-
Σε αυτο το παλιο κ γνωστο βιντεακι http://www.youtube.com/watch?v=EZ3LASHgEEQ
Ακουσα προσφατα οτι τυπος λιγες ωρες αργοτερα πεθανε στο νοσοκομειο απο εσωτερικη αιμοραγια
Ειναι αληθεια? -
Υπάρχουν δυο περιπτώσεις: (1) παλλόμενο σε κανονικές συνθήκες (τα φανάρια σε λειτουργία) και (2) όταν τα φανάρια έχουν σβήσει.
Στη δεύτερη υπάρχει συνήθως και πινακίδα τοποθετημένη πάνω στο φανάρι (ανάποδο τρίγωνο στους 'καθετους', ρόμβος στους 'κύριους'), για να καλύψει την περίπτωση που σβήσουν τα φανάρια εντελώς (λ.χ. διακοπή ρεύματος)
Στην πρώτη, απαιτείται συνεννόηση μεταξύ των οδηγών, αν όλες οι κατευθύνσεις έχουν παλλόμενο. Αν όχι, αυτός που φεύγει από παλλόμενο πορτοκαλί παραχωρεί προτεραιότητα. Μου είχε τύχει πριν απο καμμιά δεκαριά χρόνια μικροτρακάρισμα: εγω έφυγα με πράσινο, έστριψα δεξια να μπως στη λεωφόρο, ο απέναντι έφυγε με παλλόμενο, και ήρθε φοράτος και με πλεύρισε, χτυπώντας μου την πόρτα του οδηγού. Η ασφάλειά του έβγαλε συνυπαιτιότητα (....), μέχρι που αναγκάστηκα και πήγα στα γραφεία τους και τους τα'πα ένα χεράκι. -
Σορρυ που το ξανα ποσταρω ....
Σε αυτο το παλιο κ γνωστο βιντεακι http://www.youtube.com/watch?v=EZ3LASHgEEQ
Ακουσα προσφατα οτι τυπος λιγες ωρες αργοτερα πεθανε στο νοσοκομειο απο εσωτερικη αιμοραγια
Ειναι αληθεια? -
Μπορεί κάποιος να μου πει τι εννοεί ο leonp εδώ;
Αν βάλεις σημάδι στο πίσω τζάμι (νομίζω πρέπει να μπει λίγο πιο μπροστά από το φινιστρίνι) μπορείς να παρκάρεις χωρίς να υπολογίζεις τίποτα - μόνο με σημάδια.
Ήξερα δάσκαλο από σχολή οδηγών που είχε σφηνώσει ένα μολύβι στο πίσω τζάμι (δήθεν για να μη πέφτει το 'χαλασμένο' τζάμι) και μπορούσε να παρκάρει τέλεια και η πιο άσχετη γυναίκα
Η κουβέντα είναι για το φινιστρίνι στο πίσω δεξιά παράθυρο που είχαν μερικά παλιά αμάξια ωστε να βοηθούνται στο παρκάρισμα. Πως ακριβώς βοηθά αυτό το σημάδι;
Εγω βάζω πάντα σημάδι το φως του απο πίσω μου, αν το βλέπω ολόκληρο στον καθρέφτη μου σημαίνει οτι το πίσω μέρος έχει μπει καλά και μπορώ να βάλω το μπροστά. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου πει τι εννοεί ο leonp εδώ;Αν βάλεις σημάδι στο πίσω τζάμι (νομίζω πρέπει να μπει λίγο πιο μπροστά από το φινιστρίνι) μπορείς να παρκάρεις χωρίς να υπολογίζεις τίποτα - μόνο με σημάδια.
Ήξερα δάσκαλο από σχολή οδηγών που είχε σφηνώσει ένα μολύβι στο πίσω τζάμι (δήθεν για να μη πέφτει το 'χαλασμένο' τζάμι) και μπορούσε να παρκάρει τέλεια και η πιο άσχετη γυναίκα
Η κουβέντα είναι για το φινιστρίνι στο πίσω δεξιά παράθυρο που είχαν μερικά παλιά αμάξια ωστε να βοηθούνται στο παρκάρισμα. Πως ακριβώς βοηθά αυτό το σημάδι;
Εγω βάζω πάντα σημάδι το φως του απο πίσω μου, αν το βλέπω ολόκληρο στον καθρέφτη μου σημαίνει οτι το πίσω μέρος έχει μπει καλά και μπορώ να βάλω το μπροστά.Το σημαδι ειναι για να ξερει ο οδηγος ποτε θα αρχισει να στριβει το τιμονι.Κλασσικο κολπο στις σχολες οδηγησης.Οταν αρχισεις να κανεις οπισθεν κοιτας το σημαδι να ερθει στην γωνια του παρκαρισμενου και τοτε κοβεις ολο το τιμονι.
-
Ηλίθια, ίσως, ερώτηση:
**
Πού ορίζεται ότι οι μπατσοι έχουν δικαίωμα να κλείνουν τους δρόμους όπου βρίσκονται Αστυνομικά Τμήματα με πλαστικές μπαριέρες και άλλα μέσα από κάποια ώρα και μετά, το βράδυ? **Χθες ήμουν μέσα σε ταξί του οποίου ο οδηγός δεν ήξερε ότι το Α.Τ. Κηφισιάς (στην προέκταση της Όθωνος απέναντι από το Πλαίσιο) βάζει πλαστικές μπαριέρες στα φανάρια για να μη μπορεί να στρίψει κάποιος μέσα στο στενό 'του'. Κάνει, ο τύπος, δεξιά κατόπιν παράκλησης του πελάτη που ήταν μέσα προτού μπω εγώ και πέφτει πάνω στις μπαριέρες (τις οποίες δεν περίμενε να δει μπροστά του). Ούτε γάτα ούτε ζημιά (απλά άρχισε να βρίζει ο άνθρωπος), αλλά πώς ακριβώς πάει με αυτή την 'πατέντα'?
-
Ένας φίλος μου είχε μια κλούβε 15ετίας την οποία ήθελε να ξεφορτωθεί. Κατέθεσε τις πινακίδες, έφτιαξε ότι χαρτιά έπρεπε να φτιάξει και μετά πήγε σε έναν που παίρνει όλα τα σαραβαλάκια και τα εμπορεύεται για παλιοσίδερα.
Ήρθε λοιπόν απο το απίτι του γνωστού μου με ένα γερανοφόρο φορτηγο, πήρε τη κλούβα και έφυγε χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο γνωστό μου. Έτσι δωρεάν τα παίρνουν τα αμάξια αυτά? Ξέρω ότι τα παίρνουν μεν αλλά πληρώνουν κάποιο ποσό - 10-20 λεπτα το κιλό.
Γιατι να έγινε αυτο ξέρει κανείς? -
Άσχετο με αυτοκίνητα.
Ξέρετε sites που πουλάνε λάμπες με φωτοβολταϊκά ? -
Πώς πάνε τα νούμερα στα τζιν/παντελόνια; Δηλ πόσα εκατοστά μέση είναι το 32, 34, 36, 38 κτλ;
-
Αν είναι για γυναίκα, πρέπει να την πιάσω για να σου πω. Αν είναι για σένα, δεν έχω ιδέα ευθύς εξαρχής, χωρίς πολύωρα πειράματα.
Υποθέτω πάντως ότι 32 -->32 ίντσες, δηλαδή 1,5 οθόνη TFT σε διαγώνιο.
-
Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά μερσί πατερ
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μαλλον οχι .
32 εκατοστα μου φαινεται πιο λογικο . -
Oxι ιντσες είναι καλά το είπε. πχ οταν παίρνεις ένα 38W/36L αυτό σημαίνει 36' μήκος παντελονιού και 38' μέση.
L= length
W=waist32 εκ ποιος έχει τέτοια μέση;;;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μαλλον οχι .
32 εκατοστα μου φαινεται πιο λογικο .Καμία σχέση. Εγώ βάζω νούμερο 30 με 80εκ περιφέρεια μέσης...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μαλλον οχι .
32 εκατοστα μου φαινεται πιο λογικο .Καμία σχέση. Εγώ βάζω νούμερο 30 με 80εκ περιφέρεια μέσης...
30 χ 2.54 = 76.2 εκ. άρα είναι σε ίντσες.
-
Ξέρει κανείς (από πρόσφατη εμπειρία) πόσο πάει στην Αθήνα η οδοντοπροσθετική εργασία για στεφάνη δοντιού (αποτύπωμα, κατασκευή και 'περαστικά'); Λέω στην Αθήνα γιατί άκουσα ότι οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή - στην επαρχία είναι πιο φτηνά...
-
Αρκετοί πηγαίνουν στην Βουλγαρία.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Oxι ιντσες είναι καλά το είπε. πχ οταν παίρνεις ένα 38W/36L αυτό σημαίνει 36' μήκος παντελονιού και 38' μέση.Νομιζα μετριεται η διαμετρος του . Λαθος μου .
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Oxι ιντσες είναι καλά το είπε. πχ οταν παίρνεις ένα 38W/36L αυτό σημαίνει 36' μήκος παντελονιού και 38' μέση.L= length
W=waist32 εκ ποιος έχει τέτοια μέση;;;
Φοράω απο 28-30 max, ανάλογα με τη μάρκα Μετά τους 6 μήνες Ολλανδία, είχα φτάσει το 28 να μου είναι φαρδύ Τώρα έχω συνέρθει και ειμαι στα παλιά μου νούμερα
-
Θέλω να νοικιάσω αυτοκίνητο στην Ρώμη στις 12 Απριλίου. Λέγεται πως θα χρειαστεί δίπλωμα οδήγησης με λατινικούς χαρακτήρες, αφενώς για την εταιρία ενοικίασης, αφετέρου για το αν με σταματήσουν καραμπινιέριδες να βγάλουμε άκρη χωρίς προβλήματα.
Το θυμήθηκα λίγο αργά (αφού έκλεισα αεροπορικά εισητήρια και αυτοκίνητο) και σήμερα πήγα έβγαλα φωτογραφίες για το νέο δίπλωμα και τα έδωσα στην σχολή οδηγών μαζί με την ανάλογη αίτηση προς διαικπεραίωση.
Αν τυχόν καθυστερήσει να βγει το νέο δίπλωμα πάνω από τις 7 μέρες που δηλώνουν πως κάνει να βγει από την στιγμή που υποβάλλεται η αίτηση, τι κάνω τότε; Τι άλλη λύση υπάρχει για να μπορέσω να νοικάσω και να κυκλοφορήσω στην Ιταλία χωρίς πρόβλημα;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο