-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Οι τραπεζες αυτη την στιγμη επιθυμουν να μην δανειζουν ουτε για αγορα πασατεμπο...
Έχω άλλη εικόνα.
Οι τράπεζες αυτή τη στιγμή ΨΟ-ΦΑ-ΝΕ για να πουλήσουν δάνεια, άλλωστε από αυτά κυρίως ζουν, και τον τελευταίο καιρό οι δανειοδοτήσεις για στεγαστικά έχουν γονατίσει όχι γιατί το θέλουν αλλά γιατί έχει παγώσει η αγορά κατοικίας, και όχι μόνο. Τα καταναλωτικά επίσης μειώθηκαν λόγω κάμψης της κατανάλωσης.
Εννοείται λόγω του κλίματος έχουν σφίξει κάπως τα κριτήρια, αλλά ότι περιμένουν πως και πως επειδή έχουν αναδουλειά είναι γεγονός.καλά πρόσεξε μην μυρίσει το ψοφίμι.
μπροστά στον πατέρα μου ιδιωτική τράπεζα απέρριψε δάνειο 10.000 ευρώ σε άνθρωπο καθαρό από δάνεια και τειρεσία με εκκαθαριστικό 30.000 ευρώ. Τα φώναζε ο ίδιος από την αγανάκτησή του κλείνοντας τους λογαριασμούς του από αυτή την τράπεζα όντας πελάτης τους.
και τον είχαν στο πήγαινε έλα 1 εβδομάδα.
-
Δεν είναι ίδιες όλες οι τράπεζες .
Πάντως τα καλά στεγαστικά τα κυνηγάνε . -
To ξέρω, δεν είπα ότι γίνεται παντού. Απλά ανέφερα μία καλή περίπτωση ανθρώπου που του απέρριψαν δάνειο μόλις 10Κ.
Σκέψου να ζητάς 250Κ ...
-
εχω ξαναγραψει οτι ξενη τραπεζα ΔΕΝ δινει εδω και πολυ καιρο στεγαστικα/καταναλωτικα δανεια! Μονο καρτες και συγκεντρωση υπολοιπων δανειων/καρτων σε μια.
-
Νομίζω ότι δίνουν στεγαστικά αλλά το ψάχνουν περισσότερο και εξασφαλίζουν περισσότερες εγγυήσεις όπως μόνιμο μισθό, άλλα ακίνητα, καλό ξεπληρωτικό παρελθόν κλπ. Υποθέτω ότι αν έχεις και εγγυητή με ικανή περιουσία όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Χαίρομαι γιά τις δικές σας αμερόληπτες αναλύσεις .Δεν μου είπατε όμως τι θα κάνατε τα λεφτά όλα αυτά τα χρόνια .
Τις εναλλακτικές λοιπόν .
Ξέρετε ότι οι μετοχές των τραπεζών σήμερα είναι ακόμα και κάτω από την ονομαστική τους αξία .
Οτι η αλφα κάνει 2 δισ μόνο και η εθνική 5,50 .Πέστε μου λοιπόν εσείς οι αντικειμενικοί τι θα κάνατε τα λεφτά .
Χρυσούλι...;;; Ντάλαρς...;;
-
Το χρυσούλι το 2005 ήταν τζάμπα . Το ντόλαρ είχε μηδενικά επιτόκια και κατακρημνήστηκε από 1,20 € το 2000 σε 0,60 το 2008 γιά να πάει 0,80 τώρα .
Μετά Χριστόν προφήτες λοιπόν .
-
Σίγουρα μετά Χριστόν προφήτες, παρόλα αυτα υπήρχαν διεξοδοι να επενδύσει κανείς...Γι΄αυτό άλλωστε όσοι επενδύουν, δεν πάνε.. μονόπατα σε ενα προιόν.
Προσωπικά, θεωρώ πως ο χρυσός, αν δεν βρεθεί κανα κοίτασμα ίσα με την Πίνδο, πάντα φθηνός θα είναι..!! Αν είχα χρήματα, μόνο χρυσό θα αγόραζα...! Ουτε συνάλλαγμα, ουτε ακίνητα, τίποτα!! Μόνο χρυσό...!! Αντε ίσως και μετοχές, αναλόγως τις συγκυρίες, όπως τώρα για παράδειγμα. Πού θα μου πάει όμως....;; Την Κυριακή κληρώνει πάλι...!! -
πάντως ο εβραίος πάντα έκανε τοποθετήσεις σε όλα τα προϊόντα για να είναι σίγουρος. και ακίνητο και χρυσό και μετοχές και εμπόρευμα και δανεικά....λίγο απ' όλα.
-
Αν είχα χρήματα, μόνο χρυσό θα αγόραζα...! Ουτε συνάλλαγμα, ουτε ακίνητα, τίποτα!! Μόνο χρυσό...!!
Να που ξαναγυρίζουμε στις παλιές καλές ελληνικές ταινίες όπου όλοι έψαχναν να βρουν τις κρυμμένες λίρες που ο γέρος έκανε κομπόδεμα σε όλη του τη ζωή.
-
Οι γνωρίζοντες περί των οικονομικών πάντως συνιστούν 'όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι' .
Οπότε όχι μόνο χρυσό. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
πάντως ο εβραίος πάντα έκανε τοποθετήσεις σε όλα τα προϊόντα για να είναι σίγουρος. και ακίνητο και χρυσό και μετοχές και εμπόρευμα και δανεικά....λίγο απ' όλα.Συμφωνώ και το έγραψα ηδη πριν..Ομως οι συγκυρίες δεν είναι πάντα οι ίδιες και η πλάστιγγα γέρνει προς διάφορες κατευθυνσεις...
Εξάλλου, η παραπανω πρακτική, εχει αριστη εφαρμογή στον.... εβραίο που ίσως και να μην ξέρει τί εχει...! Για μας όμως, τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, θεωρώ πως ο χρυσός είναι η πιο ασφαλής λυση, ανεξαρτητως εποχής, συγκυριών κλπ.... -
αυτή τη στιγμή είναι υπερτιμημένος....
που μας φθάσαμε... να χαλάμε τα ευρά για χρυσό και ντάλαρςμια καλή πρόταση είναι η αγορά αγροτεμαχίου όπου η τιμή, υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί να παζαρευτεί ίσως και στο 50% ή και παραπάνω σε σχέση με προ κρίσης τιμές...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
μια καλή πρόταση είναι η αγορά αγροτεμαχίου όπου η τιμή, υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί να παζαρευτεί ίσως και στο 50% ή και παραπάνω σε σχέση με προ κρίσης τιμές...Υπάρχει όμως σοβαρή περίπτωση να μείνει γιά πάντα αγροτεμάχιο . Μη οικοδομήσιμο δηλαδή , μιά και ετοιμάζονται να καταργήσουν την εκτός σχεδίου δόμηση .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
μια καλή πρόταση είναι η αγορά αγροτεμαχίου όπου η τιμή, υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί να παζαρευτεί ίσως και στο 50% ή και παραπάνω σε σχέση με προ κρίσης τιμές...
Υπάρχει όμως σοβαρή περίπτωση να μείνει γιά πάντα αγροτεμάχιο . Μη οικοδομήσιμο δηλαδή , μιά και ετοιμάζονται να καταργήσουν την εκτός σχεδίου δόμηση .
Το αγροτεμάχιο έχει μέλλον, με την κρίση και την ανεργία πολλοί θα γυρίσουν στα χωριά τους και στην καλλιέργεια της γης....
-
Nα που υπάρχουν και περιοχές που οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν!!Ποιες είναι αυτές;
Aνάκτορα, Σύνταγμα, Λυκαβηττός, Kολωνάκι, Παγκράτι, Ψυρρή, Πλάκα, Mετς, Πλατεία Μαβίλη, Νεάπολη Εξαρχείων με μέση αύξηση 7.2%!!!
Αντιθέτως μεγάλες μειώσεις τιμών στην Αττική έχουμε σε Γέρακα, Aνθούσα, Γλυκά Nερά, Παλλήνη με -19,6%, στα Aνω Λιόσια, Aχαρνών, Zεφύρι, Kαματερό, N. Πέραμο με -17% και στα δυτικά προάστια της Aθήνας με -12,2%.
Όλα αυτά σύμφωνα με την Propindex (των τραπεζών Εθνική, Εμπορική, Alpha και Eurobank) σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ.
Περισσότερα εδώ:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12930&subid=2&pubid=43121147#
-
Σχετικό και από την Ελευθεροτυπία:
Πτώση 7,7% στις τιμές των ακινήτων “δείχνουν” τα στοιχεία των τραπεζώνΚοινώς, σε συγκεκριμένες καλές περιοχές, μπορείς να έχεις και αυξήσεις. Σε φθηνές και παλαιά ακίνητα, μειώσεις, αλλά και πάλι, όχι κάτι φοβερό...
Νομίζω πως ακόμη λεφτουδάκια κάποιοι έχουν, οπότε ένα παλιό διαμέρισμα μπορούν να το αγοράσουν.
Οι έχοντες, όπως παλιά, έτσι και σήμερα, πάλι μπορούν ν' αγοράσουν εύκολα κάτι χωρίς ν' ανησυχούν για τραπεζικό δανεισμό ή για την δουλειά τους.Το ζήτημα είναι οι μικρομεσαίοι, που μέχρι πρότινος δανείζονταν για 30 χρόνια όλο το ποσό για να πάρουν νεόκτιστο με 2 υπνοδωμάτια (το ένα ημιυπαίθριος... )...
Σήμερα ΔΥΣΚΟΛΑ να βρεις τέτοιους... Και αυτοί ήταν που στήριξαν την τρελή άνοδο τα προηγούμενα χρόνια... -
Υπάρχει σιγά - σιγά εξορθολογισμός της αγοράς .
Ετσι φτηνοπεριοχές που προσπάθησαν να αλλάξουν επίπεδο , επιστρέφουν στην πραγματικότητα .
Δυτικά προάστεια και μεσόγεια επανέρχονται στην σωστή τιμή .Οσοι τυχαίοι κατασκευαστές κάνανε μάγκες τους οικοπεδούχους δίνοντας 50 % αντιπαροχή σε αυτές τις περιοχές θα πληρώσουν την λάθος απόφαση .
Το θέμα είναι ότι μετά δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον γιά δόμηση σε αυτές τις περιοχές μέχρι οι κατασκευαστές να πάρουν την ρεβάνς από τους οικοπεδούχους , δηλαδή αντιπαροχές 25 - 35 % .Στις καλές περιοχές οι τιμές συγκρατήθηκαν , αλλά εκεί πλέον δεν υπάρχουν αξιόλογα οικόπεδα , οπότε πρακτικά δεν υπάρχει προσφορά καινούργιων .
Μεταχειρισμένα διαφόρων ηλικιών και τιμών στις καλές περιοχές πωλούνται σχεδόν αμέσως .Επίσης διάφοροι μικρομεσαίοι 'αγοραστές' με 1.500 € αποταμίευση και δάνειο 100 % που ζητάγανε να βρούνε σπίτι στις καλές περιοχές , θα πάνε στις περιοχές που τους αναλογούν με βάση τα εισοδήματα τους .
Οσοι από αυτούς έχουν μιά στοιχειώδη αποταμίευση της τάξεως των 50.000 αγοράζουν τα μεταχειρισμένα 20 και 30 ετών στις καλές περιοχές .
Τα νεόδμητα στις μέτριες περιοχές υποφέρουν από την έλλειψη αποφασιστικότητας γιά αγορά από τους υποψήφιους αγοραστές .
Ετσι όλοι κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα και περιμένει ο ένας τον άλλον .
Στο μεταξύ η ανεργία έφτασε 'επίσημα' το 12 % και ανεπίσημα πέρασε το 20 % . -
Ειδατε πως αλλαζουν ολοι βιολι σιγα-σιγα
-
Γνωριζει κανεις τι γινεται με τις περιοχες στην Αν. Αττικη που ηταν να μπουν εντος σχεδιου?(καποιες περιοχες στην Κερατεα ,Αναβυσσο κ.τ.λ). Εδω περα http://portal.kathimerini.gr/4Dcgi/4dcg ... 008_233381 ελεγαν οτι θα μπουν μεσα σε μια 4ετια, αλλα δεν εχει γινει ακομα τιποτα(απ'οσα εχω ακουσει δηλαδη).
Παντως ειναι αστειο, αλλα η περιοχη που εχω το οικοπεδο στην Κερατεα εχει περισσοτερα σπιτια(αυθαιρετα) ,απο περιοχες που ειναι εντος σχεδιου . Εχει ρευμα κανονικα, δρομους με ασφαλτο κ.τ.λ ,αλλα στο σχεδιο ακομα να μπει!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!