-
Αλλο ένα κανόνι έσκασε απο εργολάβο-κατασκευαστή, ..... δίπλα μου !
Απορώ, ποιός θα πληρώσει τώρα τα δάνεια που έχουν πάρει, αφού οι κατασχέσεις είναι 'παλιοκούβεντα-πιπέρι στο στόμα', ενώ ο συγκεκριμένος διαθέτει 6-7 τεμάχια απούλητα, που έστω και σήμερα, άνετα θα 'σκοτωνόντουσαν' απο τον ίδιο για 1+ μιλιόνι, να μπεί και κανένας 'ξύπνιος' που δεν αγόραζε περιμένοντας αυτές τις ευκαιρίες, σε 'υπερ-σπίτι' που θα πάρει τώρα με 1.000€/τμ !
Αλλά δεν είναι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος κορόιδα ....... !
Είπαμε, φτηνότερα δεν πουλάμε οι μεν, τσάμπα θα αγοράσουμε οι δε, αλλιώς να καταστραφούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ!Αντε να μαζεύουμε και τα τελευταία λεφτουδάκια που έχουμε απ΄την τράπεζα, πρίν τα βάλουμε ρεφενέ στα ελλείμματα που δημιούργησαν πολλοί 'έμποροι' και 'τραπεζίτες' ...
@GREY : Xοντρά-Χοντρά :
Ενοίκιο 250€. Πώληση 40-45.000€, έχοντας πάντα υπόψη ότι για μεν το ενοίκιο έχει πάνω απο 50% πιθανότητα μετά απο 3-4 μήνες να αρχίσουν να τον φεσώνουν, για δε την πώληση πως, ακόμα και 30.000€ να ζητούσε, μπορεί και πάλι ούτε το τηλέφωνο να μή χτυπούσε.
Η απάντησή μου είναι για ανθρώπους που έχοντας πρώτα απ΄όλα **ουσιαστικά **συνειδητοποιήσει τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, θέλουν να αισθάνονται ότι με τέτοιες τιμές ενοικίου ή πώλησης, οι ενοικιαστές-αγοραστές δεν τους 'κλέβουν'.
Για τους 'έχοντες ανάγκη' (άμεσες υποχρεώσεις-χρέη κλπ) ιδιοκτήτες, 230€ ενοίκιο και 35.000€ πώληση, τουλάχιστον για να μην έχουν τύψεις ότι,.... 'δεν προσπάθησαν'!!!
Γιατί, πολλοί ιδιοκτήτες ζούν ακόμα στον κόσμο τους και συνεχίζουν να ζητάνε όσα τους λείπουν.
Όπως και οι κατασκευαστές δηλαδή.....Καθημερινή διαπίστωση, που δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο, για τα επόμενα 10+ χρόνια:
Οποιο ιδιόκτητο ακίνητο σήμερα δεν κατοικείς ο ίδιος, ή έστω σύντομα πρόκειται να κατοικήσει μέλος της οικογένειας, ...
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΕΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ !
Και επαναλαμβάνω : ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!
Και διευκρινίζω : ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ . Γιατί, χρήμα που δεν κυκλοφοράει, δεν περνάει απο καμία πόρτα ! -
Η αντιπάθεια που έχω στα ακίνητα - ως επένδυση - περιουσιακό στοιχείο αποθησαύρισης όχι ως 'αξεσουάρ' άνετης ζωής φυσικά - είναι γνωστή.
Παρόλα αυτά τα 10+ χρόνια ως χρονικό διάστημα είναι αδύνατο να θεμελιωθεί σοβαρά. 10+ χρόνια είναι ΠΑΡΑ πολλά, ώστε να κάνουμε σοβαρή πρόβλεψη. Είναι γεγονός ότι τα ακίνητα κινούνται με αργούς ρυθμούς και ακολουθούν ή τέλος πάντων πορεύονται ταυτόχρονα και πλάι πλάι με την γενική οικονομική κατάσταση της κοινωνίας - σε αντίθεση πχ με τα χρηματιστήρια που προεξοφλούν έντονα - αλλά θα ξαναπώ ότι σε 10+ χρόνια μπορούν να έχουν συμβεί παπάδες που θα έχουν ανατρέψει πλήρως το οικονομικό σκηνικό προς κάθε κατεύθυνση. Και κάτι τέτοιο δεν είναι ένα ενδεχόμενο που απλώς μπορεί να συμβεί, όπως πχ να πέσει ένας τεράστιος μετεωρίτης στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα τολμούσα να πω ότι είναι ο κανόνας (υπό την έννοια του να συμβεί αυτό που δεν περιμένουν οι περισσότεροι των οποίων ο σβέρκος έχει κοκκινίσει από την καρπαζιά και έχουν εθιστεί στο ασάλιωτο θεωρώντας ότι έτσι θα είναι για πάντα).
Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι το πιθανότερο είναι η κατηφόρα των ακινήτων και τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης να είναι σε συντομότερο χρόνο από 10 χρόνια από σήμερα. -
Εγώ απλά θα υπενθυμίσω σε όσους το ξέρουν και θα το γνωρίσω σε όσους δεν το ξέρουν , ότι τα ενεργειακά τζάκια πριν 2-3 χρόνια κόστιζαν από 700-1500 € και εδώ και 6 μήνες κοστίζουν από 2500-3500 € . Οι δε ξυλόσομπες , αερόθερμα κλπ ήταν στα αζήτητα .
Ηδη οι ξένοι αναφέρουν ότι φέτος θα έχουμε αρχικά μείωση και σταθεροποίηση τιμών . Η ψυχολογία της μάζας στην οποία η χώρα μας ασκείται αιώνες τώρα , θα επιδράσει ξανά . Το 2006 που είχαμε την αντίστροφη ροή δεν είναι τόσο μακριά .
Αλλά τώρα δεν υπάρχουν κανόνες . Ο καθένας εκτρέφει προσδοκίες και η αγορά κινείται βάσει των προσδοκιών , δηλαδή πρακτικά παραμένει ακίνητη .
-
Πάρτε και μια επώνυμη εκτίμηση για τα ακίνητα.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1738560Είναι οι ίδιοι που έχουν πέσει έξω στο παρελόν για το χρηματιστήριο, αλλά δεν πειράζει.
-
Τι μίσος που έχει η φίτς και η κάθε φίτς γιά τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν έχουν μεγάλο δανεισμό και έτσι δεν τους βγαίνουν τα σενάρια .
Τους έκατσε και ο καβαλιέρε και ο πέπε και τους έχει χαλαρώσει ο σφιγκτήρ . -
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Για ένα σπίτι που θέλει να νοικιάσει ο πατέρας μου είναι η απορία.Είναι στα Άνω Πατήσια κοντά στην πλατεία Παπαδιαμάντη,δυάρι 52τ.μ.,έχει αυτόνομη θέρμανση(δυστυχώς μόνο πετρέλαιο),μέσα είναι πλήρως ανακαινισμένο και πέρσι έβαλε καινούργια πόρτα ασφαλείας και παράθυρα.Η πολυκατοικία είναι του '80 και το σπίτι δεν έχει πάρκινγκ.Τώρα σκέφτεται αν θα το νοικιάσει ή θα το πουλήσει.Απ'ότι μου είπε με τα λεφτά που το νοίκιαζε και τα τελευταία μέτρα,ουσιαστικά το κέρδος του ήταν 10 ευρώ το μήνα .Οπότε μιας και εγώ είμαι άσχετος αλλά θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ και εκείνος δεν τα πάει καλά με το computer είπα να σας ρωτήσω.Με βάση τα παραπάνω,σε τί τιμή θα μπορούσε να το νοικιάσει και σε τί τιμή θα μπορούσε να το πουλήσει?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στα Α Πατήσια Λεόντειο Σχολή, από 360 σε 220 ανακαινισμένο, τελευταίο όροφο διαμπερές 57tm, με ελάχιστα κοινόχρηστα, 8 μήνες δεν έχει νοικιαστεί. Η αντικειμενική του είναι 54000.
Μου πρότειναν 150ε και με αυτά που τους είπα, κοκκίνισα και εγώ ο βλάσφημος…….
Στα άλλα διαμερίσματα μου, χαμήλωσα της τιμές μου 200 210 220 240 250ε μα είναι παλιά συμβόλαια μέχρι και 16 χρόνια, οπότε η σχέσης μας είναι διαφορετική. Το ενοίκιο που παίρνω είναι ανάλογο των αναγκών τους και διαμορφώνετε συνεχώς καταπίπτον.
Σίγουρα όλα έχουν αποσβήσει το κόστος κτισης τους, οπότε ότι παίρνω είναι κέρδος – τα κερατιάτικα!.
Δεν συζητάω με τίποτα μια πώληση, με σημερινές τιμές, μα και εάν αυξηθούν. Η τρέχουσα κατάντια, δεν πιστεύω ότι θα συνεχιστεί πλέον του ορίζοντος της τετραετίας.
Οι 50000αξια που σήμερα περίπου αξίζουν, που σίγουρα κατασκευαστικά μου κόστισαν λιγότερο, και εάν τα πάρω και τα βάλω στους τρέχοντες τόκους που και θα μειωθούν ακόμα, θα πάρω 1250 τον χρόνο. Το λιγότερο που παίρνω από το καθένα, είναι 2400ε μεικτά. Άρα παίρνω περισσότερα από ότι από μια τράπεζα!.
Εάν με χρόνια και καιρούς πιάσουν τιμή, τότε θα αυγατίσουν κατασκευαστικό κεφάλαιο……. Τώρα λούφα!.
Αυτό κάνω εγώ…….
Σήμερα δεν πουλάς, εκτός εάν άμεσα χρωστάς και θα εξοφλήσεις, η εάν θέλεις να αγοράσεις κάτι άλλο, πχ ένα εξοχικό ( και να το έχεις βρει και συμφωνήσεις) ή να τα φας!. Στην περίπτωση του εξοχικού, γίνονται πολλές ανταλλαγές με επαρχιώτες. Συνήθως το έχουν ανάγκη, και έτσι η Αθήνα είναι σε καλύτερη θέση από την επαρχία.
Και σίγουρα όταν είναι 3 αδέλφια, με δυο παιδιά ο καθένας, σχετικά νέα ζευγάρια, αυτό που θα ανταλλάξουν δεν το έφτιαξαν αυτοί και δεν το πονάνε!!!!.....
Στέλνονταν τα παιδία τους στην πρωτεύουσα για να τυφλωθούν επαγγελματικά, σε 5 χρόνια θα έχουν αποσβήσει αυτό που για εσένα είναι εξοχικό!!!!. Όλοι κερδισμένοι!.
Και λαβε υπόψη σου ότι με τον καινούργιο νόμο περί εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αυτό θα γίνει επιτακτική ανάγκη της επαρχίας.
Α. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
....
Παρόλα αυτά τα 10+ χρόνια ως χρονικό διάστημα είναι αδύνατο να θεμελιωθεί σοβαρά. 10+ χρόνια είναι ΠΑΡΑ πολλά, ώστε να κάνουμε σοβαρή πρόβλεψη. .....Σωστά μέν, αλλά η κρίση-ακινησία της αγοράς ακινήτου, άρχισε τέλος του 2009 και πάγωσε στα μέσα του 2010.
Το 2020, ε, .... δεν είναι μακρυά. Το 2013 κοντεύει να μεσιάσει .....Mε το δεδομένο στοιχείο ότι υπάρχουν σήμερα 200.000 αδιάθετα ακίνητα, εγώ θα πώ:
Τα 30.000 + είναι ερείπια (40-50 ετών), άρα δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς, εκτός αν αγοράζοντάς τα τουλάχιστον δεν θα μένει στα πάρκα!
Τα υπόλοιπα ακίνητα, θέλουν 100.000 ενδιαφερόμενους και εξ΄αυτών, τουλάχιστον 40.000 ακίνητα είναι αδιαπραγμάτευτης αξίας άνω των 200.000 € και καμιά 10.000 άνω των 300.000€.
Ποιός καλά μου παιδιά θα τα αγοράσει το 2015-16-17-18 ????Η μόνη περίπτωση να πουληθούν πολλά, είναι να βαρέσουμε κανόνι φέτος-του χρόνου και να εμφανιστούν οι 'μαυραγορίτες' που έχουν τα γρόσια στα σεντούκια ή στο εξωτερικό, για να σαρώσουν την αγορά με 3 και 60 !
Και λέω πολλά κι όχι όλα, γιατί και αρκετοί μαυραγορίτες, ... βάρεσαν κανόνι !
Νορμάλ άνθρωποι για να αγοράσουν ενα, θα πρέπει να πουλήσουν άλλο και να συμπληρώσουν πχ: 50-100.000€.
Αρα για κάθε μια αγορά, θα προκύπτει κατά πάσα πιθανότητα μιά νέα πώληση,.... που θα 'ικανοποιείται' πώς????
Γιατί το , έχει πεθάνει !Καλά νά 'μαστε και θα δούμε.
Εδω ο συντάκτης του τοπικού (απ΄το 2005) δεν ξέρουμε ακόμα ουσιαστικά αν 'δεδικαίωται', κι έχουν ήδη περάσει 8 χρόνια ! -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πάρτε και μια επώνυμη εκτίμηση για τα ακίνητα.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1738560Είναι οι ίδιοι που έχουν πέσει έξω στο παρελόν για το χρηματιστήριο, αλλά δεν πειράζει.
Και απολύτως σωστά το γράφεις καλέ μου φίλε!.
Με το «εκτιμάτε» μ@λ@κιες για ‘στόκους’ γράφουν.
Η αβάντζα του ελιά δεν ήταν?. Μα οι ‘στόκοι’ δεν τους έσπασαν τα γραφεία μαζί με τα κεφάλια, διότι ‘κάρες κενές’ διέθεταν……
Μα σήμερα αυτοσκοπός μου είναι, η πλέρια ενημέρωση των όσον γνωρίζω διασταυρωμένα.
Πολιτικά παιχνίδια παίζουν, αβανταδόροι ανόμων συμφερόντων φέρονται εκ του αποτελέσματος, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Μην πουλάτε φτηνά, φτιάχνετε το πιάτο στα κοράκια που καιροφυλακτούν.
Μα ο δρακουμέλ σαφώς είπε, «οι έλληνες ξεχνούν γρήγορα…» και ήταν από τα λίγα που είχε δίκαιο!.
Α. -
Όταν κάποιος γράφει : '...δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο, για τα επόμενα 10+ χρόνια' προφανώς όλοι καταλαβαίνουμε ότι μετράει από σήμερα. Αν εννοεί ότι ξεκίνησε το 'μέτρημα' της 10ετίας πριν 3-4 χρόνια μάλλον θα έπρεπε να μας το διευκρινίσει, αλλιώς μπορεί μετά να μας πει ότι το 2014 'έφτασε' η 10ετία γιατί ξέχασε να μας πει ότι είχε ξεκινήσει το μέτρημα στην Ολυμπιάδα του 2004
Οι υπολογισμοί σου έχουν μια παιδική αφέλεια όταν αφορούν διάστημα 10ετίας+ και ξεχνάνε (ή μάλλον δεν μπορούν εξ'ορισμού) να συμπεριλάβουν 126 διαφορετικές παραμέτρους που μπορεί να (μάλλον θα) προκύψουν εν τω μεταξύ.
Το καλοκαίρι η μετοχή του ΟΤΕ έφτασε στο 1,13 ευρώ, σήμερα (από τα τέλη Γενάρη για την ακρίβεια) μετά από 6 μήνες!, είναι στα 6,10 ευρώ 5,5 φορές πάνω. Τα ίδια ισχύουν για τη ΔΕΗ κλπ κλπ. Σε ποιον θα έλεγες τον Ιούνιο του 2012 ότι ο ΟΤΕ σε 6 μήνες θα εξαπλασιάσει την τιμή του και δεν θα γέλαγε ; Ποιος τις αγόρασε όλες αυτές ; Λεφτά υπάρχουν μόνο για τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ και όχι για τα ακίνητα ; Αν λοιπόν τα ακίνητα καταστούν ελκυστικά ως επένδυση τότε θα δεις να εμφανίζονται λεφτά από παντού.
Τι θέλω να πω ; Απλά ότι οι υπολογισμοί σου δεν έχουν κάποια αξία και βάση. Μπορεί να βγουν μπορεί και όχι, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη σημερινή τους αξία = 0. -
-
Ο χρησμός της εβδομάδας:
ο ψαράς κοιτάζει τους γλάρους
-
πολύ μου άρεσε το πχ του κουτσαν για τον ΟΤΕ κλπ
μου άρεσε γιατί είπε ΟΤΕ και όχι μετοχές ή ΧΑΑ.
τα σπίτια, τα δικά μου, δικά σου,αυτά γενικά τα ακίνητα που μας απασχολούν κυρίως στο τοπικ, είναι τα αντίστοιχα των τραπεζικών μετοχών.
λεφτά υπάρχουν και υπο συνθήκες μπορεί να κατευθυνθούν σε ακίνητα. όχι όμως στα φουσκωμένα διαμερίματα και generic κατοικίες που ήταν η πλειοψηφία των πράξεων τα προηγούμενα 10-15 χρόνια.αυτή είναι η πρόβλεψη μου και την καταθέτω στη δοκιμασία της επόμενης 5ετιας τουλάχιστον.
-
Γιατί ξέρεις που θα είναι οι τραπεζικές μετοχές (ναι αυτές οι χρεωκοπημένες) σε 10 χρόνια από σήμερα ;
Γιατί αν έλεγες σε κάποιον το καλοκαίρι ότι ο ΓΔ του ΧΑΑ θα κάνει απόδοση 120% σε 6 μήνες απνευστί πως θα του φαινόταν ; Θα γέλαγε ναι ή όχι ; Εσένα προσωπικά σου φαινόταν αρκετά πιθανό ;
Γιατί έχεις κάποια ιδέα που θα είναι ο ΓΔ όχι σε 10 αλλά σε 3 χρόνια από σήμερα ;Η επιλογή του ΟΤΕ κλπ δυνάμεων προφανώς και έγινε επίτηδες για να καταδείξει πόσα 'παράλογα?' πράγματα μπορούν να συμβούν σε πολύ μικρο χρονικό διάστημα. Εννοείται ότι τα ακίνητα και ο τρόπος που κινούνται πόρρω απέχουν από το χρηματιστήριο - το έγραψα ήδη ότι κινούνται με αργούς ρυθμούς - αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνει πρόβλεψη σε βάθος 10ετίας+ (μπορεί δηλ., αλλά μας βλέπει και ο θεός και γελάει ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο χρησμός της εβδομάδας:ο ψαράς κοιτάζει τους γλάρους
A.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γιατί ξέρεις που θα είναι οι τραπεζικές μετοχές (ναι αυτές οι χρεωκοπημένες) σε 10 χρόνια από σήμερα ;
Γιατί αν έλεγες σε κάποιον το καλοκαίρι ότι ο ΓΔ του ΧΑΑ θα κάνει απόδοση 120% σε 6 μήνες απνευστί πως θα του φαινόταν ; Θα γέλαγε ναι ή όχι ; Εσένα προσωπικά σου φαινόταν αρκετά πιθανό ;
Γιατί έχεις κάποια ιδέα που θα είναι ο ΓΔ όχι σε 10 αλλά σε 3 χρόνια από σήμερα ;Η επιλογή του ΟΤΕ κλπ δυνάμεων προφανώς και έγινε επίτηδες για να καταδείξει πόσα 'παράλογα?' πράγματα μπορούν να συμβούν σε πολύ μικρο χρονικό διάστημα. Εννοείται ότι τα ακίνητα και ο τρόπος που κινούνται πόρρω απέχουν από το χρηματιστήριο - το έγραψα ήδη ότι κινούνται με αργούς ρυθμούς - αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνει πρόβλεψη σε βάθος 10ετίας+ (μπορεί δηλ., αλλά μας βλέπει και ο θεός και γελάει ).
το data set που έχεις, μαζί με άλλους παράγοντες βεβαίως, ουσιαστικά υπαγορεύει το πόσο μακριά μπορείς να προβλέψεις.
εγώ όχι, για 10 χρόνια μετά δεν μπορώ να προβλέψω τις μετοχές.
υπάρχουν όμως αρκετοί, που με ασφάλεια μεγαλύτερη απο οτι εσύ περνάς το φανάρι και έχεις προβλέψει οτι αυτός που έρχεται δεν θα προλάβει να σε πατήσει, προβλέπουν τη πορεία των τιμών σε διάστημα πολλαπλάσιο των κοινών θνητών.έτσι μπορεί εγώ να μην μπορώ να προβλέψω οτι σε 10 χρόνια θα είναι η τιμή χ% απο τώρα, αλλά πέρυσι μπορούσα (μαζί με κάποιες χιλιάδες ακόμα) να προβλέψω οτι οι τραπεζικές θα είναι
-
Ολη η συζήτηση είναι σε λάθος βάση γιατί ξεχνάει βασικές παραμέτρους .
Το πρώτο θέμα , είναι αν υπάρχουν λεφτά και αν υπάρχει ενδιαφέρον γιά αγορά ακινήτου .
Σε αυτό θα σας πω ότι και λεφτά υπάρχουν και ενδιαφέρον γιά αγορά ακινήτου .
Γιατί δεν γίνονται πράξεις όμως ?
Γιατί απλά υπάρχει υποτιμητική κερδοσκοπία . Ολοι πιστεύουν ότι αύριο θα είναι φτηνότερα και όλοι φοβούνται ότι ακόμα και αν βρούν σήμερα το ιδανικό σπίτι γιά αυτούς και το κλείσουν , αύριο θα βρεθεί κάτι ακόμα πιό ιδανικό .Ο Ελληνας όπως έγραψα και άλλες φορές , ως καταναλωτής , είναι αγέλη . Αν αύριο τα ΜΜΕ του πούν ότι η πτώση τελείωσε και ότι τελικά τα ακίνητα δεν είναι τόσα πολλά όσα τους λένε , τότε θα τρέξουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να προλάβουν να κλείσουν φτηνά .
Το είδαμε και στο παρελθόν με τα ακίνητα , αλλά και πριν λίγους μήνες με τα διάφορα παρωχημένα συστήματα θέρμανσης που πουλήθηκαν σαν τελευταία λέξη της τεχνολογίας .
Μιλώντας χτές με ένα μεσίτη που δραστηριοποιείται στις περιοχές Ζωγράφου , Καισαριανή , Βύρωνας , Υμηττός , Δάφνη , δηλαδή σε χαμηλομεσαίες περιοχές κοντινών περιοχών στο κέντρο , μου είπε ότι πριν την κρίση οι πελάτες έβλεπαν 8 σπίτια πριν αποφασίσουν να αγοράσουν και τώρα βλέπουν 27-30 σπίτια και ότι αν κάποιος θέλει να πουλήσει σε λογική και όχι σκοτωμένη τιμή , θα πρέπει να περιμένει να δούν το σπίτι του 35-40 άτομα .
Ακόμα μου είπε ότι αρκετοί μεγαλοκατασκευαστές της περιοχής , έχουν νοικιάσει τα απούλητα διαμερίσματα , γιατί είχαν μεγάλες αντιπαροχές και οι τιμές πιθανής πώλησης , ήταν κάτω από το κόστος τους και την τιμή αντικατάστασης .
Μίλησε μάλιστα γιά πάνω από 200 διαμερίσματα σε αυτές τις περιοχές που νοικιάστηκαν με κορυφαίο έναν που απέσυρε από την αγορά 28 διαμερίσματα .
Συμβαίνει μάλιστα και κάτι πρωτόγνωρο . Αυτά τα σπίτια , είτε κλειστά , είτε υπό κατασκευή , είτε νοικιασμένα , που έχουν ξεκινήσει να φτιάχνονται στο διάστημα 2006-2009 , θα παραμένουν ολοκαίνουργια μέχρι να πουληθούν , γιατί απλά δεν θα υπάρχουν νεώτερα , μιά και δεν ξεκινάει καμμία καινούργια οικοδομή .
Αυτό λοιπόν που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτήν την εποχή δεν υπάρχουν κανόνες .
Θα περιμένουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ήδη ξεκίνησε με την υγιέστερη όλων την Αλφα και ακολουθεί και η Πειραιώς και το πρόβλημα είναι η Εθνική που πρέπει να χωνέψει την με πολλές αμαρτίες επιβαρυμένη γιούρο , η οποία ευθύνεται και γιά την υπερθέρμανση της αγοράς ακινήτων , αφού αυτή ξεκίνησε τα άφρονα δάνεια . Τώρα βέβαια αυτοί που τα έκαναν αυτά την ξεφορτώθηκαν και τα κόκκινα θέλουν να τα πληρώσουμε εμείς .Οι τράπεζες που θα μείνουν θα πρέπει να βγάλουν κέρδη , που σημαίνει ότι θα πρέπει να πουλήσουν χρήμα . Και εδώ το θέμα είναι ότι επειδή στις επενδύσεις δεν φαίνεται φως από τους μικρούς Ελληνες , ενώ όσοι ξένοι μεγάλοι έρθουν , δανείζονται από ξένες τράπεζες με μικρό επιτόκιο , τα στεγαστικά , αλλά με κανόνες πλέον πάλι θα ξεκινήσουν .
Τα ποσά όμως θα είναι μικρά και δεν θα υπερβαίνουν το 50 % της εμπορικής αξίας .
Εδώ θα πρέπει να έρθει και ο εξορθολογισμός των προσδοκιών των αγοραστών και των πωλητών . Αυτό όμως , σύμφωνα με την λογική της αγέλης δεν είναι το δύσκολο , μιά και είναι καθαρά ψυχολογικό θέμα .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
.......
Συμβαίνει μάλιστα και κάτι πρωτόγνωρο . Αυτά τα σπίτια , είτε κλειστά , είτε υπό κατασκευή , είτε νοικιασμένα , που έχουν ξεκινήσει να φτιάχνονται στο διάστημα 2006-2009 , θα παραμένουν ολοκαίνουργια μέχρι να πουληθούν , γιατί απλά δεν θα υπάρχουν νεώτερα , μιά και δεν ξεκινάει καμμία καινούργια οικοδομή .... .
Πιστεύεις πως υπάρχουν αγοραστές που σπίτια πενταετίας και βάλε (είτε είναι ακατοίκητα, είτε ημιτελή, ενοικιασμένα κλπ) θα τα εκτιμήσουν για καινούργια ?
Σε λίγο που θα αρχίσουν να χρειάζονται βαψίματα τα κάγκελα, τα φουσκώματα από τις υγρασίες κλπ δεν θα παίξουν ρόλο στην τελική αξία τους, είτε υπάρχουν νεότερα διαθέσιμα είτε όχι ?
-
Τελικά βλέπω πως πολλοί συμφωνούν ότι χρήματα υπάρχουν και προφανώς όχι λίγα, αφού και τα πάμπολλα (150.000+) ακίνητα είμαστε βέβαιοι ότι θα πουληθούν σε βάθος 6-7 ετών, και οι τιμές τους δεν θα πέσουν έως τότε πάνω απο ακόμα 5-10% max. Ταυτόχρονα, ξεχνάμε πως η αγορά ακινήτου έχει κλονισθεί στη συνείδηση του κόσμου, ακόμα και των 'εχόντων', ως αναξιόπιστη επένδυση-επισφαλέστερη του ενοικίου που πολλοί δηλώνουν ότι προτιμούν να πληρώνουν και να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο!
Αρα οι περισσότεροι είμαστε και ψεύτες και κλέφτες.
Κλαιγόμαστε ολημερίς και στο φόρουμ ότι λεφτά δεν υπάρχουν, κάθε οικογένεια έχει και έναν άνεργο, τα 'μαγαζιά' μας δεν δουλεύουν, οι μισθοί μας μειώθηκαν κάργα, πεινάνε τα παιδάκια μας, φόρους-χαράτσια-διόδια κλπ δεμπληρώνω, αλλά άμα 'σταθεροποιηθεί' η αγορά και δούμε πως 'δεν πάει άλλο κάτω', θα βρεθούν το 2015-2016 άνετα 100.000+ οικογένειες με 100.000+€ ανήμερα στο χέρι για να αγοράσουν ακίνητο.
Όλα αυτά, παρά και το γεγονός ότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως αποτελεί πηγή αρμέγματος απ΄το κράτος, σαν τα πολλά κυβικά των ΙΧ.
Που σημαίνει πως έχουμε φράγκα και για να τα 'συντηρούμε' !Κάτι χάνω??? Αλλιώς .........
Είμαστε ωραίοι !!! -
Fact : Ελπίζω να μην αμφιβάλλουμε ότι υπάρχουν άνετα 100.000 οικογένειες με το ποσό των 100.000 ευρώ σήμερα που μιλάμε. Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 4.500.000 'νοικοκυριά', τα 100.000 είναι το 2,2%. Δεν υπάρχει 2,2% του πληθυσμού που έχει άνετα το κολοσσιαίο ποσό των 100.000 ευρώ ; Πλάκα κάνουμε ; Ο dbekos δηλ. που (σύμφωνα με τα γραφόμενά του κατά την αγορά ακινήτου) είχε αρκετά περισσότερα που ανήκει ; Στην 'ολιγαρχία' του 0,1% ; Μάλλον όχι.
Φυσικά δεν θα είναι αυτοί που θα στείλουν τα ακίνητα στα ύψη, σε κάθε κύκλο η φούσκα διογκώνεται και σκάει όταν μπουν και 'επενδύσουν' όλοι οι κουτσοί και στραβοί τελευταίοι και καταϊδρωμένοι. Απλώς επισημαίνω ότι χρήματα προφανώς και υπάρχουν σε ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο του 2,2% των νοικοκυριών και σε πολλές χιλιάδες υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια. Προφανώς είναι μικρές μειοψηφίες, προφανώς και η μεγάλη πλειοψηφία υποφέρει αλλά μη λέμε τώρα κι ό,τι θέλουμε για ποσοστά της τάξεως του 2,2% που θα δυσκολευτούν να βρουν 100 χιλιάρικα.
Το ότι τα λεφτά υπάρχουν δε σημαίνει βέβαια ότι σκοπεύουν να πεταχτούν στον κουβά με τα υπερφορολογημένα τούβλα και μπετά, έτσι ; Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Είπα : αν τα ακίνητα καταστούν ελκυστικά (φορολογικά, πέσουν οι τιμές, μειωθεί ο κίνδυνος της χώρας, αναβαθμιστούν, δοθούν κίνητρα κλπ) θα βρεθούν χρήματα και μάλιστα πολλά. Αυτό είναι το εύκολο της υπόθεσης. Τα λεφτά αυτά, τα οποία δεν είναι απαραίτητο να προέλθουν μόνο από εύπορα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και από πολλές άλλες πηγές εντός και εκτός Ελλάδος, ΑΝ κρίνουν ότι το θέμα έχει ενδιαφέρον θα αποτελέσουν το πρώτο καύσιμο που θα κινήσει σιγά σιγά την αγορά ακινήτου για να πάρει την απαραίτητη ώθηση.
Δεν αποκλείω να είναι και τα 10 χρόνια, απλά δεν γίνεται σοβαρή πρόβλεψη σε τέτοιο βάθος χρόνου και μάλιστα με αναλύσεις από τα ρεπορτάζ του ANT1 και τη διαπίστωση ότι δεν έχει κόσμο ο σουβλατζής της γειτονιάς, άρα ποιος θα αγοράσει ακίνητα σε 10 χρόνια ;
Οποία κατάντια πάντως : να εμφανίζομαι υπερασπιστής των ακινήτων εγώ
Δεν είμαι όμωςΓια την αποκατάσταση του ονόματός μου να ξαναπώ λοιπόν ότι δεν είμαι καθόλου θετικός για την αγορά ακινήτου από 'κοινούς' θνητούς μεσαίας οικονομικής κατάστασης. Όχι όμως τόσο γιατί πιστεύω ότι θα κατρακυλήσει έντονα η 'επένδυσή' τους (όχι και απίθανο βεβαίως βεβαίως ) αλλά περισσότερο γιατί βάζουν στον κ@λο τους ένα χοντρό παλούκι (πιθανό δάνειο, εξαφάνιση ρευστότητας κλπ) χωρίς να αποκομίζουν κάτι σημαντικό.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Τελικά βλέπω πως πολλοί συμφωνούν ότι χρήματα υπάρχουν και προφανώς όχι λίγα, αφού και τα πάμπολλα (150.000+) ακίνητα είμαστε βέβαιοι ότι θα πουληθούν σε βάθος 6-7 ετών, και οι τιμές τους δεν θα πέσουν έως τότε πάνω απο ακόμα 5-10% max. Ταυτόχρονα, ξεχνάμε πως η αγορά ακινήτου έχει κλονισθεί στη συνείδηση του κόσμου, ακόμα και των 'εχόντων', ως αναξιόπιστη επένδυση-επισφαλέστερη του ενοικίου που πολλοί δηλώνουν ότι προτιμούν να πληρώνουν και να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο!Αρα οι περισσότεροι είμαστε και ψεύτες και κλέφτες.
Κλαιγόμαστε ολημερίς και στο φόρουμ ότι λεφτά δεν υπάρχουν, κάθε οικογένεια έχει και έναν άνεργο, τα 'μαγαζιά' μας δεν δουλεύουν, οι μισθοί μας μειώθηκαν κάργα, πεινάνε τα παιδάκια μας, φόρους-χαράτσια-διόδια κλπ δεμπληρώνω, αλλά άμα 'σταθεροποιηθεί' η αγορά και δούμε πως 'δεν πάει άλλο κάτω', θα βρεθούν το 2015-2016 άνετα 100.000+ οικογένειες με 100.000+€ ανήμερα στο χέρι για να αγοράσουν ακίνητο.
Όλα αυτά, παρά και το γεγονός ότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως αποτελεί πηγή αρμέγματος απ΄το κράτος, σαν τα πολλά κυβικά των ΙΧ.
Που σημαίνει πως έχουμε φράγκα και για να τα 'συντηρούμε' !Κάτι χάνω??? Αλλιώς .........
Είμαστε ωραίοι !!!
Το χρήμα ούτε καίγετε, ούτε χάνετε, απλά αλλάζει τσέπες προς αυτούς που ξέρουν να το χειρίζονται!.
Και σίγουρα επαναλαμβάνοντας το ίδιο λάθος φίλε bdekos, με τους περίπου 40% που ψήφισαν τον ΓΓΑΠ, που ηλιθίως πίστεψαν ότι τα λεφτά υπάρχουν στης τσέπες των 10000000 ελλήνων, γράφεις αυτά που γράφεις!.
Σίγουρα διαπιστώνω, ότι δεν έχεις καμία σχέση με επενδυτικές διεργασίες, και για εσένα είναι επένδυση όταν κερδίζεις 25%+ τον χρόνο!. Για αυτό θα σου πρότεινα να γράφεις το τη πιστεύεις εσύ, και όχι τι νομίζεις ότι πιστεύουν οι άλλοι….. διότι δεν γνωρίζεις!.
Η σχέση ενός εκμισθωτή προς έναν μισθωτή, είναι προϊόν μελέτης, καθώς και η γνώση της περιρρέουσας προς το αντικείμενο νομοθεσίας. Δεν τα γνωρίζεις?, δεν παριστάνεις τον εκμισθωτή, μα είσαι θύμα…..
Α.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!