-
εδω δεν εχουμε επιτοκια 2% που μου ελεγαν αυτοι. Και δεν βρισκεις μονοκατοικια 120τμ με αυλη και κηπο σε ηρεμο προαστιο με 100.000$
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Πάντως είναι απορίας άξιο, πώς ο 'κακομοίρης', 'υπανάπτυκτος' Ελληνας εχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη (απο 70 εως 85% εχω ακούσει ), ενω οι 'πλούσιοι' εταίροι μας ακόμη είναι πίσω.Είναι θέμα τρόπου ζωης και νοοτροπίας ;Είναι θέμα σχετιζόμενο με τις Τράπεζες και τα δάνεια που προσφέρουν ; Τι τελοσπάντων ;Αν κάποιος γνωρίζει θα ήθελα την άποψή του....
Εχω την εντύπωση οτι αυτή η διαφορά στα ποσοστά της ιδιοκτοίκησης οφείλεται καθαρά στο γεγονός οτι στην Ελλάδα, ακόμα, το κράτος για λόγους κοινωνικής πολιτικής δεν έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην φορολογία ακινητης παριουσίας (εξ ου και τα 200 τ.μ. αφορολόγητα). Ειναι αφελές να πιστεύει κανείς οτι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι (μάλλον οι κουτόφραγκοι) σε αντίθεση με εμάς απλά δεν έχουν αντιληφθεί τις αρετές της ιδιοκατοίκησης. Ρωτήστε έναν Δυτικοευρωπαίο πόσα πληρώνει καθε χρόνο στην εφορία για το σπίτι του;
Αυτό βέβαια δεν θα κρατήσει για πολύ στην Ελλάδα. Ηδη, η όλη ιστορία με το Ε9 που ξαναυποβάλλαμε όλοι φέτος αποσκοπεί (αποσκοπούσε είναι το σωστό) στην σύνταξη ενός περιουσιολογίου προκειμένου στην συνέχεια να εφαρμοστεί ο Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Αυτό, αν και προς το παρόν φαίνεται να ναυαγεί, αργά η γρηγορα θα γίνει και τότε θα έχουμε κάτι αντίστοιχο με τον χώρο των αυτοκινήτων. Το να αγοράσει κανείς αυτοκίνητα είναι μάλλον πιο εύκολο απ'ότι πριν από 15 χρόνια αλλά το κόστος συντήρησης είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο.
Τότε να δούμε πόσοι θα θέλουν να έχουν ιδιόκτητο σπίτιΚαι αυτο παλι μπορεις να το αποφυγεις .Ξεκινας με κυμαινομενο επιτοκιο (τωρα ειναι γυρω στο 4,5 % ,ενω το σταθερο ειναι πανω απο 5,5%) και αργοτερα ,αν αρχισουν να ανεβαινουν το κανεις σταθερο,ολες οι τραπεζες το δεχονται αυτο.Καλη ειναι η στανταρ δοση αλλα καλυτερη η φτηνοτερη δοση.Και οπωσδηποτε να ειναι το επιτοκιο με βαση το επιτοκιο της ΕΚΤ,σε προφυλλασει απο την αισχροκερδια της ελληνικης τραπεζας.
Πιστεύεις οτι είναι εύκολο να πιάσεις κορόιδο την Τράπεζα;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Και αυτο παλι μπορεις να το αποφυγεις .Ξεκινας με κυμαινομενο επιτοκιο (τωρα ειναι γυρω στο 4,5 % ,ενω το σταθερο ειναι πανω απο 5,5%) και αργοτερα ,αν αρχισουν να ανεβαινουν το κανεις σταθερο,ολες οι τραπεζες το δεχονται αυτο.Καλη ειναι η στανταρ δοση αλλα καλυτερη η φτηνοτερη δοση.Και οπωσδηποτε να ειναι το επιτοκιο με βαση το επιτοκιο της ΕΚΤ,σε προφυλλασει απο την αισχροκερδια της ελληνικης τραπεζας.
Πιστεύεις οτι είναι εύκολο να πιάσεις κορόιδο την Τράπεζα;
Η τραπεζα δεν χανει,το μονο σιγουρο.Αυτο που γραφω ομως μπορεις να το κανεις.Μπορεις να το μεταφερεις σε αλλη τραπεζα που εχει καλυτερους ορους κλπ.Να πληρωσεις καποιες δοσεις νωριτερα.Εχει καποια επιβαρυνση η ολη διαδικασια αλλα εγω κοιτω παντα το συνολικο κοστος.Εξαρταται απο την τραπεζα που εχεις παρει δανειο,συνηθως οι ιδιωτικες ειναι πιο ευελικτες σε τετοιες περιπτωσεις.
Παντα πριν παρουμε δανειο το ψαχνουμε οσο δεν παιρνει.Μεχρι να ξεχρεωσεις το δανειο ιδιοκτητης ειναι η τραπεζα. -
Ασε που οι αλλαγές στα επιτόκια... σαν την υποτιμήσεις.... δεν προ-ανακοινόνονται ποτε...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εδω δεν εχουμε επιτοκια 2% που μου ελεγαν αυτοι. Και δεν βρισκεις μονοκατοικια 120τμ με αυλη και κηπο σε ηρεμο προαστιο με 100.000$oxi, ta epitokia stin eurozoni einai xamila...ta epitokia stin ameriki prepei na einai ths ta3ews twn 3.5-4.5% (den eimai sigouros poso). gia kanada to sta8ero epitokio einai 4.9% kai kymainomeno gyrw sto 4.5%. h diafora einai oti pera apo to epitokio ousiastika den yparxei allo kostos (foroi, xartosima, prosimiwseis) kai stin ameriki oi tokoi ekptiptoun apo toys forous. me 100k den briskeis tipota stin ameriki ektos kai an pas mesa stin erimo. ta spitia se kales polis apo 500 kai panw, se kales perioxes panw apo 1 ekat.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
εδω δεν εχουμε επιτοκια 2% που μου ελεγαν αυτοι. Και δεν βρισκεις μονοκατοικια 120τμ με αυλη και κηπο σε ηρεμο προαστιο με 100.000$
oxi, ta epitokia stin eurozoni einai xamila...ta epitokia stin ameriki prepei na einai ths ta3ews twn 3.5-4.5% (den eimai sigouros poso). gia kanada to sta8ero epitokio einai 4.9% kai kymainomeno gyrw sto 4.5%. h diafora einai oti pera apo to epitokio ousiastika den yparxei allo kostos (foroi, xartosima, prosimiwseis) kai stin ameriki oi tokoi ekptiptoun apo toys forous. me 100k den briskeis tipota stin ameriki ektos kai an pas mesa stin erimo. ta spitia se kales polis apo 500 kai panw, se kales perioxes panw apo 1 ekat.
μου ελεγε για προαστιο στο Detroit, και ελεγε οτι βρισκεις μονοκατοικιες σε αυτη τη τιμη. Μιλαμε βεβαια για 100-120τμ.
-
Χα χα...
Το Detroit είναι ειδική περίπτωση... εκεί έχει και σπίτι για $1 γιατί μετά απο
απολύσεις της GM/Ford/Chrysler ολόκληρα προάστεια ερημωθηκαν και δεν υπήρχε κανείς να
μείνει. Οι ιδιωκτήτες αντί να πληρώνουν δημοτικούς φόρους 5-10Κ το χρόνο
προτιμούσαν να τα σκοτοσουν για 1 δολάριο -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Οι ιδιωκτήτες αντί να πληρώνουν δημοτικούς φόρους 5-10Κ το χρόνο
προτιμούσαν να τα σκοτοσουν για 1 δολάριοΔημοτικους φόρους 5-10Κ πληρώνουν εκει περα;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μου ελεγε για προαστιο στο Detroit, και ελεγε οτι βρισκεις μονοκατοικιες σε αυτη τη τιμη. Μιλαμε βεβαια για 100-120τμ.hehe, an exeis paei sto Detroit 8a katalabeis poy brisketai auto to spiti...
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
μου ελεγε για προαστιο στο Detroit, και ελεγε οτι βρισκεις μονοκατοικιες σε αυτη τη τιμη. Μιλαμε βεβαια για 100-120τμ.
hehe, an exeis paei sto Detroit 8a katalabeis poy brisketai auto to spiti...
Θυμαμαι στοιχομυθια στο SUPERSPORT πριν γινει γνωστο το ζευγαρι του τελικου στο ΝΒΑ :αν περασει το Μαϊαμι θα παμε Αμερικη (ο δημοσιογραφος) να κανουμε την μεταδοση ζωντανα.Αν περασει το Ντιτροϊτ καλυτερα να την κανουμε απο το στουντιο!Μαυρη μαυριλα το Ντιτροϊτ!
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
hehe, an exeis paei sto Detroit 8a katalabeis poy brisketai auto to spiti...
ειναι τοσο χαλια? Αυτος ελεγε οτι υπαρχουν και ασχημες περιοχες, γκετο συμμοριων, αλλα υπαρχουν και καλες γειτονιες.
-
Ναι φυσικά δεν είναι παντού σαν το 8o μίλι....
Υπάρχουν και καλές περιοχές..
Τα εργοστασια των Ford και το GM Tower είναι πολύ ενδιαφέρον..
-
μέχρι τώρα τίποτα από τις προβλέψεις...
φοβερό πράγμα...
να μη μιλήσω για επαγγελματικούς χώρους.κοιταχτε εδώ από χρυσή ευκαιρία:
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Ομήρου, κατάστημα 56 τ.μ., ισόγειο, σε κεντρικό σημείο εμπορικού κέντρου, μισθωμένο 2.800 ευρώ, τιμή 900.000 ευρώμιλάμε για 50 γ@μημένα τμ έτσι;
ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ και δε μας δίνουν; -
Μια χαρα ανοδικα πανε οι τιμες, το 2008 ισως σταθεροποιηθούν.
-
Άκουσα τη συμβουλή του συνφορουμίστα και πούλησα το σπίτι μου πριν από 8 μήνες. Tώρα, αυτός που το αγόρασε (δεν είχε διαβάσει φαίνεται το άρθρο του Economist) με παρακαλάει με δάκρυα στα μάτια να το ξαναγοράσω στη μισή τιμή. Aρνούμαι μέχρι η τιμή να πέσει στο ένα τρίτο.
Eν τω μεταξύ, κατάλαβα και πόσο εύκολο είναι να πλουτίσεις σαν κατασκευαστής. Έτσι δανείστηκα και αγόρασα μερικά οικόπεδα των οποίων οι τιμές είχαν καταρεύσει και άρχισα να χτίζω. Eύκολη δουλειά, βρήκα άνεργους μηχανικούς που για ένα κομμάτι ψωμί μου κάνουν τις μελέτες και την επίβλεψη. Eγώ από την αρχή του χρόνου άφησα την προηγούμενή μου δουλειά και κάνω εκδρομές με το Hummer. Kαλή ζωή, σίγουρα λεφτά και μηδέν ρίσκο, συνιστώ και σε σας να κάνετε οικοδομικές επιχειρήσεις. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μια χαρα ανοδικα πανε οι τιμες, το 2008 ισως σταθεροποιηθούν.εγώ νομίζω ότι χρειάζεται πρόβλεψη..
σε άλλες περιοχές θα γίνεται της π#$% και σε άλλες θα χάσουν -σχετικά την αξία τους..
ζήτηση για ακίνητα πάντα θα υπάρχει, απλά ίσως γίνει πιο εξιδεικευμένη.. -
Εγω την πάτησα και το πούλησα το σπίτι μου.....
Τώρα μένω σε αντίσκηνο, μέχρι να ξεφουσκώσει η ...φούσκα.....
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
Άκουσα τη συμβουλή του συνφορουμίστα και πούλησα το σπίτι μου πριν από 8 μήνες. Tώρα, αυτός που το αγόρασε (δεν είχε διαβάσει φαίνεται το άρθρο του Economist) με παρακαλάει με δάκρυα στα μάτια να το ξαναγοράσω στη μισή τιμή. Aρνούμαι μέχρι η τιμή να πέσει στο ένα τρίτο.
Eν τω μεταξύ, κατάλαβα και πόσο εύκολο είναι να πλουτίσεις σαν κατασκευαστής. Έτσι δανείστηκα και αγόρασα μερικά οικόπεδα των οποίων οι τιμές είχαν καταρεύσει και άρχισα να χτίζω. Eύκολη δουλειά, βρήκα άνεργους μηχανικούς που για ένα κομμάτι ψωμί μου κάνουν τις μελέτες και την επίβλεψη. Eγώ από την αρχή του χρόνου άφησα την προηγούμενή μου δουλειά και κάνω εκδρομές με το Hummer. Kαλή ζωή, σίγουρα λεφτά και μηδέν ρίσκο, συνιστώ και σε σας να κάνετε οικοδομικές επιχειρήσεις.κ ποιος αγορασε ρε φιλαρακο σπιτι που κατασκευασες σε περιοχη που δινονταν χωραφια για ενα κομματι ψωμι???
-
Nα σας πω μια αληθινη ιστορια?
Πριν καποια χρονια για μια βορεια περιοχη της Αθηνας, σχετικα ακριβη, ειχαν βγει μαζεμενα καποια δημοσιευματα με 'μελετες' που ελεγαν οτι στη συγκεκριμενη περιοχη καταληγει ολο το καυσαεριο της Αθηνας
Πολλοι ετρεξαν να πουλησουν τα οικοπεδα τους...
Λιγο καιρο μετα, και αφου τα οικοπεδα τα ειχαν αγορασει αυτοι που ενδιαφερονταν σε πολυ χαμηλες τιμες, οι τιμες πηγαν στο ...Θεο, γιατι τα δημοσιευματα αποδειχθηκαν 'λανθασμενα'....
Σημερα ειναι απο τις πιο ακριβες περιοχες, και πολυ ομορφη βεβαια
-
Ε καλά τώρα!
Αφου οι 'μελέτες' σπάνια αποδεικνύονται σωστές αλλά συνεχίζουν κάποιοι και τους δίνουν σημασία ρε Σπύρο!!!Παίζουν οι άνθρωποι!Που να τρέχουν στο Καζίνο?!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!