-
Καλά δεν δουλεύουν και τσιμινιέρες για να βγάζουν ντουμάνι. Πιο πολύ θέμα νομίζω ότι υπάρχει με τα σούρτα φέρτα των φορτηγών παρά με τον αέρα.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Έχει πράγματι 'καθαρό αέρα' το Κορωπί; Γιατί η μόλυνση που προκαλεί ένα αεροδρόμιο δεν είναι καθόλου αμελητέα..Δεν ειναι σαν το χωριο σου στην Πελοποννησο ,αλλα εχει μακραν καθαροτερο αερα απο Γλυφαδες, Υμηττους, Βουλες(για βρωμοπεριοχες τυπου Πατησια δεν το συζηταω καν)
Μια ειναι η λυση. Ελα στο Κορωπι και θα δεις ακομα χωραφια και Πακιστανους να φυτευουν ντοματες κ.τ.λ
-
Στην μία ώρα από την Αθήνα και με δυνατότητα τρένου , είναι και η Κινέττα , η Κόρινθος , η Αυλίδα και η Χαλκίδα .
Και εκεί φυτεύουν ντομάτες και είναι και φτηνότερα και έχεις και θάλασσα γιά μπανάκι και βαρκάκι -
oχι ρε στο Κορωπί να πάτε.
αφήστε όλους τους άλλους στην ησυχία τους. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
oχι ρε στο Κορωπί να πάτε.
αφήστε όλους τους άλλους στην ησυχία τους.Όλοι Κορωπί ρεεεεε!
Άντε, γιατί στο Ελληνικό, η μόλυνση , η φασαρία και το ...γενικότερο χάλι , δεν αντέχεται πλέον!
Να φύγετε, να πάτε άλλου!
(εγώ θα κάτσω βέβαια, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω την χλιδή του Κορωπίου... ) -
Ε καλα τωρα , δεν υπαρχει επαφη Κορωπιου με Βουλα Γλυφαδα ειτε σε αερα ειτε σε οτιδηποτε αλλο , μην τρελαθουμε τελειως.
Το παραδειγμα του φιλου ηταν υπερβολικο.
Βεβαια αν το διλημα ειναι περιοχες της Αθηνας οπως πατησια κυψελη κολωνος κλπ ή Κορωπι και γω τρεχοντας θα φευγα για Κορωπι . -
Το Κορωπί έφαγε, και δια παντός ίσως, την αέρια ρύπανση που υπήρχε πέριξ του αεροδρομίου του Ελληνικού με μπόνους την Αττική οδό και την βιομηχανική ζώνη.
Αν κάτι το σώζει είναι ότι ακόμα είναι ανοιχτωσιά και σχετικώς αραιοκατοικημένο. -
Ποιος ειπε οτι το Κορωπι ειναι αναβαθμισμενη περιοχη? Που ακριβως το γραφω αυτο? Ισα ισα που παραπονιεμαι για τους γυφτους. ΕΓΩ ΕΙΠΑ οτι δεν εχει κινηση, φασαρια, βρωμια.
Και απλα να πω οτι γελαω για αυτον που ειπε οτι το Ελληνικο ειναι μια χαρα. Εγω πισω απο το Ποσειδωνιο παιζω 5χ5. Δεν θα εμενα που να με πληρωνανε εκει. Ολα τα καυσαερια απο την λεωφορο στις μαπες σας πανε
Ε πως να το κανουμε το Κορωπι εχει καθαροτερο αερα ,οπως και καθαροτερο αερα εχουν τα χωρια εκτος Αττικης. Εγω γι'αυτο μιλησα και οχι για το αν ειναι αναβαθμισενη η περιοχη.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το Κορωπί έφαγε, και δια παντός ίσως, την αέρια ρύπανση που υπήρχε πέριξ του αεροδρομίου του Ελληνικού με μπόνους την Αττική οδό και την βιομηχανική ζώνη.
Αν κάτι το σώζει είναι ότι ακόμα είναι ανοιχτωσιά και σχετικώς αραιοκατοικημένο.Το Κορωπι δεν ειναι μεσα στο αεροδρομιο. Ελεος με τους ασχετιλες. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ,οπως και κανενα αεροπλανο δεν περναει πανω απο το ΚορωπΙ(τι σας ειπα τωρα ε? Εμ Λουτσα νομιζετε οτι ειναι? Πριν πεταξετε την λαλακια σας να ενημερωνεστε)
Τελος παντως δεν εχει νοημα να πω πολλα. Εγω συγκρινω περιοχες ,γιατι ειχα νοικιασει σπιτια σε Υμηττο, Ηλιουπολη κ.τ.λ . Απο εκει και περα ο καθενας μπορει να κρινει απο κοντα
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Και απλα να πω οτι γελαω για αυτον που ειπε οτι το Ελληνικο ειναι μια χαρα. Εγω πισω απο το Ποσειδωνιο παιζω 5χ5. Δεν θα εμενα που να με πληρωνανε εκει. Ολα τα καυσαερια απο την λεωφορο στις μαπες σας πανε
Ε πως να το κανουμε το Κορωπι εχει καθαροτερο αερα ,οπως και καθαροτερο αερα εχουν τα χωρια εκτος Αττικης. Εγω γι'αυτο μιλησα και οχι για το αν ειναι αναβαθμισενη η περιοχη.
Δηλαδή, η Βάρης-Κορωπίου και η Αττική Οδός, δεν επιβαρύνουν καθόλου, και επιβαρύνει περισσότερο η Βουλιαγμένης;
Για να μην μιλήσω για το αεροδρόμιο που είναι μια ανάσα...Το Κορωπί δεν έχει κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με τα Νότια Προάστια, εκτός προφανώς της τιμής... Αυτό να το δεχτώ εύκολα, αλλά να μου λες πως είναι καλύτερο από την Γλυφάδα και την Βούλα, είναι...
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ποιος ειπε οτι το Κορωπι ειναι αναβαθμισμενη περιοχη? Που ακριβως το γραφω αυτο? Ισα ισα που παραπονιεμαι για τους γυφτους. ΕΓΩ ΕΙΠΑ οτι δεν εχει κινηση, φασαρια, βρωμια.Και απλα να πω οτι γελαω για αυτον που ειπε οτι το Ελληνικο ειναι μια χαρα. Εγω πισω απο το Ποσειδωνιο παιζω 5χ5. Δεν θα εμενα που να με πληρωνανε εκει. Ολα τα καυσαερια απο την λεωφορο στις μαπες σας πανε
Κοίτα ειδικός δεν είμαι, οι άνεμοι νομίζω επίσης παίζουν ρόλο. Στην υπόλοιπη αττική την μόλυνση την τρως στην μάπα αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα. Υπάρχει εμφανής και αφανής μόλυνση. Μπορεί στο Κορωπί λοιπόν να νομίζεις ότι υπάρχει καθαρότερη ατμόσφαιρα αλλά να υπάρχουν αέρια που μπορεί να είναι τοξικότατα και η πιθανότητα πχ να πάθει κάποιος καρκίνο - χτύπα ξύλο - ζώντας στο Κορωπί να είναι υψηλότερη απο κάποιον που ζει συνταγμα!
Ενδεικτικά να φέρω ένα παράδειγμα. Στις Βρυξέλλες υπάρχει περιοχή (προάστιο καλό σχετικά) όπου βρίσκεται κόντα στο αεροδρόμιο. Εκεί υπάρχουν χαμηλότεροι φόροι για αγορά/χτίσιμο σπιτιού (μπορεί και άλλα κίνητρα) ακριβώς λόγω της μολυνσης και των επικύνδυνων καυσαερίων. -
ΤτΕ: Έπεσαν 3,9% οι τιμές των κατοικιών στο 2009
(από την Ελευθεροτυπία)
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=133493
Μεγαλύτερη πτώση στα παλαιά ακίνητα και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Λογικά, αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικό, φέτος αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη πτώση, αφού η αγοραστική δύναμη σχεδόν όλων θα πέσει και τα επιτόκια πάνε για άνοδο... -
Στην μία ώρα από την Αθήνα και με δυνατότητα τρένου , είναι και η Κινέττα , η Κόρινθος , η Αυλίδα και η Χαλκίδα .
Και εκεί φυτεύουν ντομάτες και είναι και φτηνότερα και έχεις και θάλασσα γιά μπανάκι και βαρκάκιΚαι η Κηφισσιά -αναλόγως την κίνηση- μπορεί να είναι 1 ώρα από το κέντρο. Τη θεωρείς επαρχία;
Εγώ για Χαλκίδα με Α.Ο και Ε.Ο δεν κάνω πάνω από 40'. Τον ίδιο χρόνο μπορεί να κάνω για Πειραιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα θεωρώ το ίδιο.@HF
Συγκρίνεις τη Βουλιαγμένης με τη Βάρης-Κορωπίου; #2
Η 2η είναι σοκάκι μπροστά στην πρώτη, άσε που έχει κίνηση συγκεκριμένες ώρες. Στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας είτε έχει λίγα πράγματα, είτε τίποτα.Επειδή εκτροχιάζεται -κλασσικά πράγματα- το θέμα, προσωπικά δεν πιστεύω ότι το Κορωπί είναι ο υπερπαράδεισος, ούτε και πιστεύω ότι πρόκειται να αναπτυχθεί γιατί επι της ουσίας είναι χωριό, οπότε ότι οικισμοί και να γίνουν τριγύρω δεν θα γίνει ποτέ μια συμπαγής αστική περιοχή αλλά ένα σκορποχώρι με ένα χωριό στη μέση. Το πρόβλημα του είναι ότι οι δρόμοι του σχεδιάστηκαν για μουλάρια, οπότε end of conversation...
Σίγουρα όμως είναι μια περιοχή με άπλα και χωρίς το τσιμέντο της Αθήνας.
Για τον αέρα δεν λέω κάτι γιατί το πήγαμε σε επίπεδο ανάλυσης μικροσωματίων που είναι και το αδύνατο σημείο μου...
Και για τα Γλυκά Νερά λένε ότι σνιφάρουμε τα απόβλητα του Δημόκριτου οπότε από αύριο παω να πάρω μάσκα και μπουκάλες οξυγόνου μπας και σωθώ. -
[offtopic]
Καιρός να μετακομήσουμε στο Qatar
Κατα κεφαλήν εισόδημα: 101000$
προσδοκώμενη ανάπτυξη για 2010: 18,5%[/offtopic]
-
+1
Κορωπι και γλυκα νερα απειρος καλητερα απο βουλα γλυφαδα....αν βαλετε στο παιχνιδι το κοστος ενος σπιτιου. Η βαρης κορωπιου εχει κινηση 3-4 ωρες την ημερα, μετα ειναι σχεδον αδεια. Απο βουλα στο αεροδρομιο κανεις περιπου 15 λεπτα με νορμαλ οδηγηση και παρα πολλες φορες εχω κανει οριακα πανω απο 10 λεπτα!!!! Το περισοτερε δε που εχω κανει να παω λη να γυρισω ειναι 35-40 λεπτα!!!! -
Για Γλυφάδα πολύ που χέστηκα γιατί αν εξαιρέσεις τα πολύ κοντά στη θάλασσα όλα τα άλλα είναι τερψιθεοκαταστάσεις ντεμέκ. Αλλά Βούλα που λες αν θες αλλάζουμε...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@HF
Συγκρίνεις τη Βουλιαγμένης με τη Βάρης-Κορωπίου; #2
Η 2η είναι σοκάκι μπροστά στην πρώτη, άσε που έχει κίνηση συγκεκριμένες ώρες. Στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας είτε έχει λίγα πράγματα, είτε τίποτα.H Βουλιαγμένης έχει κίνηση από Αργυρούπολη και πάνω (προς Αθήνα). Μόνον το καλοκαίρι έχει κίνηση και πιο κάτω τα ΣΚ.
Να θυμίσω όμως πως υπάρχει και μια Αττική Οδός εκεί δίπλα, που έχει αυξήσει την ρύπανση σε όλους τους γειτονικούς δήμους ... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για Γλυφάδα πολύ που χέστηκα γιατί αν εξαιρέσεις τα πολύ κοντά στη θάλασσα όλα τα άλλα είναι τερψιθεοκαταστάσεις ντεμέκ. Αλλά Βούλα που λες αν θες αλλάζουμε...Κομμάτι της Κάτω Γλυφάδας, δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την Βούλα.
Απλώς είναι πανάκριβο... Και με την κρίση, δεν με βλέπω να μετακομίζω εύκολα προς τα εκεί! -
Αυτό είπα κι εγώ. Ότι από Γλυφάδα μόνο η κάτω αξίζει. Η αγιοτρυφωνοτερψιθέα εκτός του ότι είναι κοντά στο κέντρο της Γλυφάδας σαν περιοχή δεν λέει τίποτα.
Για μένα η καλύτερη περιοχή στην Αττική είναι Καβούρι-Βούλα-Βουλιαγμένη και εννοείται για πιο special καταστάσεις Λαιμός. -
Νταξ ολα αυτα ειναι οδοντοκρεμες....Π.Ψυχικο ρουλζ
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!