεια...
ΟΚ, ευχαριστώ! Κάτι θυμόμουν, αλλά για να πω την αλήθεια η μνήμη μου τώρα τελευταία θυμίζει γέρου με ... με... πως τον λένε είπαμε εκείνο το Γερμαναρά;;;;
το 206 σε πιστα
edit [mod cmarin]
-
Για τους πόλους ειπώθηκε.
Για το ποιο λειτουργεί και ποιο όχι αν είναι παλιά μη ηλεκτρονικά αυτοκίνητα δεν έχει σημασία, καλύτερα να γκαζώνεις τον δότη για μέγιστο ρεύμα. Σε σύγχρονο αυτοκίνητο το σωστό είναι ο δότης να είναι σβηστός ώστε να μην τα δουν όλα τα ηλεκτρονικά του καθώς η τάση θα κάνει διάφορα τρελλά (πχ από 14,4 στα 10 και μετά 15... Το ρίσκο να σε αδειάσει και να μην παίρνεις εσύ μπροστά παίζει μόνο αν και του δότη η μπαταρία δεν είναι και πολύ στα καλά της.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο