-
Πραγματικά έμεινα άναυδος από την είδηση, που τη βρήκες ρε τσακάλι, δεν πρέπει να το γνώριζαν αυτό παρά ελάχιστοι...
Δηλ. εσύ δεν γνώριζες ότι η εγγύηση (ο θεός να την κάνει) αφορά μόνο τραπεζικές χρεοκοπίες και όχι κρατικούς φόρους/δημεύσεις/απαλλοτριώσεις ή ό,τι άλλο μέτρο γουστάρει το κράτος να πάρει εναντίον σου ;
Μ'αρέσει πάντως που είσαι χεσμένος από τη χαρά σου και μόνο στο άκουσμα τραπεζικών χρεοκοπιών, 'δήμευσης' καταθέσεων κλπ. Σκέψου να πραγματοποιηθούν κιόλας θα πάθεις κάνα εγκεφαλικό από τον ενθουσιασμό σου
-
Δηλαδή το κράτος μπορεί να δημεύσει την περιουσία σου , όποτε γουστάρει ? Δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα η ιδιοκτησία ? Δεν πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος ? Συνήθως αυτά συμβαίνουν σε εξαιρετικές συνθήκες , πόλεμοι , καταστροφές κλπ .
Εδώ μιλάει απλά γιά φόρο . Επίσης οι απαλλοτριώσεις έχουν αποζημίωση .
Σε πείραξε η 'χαρά' μου ? Εσύ και οι ομοϊδεάτες σου που λέγατε ένα κάρο αηδίες εδώ μέσα , αλλά και έξω τα ΜΜΕ και τυφλώνατε τον κόσμο και διαλύσατε τις 1,5 από τις 3 παραγωγικές διαδικασίες της χώρας (τουρισμός , οικοδομή , εμπόριο) , που έδινε χιλιάδες συντάξεις στο ΙΚΑ μέσω των εισφορών , γιατί άμα χρώσταγες δεν μπορούσες να πουλήσεις , που κράταγε την εγκληματικότητα χαμηλά , γιατί έδινε ψωμί σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και που εσύ και οι όμοιοι σου , μαζί με διάφορα παπαγαλάκια , την λέγατε αντιπαραγωγική
Και τα αμάξια ρυπαίνουν το περιβάλλον , αλλά δεν είδα την Γερμανία να κλείνει την αυτοκινητοβιομηχανία της .
Απλά τώρα ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ με πάταγο ο ψεύτικος κόσμος που είχατε φτιάξει στο μυαλό σας και σας ενοχλεί η δικαίωση κάποιων εδώ μέσα .
-
Ναι η αλήθεια είναι ότι έχω λίγες τύψεις που τύφλωνα τον κόσμο και διέλυσα τις 1,5 από τις 3 παραγωγικές διαδικασίες της χώρας και στέρησα το ψωμί σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες
Είσαι λίγο ψυχάκιας τελικά, θα τα πήγαινες πρίμα με τον Κασιδιάρη
-
Το κακό με τα τούβλα είναι ότι δεν μπορείς να τα στείλεις ως γνήσιος κοσμοπολίτης στη Γερμανία και να λες μετά πόσο κακό έκανε στη ρευστότητα το μνημόνιο των Γερμανών.
-
Απορώ που βρίσκει χρόνο να ποστάρει στα φορουμς ανάμεσα στα 100άδες τηλέφωνα. Μόνο για αυτό, που παρατάει τις δουλειές του για να ενημερώνει και εμάς αξίζει συγχαρητήρια.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ναι η αλήθεια είναι ότι έχω λίγες τύψεις που τύφλωνα τον κόσμο και διέλυσα τις 1,5 από τις 3 παραγωγικές διαδικασίες της χώρας και στέρησα το ψωμί σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστεςΕίσαι λίγο ψυχάκιας τελικά, θα τα πήγαινες πρίμα με τον Κασιδιάρη
Ο πανικός σου από την απόρριψη της κοσμοθεωρίας σου είναι προφανής .
Ελπίζω να συνέλθεις γρήγορα .
Δεν πρόκειται να αντιπαρατεθώ μαζί σου επί προσωπικού . Δεν είναι του χαρακτήρα μου .
Επί του θέματος όμως στην διάθεση σου .
Αν και έχεις βέβαια τρομακτική ένδεια επιχειρημάτων πλέον .
Φιλικά πάντα .
Απορώ που βρίσκει χρόνο να ποστάρει στα φορουμς ανάμεσα στα 100άδες τηλέφωνα. Μόνο για αυτό, που παρατάει τις δουλειές του για να ενημερώνει και εμάς αξίζει συγχαρητήρια.
Eχω γραμματεία . Εγώ ασχολούμε μόνο με τους σοβαρούς σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο
-
Δεν ξέρω πάντως γιατί σας φαίνεται περίεργο μετά τα ξεφτιλίκια της τρόικας το να δραστηριοποιηθούν αυτοί που ήθελαν ν' αγοράσουν ακίνητο, αλλά προτιμούσαν να περιμένουν με τα ριάλια στα χέρια μήπως γλιτώσουν ένα σεβαστό ποσό λίγους μήνες αργότερα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω πάντως γιατί σας φαίνεται περίεργο μετά τα ξεφτιλίκια της τρόικας το να δραστηριοποιηθούν αυτοί που ήθελαν ν' αγοράσουν ακίνητο, αλλά προτιμούσαν να περιμένουν με τα ριάλια στα χέρια μήπως γλιτώσουν ένα σεβαστό ποσό λίγους μήνες αργότερα.Απλά γιατί τους χαλάει την σούπα . Λες και δεν ξέρουμε τον Ελληνα πως λειτουργεί και πόσο απαίδευτος είναι .
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω πάντως γιατί σας φαίνεται περίεργο μετά τα ξεφτιλίκια της τρόικας το να δραστηριοποιηθούν αυτοί που ήθελαν ν' αγοράσουν ακίνητο, αλλά προτιμούσαν να περιμένουν με τα ριάλια στα χέρια μήπως γλιτώσουν ένα σεβαστό ποσό λίγους μήνες αργότερα.Tώρα μεταξύ μας, εσύ πιστεύεις ότι το Σάββατο σπάσαν τα τηλέφωνα από υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, όπως έγραψε ο γ@μάτος τυπάκος στο capital ;
-
Όχι, αλλά όποιος ανήκε στο τρίπτυχο 'Ζαχαριάζω το ρετιρέ - Έχω ζεστά λεφτουδάκια στην τράπεζα - Παναγιά μου βόηθα', το τηλεφώνημα θα το έκανε. Και δεν θα ήταν δα και τόσο λίγοι αυτοί. Για το αν ήταν δεκάδες ή εκατοντάδες τα τηλεφωνήματα, μόνο ένα on-line counter θα αποδείκνυε την πραγματικότητα.
-
Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στις αγγελίες που έχω σε ένα μεσιτικό σάιτ , τις δύο τελευταίες εβδομάδες , είχα περί τα 15 κλικ ημερησίως και το Σάββατο 35 , την Κυριακή 20 και την Δευτέρα 18 . Αύριο θα μάθω γιά σήμερα . Τηλέφωνο είχα ένα μόνο .
Αλλά εγώ δεν έχω ούτε φιλέτα ούτε ευκαιρίες . Έχω κανονικά ακίνητα σε μεσαίες περιοχές .
Στο φόρουμ όμως των μηχανικών αναφέρουν και εκεί για τηλέφωνα , όχι μόνο για πωλήσεις , αλλά και για άδειες .Και η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη .
-
Τα έγραψα χθές, 2 σελίδες πρίν :
Όποιος εδώ μέσα λέει 'μαγκιές', ή τα χει στείλει στο εξωτερικό, ή δεν έχει μία και ... αμφότεροι σπάνε πλάκα.
Εδώ καίγεται ένα πλυντήριο ή τρακάρεις με 500-1000€ ζημιά και ο καθένας μας 'κλαίγεται', γράφοντας συχνά σε κάποιο τοπικό που να το φτιάξει φτηνά, αν θα αποζημιωθεί κλπ, κλπ.@ koutsan : Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι προπαγανδο-ψέμα, αλλά και ότι μπορεί να ξαναρχίσει στην Ελλάδα να πουλιούνται 5-6 ακίνητα την ημέρα (για παραπάνω δεν το κόβω ), είναι πλέον πολύ πιθανό .
Τέσπα, καθείς με τα πιστεύω του, .. αν είναι βέβαια ειλικρινής στα λεγόμενά του!!!
-
Δημήτρη , άμα αρχίσουν να πουλιούνται 5-6 ακίνητα την ημέρα , θα ξεπουλήσουν όλοι . Εμένα ας πούμε μισή μέρα , μου φτάνει . Το ίδιο και σε 3 φίλους μου του συναφιού μου
Ξέρω βέβαια και ένα που θέλει 1-2 εβδομάδες , αλλά αυτός είναι στο top-5 των κατασκευαστών .
-
Δεν εννοώ μόνο στην Αθήνα ή στην Αττική, αλλά στην επικράτεια.
Αν και πάλι αρκεί ο αριθμός 5-6, τότε τα απούλητα -έστω μόνο τα καινούρια- ακίνητα, πόσα είναι τελικά ? 10.000?
Κάτι για 40.000+ καινούρια άκουγα ..... -
Εκεί περί τα 50.000 τα υπολογίζω . Θα κάνω ένα παράδειγμα . θα μπώ παράλληλα στην ΧΑ και θα σου πω γιά την συνέχεια της συζήτησης .
-
Λοιπόν στα κεντρικά και νότια προάστια , ανεξαρτήτως εμβαδού , ορόφου κλπ , μας δίνει 36486 ακίνητα κατασκευασμένα από το 2003 και μετά , δηλαδή μέχρι 10ετία .
Λαμβανομένου υπ' όψη ότι το ανέβασμα στο σάιτ και η δημοσίευση στο ίντερνετ των αγγελιών των ιδιωτών και των κατασκευαστών είναι δωρεάν , τσεκάρω το κουτάκι που λέει , αγγελίες ιδιωτών .
Οι αγγελίες γίνονται μόλις 694
Αν τσεκάρω τώρα μόνο τους κατασκευαστές , τότε γίνονται 174 . Σύνολο δηλαδή 868 .Στα βόρεια προάστια , έχουμε συνολικά 32850 , ιδιώτες 673 , κατασκευαστές 151 , σύνολο 824 .
Στο κέντρο , έχουμε συνολικά 13326 , ιδιώτες 630 , κατασκευαστές 61 και σύνολο 691 .
Ψάξτε το γιά τον Πειραιά και τα προάστια του .
Η διαφορά ξέρετε που οφείλεται ?
Οτι ο ιδιώτης η ο κατασκευαστής βάζει μιά αγγελία , έρχονται οι μεσίτες και ξαναμπαίνει το ίδιο ακίνητο 5-10 φορές .
Αρα στην Αθήνα έχουμε δημοσιευμένα περίπου 2500 ακίνητα . Να είναι και άλλα τόσα αδημοσίευτα ?
Και άλλα τόσα στην υπόλοιπη Ελλάδα ?Ισως ο αριθμός των 20000 να είναι αρκετά συνετός .
-
5-10 φορές το ίδιο ακίνητο; Λίγες λες!
Να το κάνουμε με μαθηματικά σαν τα δικά σου; Πόσοι είναι οι μεσίτες που δραστηριοποιούνται; Να μην είναι μερικές 1000άδες; Οπότε το κάθε ακίνητο θα μπαίνει μερικές 10άδες φορές, ας μην είμαστε πλεονέκτες, θα πω 50 να είμαστε μέσα.
Με συντηρητικούς υπολογισμούς, έτσι στην Αττική, να υπάρχουν και 1000 απούλητα ακίνητα κι ο κόσμος όλος!Νομίζω, πως ΣΥΝΤΟΜΑ θα έχουμε ΤΡΑΓΙΚΗ έλλειψη στην διαθεσιμότητα και όποιος πρόλαβε τον κύριο οίδε!
Πάρτε την σύνταξη της γιαγιάς, βγάλτε τα λεφτά από τα μπαούλα, ξεθάψτε τα βάζα από τις αυλές, και ξεχυθείτε ν' αγοράσετε σπίτια, σε λίγο ΔΕΝ θα υπάρχουν!
Εγώ είμαι με τον cruiser, ξέρει από ανάλυση!
-
To κακής ποιότητος 'χιούμορ' , δεν σε τιμά . Εγώ παραθέτω στοιχεία . Εσύ αντιδράς με λογική γηπεδικής θύρας .
Οταν έχεις στοιχεία θα μπορέσουμε να μιλήσουμε σοβαρά .
-
Ο criuser έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Εγώ πουλάω σπίτια με €1,20 το ένα.
Μπορεί να είναι στου διαόλου τη μάνα, σε ολίγον τι μίζερη γειτονιά και να θέλουν μπόλικη δουλειά, αλλά είναι σπίτια. Παντοντινή Εγγύηση λέμε, δεν βγαίνεις χαμένος!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Νομίζω, πως ΣΥΝΤΟΜΑ θα έχουμε ΤΡΑΓΙΚΗ έλλειψη στην διαθεσιμότητα και όποιος πρόλαβε τον κύριο οίδε!Πάρτε την σύνταξη της γιαγιάς, βγάλτε τα λεφτά από τα μπαούλα, ξεθάψτε τα βάζα από τις αυλές, και ξεχυθείτε ν' αγοράσετε σπίτια, σε λίγο ΔΕΝ θα υπάρχουν!
Καινούρια σπίτια δεν υπάρχουν.
Δεν χτίζει κανένας.Όποιος θέλει σπίτι θα βολευτεί με ότι υπάρχει γιατί καινούρια δεν χτίζονται.
Μη νομίζεις ότι είναι εύκολο να βρεις καινούριο σπίτι (από τα υπάρχοντα).Θα έπαιρνες διαμέρισμα ή μεζονέτα σε πολυκατοικία/συγκρότημα που έχει ΠΟΛΛΑ απούλητα και προβλέπεται να μείνει γιαπί για αρκετά χρόνια;
Επίσης, όταν βλέπεις πολυκατοικία που δεν έχει τελειώσει, δεν σημαίνει ότι πωλούνται διαμερίσματα.
Κανένας δεν θα σου πουλήσει διαμέρισμα με την υποχρέωση να αποπερατώσει άλλα 10 (που θα μείνουν στα αζήτητα).
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!