-
Κατά την ταπεινή μου γνώμη όσοι περιμένουν να πέσουν οι τιμές, θα φάνε πακέτο
Όσοι πάλι πιστεύουν ότι χτίζουν με 250.000 € 120 τετραγωνικά σπίτι, ξεχνάνε ότι πρέπει να αγοράσουν οικόπεδο.
Και για να σας δώσω μία τάξη μεγέθους, σε 1-2 μήνες θα χτίσω, υπάρχει ήδη 2ροφο σπίτι το οποίο στο κάτω θα πέσουν τα πάντα εκτός απο τις κολόνες, 150 τετραγωνικά περίπου το κάτω σπίτι, μαζί με τα λεφτά του αρχιτέκτονα ενοίκιο 1 έτους σε άλλο σπίτι, άδειες ρολόγια νερού δεη κλπ για να γίνει ξεχωριστό απο το πάνω άδεια τα πάντα τελος πάντων κινούμενος πάντα νόμιμα, θα πάει γύρω στις 170.000 € βάλτε και ένα + - 10% γιατί δεν είμαι και προφήτης
-
ratanplan
μιλάς για Αθήνα? Γιατί εγώ μιλάω για επαρχία όπου τα οικόπεδα δεν είναι στα επίπεδα τιμών της Αθήνας.
-
Δεν ειναι θεμα προσφορας και ζητησης. Ενα απλο παραδειγματακι θα σου δωσω. Οι εταιριες Δελτα,Φαγε κ.τ.λ επαιρναν το γαλα απο τους παραγωγους 30 λεπτα και εκαναν συμφωνια μεταξυ τους να το πουλανε 1,5 ευρο για να κονομανε. ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.
Ο Ελληνας απλα ειναι βλακας(νομιζω οτι οι νεοΕλληνες ειμαστε τα μεγαλυτερα ζωα που υπαρχουν στον κοσμο). Ακομα και 800.000 ευρο θα δωσουν για 25τμ.
Σε πληροφορω φιλε μου οτι υπαρχουν παρα μα παρα πολλα σπιτια που μενουν απουλητα. Οι τιμες δεν προκυπτουν απο το κλασικο παραμυθακι ''προσφορα-ζητηση'', αλλα απο μια ατυπη συμφωνια μεταξυ των ληστων-εργολαβων. Σε πληροφορω φιλε μου οτι πριν 7 χρονια οι τιμες ηταν 100% κατω(δεν υπερβαλλω. Ξερω τι λεω). Και τοτε υπηρχε ζητηση.
Οποιος ειναι φτωχος και παιρνει σπιτι αυτη την εποχη ειναι μεγαλος μαλακας. Σκεφτειτε καλα πριν παρετε δανεια που θα πληρωνετε για ολη σας την ζωη,για να ζειτε σε μια κωλοπολυκατοικια μεσα στην φασαρια ,στην βρωμια και να βλεπετε καθε μερα την φατσα του στριφνου γειτονα.
-
Συμφέρει δηλαδή να δίνει κάποιος 600 ευρώ για ενοίκιο κατοικίας, δηλαδή να πετάει τα χρήματα στα σκουπίδια;
Συμφωνώ βέβαια, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω θα ήταν να δώσω για ένα διαμέρισμα 200.000. Όμως το ν' αγοράσω οικόπεδο και να το χτίσω κοστίζει διπλά και τρίδιπλα.
Το θέμα δεν με αγγίζει προσωπικά γιατί έχω ιδιόκτητο σπίτι, αλλά αν ήθελα να δώσω τα λεφτά μου για να 'βάλω ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου' και είχα 1 καλό μισθό ή 2 μέτριους, οι επιλογές μου θα ήταν ή να πάρω ένα 4άρι 25ετίας ή ένα μικρό 3άρι καινούριο σε όχι ακριβές περιοχές. Η άλλη λύση είναι να το πάρω απόφαση και να φάω τα λεφτουδάκια μου στα νοίκια και σε μια κάπως καλύτερη ζωή, αφήνοντας στα παιδιά μου δυο έπιπλα και 2 καλά αυτοκίνητα . -
elteo μιλάω για αθήνα, μακάρι να μπορούσα να φύγω απο την φανταστική αυτή πόλη αλλά δε νομίζω ότι θα άντεχα χωρίς κυκλοφορικό και καυσαέριο
Αν δεν είχα δικό μου σπίτι, σίγουρα θα έπαιρνα ένα, θα μου πείς σου περισεύουν 150-200.000 €? Όχι βέβαια αλλά απο το να τα δίνω στο νοίκι....καλίτερα στην τράπεζα, εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι από κάποια φάση και μετά δεν θα χρειαστεί ένα σπίτι.......θα μένει στο πάρκο...ξέρω και εγώ!
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μου αρέσει να χρωστάω λεφτά, κάτι παθαίνω!Πως σκατά θα κοιμόνουνα ενώ ήξερα ότι χρωστάω 200.000 € για τα επόμενα 40 χρόνια...δεν ξέρω, αλλά πραγματικά είναι μονόδρομος!
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Σε πληροφορω φιλε μου οτι υπαρχουν παρα μα παρα πολλα σπιτια που μενουν απουλητα. Οι τιμες δεν προκυπτουν απο το κλασικο παραμυθακι ''προσφορα-ζητηση'', αλλα απο μια ατυπη συμφωνια μεταξυ των ληστων-εργολαβων. Σε πληροφορω φιλε μου οτι πριν 7 χρονια οι τιμες ηταν 100% κατω(δεν υπερβαλλω. Ξερω τι λεω). Και τοτε υπηρχε ζητηση.
Δηλαδή 4.000 'ληστές-εργολάβοι' μαζεύτηκαν και κάνανε άτυπη συμφωνία και έτσι ορίζουν τις τιμές.
Eπίσης εννοείται ότι 2.000.000 οικοπεδούχοι βρεθήκανε κάποιο βροχερό βράδυ και συμφωνήσανε πώς θα ανεβάσουν τα οικόπεδά τους για τα επόμενα χρόνια σε παράλογα επίπεδα και να αφήσουν την προσφορά και την ζήτηση να κάνουν ότι θέλουν.
Eνδιαφέρουσα θεωρία, κάποια σχολή οικονομικών επιστημών μπορεί να ενδιαφερθεί και να την εντάξει στα μεταπτυχιακά της. -
[quote='ratanplan']Κατά την ταπεινή μου γνώμη όσοι περιμένουν να πέσουν οι τιμές, θα φάνε πακέτο
Όσοι πάλι πιστεύουν ότι χτίζουν με 250.000
-
Φαντασου το σαν μεζονέτα, θα πέσει το κάτω σπίτι (όι κολόνες θα μείνουν φυσικά ) και θα διαμορφωθεί. Μπετά κολόνες κλπ δεν θα βάλω δλδ. το σπίτι θα είναι 150 τετραγωνικά, αλλά σκέψου ρολόγια, για να γίνουν ξεσωριστά τα σπίτια, μάρμαρα πλακάκια κουζίνες (το κάτω σπίτι θα γίνει 2 σπίτια 110 και 45 τετραγωνικά) ενοίκιο για ένα χρόνο, αμοιβές μηχανικού, επίβλεψη μηχανικού, άδειες, λέβητες σώματα, χέσε μεσα. Και εμένα πολλά μου φαίνονται γύρω στα 150.000 πιστεύω θα φύγουν αλλά ο πατέρας μου επιμένει ότι θα πάει 170.000, τι να σου πω, να πέσεις έξω 20.000 € όταν χτίζεις σπίτι είναι πολύ εύκολο φοβάμαι!
-
Μηχανικός 7Κ
Χτισίματα ... 10Κ (Ψαξου για Alfa block)
Ηλεκτρικά 4-5Κ
Σοβαντίσματα 10Κ
Υδραυλικά 5Κ
Koυζίνα 5-6Κ
Ηλεκτρικά κουζίνας (φούρνοι ψυγεία) 5Κ
Πλακάκα πατόματα 20Κ
Βάψιμο 5-6ΚΠώς το έφτασες στα 170 ?
-
λιγο βαζεις.
-
Τιμές επαρχίας
-
αλεξ/πολη μενω
-
θέλει λίγο ψάξιμο με τις τιμές γιατί υπάρχουν πολλοί απατεώνες.
π.χ. χτες ρώταγα για πάτωμα laminate.
έιναι για 150 τ.μ χώροι. (από τα 200+)
Προσφορά 24 το τετραγωνικό + 10 ευρώ τοποθέτηση + 3-4 μέσο όρο για τα σοβατεπί/ενώσεις/υπόστρωμα , σύνολο 38ευρω το τετραγωνικό.Ρωτάω πόσο χρόνο θα πάρει να το βάλει και μου λέει οτι σε 1 μέρα, το πολύ 2 θα το έχει τοποθετήσει όλο.
δηλαδή για 1-2 εργατοημέρες θέλεις 1500 ευρώ εργατικά ;;;
Ο τύπο με ξανακοιτάζει και μου λέει τόσο παέι..
Δεν θα ξαναπάω εκεί...
θέλει λίγο ψάξιμο γιατί στα πάντα στην οικοδομή είναι γεμάτο λαμόγια
-
γραψτους και μη ξαναπας
-
Καλά δεν έχεις βάλει στην λίστα τα εξής
Αμοιβή ερπίβλεψης 5.400
Εργατική Δαπάνη - ΙΚΑ (αυτό μάλλον είναι η άδεια) 5200
Καθαιρ.πλινθ.με συνήθη κονίαμα
Αποξήλωση θερμαντικών σωμάτων
αποξήλωση κουφωμάτων..........................και τα 3 3.800
Εσωτερικές Πόρτες
Πόρτες Ασφαλείας (2)
Κομπλέ Αλουμίνια (προσφορά)..................και τα 3 14.500
αβαφή Mdf χρώμα μελαμίνη 3 συρτάρια
βαμμένη ως άνω
Κουζίνα (2 η μία αρκετά μικρούλα)............και τα 3 25.000
3 μπάνια και 2 τζάκια .............................................3.600
Λέβητας, σώματα, αυτονομίες..................................9.500
Υδραυλικά.............................................................6.500
Ηλεκτρικά.............................................................9.500Αμέσως αμέσως κάπου 90.000 € σου έβγαλα
Δεν είναι πολύ περιγραφικά αλλά δεν μπορούσα να αντιγράψω όλη τη μελέτη -
Το καλοκαιρι ανακατασκευασα σπιτι 90 τετραγωνικα.
Γρεμισα μεσοτοιχιες και σοβατισματα ........και εμειναν μονο τα τουβλα απο οπου και ξεκινησε η ανακατσακευη.
Αλλαχθηκαν τα παντα με κοστος 25,000ε , φυσικα δεν υπηρχαν αδειες μηχανικου, ΙΚΑ και τετοια.
Επαρχια εννοειται.......
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το καλοκαιρι ανακατασκευασα σπιτι 90 τετραγωνικα.Γρεμισα μεσοτοιχιες και σοβατισματα ........και εμειναν μονο τα τουβλα απο οπου και ξεκινησε η ανακατσακευη.
Αλλαχθηκαν τα παντα με κοστος 25,000ε , φυσικα δεν υπηρχαν αδειες μηχανικου, ΙΚΑ και τετοια.
Επαρχια εννοειται.......
Κολλησε καλα η λάσπη ;
Εκεινο το πατωμα απο βότσαλα αθάνατο ε;
Και η κεντρικη θέρμανση με κάρβουνα οικονομική... -
Αμα ψάξεις στην επαρχία βρίσκεις καλές τιμές.
Τό πρόβλημα είναι οτι δεν ύπαρχουν αρκετοί μάστορες.
Πρέπει να αρχίσουν να τους φέρνουν με πούλμαν από την Πολονία/Αλβανία/Ρουμανία γιατί στην Ελλάδα υπάρχει μέγαλη οικοδομική δραστηριότητα αυτόν τον καιρό και δεν υπάρχουν αρκετοί
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το καλοκαιρι ανακατασκευασα σπιτι 90 τετραγωνικα.
Γρεμισα μεσοτοιχιες και σοβατισματα ........και εμειναν μονο τα τουβλα απο οπου και ξεκινησε η ανακατσακευη.
Επαρχια εννοειται.......
Κολλησε καλα η λάσπη ;
Εκεινο το πατωμα απο βότσαλα αθάνατο ε;
Και η κεντρικη θέρμανση με κάρβουνα οικονομική...Κακιες.......
Λοιπον αναλυση......
Χτισιματα 3,6Κ
Σοβατισματα 3,6Κ
Ηλεκτρολογος 1,6Κ
Υδραυλικος 1,4Κ
Πλακακια 3,8Κ
Μονωση ταρατσας 1,5Κ
Αλουμινια 3,8Κ
Χρωματα(μεσα-εξω) 2Κ
Μεσοπορτες 1Κ
Κουζινα- 1,5Κ
Τζακι -Α/c και αλλα ψιλολογια τα τοποθετησα μονος μου με κοστος μονο τα υλικα.Μπανιο δεν πηραχθηκε, και εγκατασταση θερμανσης next year.
ΥΣ.
Τα μαστορια ηταν ολοι Ελληνες.Αμα το ψαχνεις βρησκης ...αλλα θελει και προσωπικη εργασια.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...Επειδη μενουν αρκετα απουλητα και τα δανεια για τους κατασκευαστες τρεχουν ...Οι σοβαροί κατασκευαστές δεν δουλεύουν με δάνεια, αλλά με μετρητά. Αυτοί που παίρνουν δάνειο για να κάνουν αυτή την δουλειά είναι ευκαιριακοί και με την παρούσα κατάσταση θα αρχίσουν να εκλείπουν.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!