-
και βγήκαν τα καρότα, χειροκρότα χειροκρότα
χαράς την αισιοδοξία σου πάντως
-
Mα δεν δήλωσα αισιόδοξος .
Απλά ρωτάω πως τα βλέπετε και οι υπόλοιποι , μιά και γίνεται γενικά χαμός .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Mα δεν δήλωσα αισιόδοξος .
Απλά ρωτάω πως τα βλέπετε και οι υπόλοιποι , μιά και γίνεται γενικά χαμός .Ως ΔΥ, ήδη παίρνω 15% κάτω /μήνα, ενω θα δούμε τι θα γινει με οτι υπόλοιπο απο τα 3 δώρα, καθόσον ήδη περικόπηκε απο 30% έκαστο.
Και αν ο μισθός μου απο 2000 ευρω, γίνει σε εξη μήνες 1000€ και για την αγορά εχω δώσει ολες τις οικονομίες μου? Προφανώς - εστω και γιά μικροδάνειο - ούτε συζήτηση!
Οι ΙΥ, που δεν ξέρουν αν θα δουλεύουν και αύριο?
Οι τιμές των κατοικιών όμως με το ζόρι κατέβηκαν 10%!!! Αν δεν πέσουν 25-30%, χαιρετίσματα! -
Φίλε μου , τα οικόπεδα τα καθορίζουν όλα .
Κοιτώντας προχτές την χρυσή ευκαιρία , είδα ακόμη μιά φορά ένα τύπο στην Ηλιούπολη που θέλει να δώσει αντιπαροχή το οικόπεδο του με τους όρους του . 5 χρόνια τώρα βάζει αγγελίες .
Δεν τον ζορίζει τίποτα να το δώσει .Ετσι και οι υπόλοιποι , κοιτάμε ο ένας τον άλλο και περιμένουμε .
Αυτό που με φοβίζει , είναι η ανεργία και η αύξηση της εγκληματικότητας και ο ρατσισμός που θα ακολουθήσει .
-
Φίλε μου , τα οικόπεδα τα καθορίζουν όλα .
................Eν μέρει συμφωνώ, αλλά οι λοιποι που εμπλέκονται στην οικοδομή ειναι αυτοι που εχουν τη μερίδα του λέοντος στα κέρδη και 'δεν βαζουν νερό στο κρασί τους' .
Και για να το θέσω αλληγορικά:
Ο παραγωγός πουλάει το κατακαλόκαιρο τη ντομάτα με 25 λεπτά, αλλά στο πιάτο μου φτάνει με 1 ευρω, ητοι 300% επιβάρυνση....
Αν τη δώσει με 10 λεπτά, θα πουλιέται 40 λεπτά? Δεν νομίζω. Το πολύ να κατέβαινε στα 80, γιατι οι μεσάζοντες ειναι πιο 'ξύπνιοι' απο τον παραγωγό και δεν θα κάνουν ποτέ την ίδια 'έκπτωση'.................Ετσι και οι υπόλοιποι , κοιτάμε ο ένας τον άλλο και περιμένουμε .
Και θα κοιταζόμαστε για πολύ καιρό ακόμα.......
-
Φίλε μου στην οικοδομή έτσι ήταν το 50 , 60 και 70 .
Τότε που τα οικόπεδα ήταν άφθονα .
Μετά το 80 άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα και μετά το 2000 οι τιμές των όλο και λιγότερων οικοπέδων έχουν ξεφύγει .
Ζητάνε οικοπεδούχοι 3000 το οικοδομήσιμο μέτρο στου Παπάγου , Χαλάνδρι , Βριλήσσια , Μαρούσι κλπ 2000 , Υμηττός 1500 , Ηλιούπολη 1500 -2000 κλπ
Πρόσθεσε σε αυτά 1200-1300 κόστος κατασκευής , βάλε και ένα μικτό κέρδος 20 % και βγάλε τιμή πώλησης .
Κάντο μετά ανάποδα .
Βάλε την τιμή πώλησης που προσδοκάς , βγάλε 20 % μικτό κέρδος , αφαιρεσε από το υπόλοιπο 1300 κόστος κατασκευής και θα δείς πόσο πρέπει να πουλιέται το οικόπεδο και ποιά είναι η διαφορά που δημιουργεί το πρόβλημα . -
Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, κατ΄εμέ:
Μου έδιναν για οικόπεδο που έχτιζε 900 τμ ΝΟΜΙΜΑ (310 τμ με συντελεστή 3, εγω δεν γνωρίζω για ημιυπαίθριους κλπ), ποσοστό αντιπαροχής ή 1.000.000 ευρώ (έδιναν μόνοι τους οι ενδιαφερόμενοι, εγώ δεν ζήτησα γιατί δεν ενδιαφερόμουν),
Το κόστος όπως αναφέρεις, ειναι 1300 €/τμ και με 20% κέρδος κανει 1560/τμ.
Αρα τιμή πώλησης, συμπεριλαμβανομένου κόστους οικοπέδου 2600€/τμ.
ΓΙΑΤΙ ο εργολάβος-μηχανικός πουλάει στο διπλανό, που δόθηκε τελικά αντιπαροχή, με 2.900-3.000 € /τμ?
ΑΡΑ, δεν του φτάνει το κέρδος 20%, θέλει 40%.
Καλή σου ημέρα. -
Φίλε μου , τα οικόπεδα τα καθορίζουν όλα .Κοιτώντας προχτές την χρυσή ευκαιρία , είδα ακόμη μιά φορά ένα τύπο στην Ηλιούπολη που θέλει να δώσει αντιπαροχή το οικόπεδο του με τους όρους του . 5 χρόνια τώρα βάζει αγγελίες .
Δεν τον ζορίζει τίποτα να το δώσει ..Kαλα τετοιοι υπαρχουν πολλοι...καποιοι πρεπει να ειναι και τρελοι με χαρτι.
Οικοπεδο στο Λαγονησι πωλειται απο το 1993 μεχρι σημερα αλλα προφανως καμια τιμη δεν ειναι αρκετή
Συνηθως αυτα τα σκοτωνουν οι κληρονομοι με το που πεσουν στα χερια τους -
Έχοντας ζωντανό παράδειγμα στην οικογένειά μου τον πατέρα μου όντως παρατηρώ ότι φτάνει σε σημείο τρέλας.... : Δεν θα μου το φάνε εμένα το οικόπεδο για μόνο τόσα αφού πριν 2 χρόνια μου έδιναν +20%, δεν θα με κοροϊδέψουν εμένα, θα τους δείξω εγώ κλπ. Η κοινή λογική των αριθμών (τόσο το αγοράζει το οικοδομήσιμο τμ τόσο πουλιέται δεν βγαίνει) δυστυχώς του είναι αδιάφορη.... Όσο και να του δίνουν θέλει να το παζαρέψει, για να μου δίνει πχ 1000 μπορεί 1200 οπότε τόσα θα του ζητήσω και όσο του δίνουν τόσο ζητάει χωρίς σταματημό!
Αισθάνεται ασφάλεια με το να κρατάει το οικόπεδο αιωνίως παρόλο που έχει χάσει συντελεστή ή άλλα δικαιώματα και βέβαια έχει πληρώσει και θα πληρώσει ακόμα περισσότερο φόρο κάθε χρόνο για ένα σε αχρηστία κομμάτι γης. Το ίδιο και με ένα κενό διαμέρισμα.... προτιμάει να το έχει να ρημάζει χωρίς να το πουλάει, χωρίς να το κατοικεί και φυσικά χωρίς να το νοικιάζει γιατί οι ενοικιαστές στο χαλάνε και η εφορία στα παίρνει όλα!
Παρά τις λεπτομερείς εξηγήσεις και απλές οικονομικές/επενδυτικές μελέτες, αγγίζουμε, τα παιδιά του, τα όρια να κατηγορηθούμε ότι θέλουμε να ξεπουλήσουμε την οικογενειακή περιουσία ενώ αφήνονται και αιχμές ότι φοβάται ότι θα τον σκοτώσουμε για να του φάμε τα οικόπεδα!!
Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές μάλλον είναι συνήθεις από υπερήλικες οι οποίοι εννοούν να κρατούν την διαχείριση (ή μη διαχείριση) της οικογενειακής περιουσίας μέχρι το τέλος τους.... -
αφού δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης της όποιας παραγωγής ή δημιουργίας μονάδων παραγωγής....το όλο θέμα μέτρων και ΔΝΤ έχει αποκλειστικό σκοπό την δραστική μείωση της αξίας των αγαθών που έχουμε...δεν μιλάω για ελιές και καρπούζια, ΟΣΕ κλπ...αλλά για παραλίες, νησιά και ακίνητα.
η δημιουργία ομολόγων real estate για φιλέτα κοψοχρονιάς θα αποφέρει τεράστια κέρδη στους επενδυτές που δεν βλέπουν μέλλον στην αποκόμιση κερδών από την κατανάλωση στην χώρα μας.
-
Eίναι αυτονόητο ότι η γνώμη μου είναι ακόμα τηρούμε στάση αναμονής κασεράτοι
-
ονυξ νταξει ο πατερας σου μαλλον εχει περασει σε αλλο επιπεδο για να λεει αυτα που λεει (σορρυ κιολας δεν θελω να τον θιξω)
να σε ρωτησω χοντρικα πχ για το κομματι γης που λες ποσα εχει δωσει στην εφορια ολα αυτα τα χρονια? δυσκολο βεβαια να απαντησεις αλλα προσπαθω να καταλαβω η ανεκμεταλλευτη γη τι κοστος εχει
-
παρόμοια περίπτωση για επαγγελματική μίσθωση...
μετά από παρακλήσεις μου για αναθεώρηση του μισθώματος λόγω της κατάστασης τους 15 τελευταίους μήνες, ο ιδιοκτήτης το θεωρούσε αδιανόητο να συναινέσει.
αποτέλεσμα... να διακόψω την μίσθωση να πάμε στους δικηγόρους και να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα μπορέσει να το νοικιάσει το άμεσο μέλλον ακόμη και με κατά πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που του έδινα για χρόνια...
όταν επίκειται πτώχευση στο ίδιο το κράτος τι περιμένουμε από την αγορά...σιγουριά???? -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ονυξ νταξει ο πατερας σου μαλλον εχει περασει σε αλλο επιπεδο για να λεει αυτα που λεει (σορρυ κιολας δεν θελω να τον θιξω)
να σε ρωτησω χοντρικα πχ για το κομματι γης που λες ποσα εχει δωσει στην εφορια ολα αυτα τα χρονια?Χα, μακάρι να θιγόταν.... θεωρεί ότι αυτός έχει δίκιο και οι άλλοι πάνε να του τα φάνε. Δεν ξέρω πόσα έχει πληρώσει τα τελευταία πολλά, >40 χρόνια γιατί μόνο αφού παντρεύτηκα και ασχολούμαι με τα φορολογικά έμαθα να τα κοιτάω όλα αυτά, πριν τα ρύθμιζε αυτός μέσω λογιστή/φοροτεχνικού. Πλέον όμως αφού το ακούει από παντού έχει αρχίσει να υποπτεύεται αν και δεν πολυπιστεύει ακόμα, για τα ποσά που θα κληθεί να πληρώσει για φόρο ακίνητης περιουσίας που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το μισό της μεγάλης συνταξής του (μισό προ μειώσεων που θα του έρθουν). Και αυτό προτού αυξηθούν οι αντικειμενικές...
Το γεγονός ότι παρά το χώσιμο που του ρίχνω (και μάλλον το ίδιο κάνει όλη η οικογένεια) συνεχίζει να μου μιλάει ακόμα (άλλες εποχές θα μου το έπαιζε ψυχρός και θιγμένος) δείχνει ότι βλέπει το αδιέξοδο μπροστά του.
Πρέπει όμως να τον αποπροσανατόλισα τελείως όταν του δήλωσα ότι δεν θέλω να μου γράψει καμία ψιλή κυριότητα γιατί δεν έχω καμία όρεξη να πληρώνω φόρους για να το βλέπω. (Έχω ήδη την ψιλή κυριότητα του διαμερίσματος που ρημάζει, πρακτικά ακατοίκητο, και κάποια φορά του είπα ότι είναι άχρηστο και να το πάρει πίσω, μόνο χρέη και φορολογικές υποχρεώσεις μου δημιουργεί!) Δικά του είναι του λέω, μπράβο του που τα δούλεψε και τα αγόρασε και αφού θέλει να τα χαίρεται να τα πληρώνει αφού έτσι επέλεξε. αν θέλει να βοηθήσει τα παιδιά του να ρωτήσει αυτά τι ανάγκες και ορέξεις έχουν και να μην κάνει ό,τι αυτός ονειρεύεται ούτε ότι ακούει τον κάθε καραγκιόζη (μεσίτη, φίλο, γνωστό κλπ)....
Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει σωτηρία, ξέρω ότι μεγάλο μέρος θα πάει χαμένο και έχοντας τη συνείδησή μου ήσυχη ότι έκανα ό,τι μπορούσα ελπίζω ο πατέρας μου να είναι καλά για πολλά ακόμα χρόνια. Το επόμενο βήμα που θα ήταν να τον βγάλουμε ανίκανο θα δεχόμουνα να το κάνω μόνο αν τον έβλεπα να χαρίζει οικόπεδα σε καμιά δίμετρη ρωσίδα! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Eίναι αυτονόητο ότι η γνώμη μου είναι ακόμα τηρούμε στάση αναμονής κασεράτοιΤο παιδάκι που γεννήθηκε όταν ξεκίνησες το θέμα , ετοιμάζεται να πάει ΔΗΜΟΤΙΚΟ τώρα .
Να δούμε θα δικαιωθείς στην εξαετία , η θα πιάσουμε ΓΥΜΝΑΣΙΟαλλα προσπαθω να καταλαβω η ανεκμεταλλευτη γη τι κοστος εχει
Δυστυχώς ελάχιστο έως μηδενικό γιά κάποιον που δεν έχει άλλο περιουσιακό στοιχείο πέρα από το σπίτι του .
Γι' αυτό υπάρχει αυτή η κατάσταση με το κόστος της γης . -
σημερα συζηταγα με μεγαλο κατασκευαστη της αθηνας και μου ειπε οτι οι τιμες εχουν πεσει στα σπιτια οπως εχουν πεσει και των οικοπεδων.
καιρος ηταν.
-
το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί όταν θα αυξηθούν οι δανειολήπτες που δεν θα εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους λόγω κρίσης.
οι τράπεζες θα τους κάνουν κατάσχεση και θα τους αφήσουν μέσα με μισθωτήριο συμβόλαιο για όσους θα μπορούν να πληρώνουν...το ενοίκιο.
τα υπόλοιπα, συνήθως μεζονέτες 20-40 χιλ. εκτός κέντρου θα μείνουν κουφάρια όπως κάποτε τα χιλιάδες κτήρια στις βιομηχανικές περιοχές από την απότομη αποβιομηχάνιση της χώρας.
όλα εκείνα τα κτήρια που υπόσχονταν θέσεις εργασίας και οργασμό παραγωγής έγιναν απαξιωμένο περουσιολόγιο τραπεζών ιδανικά για φωτογράφηση νεκρής φύσης... -
Οι τραπεζες εχουν μεριμνησει και υπαρχει ηδη νομος για να μην βγαινει η πρωτη κατοικια σε κατασχεση,ο λογος ειναι οτι θελουν να κρατανε τις τιμες ψηλα και κυριως τις επισφαλειες χαμηλα.
Περιπου το 2012 πιστευω οτι θα ειναι καλη εποχη για αγορες,το 2010 θα ειναι κυριοτερα χρονια 'χωνευσης' για πολλους πωλητες ακινητων που πιστευουν οτι...λεφτα υπαρχουν αλλά θα υπαρχουν σιγουρα μεμονωμενες ευκαιριες.
Υποψη οτι ειναι πιθανον να ερθει αποτομα η εποχη οπου τα ακινητα θα τραβηξουν παλι το ενδιαφερον επενδυτων,αλλα αυτη την στιγμη προσωπικα δεν μπορω να εκτιμησω ποτε θα ειναι ειναι αυτο,σιγουρα οχι πολυ συντομα και οχι εαν δεν εχει προηγηθει μεγαλη πτωση.
-
Aκουγεται οτι θα υπαρχουν καποιες ''ελαφρυνσεις'' για αυτους που δυσκολευονται να αποπληρωσουν τα δανεια του ΟΕΚ. Τωρα δεν ξερω τι ακριβως σκοπευουν να κανουν.
-
ξερει κανεις αν δινουν στεγαστικα δανεια οι τραπεζες σε ΕΕ αυτην την περιοδο;
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!