-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
δολοφονία η [δolofonía] O25 : 1. προμελετημένος φόνος με δόλιο τρόποανθρωποκτονία η [anθropoktonía] O25 : (νομ.) η πρόκληση του θανάτου ενός ανθρώπου από άλλον άνθρωπο (όταν δεν πρόκειται για εκτέλεση θανατικής ποινής)
Αρα προφανως στον δευτερο ορισμο αναφερομαστε, οταν προκειτε μια ακουσια αιτια θανατου απο καποιον αλλο ανθρωπο κ οχι ηθελημενα.
-
Ο ποινικός κώδικας δεν αναφέρει την λέξη δολοφονία. Μιλά για ανθρωποκτονία και έπειτα τη διαχωρίζει σε ανθρωποκτονία με πρόθεση και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Τώρα στην πράξη η δολοφονία είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.
-
Δεν υπάρχει και ο ενδεχόμενος δόλος
-
Γιατί τα χάτσμπακ έχουν υαλοκαθαριστήρες στο πίσω τζάμι και τα σεντάν όχι?
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Γιατί τα χάτσμπακ έχουν υαλοκαθαριστήρες στο πίσω τζάμι και τα σεντάν όχι?γιατι ο αερας στροβιλιζεται και λερωνει το τζαμι με νερα οταν βρεχει ενω στα σενταν φευγει πιο ομαλα
-
Υπάρχουν και κάποια σεντάν με υαλοκαθαριστήρα στο πίσω παρμπρίζ.
-
και κάποια hatchback χωρίς
-
Και η C4 του elteo με καθαριστήρα στα γυαλιά ηλίου του.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Και η C4 του elteo με καθαριστήρα στα γυαλιά ηλίου του.καμία σχέση ο 3θυρος υαλοκαθαριστήρας με τον 5θυρο. Σαφώς πιο μεγάλος ο δικός μου.
Του δικού σου Tiida πόσο μεγάλος είναι; -
Ο Chrome έχει υαλοκαθαριστήρες;
-
Εχει αυτοματο πλυσιμο νομιζω, οπως αρμοζει στους μαγκες
-
Απορια γιατι δεν εχω λαβει απο οσους ρωτησα σιγουρη απαντηση για το ποια θα ηταν η σωστη αντιδραση.Μεγαλη ευθεια ο δρομος, μπροστα μου fiat, που πηγαινει με ογδοντα.Aπο πισω μου κολλητα vw.Πιο πισω δεν μπορω να δω.Aπο την αντιθετη λωριδα σταματουν να ερχονται αυτοκινητα.Eλεγχω τον καθρεπτη βγαζω φλας και ξεκινω προσπεραση.Mε το που μπηκα στο αντιθετο ρευμα εμφανιζεται απο το πουθενα στον καθρεφτη mercedes με αναμενο φλας η οποια ειχε ξεκινησει προσπεραση στο vw και η οποια ειχε σκοπο οπως καταλαβα αργοτερα να μας περασει και τους τρεις.Εγω συνεχισα την προσπεραση μου οσο πιο γρηγορα μπορουσα δεχομενος κορναρισματα, αναβοσμημα φωτων και στη συνεχεια βρισια απο τον οδηγο της mercedes.Ποιος ηταν ο σωστος τροπος να ενεργησω στη συσκεκριμενη περιπτωση?Να ξαναμπω παλι μεσα( πραγμα δυσκολο καθως ειχα ηδη διανυσει το 1/3 του fiat) ή αυτο που εκανα?
-
Kατα τη γνωμη μου, οταν ξεκινας προσπεραση, δε σταματας...
Αν ο τυπος με το Mercedes ξεκινησε μετα απο εσενα την προσπεραση, δε μπορουσες να κανεις κατι αλλο, σωστα επραξες. -
Κλασικός 'αστεράτος' οδηγός! Περίμενε να δεις το σήμα στο καπώ και να κάνεις στην άκρη!
Σε καμιά περίπτωση δεν διακινδυνεύεις με ελιγμούς, στην τελική θα μπορούσε να 'οπισθοχωρήσει' αυτός και όλα μέλι γάλα! -
O μερσεντεδακιας επρεπε να ελενξει αν καποιος ποιο μπροστα εχει ξεκινησει προσπεραση πριν βγει.Επισης ο πισω σου θα επρεπε να μην ειναι τερμα αριστερα για να βλεπεις πισω ή να βγαλει και αυτος αριστερο φλας για να δειξει στον πισω του οτι εχεις ξεκινησει προσπεραση.
-
Η λογική (για τον άλλο) λέει ότι φροντίζεις να έχεις χώρο να μπεις ανάμεσα πριν ξεκινήσεις πολλαπλή προσπέραση για να μην ζοριστείς... ενώ βέβαια πρέπει να προνοήσεις ότι μπορεί κάποιος από τους 'αργούς' που περνάς να θέλει κι αυτός να περάσει... και εφόσον είναι μπροστά σου προηγείται. Ο προσπερνών είναι υπεύθυνος για να ενημερώσει το άλλον, μήπως αυτός το έκανε κι εσύ δεν τον είδες γιατί είχες το άγχος σου με το Fiat και το VW;
Πάντως εφόσον ξεκίνησες προσπέραση και δεν προκύπτει κάποιο εμπόδιο από απέναντι συνεχίζεις.
Δεν ξέρω νομικά αλλά υποθέτω ότι κάθε όχημα που περνάς θεωρείται ξεχωριστή προσπέραση οπότε αν είναι έτσι ο άλλος, αφού ακόμα προσπέρναγε το VW, νομικά δεν έχει δικαίωμα να παραπονεθεί... Βέβαια αν έχεις δει ότι ο άλλος έρχεται με 120 κι εσύ ξεκινάς να επιταχύνεις από τα 80 είσαι ηλίθιος αν πας να μπεις μπροστά του...Σχετικά με το εμπόδιο δεν εννοώ απλά να πλησιάσουν αυτοκίνητα που κινούνται πάνω στο δρόμο απέναντι. Σκεφτείτε κάτι πολύ συνηθισμένο, κάποιος από δρομάκι βγαίνει στον μεγάλο δρόμο, προφανώς κοιτάζει αριστερά και αφού είναι άδειο προχωράει.... και ξαφνικά σε βλέπει απέναντί του να περνάς το Fiat! Άρα απαιτείται προσοχή από αυτόν αλλά και πρόβλεψη από εμάς που προσπερνάμε, μπορεί ο δρόμος να είναι άδειος αλλά δεν ξέρεις ποιος θα βγει από πού....
Κι άλλο ένα αλλά που συχνά δεν προσέχουμε (συνήθως δεν είναι εύκολο) είναι τον μπροστινό του μπροστινού μας! Ειδικά αν ο εμπρός μας είναι ογκώδης δεν μπορεί να ξέρουμε τι γίνεται πιο μπροστά. Σε περίπτωση λοιπόν που ο μπροστινός μας επιβραδύνει και πάει άκρη δεν σημαίνει ότι είναι ώρα να περάσουμε, μπορεί απλά ο πιο μπροστινός του να θέλει να στρίψει σε στενό αριστερά!!... οπότε πάμε κατευθείαν επάνω του! ή μπορεί να του μπαίνει κάποιος μπροστά του... και να μην χωράμε κι εμείς αν τον περάσουμε...
Εμένα, όταν ήμουν νέος και ανόητος(!) μου έτυχε περίπου αυτό (το περίπου γιατί υπήρχε ελεύθερη η αριστερή λωρίδα) όταν δεν πρόσεξα τι γίνεται μπροστά από τον μπροστινό μου που επιβράδυνε, ο χαζός!! ... μία λέξη μόνο... τραίνο!... τα είδα όλα μέχρι να σταματήσω, χτυπώντας την μπαριέρα ακινητοποιήθηκα τελικά πάνω στις γραμμές... ο φύλακας μου έκανε νόημα να μην κουνηθώ και το τραίνο ευτυχώς πέρασε δίπλα μου από τις άλλες γραμμές... έβγαλα κάμποσες άσπρες τρίχες κι έχασα μερικά χρόνια της ζωής μου.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ο προσπερνών είναι υπεύθυνος για να ενημερώσει το άλλον, μήπως αυτός το έκανε κι εσύ δεν τον είδες γιατί είχες το άγχος σου με το Fiat και το VW;Πριν βγαλω φλας κοιταξα τον καθρεφτη και δεν υπηρχε τιποτα.Αρα υποθετω οτι ή βρισκοταν πισω απο το vw και ξεκινησε την προσπεραση κλασματα δευτερολεπτου μετα απο εμενα ή ερχοταν με μεγαλυτερη ταχυτητα απο τους τρεις μας απο σχετικα μακρια και καθαρισε το αντιθετο ρευμα μολις εφτασε πισω απο το vw και βγηκε.Παντως η ταχυτητα του δεν ηταν μεγαλη γιατι απο την ωρα που τον αντιληφηκα οταν ηταν σχεδον ακομη στην αρχη της προσπερασης του vw δεν με εφτασε γρηγορα, διχως να βλεπω και καμια προσπαθεια να φρεναρει, αφου αναλωνοταν σε αναβοσβημα φωτων και κορναρισματα.Παντως μια απλη κατασταση που απλως θα λυνοταν αμα ειχε λιγη υπομονη, αφου το αντιθετο ρευμα ηταν τελειως καθαρο και ειχε απλετο χρονο να προσπερασει και αυτος και οι αλλοι δυο μπορει να εξελιχθει ανετα σε ατυχημα με τετοιες αντιδρασεις αμα καποιος χασει την ψυχραιμια του.
-
Για εμένα το χειρότερο είναι να κινείται μια ομάδα αυτοκινήτων αργά και επιπλέον να είναι ο ένας κολλημένος στον άλλον.
Πέραν των προφανών κινδύνων από τη μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, σε υποχρεώνουν σε πολλαπλή προσπέραση αν θελήσεις ποτέ να τους περάσεις. -
Το χειρότερο μου έτυχε το καλοκαίρι όπου σε δρόμο με στροφές που δε γνώριζα, πέτυχα 5 αυτοκίνητα στη σειρά όπου ο καθένας ήταν λίγο πιο γρήγορος από τον μπροστά του. Τόσο όμως που κανένας δε τολμούσε να προσπεράσει. Όταν κατάφερα να περάσω και τον πρώτο, ζήτημα ήταν αν πήγαινε με 30Kmh!
Καλά ο Mercedeσακιας κλασσικό ζώο από αυτά που συναντάμε πλέον κάθε μέρα. Αν νομίζει πως με φώτα και κόρνες θα κάνει εντύπωση είναι πολύ γελασμένος! -
Ευλογα καταλαβαινει κανεις οτι προκειται για μαλακα ορμουμενο, λογο του αστεριου που εχει πανω στο καπω του ''ταξιου'' του!
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο