-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ε καλά τώρα!
Αφου οι 'μελέτες' σπάνια αποδεικνύονται σωστές αλλά συνεχίζουν κάποιοι και τους δίνουν σημασία ρε Σπύρο!!!Παίζουν οι άνθρωποι!Που να τρέχουν στο Καζίνο?!
εγω συμφωνω, τα λεω για να τα μαθαινουν και οι αλλοι...
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
Άκουσα τη συμβουλή του συνφορουμίστα και πούλησα το σπίτι μου πριν από 8 μήνες. Tώρα, αυτός που το αγόρασε (δεν είχε διαβάσει φαίνεται το άρθρο του Economist) με παρακαλάει με δάκρυα στα μάτια να το ξαναγοράσω στη μισή τιμή. Aρνούμαι μέχρι η τιμή να πέσει στο ένα τρίτο.
Eν τω μεταξύ, κατάλαβα και πόσο εύκολο είναι να πλουτίσεις σαν κατασκευαστής. Έτσι δανείστηκα και αγόρασα μερικά οικόπεδα των οποίων οι τιμές είχαν καταρεύσει και άρχισα να χτίζω. Eύκολη δουλειά, βρήκα άνεργους μηχανικούς που για ένα κομμάτι ψωμί μου κάνουν τις μελέτες και την επίβλεψη. Eγώ από την αρχή του χρόνου άφησα την προηγούμενή μου δουλειά και κάνω εκδρομές με το Hummer. Kαλή ζωή, σίγουρα λεφτά και μηδέν ρίσκο, συνιστώ και σε σας να κάνετε οικοδομικές επιχειρήσεις.κ ποιος αγορασε ρε φιλαρακο σπιτι που κατασκευασες σε περιοχη που δινονταν χωραφια για ενα κομματι ψωμι???
εχω χανζαπλαστ αμα ματωσεις κ σε διαφορα χρωματα που ειναι για παιδακια
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Άκουσα τη συμβουλή του συνφορουμίστα και πούλησα το σπίτι μου πριν από 8 μήνες. Tώρα, αυτός που το αγόρασε (δεν είχε διαβάσει φαίνεται το άρθρο του Economist) με παρακαλάει με δάκρυα στα μάτια να το ξαναγοράσω στη μισή τιμή. Aρνούμαι μέχρι η τιμή να πέσει στο ένα τρίτο.
Eν τω μεταξύ, κατάλαβα και πόσο εύκολο είναι να πλουτίσεις σαν κατασκευαστής. Έτσι δανείστηκα και αγόρασα μερικά οικόπεδα των οποίων οι τιμές είχαν καταρεύσει και άρχισα να χτίζω. Eύκολη δουλειά, βρήκα άνεργους μηχανικούς που για ένα κομμάτι ψωμί μου κάνουν τις μελέτες και την επίβλεψη. Eγώ από την αρχή του χρόνου άφησα την προηγούμενή μου δουλειά και κάνω εκδρομές με το Hummer. Kαλή ζωή, σίγουρα λεφτά και μηδέν ρίσκο, συνιστώ και σε σας να κάνετε οικοδομικές επιχειρήσεις.κ ποιος αγορασε ρε φιλαρακο σπιτι που κατασκευασες σε περιοχη που δινονταν χωραφια για ενα κομματι ψωμι???
εχω χανζαπλαστ αμα ματωσεις κ σε διαφορα χρωματα που ειναι για παιδακια
-
Να μας συγχωρείς......................
-
:lol: ε τι ρε συ?τον ρωταω κατι κ χτυπιεται λες κ ακουει το κιλεμολ των
μεταλλικα στην οροφη του χαμστερ του πως το λενε...
απ το 80 κ μετα δεν υπαρχουν θυματα που πουλανε ευκολα αγροτεμαχια προοπτικων εκτος απο κατι τζογαδορους..Αστείο έγραψε ο άνθρωπος, nasos/156ti: μην παρεξηγιέστε.
-
:lol: ε τι ρε συ?τον ρωταω κατι κ χτυπιεται λες κ ακουει το κιλεμολ των
μεταλλικα στην οροφη του χαμστερ του πως το λενε...
απ το 80 κ μετα δεν υπαρχουν θυματα που πουλανε ευκολα αγροτεμαχια προοπτικων εκτος απο κατι τζογαδορους..Αστείο έγραψε ο άνθρωπος, nasos/156ti: μην παρεξηγιέστε.
κι εγω αστειευομαι ρε συ,δεν παρεξηγιεμαι..
απλα εκνευριστηκα γιατι πηρε χαμστερ..Xάμερ το λένε! Xαμ-Eρρ.
Πάει Aθηνών-Λαμίας αέρα και ανεβαίνει OΛA τα πεζοδρόμια της Kηφισιάς για πλάκα, αν και ενίοτε δυσκολεύεται να στρίψει στα στενά.
Tζάμπα τη σημερινή εποχή, με λίγα k ευρώ έχω το τοτέμ της επιτυχίας μου.
Aφήστε με να κάνω τις βόλτες μου. Δεν πειράζω το λαό.
Kαι στο κάτω κάτω, πάρε και συ με δάνειο ένα οικόπεδο και σήκωσε πολυκατοικία. Mη με ζηλεύεις -MΠOPEIΣ! -
Εγώ που δεν θέλω χαμ(στ)ερ, τι να κανω που θελω σπιτι;
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Xάμερ το λένε! Xαμ-Eρρ.Εξαρτάται το ...αξά(ν)----> (accent).
Λέγεται και Χάμα, αν είσαι απο Harlem μεριά....
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Εγώ που δεν θέλω χαμ(στ)ερ, τι να κανω που θελω σπιτι;είπαμε..
να το πουλήσεις και να το ξανα-αγοράσεις σε 3 χρόνια -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Παιδιά όσο και να σας φαίνεται τρελό... έφτασε η ώρα!!!!!
Είμαι της θεωρείας ότι οι τιμές θα καταρεύσουν και είναι τρελό στην Ελλάδα του 2005 να υπάρχουν τέτοιες τιμές!!!!!!
Ακούς στην αγορά για ημιυπαίθρια, υπόγεια play room, μαύρα κλπ..... τα κουφά της μπανανίας... Μην πλουτίζετε τζάπα τους κατασκευαστές η φάση είναι όπως το 1999 με το Χρηματιστήριο...........
Η απόδειξη του ότι είναι φούσκα στην Ελλάδα είναι ότι όσοι ήσαν μάστορες πριν 10 χρόνια (μπογιατζίδες, πλακάδες, μαρμαράδες) έχουν γίνει από μόνοι τους πλέον 'κατασκευαστές' και κονομάνε .....
Πουλήστε το σπίτι σας .... νοικιάστε και θα ξαναγοράσετε ή χτίσετε σπίτι σε τρία χρόνια με τα μισά λεφτά!!!!
Η Κυβέρνηση παίζει το παιχνιδάκι της για να τα πάρει μη μασάτε!!!!!Ρίξτε και εδώ μια ματιά......
http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=4079027
http://www.economist.com/opinion/displayStory.cfm?story_id=4079458
Μην με περνάτε για τρελό... είναι φιλική συμβουλή!!!!!!!!
Πως σχολιάζεις μετά από 15 μήνες;
reminder
-
Μα ακόμα το κύριως βάρος της Ανάπτυξης είναι οι κατασκευαστικές δραστηριότητες.
Στην περιοχή που είμαι εγώ υπάρχει πραγματικά οικοδομικός οργασμός.
Με το τυφέκιο τους ψάχνους τους μάστορες που πιά ζητάνε 100+ ευρώ την ημέρα μεροκάματο -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Με το τυφέκιο τους ψάχνους τους μάστορες που πιά ζητάνε 100+ ευρώ την ημέρα μεροκάματοΒρε δεν πάνε να...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Παιδιά όσο και να σας φαίνεται τρελό... έφτασε η ώρα!!!!!
Είμαι της θεωρείας ότι οι τιμές θα καταρεύσουν και είναι τρελό στην Ελλάδα του 2005 να υπάρχουν τέτοιες τιμές!!!!!!
Ακούς στην αγορά για ημιυπαίθρια, υπόγεια play room, μαύρα κλπ..... τα κουφά της μπανανίας... Μην πλουτίζετε τζάπα τους κατασκευαστές η φάση είναι όπως το 1999 με το Χρηματιστήριο...........
Η απόδειξη του ότι είναι φούσκα στην Ελλάδα είναι ότι όσοι ήσαν μάστορες πριν 10 χρόνια (μπογιατζίδες, πλακάδες, μαρμαράδες) έχουν γίνει από μόνοι τους πλέον 'κατασκευαστές' και κονομάνε .....
Πουλήστε το σπίτι σας .... νοικιάστε και θα ξαναγοράσετε ή χτίσετε σπίτι σε τρία χρόνια με τα μισά λεφτά!!!!
Η Κυβέρνηση παίζει το παιχνιδάκι της για να τα πάρει μη μασάτε!!!!!Ρίξτε και εδώ μια ματιά......
http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=4079027
http://www.economist.com/opinion/displayStory.cfm?story_id=4079458
Μην με περνάτε για τρελό... είναι φιλική συμβουλή!!!!!!!!
Πως σχολιάζεις μετά από 15 μήνες;
reminder <
Και όμως οι τιμές έχουν αρχίσει να πέφτουν........ μην ψαρώνετε από το κλίμα που δημιουργούν τα καρτέλ. Στις ακριβές περιοχές οι τιμές εμφανίζουν κάμψη η οποία θα ενταθεί στο μέλλον. Στις τράπεζες εμφανίζονται μειωμένες οι χορηγήσεις στα στεγαστικά δάνεια... και αρκετοί έχουν αρχίσει να ψάχνουν τι σημαίνει αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ και πως επηρεάζει τα δάνεια. Στα προς ενοικίαση.... οι τιμές πιέζονται και αυξάνεται ο χρόνος που μένουν ξενοίκιαστα. Παράδοξο, αλλά στο μέλλον θα πέσουν μαζί οι τιμές και στα καινούργια και στα νοικιάρικα!!!!
Καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια (άνω των τριών μηνών) 3.6% (είναι πολύ!!!!!) Έχει ραγίσει η κατάσταση!!!!!
Τέλος οι εφορίες έχουν εντολή να ελέγξουν όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων και ξεκίνησαν από τις ακριβές περιοχές!!!!! (μικρές παρανομίες λόγω πολύ μεγάλων σπιτιών, αλλά όταν θα φθάσουν στα φθηνότερα που υπάρχουν πολλλές υπερβάσεις θα βρέξουν πρόστιμα!!!!)
Εγώ πούλησα 25 ετίας (2 σπίτια των 80τμ) με 2500 το τμ και αγόρασα στην ίδια γειτονιά καινούργιο (240τμ) με 2000 το τμ..... για ψάξτε καλύτερα την αγορά !!!!!!!
Καλά να μάστε να τα λέμε!!!!! -
Τι λες τωρα;;;
Για βρες μου σπίτι με 2000€ στην Πευκη γιατί ψάχνω να αγοράσω !...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και όμως οι τιμές έχουν αρχίσει να πέφτουν........ μην ψαρώνετε από το κλίμα που δημιουργούν τα καρτέλ. Στις ακριβές περιοχές οι τιμές εμφανίζουν κάμψη η οποία θα ενταθεί στο μέλλον. Στις τράπεζες εμφανίζονται μειωμένες οι χορηγήσεις στα στεγαστικά δάνεια... και αρκετοί έχουν αρχίσει να ψάχνουν τι σημαίνει αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ και πως επηρεάζει τα δάνεια. Στα προς ενοικίαση.... οι τιμές πιέζονται και αυξάνεται ο χρόνος που μένουν ξενοίκιαστα. Παράδοξο, αλλά στο μέλλον θα πέσουν μαζί οι τιμές και στα καινούργια και στα νοικιάρικα!!!!
Καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια (άνω των τριών μηνών) 3.6% (είναι πολύ!!!!!) Έχει ραγίσει η κατάσταση!!!!!
Τέλος οι εφορίες έχουν εντολή να ελέγξουν όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων και ξεκίνησαν από τις ακριβές περιοχές!!!!! (μικρές παρανομίες λόγω πολύ μεγάλων σπιτιών, αλλά όταν θα φθάσουν στα φθηνότερα που υπάρχουν πολλλές υπερβάσεις θα βρέξουν πρόστιμα!!!!)
Εγώ πούλησα 25 ετίας (2 σπίτια των 80τμ) με 2500 το τμ και αγόρασα στην ίδια γειτονιά καινούργιο (240τμ) με 2000 το τμ..... για ψάξτε καλύτερα την αγορά !!!!!!!
Καλά να μάστε να τα λέμε!!!!!Φίλε cpp, φαίνεται ότι διαθέτεις σπάνια αίσθηση και μυρίζεσαι τις μεταβολές της αγοράς και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να κερδίζεις πολλά χρήματα από τα ακίνητα και στο μέλλον.
Mία ακόμα παράκληση από τους περισσότερους από μας που δεν έχουμε τις γνώσεις και την διαίσθησή σου: Mπορείς να μας εξηγήσεις ποιά είναι τα καρτέλ στα ακίνητα, πόσο κομμάτι της αγοράς έχουν και με ποιό τρόπο επηρεάζουν τις τιμές; -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στις τράπεζες εμφανίζονται μειωμένες οι χορηγήσεις στα στεγαστικά δάνεια... και αρκετοί έχουν αρχίσει να ψάχνουν τι σημαίνει αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ και πως επηρεάζει τα δάνεια.τυχαια σημερα στο ραδιο ακουσα οτι δεν εχει μειωθει ο ρυθμος χορηγησης στεγαστικων δανειων....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
240x2000=480.000 e
Στα πολλά τετραγωνικά η τιμή πέφτει...δεν μπορούν να πουληθούν εύκολα.
-
Φιλάρες όπως νομίζετε!!!!!
Δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης κύριοι......
Αφου λοιπόν θελετε να πληρώνετε 2500 και 3000 το τμ για σπίτια κουτούκια με θέα το απέναντι διαμέρισμα... σε γειτονιές που δεν έχουν τίποτα το πραγματικό, τίποτα το αξιόλογο να προσσφέρουν, πρόβλημα σας, πληρώστε τους!!!!!!
Όπως και εγώ 'ευχαριστώ' αυτούς που μου ακούμπησαν 2500 χιλιάρικα/ τμ για σπίτια 25ετίας και θέλουν άλλα τόσα τώρα για ανακαίνιση.
Σας αρέσει να αγοράζετε 'ημυπαίθρια' και να σας ξεφορτώνουν του κόσμου τις παρανομίες οι κατασκευαστές... να τους τα δίνετε μαύρα, να υπογράφετε συμβόλαια και άλλα να λένε και άλλα να ισχύουν πραγματικά.......... κανένα πρόβλημα αυτοί παίρνουν S-Class και Χ5!!!!
Θελέτε να ακούτε τον Καψιμάλη (Πρόεδρο Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων) και να τσιμπάτε στο τυράκι από τις τράπεζες... Ελάτε!!!!!!! 1.5%+ Περιθώριο αφήνετε και όταν θα ανέβουν άλλο λίγο τα επιτόκια, όχι πολύ... μέχρι το 5% να πάνε το βασικό επιτόκιο, κάποιοι θα δουλέυουν μόνο για το σπίτι και δυστυχώς κάποιοι θα το χάσουν. Γελάω με καταστάσεις σε καινούργιες πολυκατοικίες με πολυτελή διαμερίσματα, και βλέπεις ταμπελάκι τον Μάρτιο 'Παρακαλώ εξοφλήστε τα κοινόχρηστα του Δεκέμβρη' .........
Ακούστε τους άσχετους τους δημοσιογράφους που τα τσιμπάνε και λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι ή πάρτε και διαβάστε τα πληρωμένα ένθετα στις εφημερίδες από τις κατασκευαστικές και μετά έχετε όλοι εικόνα για την αγορά ακινήτων. !! Η Κυβέρνηση πάντα δεν ξέρει τι τελικά θα κάνει για να υπάρχει κλίμα στην αγορά και να μαζεύει έσοδα απο φόρους!!!!!!
Υπάρχει σχέση μεταξύ κόστους αγοράς σε σχέση με ενοικίαση... κύριοι.... όσοι ξέρετε την υπολλειματική αξία ενός ακινήτου μετά από 20 με 25 χρόνια να μου την πείτε και σε μένα..... Οι αγορές κάνουν κύκλους και συνήθως πιάνουν μέσα τα πελατάκια... κάτι τέτοιο συνέβη και στο ΧΑΑ και γέλασε το 1999 και ο κάθε πικραμένος.... βγάζοντας εύκολα λεφτά από την κυρα Σούλα και τον Μπάμπη τον περιπτερά που ήθελε 'Νάουσαα', 'Σιγάλα' και 'Κλωνάρια'.... Πάρε να χεις!!!!!!!!!
Έτσι τώρα και με τα ακίνητα προσέξτε μην δώστε τα λεφτάκια σας σε κανα νέο άσχετο κατασκευαστή που είδε φως και μπήκε στις κατασκευές και πάρετε το σπίτι από τα σχέδια και μετά σας ζητάει δάνειο για να το τελειώσει.......
Relax and Enjoy!!!!!Εγώ δεν τα λέω με κακία... θα ΄θελα να προφυλαχθούν κάποιοι και να μην χάσουν τον ιδρώτα τους.....
O trader αποδέχεται και την ζημιά και το κέρδος είναι στην φύση του... ο μεροκαματιάρης όμως δεν είναι για τέτοια και δεν αξίζει ο τζόγος με το real estate στην Ελλάδα γιατί το ματς είναι στημμένο....
Και το πετρέλαιο 'έλεγαν' θα πήγαινε 100 και $200 αλλά προς το παρόν διορθώνει στα $61 -
Δεν μπορουμε να μιλαμε γενικα και αοριστα για ανοδο ή πτωση στα ακινητα.Εχει σημασια η περιοχη, το μεγεθος του σπιτιου τετραγωνικα,η παλαιότητα,ακομα και ο τροπος εξοφλησης.
Παντως κανεις ποτε δεν εχασε αγοραζοντας γη. -
Εχει δικιο ο ccp....η αγορα ακινητων σε πολλες περιπτωσης λειτουργει ανωριμα στηριζομενη στους παραλογισμους των τυχαρπαστων εργολαβων και των ασυγκρατητων αγοραστων.
Θελει συνεση και πολυ ψαξιμο μια τετοια αγορα.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!