-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το σπιτι που ξεχρεωνεις ΔΕΝ ειναι δικο σου και καμια ασφαλεια δεν προσφερει,τελεια και παύλα.Αντε να σας δωσω και ενα hint,προτιμάτε ATE Bank...οι ανθρωποι δεν παιζονται...οταν καθυστερει δανειο,η συνηθης τακτικη ειναι να μην κανουν τιποτε.Αν δε ειναι και σπιτι...αρχοντας ο δανειζόμενος
Φυσικα και ειναι δικο σου. Δεν χρειαζεται να το εχεις ξεπληρωμενο.
Καθε φορα που πληρωνεις την δοση ενα πσοστο του σπιτιου γινεται δικο σου. Η τραπεζα δεν δινει δανειο για να μην μπορεις να το πληρωσεις. Δινει δανειο για να μπορεις να το πληρωσεις και με τον φορο να βγαλει λεφτα.
Τωρα αν εχει κανενας τα μετρητα για να παρει σπιτι ακομα και τοτε θα το κοιταγα πολυ προσκτικα μια και με επενδυσεις το κεφαλαιο μπορει να παραγει περισοτερα απο το τοκο του δανειου. Και οχι μονο αυτο αν η αξια του σπιτιου ανεβει στο τελος ο ιδιοκτητης κερδιζει και αυτο. -
Ε, αυτά είναι αυτονόητα.
Γι' αυτό δεν έκανα τον κόπο να τα αναφέρω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ε, αυτά είναι αυτονόητα.
Γι' αυτό δεν έκανα τον κόπο να τα αναφέρω.Φυσικα ειναι. Αλλα ρωτα τα εκατομυρια χαζοζαρουμενους στις ΗΠΑ που εχουν χασει της Παναγιας τα ματια με το 'sub prime rate'.
Το προηγουμενο σπιτι που πολυλησα πριν εναμισι χρονο ο αγοραστης δεν εβαλε ουτε σεντσι για προκαταβολη. Οχι μονο αυτο αλλα μου ζητησε να ανεβασουμε την τιμη κατα 20 χιλιαδες για να τα παρει σαν δανειο/μετρητα.
Η τραπεζα το κοιταξε προσεκτικα και μετα συμφωνησε και του ενεκρινε το δανειο. Εγω ελεγα ειναι τρελλος αλλα τι να πει κανεις.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
... Οχι μονο αυτο αλλα μου ζητησε να ανεβασουμε την τιμη κατα 20 χιλιαδες για να τα παρει σαν δανειο/μετρητα. ...
Νικος -
Ε, αυτά είναι αυτονόητα.
Γι' αυτό δεν έκανα τον κόπο να τα αναφέρω.Φυσικα ειναι. Αλλα ρωτα τα εκατομυρια χαζοζαρουμενους στις ΗΠΑ που εχουν χασει της Παναγιας τα ματια με το 'sub prime rate'.
Νικος
πως είναι τα πράγματα στην άλλη μεριά του Ατλ/κου αλήθεια?
πως μεταφράζεται η κρίση στην αληθινή ζωή/ καθημερινότητα? -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Ε, αυτά είναι αυτονόητα.
Νικος
πως είναι τα πράγματα στην άλλη μεριά του Ατλ/κου αλήθεια?
πως μεταφράζεται η κρίση στην αληθινή ζωή/ καθημερινότητα?Πολλοι μα παρα πολλοι εχουν μπλεξει ασχημα. Οταν η κεντρικη τραπεζα των ΗΠΑ ειχε βαλει το επιτοκιο που δανειζει στις τραπεζες στο 1% οι τρπεζες και οι δανειοδοτικοι οργανισμοι ειχαν βγαλει κατι κολπατζδικα δανεια. Με συνηθεια να παιρνει κανεις σπιτι με 0 προκαταβολη για 30 χρονια δανειο και να πληρωνουν μονο τους τοκους για ενα τακτο διαστημα(ξερω σαν 5 χρονια κτλ) και ο τοκος 2% για 2 χρονια η αναρυθμιζομενος.
Αποτελεσμα εγινε πολυ πιο ευκολο να δανεισθει κανεις χρηματα για να παρει σπιτι, να κανει ανανεωση στο παλιο σπιτι να πληρωσει τις πιστωτικες να παρει και αλλες πιστωτικες και να αγορασει οτι ηθελε.
Μετα ομως αρχισε να ανεβαινει το επιτοκιο στα ρυθμιζομενα δανεια. Οποτε οι μηνιαιες πληρωμες εγιναν αβασταχτες για πολυ κοσμο και κοσμακι. Να λοιπον οι πληστηριασμοι. Βαλε πανω οτι η τιμες των σπιτιων και η ζητηση επεφτε εγινε χαμος. Πχ ο ανθρωπος που αγορασε ενα σπιτι για 400-500 χιλαρικα σε εναμισυ χρονο το σπιτι εχασε αξια κατα 100-200 χιλιαρικα. Αλλα φυσικα ανεβηκε η μηνιαι πληρωμη μια και τα επιτοκια αναιβεναν. Οποτε δεν μπορουσε να τα βγαλει περα ο ιδιοκτητης. Η λυση ειναι φυσικα αμεσως να αλλαξει το δανειο του σπιτιου σε σταθερο επιτοκιο. Αμ ελα που η τραπεζα οταν κανεις αλλαγη δανειου κατι επαναεκτιμηση του σπιτιου. Οποτε εβλεπαν οτι το σπιτι τωρα δεν αξοζει 500 χιλαρικα αλλα 300-350. Οποτε αρνουνται να κανουν δανειο 500 χιλιαρικα σε σπιτι που βλεπουν να αξιζει 350 χιλ. Οποτε φυσικα ο ιδιοκτητης χανει το σπιτι.
Πολλαπλασιστε το αυτο σε εκατονταδες χιλιαδες περιπτωσεις και γινεται χαμος. Η οικονομια αρχιζει και επηρεαζεται. Τι πρεπει να γινει τωρα απο μερια κυβερνησης; Να κανουν ειδικη νομοθεσια με ειδικα δανεια που θα δωθουν στους ιδιοκτητες με χαμηλα επιτοκια που τα επιδοτει η κυβερνηση και επισης τα εξασφαλιζει. Αλλοιως οι τραπεζες κανουν την παπια. Η μεγαλη ερωτηση τωρα ειναι εγινε η νομοθεσια πολυ αργα. Ειναι αρκετη;
Βαλτα ολα με την Αμερικανικη οικονομια να μην βρισκεται σε πολυ κατασταση (με πιθανοτητα να γινει και κραχ). Οι πολεμοι να κοστιζουν τρις δολλαρια. Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις οικονομολογος για να καταλαβει οτι τα πραγματα δεν ειναι καλα.Προσωπικη (σχεδον)εμπειρια εχω την εξης. Οταν η δανειοδοτηση ηταν πολη φτηνη ολοι ειχανε πεσει μεσα για επενδυσεις σε ακινητα. Εχω φιλους που αγορασαν 12 σπιτια (μονοκατοικιες) για ενοικαση στην αρχη και μετα για κερδος οταν ανεβαινε η αξια. Αμ ελα που ολα πηγαν σκατα. Τα δανεια με 0 προκαταβολη και μονο πληρωμη τοκου πηγαν κατα διαβολου οποτε ο γνωστος εχει μπει στα κοκκινα με 12-14 χιλιαδες το μηνα σε πληρωμες δανειων. Και αυτο ειναι απο πανω απο τα εισοδηματα ενοικιων. Και δεν μιλαμε οτι αυτος ειναι αφραγκος αλλα ειναι μισθωτος με καλο μισθο που ειδε ευκαρια αλλα τα εχει βρει σκουρα. Δεν πιστευω ποσες φορες με ρωταγαν (και η γυναικα μου το προτεινε) να μπω και εγω σε τετοια κολπα. Αλλα εγω παντα ψαρωνα και κολωνα. Τωρα μου λεει ποσο καλα καναμε και το παιξαμε συντηρητικα.
Πολλα μα πολλα σπιτια ειναι στην αγορα τωρα και δεν πουλανε. Γιατι φυσικα οι τιμες που θελουνε οι ιδιοκτητες ειναι οι υψηλες και οχι οι ρυθμισμενες μετα την υποτιμηση των κατοικιων. Πολλοι απο την δουλεια μου θελουν να πουλησουν τα σπιτια τους αλλα δεν πουλανε. Ο κουνιαδος μου θελει να πουλησει το σπιτι του αλλα δεν πουλαει. Αλλα οι πιο πολλοι δεν εχουν τα παραξενα δανεια αλλα απλως θελουν να πουλησουν και να παρουν κατι αλλο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
... Οχι μονο αυτο αλλα μου ζητησε να ανεβασουμε την τιμη κατα 20 χιλιαδες για να τα παρει σαν δανειο/μετρητα. ...
ΝικοςΣυμφωνω αλλα μετα σκεψου οτι με τα 20-30-40 χιλιαρικα μπορει να παρει ενα μαμηστερο αυτοκινητο, να πει διακοπες να ανοιξει επιχειρηση κτλ κτλ...
-
Βασικά επειδή δεν το πιάσαμε με τον αδερφό μου, τελικά σου ζήτησε απλά να αναφέρεται στο συμβόλαιο μεγαλύτερη τιμή και να σου δώσει την κανονική τιμή θέλοντας αυτή τη διαφορά ναι μεν να την εισπράξει από την τράπεζα, να του μείνει όμως στα χέρια;
Αν ναι, τότε δεν είναι ασυνήθιστο, το έχω ξανακούσει. Λογική (αν και παράνομη κίνηση) όταν τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων είναι σχεδόν διπλάσια των στεγαστικών.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Βασικά επειδή δεν το πιάσαμε με τον αδερφό μου, τελικά σου ζήτησε απλά να αναφέρεται στο συμβόλαιο μεγαλύτερη τιμή και να σου δώσει την κανονική τιμή θέλοντας αυτή τη διαφορά ναι μεν να την εισπράξει από την τράπεζα, να του μείνει όμως στα χέρια;Αν ναι, τότε δεν είναι ασυνήθιστο, το έχω ξανακούσει. Λογική (αν και παράνομη κίνηση) όταν τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων είναι σχεδόν διπλάσια των στεγαστικών.
Και εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν κατασκευαστες που σου λένε αμά θέλεις αντι να μου δώσεις μαύρα πάνω από την αντικειμενική, γράφουμε την εμπορική αξία στο συμβόλαιο για να πάρεις δάνειο αλλά θα μου πληρώσεις τον επιπλέον φόρο
-
μια αμερικανικη acre ποσα στρέμματα είναιευχάριστο
-
ίσως http://www.google.com/search?hl=en&clie ... tnG=Search
-
ρε παιδες....
δεν το πουλαω......
και εξαλου που να μεινω ?
στην παραγκα του Καραγκιοζη ? -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Πάντως ... ...
[/i]Ρε αδερφέ ανέφερα μια συνομιλία μου μ' έναν γιο κατασκευαστή στο στρατό. Όταν μου το πε ξαφνιάστηκα με τα μεγέθη που μου είπε. Μπορεί να ήταν και φιδέμπορος ο τύπος.
Πάντως επειδή αγοράζουμε σπίτι αυτό το διάστημα και το ψάχνουμε πολύ καιρό τώρα, βρίσκω αγγελίες για πωλήσεις σπιτιών που τις είχα βρει 2 χρόνια πριν. Μιλάω για τελειωμένα σπίτια από τότε. Οι τιμές τώρα ελαφρώς αυξημένες. Πιο χτυπητό παράδειγμα νεοκτιστη εδώ και 1,5 χρόνο πολυκατοικία με 8 δ/ματα. 20 μέτρα από το σπίτι που ετοιμάζομαι να αφήσω. Έχει 3 απούλητα, το καλοκαίρι είχε 4. Είχα ρωτήσει τότε, ρώτησα και τώρα. 250k τότε, 290k τώρα. Σου δίνω και διεύθυνση αν θες. Αυτός δηλαδή δε καίγεται να πουλήσει; Δε θέλει ρευστό;
Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές κατοικιών έχουν τεράστια κέρδη. Γι' αυτό και όσοι οικοδόμοι, μπεταντζήδες, πλακάδες, υδραυλικοί κα απασχολούμενοι στο κατασκευαστικό τομέα συγκεντρώσουν ένα κεφάλαιο γίνονται κατασκευαστές.
Δεν είπε κανείς ότι έχουν οι κατασκευαστές 200%-300% κέρδη γι' αυτό άδικα μας κράζεις. Αν στα 10-12 διαμερίσματα μιας οικοδομής το λογικό κέρδος + 1 δ/μα το κάνεις 3πλασιασμό του κεφαλαίου τότε γεια σου με χαρά σου. Και γω μαζί σου. -
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
μια αμερικανικη acre ποσα στρέμματα είναιευχάριστοΤο acre ειναι 44 χιλιαδες τετραγωνικα ποδια. Που ειναι 4087,6 τετραγωνικα μετρα. Το στρεμα ειναι 10 χιλιαδες τετραγωνικα μετρα (εστω 100Χ100). Οποτε ειναι λιγο λιγωτερο απο μισο στρεμμα. (0,40876 στρεμματα).
Νικος
-
μια αμερικανικη acre ποσα στρέμματα είναιευχάριστο
Το acre ειναι 44 χιλιαδες τετραγωνικα ποδια. Που ειναι 4087.6 τετραγωνικα μετρα. Το στρεμα ειναι 10 χιλιαδες τετραγωνικα μετρα (εστω 100Χ100). Οποτε ειναι λιγο λιγωτερο απο μισο στρεμμα. (0,40876 στρεμματα).
Νικος
Το στρέμμα ισούται με 1.000 (κι όχι 10.000) τμ.
-
Είναι περίπου 4 στρέμματα και όχι 0.4. 1 στρέμμα= 1000τμ και όχι 10.000.
-
Ενταξει. Εχετε απολυτο δικιο.
Μπερδεψα το στρεμμα. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Βασικά επειδή δεν το πιάσαμε με τον αδερφό μου, τελικά σου ζήτησε απλά να αναφέρεται στο συμβόλαιο μεγαλύτερη τιμή και να σου δώσει την κανονική τιμή θέλοντας αυτή τη διαφορά ναι μεν να την εισπράξει από την τράπεζα, να του μείνει όμως στα χέρια;Αν ναι, τότε δεν είναι ασυνήθιστο, το έχω ξανακούσει. Λογική (αν και παράνομη κίνηση) όταν τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων είναι σχεδόν διπλάσια των στεγαστικών.
Ακριβως. Οταν αυτος εκανε τα συμβολαια, τοτε αλλαζουν χερια και τα μετρητα. Οι πιο πολλοι παιρνουν δανειο τοτε την διαφορα την παιρνουν με μια επιταγη. Οπως ακριβως και εγω πηρα μια επιταγη για την αξια του σπιτιου. (στην πραγματικοτητα εγινε απλα ενα ηλεκτρονικο εμβασμα στον αριθμο λογαριασμου μου που τους εδωσα).
Ολα γινονται με την μια τοπικα. Συμβολαια, εκδοση δανειου και αν υπαρχει υπολοιπο τοτε ειτε γινεται εμβασμα ειτε επιταγη. Σε πολλες περιπτωσεις δεν χρειαζεται ο αγορατης και ο πωλητης να ειναι παροντες την δια στιγμη.
Νικος
-
Δολάρια αντί μετοχών
- Μερικές από τις τράπεζες της Ελβετίας εκτιμούν ότι το δολάριο θα ανακάμψει εφέτος έναντι του υπερτιμημένου ευρώ
ΓΡ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
gnikolo@dolnet.grΚαμία ένδειξη δεν υπάρχει ότι το 2008 θα είναι μια χρονιά καλύτερη για τις διεθνείς αγορές απ' ό,τι το περιπετειώδες 2007. Αντιθέτως, μάλιστα, η διεθνής οικονομική κοινότητα περιμένει έντονες διακυμάνσεις σε όλες τις αγορές, από τις μετοχές και τα προϊόντα ως τα νομίσματα. Η διεθνής οικονομία αναπτύσσεται μεν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ωστόσο οι δομές των διεθνών τραπεζών και επιχειρήσεων δεν εξασφαλίζουν ούτε διαφάνεια ούτε βεβαιότητα για την ακρίβεια των στοιχείων τους. Και ενώ πολλοί μπορεί να υποθέσουν ότι ο απόηχος της κρίσης των αμερικανικών στεγαστικών δανείων, η οποία κλόνισε τις αγορές τον περασμένο χρόνο, εφέτος θα υποχωρήσει, αυτό τελικά δεν είναι καθόλου βέβαιον. Οχι διότι οι Αμερικανοί δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους τόκους των στεγαστικών τους, αλλά επειδή οι τράπεζες είχαν διαμορφώσει με βάση αυτά τα επίφοβα στεγαστικά δάνεια σύνθετα ομόλογα τα οποία πουλούσαν ως υψηλής ασφαλείας. Ως σήμερα όλοι φοβούνται ότι οι τράπεζες κρύβουν τα πραγματικά μεγέθη αυτών των ζημιών και ότι τελικά αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις εκτιμώμενες. Ακόμη και τότε, όμως, η αξιοπιστία των τραπεζών θα έχει πληγεί σημαντικά και θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρις ότου οι επενδυτές «ξεχάσουν».
Η ανασφάλεια θα εκδηλώνεται, σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές, με μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές όλων των αξιών που θα επιφέρουν και αντίστοιχες διακυμάνσεις στις αγορές νομισμάτων. Και αυτή, η αγορά νομισμάτων δηλαδή, αναμένεται ότι θα έχει εφέτος τις μεγαλύτερες αποδόσεις για τους εξειδικευμένους επενδυτές. Βεβαίως οι επενδύσεις σε νομίσματα δεν είναι οικείες στους μικρούς ιδιώτες επενδυτές, όπως είναι οι επενδύσεις σε μετοχές. Ολοι, όμως, έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν ένα μέρος της αποταμίευσής τους σε δολάρια, καθώς το αμερικανικό νόμισμα έχει πλέον καταρρεύσει. Μερικές από τις πιο γνωστές επενδυτικές τράπεζες της Ελβετίας εκτιμούν ότι το δολάριο θα ανακάμψει εφέτος έναντι του υπερτιμημένου ευρώ και η ανάκαμψη αυτή μπορεί να ξεπεράσει το 10% ως το τέλος του χρόνου. Οι ίδιες τράπεζες εκτιμούν ότι το ευρώ είναι ανατιμημένο έναντι του δολαρίου κατά 27% αλλά θεωρούν ότι η διόρθωση των ισοτιμιών δεν θα γίνει μέσα σε έναν χρόνο.
Ειδικά για τους Ελληνες και τους άλλους Ευρωπαίους η μετατροπή ενός μέρους της αποταμίευσής τους σε δολάρια ίσως να μην είναι κακή ιδέα. Ούτως ή άλλως όλοι εισπράττουμε ευρώ και ξοδεύουμε ευρώ για τις καθημερινές μας ανάγκες. Αν θεωρήσουμε, λοιπόν, ότι τα αποταμιευμένα χρήματα δεν πρόκειται να τα χρειαστούμε σύντομα, η μετατροπή τους ή μέρους αυτών σε δολάρια μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις αποδόσεις τους. Το δολάριο παρά την υποχώρησή του παραμένει το νόμισμα στο οποίο οι κεντρικές τράπεζες όλων των χωρών διατηρούν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα και η αμερικανική οικονομία παρά την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξής της συνεισφέρει περισσότερο από κάθε άλλη στην αύξηση του παγκοσμίου ακαθαρίστου προϊόντος. Συνεπώς μια τοποθέτηση σε δολάρια δεν μπορεί να θεωρείται επικίνδυνη μακροπρόθεσμα. Αν πράγματι αρχίσει ένας εξορθολογισμός της ισοτιμίας δολαρίου - ευρώ, τότε ο καταθέτης που έχει δολάρια θα εισπράξει και το υψηλό επιτόκιο, αλλά και κεφαλαιακό κέρδος.
Δεδομένου μάλιστα ότι οι αυξομειώσεις των τιμών των μετοχών είναι τόσο μεγάλες που δεν θεωρούνται ανεκτές από έναν μικρό ιδιώτη επενδυτή και οι προοπτικές ανόδου των μετοχών αυτή τη στιγμή φαίνονται περιορισμένες, ενώ οι πιθανότητες υποχώρησης είναι μάλλον μεγαλύτερες, η προθεσμιακή κατάθεση που έχει και το υψηλότερο επιτόκιο αποτελεί μια κατάλληλη για φέτος επενδυτική επιλογή. Αν, λοιπόν, το επιτόκιο συνοδεύεται και από μια βάσιμη ελπίδα κεφαλαιακού κέρδους από τη μεταβολή των ισοτιμιών, τότε η κατάθεση σε δολάρια είναι μια ασφαλής και ενδεδειγμένη επιλογή για το 2008.
Το ΒΗΜΑ, 06/01/2008 , Σελ.: D24
-
Ποιο υψηλό επιτόκιο λέει?
τα αμερικάνικα επιτόκια πέφτουν και πιο κάτω δεν πάει. οτι κερδίσεις θα είναι στο κεφάλαιο λόγω ανατροπής της ισοτιμίας.οι φετινές εκλογές, που όλα δείχνουν οτι θα καταλήξουν στους Δημ/κους και θα σημάνουν την αποχώρηση απο το Ιρακ, θα είναι ένα καλό ψυχολογικό έναυσμα για άνοδο του δολ/ριου αλλά για εμένα το πρόβλημα είναι περισσότερο το κλείδωμα του γουαν παρά το δολλάριο αυτό καθαυτό.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!