-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Προφανώς και υπάρχει προϊστορία με το θέμα, εξ'ου και ο μυγιασμένος διαχειριστής.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε χαθεί για πάνω από 6 μήνες και το διαμέρισμα δεν ήταν νοικιασμένο σε κανέναν, οπότε η θέση ήταν ελεύθερη. Έτσι οι υπόλοιποι ένοικοι βολευόντουσαν όποιος την προλάβαινε κάθε φορά και τον τελευταίο καιρό (τώρα το καλοκαίρι) που έλειπε ο κόσμος ο διαχειριστής την είχε κατοχυρώσει. Εδώ και λίγο καιρό που το σπίτι έχει ενοικιαστεί από τον συγγενή μου, τους 'ξεβόλεψε'. Έτσι με το που με είδε ο διαχειριστής να έχω παρκάρει εγώ τον έπιασε η μ@μ@κί@ του...
Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη ο οποίος μας ξεκαθάρισε πως δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να παρκάρει στη θέση του όποιος έχει έγκριση από τον συγγενή μου. Το κόλλημα το έχει ο διαχειριστής και ένας ακόμα ένοικος που μέχρι πρόσφατα βολευόταν από την κατάσταση
Το θέμα είναι, αν τους γράφουμε στα @@ μας και παρκάρω στη θέση του συγγενή μου το δικό μου αμάξι (αλλά και φίλοι του που έρχονται καμιά φορά) μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα κανένας;Και όμως, τελικά υπάρχουν τόσο κομπλεξικά άτομα ανάμεσά μας... Ούτε για ενοικίαση ούτε για πώληση της θέσης πρόκειται αλλά για παραχώρηση με τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη σε άλλο αυτοκίνητο. Το σε ποιόν ανήκει το άλλο αυτοκίνητο τι ρόλο παίζει? Αν δηλαδή δανειστεί ένα αμάξι ο ιδιοκτήτης της θέσης από ένα φίλο του απαγορεύται να το παρκάρει εκεί?!... Το ζητούμενο είναι να εξυπηρετείται ο ιδιοκτήτης της θέσης 100% (=όποτε κι αν τη χρειάζεται), ή να μη μπορεί να εξυπηρετηθεί κανένας άλλος πλην του ιδίου?!...
Εγώ θα ήθελα να δω τι θα απαντούσε αν τον ρωτούσες 'Από περιέργεια, γιατί ασχολείστε? Δημιουργώ πρόβλημα σε κανέναν και προσπαθείτε να το λύσετε ή απλά δεν έχετε τι άλλο να κάνετε?'
-
@nidosan: Επειδή ο διαχειριστής δεν πολυπαλεύει γενικώς απλά θα φάει μπινελίκια όταν τον ξαναδούμε γιατί το τράβηξε ακόμα παραπέρα: άφησε ένας άλλος φίλος του συγγενή μου (άντρας της αδερφής του ο άνθρωπος, δικός μας δλδ!) το αμάξι του στη θέση για 2 ώρες και ο διαχειριστής πήγε και πάρκαρε το δικό του μπροστά στη θέση ώστε να τον κλείσει και να μην μπορεί να φύγει Αφού του χτύπησαν το κουδούνι για να πάρει το ρημάδι του τους λέει να δω τι άλλο θα πρέπει να κάνω για να καταλάβετε ότι δεν θα παρκάρει κάθε τυχαίος στην πολυκατοικία μου - ακολούθησαν φυσικά τα κατάλληλα καντήλια αλλά έχει ψύχωση ο τύπος και μας βλέπω να παίζουμε φάπες σύντομα.
_
Άσχετο τώρα αν και θα ακουστεί κουφό:
Ένα χρόνο τώρα δεν μπορώ να βρω θέση οδήγησης που να με βολεύει Δεν το έχω πάθει με άλλο αυτοκίνητο αυτό, αλλά συμβαίνει το εξής τραγικό: βρίσκει συνέχεια το δεξί μου γόνατο στο κλειδί του αυτοκινήτου Η πιο 'απόμακρη' από το κλειδί θέση που με βολεύει (δλδ με σωστή απόσταση-ύψος χεριών από τιμόνι, πόδια να φτάνουν σωστά τα πεντάλ κλπ) είναι μόλις ενάμιση εκατοστό! Λίγο να σηκώσω το πόδι μου (κυρίως όταν πατάω φρένο)και βρίσκει το γόνατο στο κλειδί. Η μοναδική λύση είναι να χαμηλώσω το κάθισμα πολύ αλλά τότε νιώθω βυθισμένος και δεν μπορώ να οδηγήσω άνετα. Είναι το μοναδικό πράγμα που με εκνευρίζει στο αυτοκίνητο αλλά πραγματικά δεν μπορώ να βολευτώ με αυτό το θέμα, κάθε φορά που σηκώνω το πόδι μου για να φρενάρω έχω στενές επαφές με το κλειδί Προς τα που να το πάω το ρημάδι το κάθισμα ρε γμτ;
-
Να κατεβάσεις το κάθισμα και να πας σε γιατρό για το πρόβλημα κλειστοφοβίας που έχεις!!!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ένα χρόνο τώρα δεν μπορώ να βρω θέση οδήγησης που να με βολεύει Δεν το έχω πάθει με άλλο αυτοκίνητο αυτό, αλλά συμβαίνει το εξής τραγικό: βρίσκει συνέχεια το δεξί μου γόνατο στο κλειδί του αυτοκινήτου Η πιο 'απόμακρη' από το κλειδί θέση που με βολεύει (δλδ με σωστή απόσταση-ύψος χεριών από τιμόνι, πόδια να φτάνουν σωστά τα πεντάλ κλπ) είναι μόλις ενάμιση εκατοστό! Λίγο να σηκώσω το πόδι μου (κυρίως όταν πατάω φρένο)και βρίσκει το γόνατο στο κλειδί. Η μοναδική λύση είναι να χαμηλώσω το κάθισμα πολύ αλλά τότε νιώθω βυθισμένος και δεν μπορώ να οδηγήσω άνετα. Είναι το μοναδικό πράγμα που με εκνευρίζει στο αυτοκίνητο αλλά πραγματικά δεν μπορώ να βολευτώ με αυτό το θέμα, κάθε φορά που σηκώνω το πόδι μου για να φρενάρω έχω στενές επαφές με το κλειδί Προς τα που να το πάω το ρημάδι το κάθισμα ρε γμτ;Έπαιξες καθόλου με τις ρυθμίσεις του τιμονίου σε όλους τους άξονες; Ίσως βοηθήσει λίγο...
-
Δεν πρόκειται να τον βοηθήσει αφού τελικά το πρόβλημα είναι η απόσταση των ποδιών από τα πεντάλ και όχι η απόσταση από το τιμόνι. Αναγκαστικά πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις.
-
Πιο λεπτα παπουτσια (σολες);
Βρισκει το γονατο σου στο κλειδι ή σε αρμαθιά απο κλειδια ; -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
@nidosan: Επειδή ο διαχειριστής δεν πολυπαλεύει γενικώς απλά θα φάει μπινελίκια όταν τον ξαναδούμε γιατί το τράβηξε ακόμα παραπέρα: άφησε ένας άλλος φίλος του συγγενή μου (άντρας της αδερφής του ο άνθρωπος, δικός μας δλδ!) το αμάξι του στη θέση για 2 ώρες και ο διαχειριστής πήγε και πάρκαρε το δικό του μπροστά στη θέση ώστε να τον κλείσει και να μην μπορεί να φύγει Αφού του χτύπησαν το κουδούνι για να πάρει το ρημάδι του τους λέει να δω τι άλλο θα πρέπει να κάνω για να καταλάβετε ότι δεν θα παρκάρει κάθε τυχαίος στην πολυκατοικία μου - ακολούθησαν φυσικά τα κατάλληλα καντήλια αλλά έχει ψύχωση ο τύπος και μας βλέπω να παίζουμε φάπες σύντομα.'Οικοπεδούχος'; Κάτι τέτοιοι είναι που συνήθως νομίζουν ότι διαφεντεύουν ακόμα την οικοδομή, θεωρώντας ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από οποιοδήποτε άλλο ιδιοκτήτη.
Έπρεπε εκείνη την ώρα να καλέσετε το 100 και να τον καταγγείλετε!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
@nidosan: Επειδή ο διαχειριστής δεν πολυπαλεύει γενικώς απλά θα φάει μπινελίκια όταν τον ξαναδούμε γιατί το τράβηξε ακόμα παραπέρα: άφησε ένας άλλος φίλος του συγγενή μου (άντρας της αδερφής του ο άνθρωπος, δικός μας δλδ!) το αμάξι του στη θέση για 2 ώρες και ο διαχειριστής πήγε και πάρκαρε το δικό του μπροστά στη θέση ώστε να τον κλείσει και να μην μπορεί να φύγει Αφού του χτύπησαν το κουδούνι για να πάρει το ρημάδι του τους λέει να δω τι άλλο θα πρέπει να κάνω για να καταλάβετε ότι δεν θα παρκάρει κάθε τυχαίος στην πολυκατοικία μου - ακολούθησαν φυσικά τα κατάλληλα καντήλια αλλά έχει ψύχωση ο τύπος και μας βλέπω να παίζουμε φάπες σύντομα.
'Οικοπεδούχος'; Κάτι τέτοιοι είναι που συνήθως νομίζουν ότι διαφεντεύουν ακόμα την οικοδομή, θεωρώντας ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από οποιοδήποτε άλλο ιδιοκτήτη.
Έπρεπε εκείνη την ώρα να καλέσετε το 100 και να τον καταγγείλετε!
Ναι, οικοπεδούχος αλλά και ταυτόχρονα. Με το 100 που να μπλέξεις, θα έρθουν μετά από 2 ώρες και αν και τελικά θα σου πουν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί ο ίδιος θα έχει πάρει το αμάξι του, σιγά μην κάτσει να τον γράψουν
_
Όσο για το θέμα θέσης οδήγησης, το γόνατο βρίσκει στο ίδιο το κλειδί, όχι στο τιμόνι ούτε σε αρμαθιά κλειδιών. Κάθε φορά που πάω να πατήσω φρένο και σηκώνω το πόδι από το γκάζι αν δεν το έχω στο νου μου για να το προσέξω ακουμπάω στο κλειδί Καλά απορώ, δεν μπορούσαν να το έχουν προσέξει λίγο περισσότερο αυτό το σημείο; Η θέση οδήγησης βολεύει μια χαρά γενικά, αλλά το κλειδί πετάει σα ματζαφλάρι ένα εκατοστό πάνω από το πόδι μου Τελικά απλά 'τραβιέμαι' όσο πιο πίσω γίνεται στο κάθισμα ώστε να χαμηλώνει το ύψος του δεξιού μου ποδιού... μετά από λίγο ξαναγλιστράω κάτω και πάλι τα ίδια! Καλά είναι τραγική λεπτομέρεια ξέρω, αλλά σε πολύωρη κίνηση στην πόλη μπορεί να γίνει σπαστικό όταν είσαι ήδη τσιτωμένος
-
Aν επιτρέπεται, τι ύψος έχεις;
-
1.90 είμαι, σε άλλα αυτοκίνητα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα με το κλειδί ποτέ. Καλά σε κάποια άλλα αμάξια ακουμπάει το δεξί πόδι στην κονσόλα και είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα
-
Είσαι 1.90 και δεν έχεις τέρμα κάτω το κάθισμα;
-
Το έχω πολύ χαμηλά αλλά όχι τέρμα κάτω, δεν βολεύει έτσι εξ'άλλου Τέλος πάντων όποτε βρω χρόνο θα παίξω με το κάθισμα μπας και βολευτώ αλλά αφού δεν τα κατάφερα ένα χρόνο τώρα δεν νομίζω να υπάρχει σωτηρία
-
Στο τέρμα κάτω τι δεν σε βολεύει ακριβώς; Εγώ είμαι 1,85 και στο gt που είχα οδηγήσει την είχα τέρμα...
-
Θα το κοιτάξω αύριο αυτό που λες αν και θυμάμαι πως όταν είχα χαμηλώσει πολύ το κάθισμα δεν έβλεπα τη μούρη του αυτοκινήτου καθόλου και το άλλαξα αμέσως (είναι απαραίτητο να βλέπω λίγο μούρη εκεί που παρκάρω γιατί μπροστά έχει εμπόδιο δίπλα από το οποίο πρέπει να περνάω στους 5 πόντους) Ιστορίες... Αν και είναι πολύ κοντά στην κατώτατη θέση το κάθισμα έτσι κι αλλιώς. Θα το προσπαθήσω να βρω μια άκρη αλλιώς τι να κάνουμε, θα πρέπει να με ανεχτεί το κλειδί
-
A, εντάξει, αν είναι για την μούρη καταλαβαίνω τι εννοείς. Εγώ στο 307 είμαι τέρμα κάτω και μούρη δεν βλέπω, όπως και στα περισσότερα σύγχρονα αμάξια πλέον.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
A, εντάξει, αν είναι για την μούρη καταλαβαίνω τι εννοείς. Εγώ στο 307 είμαι τέρμα κάτω και μούρη δεν βλέπω, όπως και στα περισσότερα σύγχρονα αμάξια πλέον.Εγώ είμαι τέρμα πάνω και δεν βλέπω μούρι.. τι μου λες τώρα!
-
Ναι καταλαβαίνω τι λες, αλλά μου είναι αδύνατον να παρκάρω με ασφάλεια αν δεν βλέπω που τελειώνει το καπώ. Ίσως μια λύση είναι να ανεβάζω το κάθισμα πιο ψηλά όταν παρκάρω και να το κατεβάζω όταν οδηγώ αλλά αυτό είναι πραγματικά pain in the ass...
Και είχα βρει την ιδανική θέση ρε γμτ μετά από πολύ ψάξιμο αλλά μου την άλλαξαν εκείνα τα παιδιά στο συνεργείο Κρίμα πάντως και έλεγα πολυτέλεια τις μνήμες θέσεων στα ηλεκτρικά καθίσματα... να που όλα χρειάζονται! Μία υπερυψωμένη για παρκάρισμα και μία χαμηλή για οδήγηση
Είτε το πιστεύετε είτε όχι το να βλέπεις μούρη στο αμάξι ήταν από τα βασικά κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου για να μπορεί να μπαίνει στην πιλωτή χωρίς να φάει καμιά γερή Γι αυτό και απέρριψα θυμάμαι το 207 αμέσως μόλις το είδα από κοντά Μούρη δεν έβλεπες ούτε αν έβαζες μαξιλάρι πάνω στο κάθισμα! -
Δλδ το Auris μπορεί να γίνει το νέο αγαπημένο σου αυτοκίνητο, η μόνη περίπτωση να δεις μούρη είναι να ανοίξεις την πόρτα και να βγεις έξω
Μούρη να μη βλέπω καθόλου, ελάχιστες φορές το δοκίμασα, συνήθως βλέπω λίγο εκεί που αρχίζει το καπώ για υπολογιστικούς λόγους και μόνο
-
Λοιπόν έχουμε την εξής περίπτωση.
Εχω ένα αυτοκίνητο στην κατοχή μου το οποίο έδωσα σε γνωστό μου
προκειμένου να εξυπηρετηθεί στις μετακινήσεις στην δουλειά του.
Για κακή του τύχη,απροσεξία κ.τ.λ you name it χτυπάει πίσω απο ένα αυτοκίνητο σταματημένο σε φανάρι και ο μπροστινός του λόγω της σύγκρουσης μετακινείται και χτυπάει και αυτός στο μπροστινό του.Ο πρώτος μπροστά μπροστά δεν παθαίνει τίποτα και την κάνει λάκης.
Η τροχαία γράφει στο χαρτί ότι ο μεσαίος προσέκρουσε μπροστά με αγνώστης ταυτότητας αυτοκίνητο.
Κάνω εγώ δήλωση στην ασφαλιστική μου ότι πταίω(μαζί με το γνωστό μου) προκειμένου να αποζημειωθεί ο παθόντας.
Δεν ξέρω τι διάβολο πήγε στραβά(υποψιάζομαι ότι επειδή στο χαρτί της τροχαίας γράφει ότι προσέκρουσε με αυτοκίνητο αγνώστων λοιπών στοιχείων) η ασφαλιστική δεν του αποζημιώνει μάλλον το μπροστινό μέρος και τώρα έχει κάνει αγωγή εναντίον μου προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα απο εμένα.
Γίνεται κάτι τέτοιο;;;;; Εννοώ για ποιό λόγο τότε να πληρώνω ασφάλιστρα; -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ναι, οικοπεδούχος αλλά και ταυτόχρονα. Με το 100 που να μπλέξεις, θα έρθουν μετά από 2 ώρες και αν και τελικά θα σου πουν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί ο ίδιος θα έχει πάρει το αμάξι του, σιγά μην κάτσει να τον γράψουν
Την επόμενη φορά κάντο, χωρίς να το ξέρει αυτός όμως. Όταν τέτοιοι άνθρωποι απλώς φωνάζουν, τους αγνοείς. Όταν όμως με τις πράξεις τους φτάνουν στο σημείο να σου προκαλούν πρόβλημα τότε αλλάζεις τακτική. Μιλάω εκ πείρας.
Όσο για το θέμα θέσης οδήγησης, το γόνατο βρίσκει στο ίδιο το κλειδί, όχι στο τιμόνι ούτε σε αρμαθιά κλειδιών.
Πούλα το και πάρε ένα Saab!
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο