-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για να ξανάρθουμε στο θέμα.....
Έχει πάρει κανένας κανα feedback από την αγορά?
Κρατάνε ακόμα οι τιμές?ψαχνει ενας φιλος καινουργιο εξοχικο στην περιοχη λουτσας απο το καλοκαιρι. απουλητα πολλα και οι τιμες πεφτουν σε σχεση με το καλοκαιρι, απ'οτι λεει.
επισης υπαρχουν και αρκετα μισοτελειωμενα. αλλοι (οι περισσοτεροι) τα πουλανε ακριβα για να βγαλουν τα σπασμενα, κ αλλοι ξεπουλανε γιατι βρισκονται σε ασχημη θεση, καθως επεσαν τραγικα εκτος προϋπολογισμου..
μου ειπε οτι θα περιμενει να ενταθει ακομα περισσοτερο η κριση (ετσι πιστευει οτι θα γινει τουλαχιστον) και θα χτυπησει με μετρητα -
Αν τα μισοτελειωμενα τα εχουν ατομα που δεν χρειαζονται το κεφαλαιο επενδυσης αμεσως(για να το χρησιμοποιησουν πχ στην επομενη κατασκευη) φυσικα μπορουν να περιμενουν. Αλλοιως δεν προκειται να παρουν οτι θελουν (εκτος βεβαια αν καποιος τους τα δωσει γιατι θελει το σπιτι). Ισως σημαινει αυτο οτι εχουν ηδη βγαλει οτι εδωσαν απο προηγουμενες πωλησεις και ολη η πωληση αυτου του σπιτιου ειναι κερδος. Οποτε περιμενουν.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αν τα μισοτελειωμενα τα εχουν ατομα που δεν χρειαζονται το κεφαλαιο επενδυσης αμεσως(για να το χρησιμοποιησουν πχ στην επομενη κατασκευη) φυσικα μπορουν να περιμενουν. Αλλοιως δεν προκειται να παρουν οτι θελουν (εκτος βεβαια αν καποιος τους τα δωσει γιατι θελει το σπιτι). Ισως σημαινει αυτο οτι εχουν ηδη βγαλει οτι εδωσαν απο προηγουμενες πωλησεις και ολη η πωληση αυτου του σπιτιου ειναι κερδος. Οποτε περιμενουν.Νικος
Δυσκολα θα παρουν αυτα που θελουν, καθως γενικα δεν υπαρχει μετρητο και δανεια εχουν σταματησει να δινουν τοσο ευκολα οσο στο παρελθον... πλεον υπαρχει μεγαλη προσφορα δυσαναλογη μαλλον της ζητησης και εδω εχει εφαρμογη το ρητο που λεει υπαρχουν κ αλλου πορτοκαλιες..
βεβαια παραμενουν σχετικα ακριβα αλλα φανταζομαι μεχρι να φτασουν στα ορια τους οι ιδιοκτητες..
προς το παρον η αγορα ακινητου φαινεται να ειναι στασιμη -
Κρατάνε ακόμα οι τιμές?Παρατηρώ ότι το -20% είναι εύκολο
-
θεσσαλονικη ζητανε αστρονομικα ποσα....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
θεσσαλονικη ζητανε αστρονομικα ποσα....Κρατάνε δηλαδή!
Τα παίρνουν? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κρατάνε ακόμα οι τιμές?Παρατηρώ ότι το -20% είναι εύκολο
Το τελευταίο που είχα είναι αυτό :
viewtopic.php?f=13&t=13278&st=0&sk=t&sd=a&start=1245' target='_blank
Επίσης έχω κάνει από Δεκέμβρη μια συμφωνία πώλησης διαμερίσματος 97 τμ στα εξάρχεια, 5ος όροφος 40 ετών, σε μαύρα, κατάμαυρα χάλια στα 160.000...Αλλά εδώ δεν υπήρχε ενδιαφέρον εκ μέρους των πωλητών να πετύχουν καλή τιμή, να το σκοτώσουν ήθελαν να φεύγει από πάνω τους και να πιάσουν λίγο ρευστούλι για τα τρέχοντα (ήταν από κληρονομιά 4 κληρονόμοι)...Αν σκεφτείς τις συνθήκες τα 160 ήταν καλούτσικα...
Στο κέντρο μικρής επαρχιακής πόλης διεκδικείται τίμημα 800k για 1 στρέμμα οικόπεδο. Στα 600 βρέθηκαν αγοραστές εύκολα (προσωπική εκτίμηση ότι μέχρι 650 πήγαιναν) οπότε οι ιδιοκτήτες είπαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα 800, θα δούμε, εμένα μου φαίνονται πολλά πάντως...Α κάποιος έδινε 400 για το μισό αν το χωρίζαμε...
Λογικά μέσα σε κάνα μήνα θα ξαναδώ τον κατασκευαστή του link και θα έχω φεσκότερα κουλούρια για την περιοχή Αθήνας και Αττικής ευρύτερα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
θεσσαλονικη ζητανε αστρονομικα ποσα....
Κρατάνε δηλαδή!
Τα παίρνουν?οταν βλεπεις για μεζονετα στην σουρωτη, 15 λεπτα εξω απο την πολη, σε εναν λοφο κρεμασμενο, να πουλανε μεζονετες (δηθεν 180 μετρα, αναθεμα και αν ξερουν και αυτοι που τα πουλανε ποσο τα εχουν δηλωμενα) 250 ευρο at least. ΓΙΑ σπιτια τα οποια δεν εχουν καν δρομο μπροστα, δεν εχουν αποχετευση, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ και να ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ....... e what the hell
και υπαρχουν και ΖΩΑ που αγοραζουν
-
Η κινηση στις τραπεζες για στεγαστικα ειναι σχεδον μηδενικη.
-
ειναι που το 'βοηθημα' προς τις τραπεζες θα τονωνε την αγορα...
πως να τονωθει η αγορα ρε ΖΩΑ οταν ο κοσμος δεν εχει λεφτα και οι τραπεζες δε ριχνουν τα επιτοκια?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ειναι που το 'βοηθημα' προς τις τραπεζες θα τονωνε την αγορα...πως να τονωθει η αγορα ρε ΖΩΑ οταν ο κοσμος δεν εχει λεφτα και οι τραπεζες δε ριχνουν τα επιτοκια?
ειναι σα να αγοραζεις στον 12χρονο γιο σου playstation 3 αφου τον επιασες να καπνιζει κρακ
και οχι μονο αυτο, δεν ελεγχεις και τα παιχνιδια που παιζει. Αμα το αγορασει τελικα το GTA 4 οπως προβλεπεται και μετα θελει να μιμηθει τον Nico Bellic, **ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ** -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ειναι που το 'βοηθημα' προς τις τραπεζες θα τονωνε την αγορα...πως να τονωθει η αγορα ρε ΖΩΑ οταν ο κοσμος δεν εχει λεφτα και οι τραπεζες δε ριχνουν τα επιτοκια?
Είναι ακόμα χειρότερο.
Έλεγε χθες ένας Γκόρτσος (ΓΓ ΕΕΤ) ότι ναι μεν υπέγραψαν οι Τράπεζες για την λήψη των 28 δις, αλλά επειδή η εγγυηση του Δημοσίου δεν είναι ανεπιφύλακτη δεν πρόκειται να δώσουν δάνεια, αφού υπάρχει η πιθανότητα κάποια από αυτά να μην πληρωθούν και άρα να χάσουν λεφτά.
Στην ερώτηση αν μπορεί ένας ιδιώτης να ζητήσει το ίδιο όταν συνάπτει μια σύμβαση μαζί τους, μετά την υπογραφή απάντηση άρες μάρες κουκουνάρες! -
Σχετικα με τια 28δις, φτάσαμε στο έσχατο σημείο να παρακαλά το κράτος τις τράπεζες να δεχθούν τη βοήθεια, τη στιγμή που οι τράπεζες παίζουν χοντρό παιχνίδι και τα θέλουν και υπό όρους!!
Η ξεφτύλα δηλαδή...Βέβαια σε άλλες χώρες δεν έγιναν ακριβώς έτσι..Η Κυπριακή κυβέρνηση για παράδειγμα έκρινε οτι οι δικές της τράπεζες δεν εμπλέκονται τόσο πολύ στην επενδυτική φούσκα (όπως άλλωστε και οι δικές μας-μικρομάγαζα μπροστά στις πολυεθνικές) και τι έκανε;;
Έβαλε 'μπροστά' πολλά δημόσια έργα που είχαν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον, ώστε να κινηθεί η αγορά, να απασχοληθούν εργάτες-κατασκευαστές-συνεργεία-μηχανικοί κτλ και να μην παγώσουν τα πάντα..
Απλά πράγματα δηλαδή...
Τώρα εδώ στην Ελλάδα, άραγε με 28δις τι έργα θα μπορούσαν να γίνουν (για τα οποία φυσικά πρώτα μας έπεισαν ότι δεν έχουν λεφτά, άρα θα πρέπει να δώσουν στους μεγαλοκατασκευαστές) ;;;
-
συγνωμη, υπηρχε εστω και ΕΝΑΣ πολιτης αυτης της χωρας που ΔΕΝ περιμενε οτι θα γινει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που εγινε?
ηταν δεδομενο οτι οι τραπεζες με τα κεφαλαια αυτα θα προσπαθουσαν να καλυψουν δικες τους τρυπες και οχι να στηριξουν την αγορα...
το ιδιο εγινε και στο εξωτερικο.
φυσικα, οι υπουργοι παλι 'επεσαν απο τα συννεφα'
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ειναι που το 'βοηθημα' προς τις τραπεζες θα τονωνε την αγορα...
πως να τονωθει η αγορα ρε ΖΩΑ οταν ο κοσμος δεν εχει λεφτα και οι τραπεζες δε ριχνουν τα επιτοκια?
Είναι ακόμα χειρότερο.
Έλεγε χθες ένας Γκόρτσος (ΓΓ ΕΕΤ) ότι ναι μεν υπέγραψαν οι Τράπεζες για την λήψη των 28 δις, αλλά επειδή η εγγυηση του Δημοσίου δεν είναι ανεπιφύλακτη δεν πρόκειται να δώσουν δάνεια, αφού υπάρχει η πιθανότητα κάποια από αυτά να μην πληρωθούν και άρα να χάσουν λεφτά.
Στην ερώτηση αν μπορεί ένας ιδιώτης να ζητήσει το ίδιο όταν συνάπτει μια σύμβαση μαζί τους, μετά την υπογραφή απάντηση άρες μάρες κουκουνάρες!Γενικά αυτά που έλεγε ο κ.'Κώτσος' ήταν ο,τι να ΄ναι....! Να τον ρωτάνε 6 άνθρωποι πώς υπογράφεις (και μετά αναιρείς....!!! ) μια σύμβαση με τους όρους της οποίας ΔΕΝ συμφωνείς και να κάνει την πάπια....!! Απίστευτος τύπος....! Και μετά να έρχεται και η ερώτηση του 1.000.000 που λες.....Τί απάντηση να περιμένεις......;;; Και βέβαια άρες-μάρες....
-
είναι πάντως ντροπή για μια χώρα που ακόμη δεν έχει βοηθήσει πυρόπληκτους, που ακόμη(αν δεν κάνω λάθος εδώ-διορθώστε με παρακαλώ) υπάρχουν σεισμόπληκτοι σε ISOBOX, σε μια χώρα που απολύονται οι ελάχιστοι εργάτες των προβληματικών επιχειρήσεων που ετοιμάζονται να μετακομίσουν στη Βουλγαρία και κανέις δεν ασχολείται, ε σε αυτή τη χώρα είναι απαράδεκτο να δίνπονται αυτά τα ποσά στις 'φιλάνθρωπες' τράπεζες!
Λαϊκισμός μορεί να πείτε, προσωπικά δε συμφωνώ!
Τόσα χρόνια μας έλεγαν δεν έχουμε φράγκο, χρωστάμε, τα δάνεια, το ένα το άλλο και τώρα βρέθηκαν απ τη μια στιγμή στην άλλη 28δις να δοθούν σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να παραβλέπουν την κρίση και να χτυπάνε στα επιτόκια...
Και μετά με παίρνουν απ τη...γνωσ΄τη τράπεζα για κάρτες, δάνεια, μεταφορές-μετακομίσεις! Ρε ουστ!!!
-
παιδια οτι και να λέμε οι τράπεζες κάνουν οτι γουστάρουν, και φυσικό αφού έχουν πιάσει απο ταρχίδια πάνω απο τους μισούς.
σε χθεσινή μου επίσκεψη για να στείλω ένα έμβασμα μου κάναν το δύσκολο.θέλει η τράπεζα να ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ για ποιο λόγο είναι και έτσι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ η τράπεζα. δεν μπήκα στη διαδικασία να της εξηγήσω οτι η τράπεζα υπόκειται σε νόμους και λειτουργεί επειδή της επιτρέπει το κράτος γιατί θα γελούσα και εγώ και διασκέδαζα το κυνισμό της έτσι όπως μου τα έλεγε με το ψεύτικο χαμόγελο του σεβασμου στο πελάτη.
αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι οτι αντιμετωπίζουν όλους, ανεξαιρέτως, σαν να έχουν υποθηκευμένο/προσημειωμένο το σπίτι τους και ότι τους πούνε κάνουν.και μα τη παναγία δεν χρωστάω τίποτα και σε κανένα και κάποια ανυποψιάστη στιγμη΄θα γαμωσταυρίσω κανένα και θα τρέχουμε. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
θεσσαλονικη ζητανε αστρονομικα ποσα....Οι τιμές καλών σπιτιών σε καλές περιοχές ανεβαίνουν.
Ξέρω κατασκευαστική που από 1/1 θα έκανε αυξήσεις 17% λόγω αυξήσεων στα υλικά (από που και ως που δεν ξέρω )Τώρα σε κάτι Εύοσμους μπορεί και να πεσαν λίγο οι τιμές.
-
Eίναι λογικό γιατί κατά βάση όσοι αγοράζουν ακριβό σπίτι έχουν λεφτά και δεν είναι αναγκασμένοι να πάρουν στεγαστικό.
Αντίθετα, με όλα αυτά που γίνονται, το σπίτι ακούγεται πιο ασφαλές από άλλες επιλογές (...και πάντα είναι σπίτι!) -
Ελατε να αγορασετε και απο εδω σπιτακι βρε παιδια ,Αγρινιο μερια και στη φυση μεσα .
1300 το τετρ.Θελετε 1350 ?αιντε .Με παρκιν,ανεξαρτητο, αυτονομο λεβητα,τζακι,υπεθριο ,μποιλερ ,αποθηκη ,θεα καθαρη χωρις 'αιθεριες ευωδιες'.Εγω αν και ειχα επιλογη καποτε για αγορα στη Σαρωνιδα προτιμησα τον τοπο μου και δεν το μετανιωσα.Τεραστια διαφορα σε τιμες.
Εχασα το γκλαμ μου αλλα ποιος το γ@@@@@ει!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!