-
Έρχεται ο 18αρης τούρμπο 120ps για τη βασική έκδοση
-
τσιτα τα γκάζια!!!!
-
Ας χαρακτηριστώ κολλημένος, αλλά κάτι τέτοιο το βλέπω εντελώς κοροϊδίστικο.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Έρχεται ο 18αρης τούρμπο 120ps για τη βασική έκδοσηdrdino, κι εγώ κοροϊδία το βλέπω να χρειάζεται turbo ένας 1.8lt κινητήρας για να βγάζει 120 άλογα.
Κρατώ μια επιφύλαξη μήπως και έχουν βάλει τουμπίνα για να ανεβάσουν πολύ την ροπή χαμηλά και στις μεσαίες στροφές χωρίς να τους νοιάζει η μεγάλη ιπποδύναμη (πχ στο βωμό για χαμηλή κατανάλωση).
Βέβαια μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.Να ρωτήσω και κάτι άλλο?Αυτός ο 1.8 δεν είναι ο ίδιος που μπαίνει και στο sportback που βγάζει 160 άλογα?Γιατί αν είναι έτσι, γιατί στο νέο Α4 (που προφανώς είναι αρκετά πιο βαρύ από το τωρινό Α4+Α3), τον βγάζουν με λιγότερα άλογα?
Μάλλον εγώ κάτι δεν πιάνω... -
Γιαυτό το θεωρώ κοροϊδία. Το ίδιο μοτέρ με 160 θα έχει και το Α4. Αν ήταν μάγκες, θα αφήνανε το μοτέρ αυτό ως βασικό.
Α, και ωραίο το αστειάκι της περισσότερο προσιτής έκδοσης. Ας μας πουν ποια η διαφορά στην παραγωγή των διαφορετικών χαρτών στην ECU.
(τα ίδια θα πω αν η peugeot βγάλει τουρμπο 1,6 με 110 άλογα )
-
To πιο περίεργο είναι ότι ήδη έχουν 1,4Τ με καλή ροπή και 120 άλογα. Γιατί να βγάλουν και 1.8 μοτέρ για τα ίδια ακριβώς πράγματα;
-
υπάρχει κάτι που θα μάθουμε στο τελευταίο επεισόδιο......???? κάποιο μυστικό....
Πχ θα το μετράνε τα περιοδικά και θα βγάζει 150 άλογα?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
drdino, κι εγώ κοροϊδία το βλέπω να χρειάζεται turbo ένας 1.8lt κινητήρας για να βγάζει 120 άλογα.
Κρατώ μια επιφύλαξη μήπως και έχουν βάλει τουμπίνα για να ανεβάσουν πολύ την ροπή χαμηλά και στις μεσαίες στροφές χωρίς να τους νοιάζει η μεγάλη ιπποδύναμη (πχ στο βωμό για χαμηλή κατανάλωση).
Βέβαια μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.Το πιασες!
Να ρωτήσω και κάτι άλλο?Αυτός ο 1.8 δεν είναι ο ίδιος που μπαίνει και στο sportback που βγάζει 160 άλογα?Γιατί αν είναι έτσι, γιατί στο νέο Α4 (που προφανώς είναι αρκετά πιο βαρύ από το τωρινό Α4+Α3), τον βγάζουν με λιγότερα άλογα?
Μάλλον εγώ κάτι δεν πιάνω...Η προηγούμενη ΒΑΣΙΚΗ έκδοση είχε 1,6 8V 102ps.
Η τωρινή ΒΑΣΙΚΗ έκδοση θα έχει 1,8Τ 120ps.Mάλλον για καλύτερα μου φαίνεται...
ΥΓ. Και η Peugeot να κάνει κάτι αντίστοιχο, τα ίδια θα πώ. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα!
-
θα μπορούσε όμως να έχει διπλό τούρμπο και να πιάνει 122 άλογα
-
Χοντρό
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θα μπορούσε όμως να έχει διπλό τούρμπο και να πιάνει 122 άλογαAν έχει και 30 κιλά ροπή, γιατί όχι;
-
Tελικά τι είναι η ροπή και πώς επηρεάζει τις επιδόσεις?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Tελικά τι είναι η ροπή και πώς επηρεάζει τις επιδόσεις?δες ποσο εύκολα σε προσπερνάνε οι ταρίφες και θα καταλάβεις
-
Έρχεται ο 18αρης τούρμπο 120ps για τη βασική έκδοσηΑπό ευρώ γνωρίζουμε τίποτα;
Το link που παρέθεσες αναφέρει χαρακτηριστικά 'Audi hopes to offer the new entry-level 1.8T for under £20,000'..
Και απ' ότι ξέρω σε ευρώ βγαίνει γύρω στα 26700
-
Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει από τα επίπεδα του προηγούμενου 1.6 δηλαδή λίγο πάνω από 26000...
-
Έρχεται ο 18αρης τούρμπο 120ps για τη βασική έκδοσηΜόνο που θα προορίζεται για άλλες χώρες και όχι για την Ελλάδα. Η διαφορά της τιμής με τον 1.8TSI 160 στην Ελλάδα θα ήταν ανεπαίσθητη και εμπορικά θα πάτωνε. Γιαυτό και δεν πρόκειται να έλθει. Δε το λέω επειδή το γνωρίζω, το λέω επειδή έτσι θα γίνει.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δες ποσο εύκολα σε προσπερνάνε οι ταρίφες και θα καταλάβεις
Δεν μου απάντησες και θα ξαναρωτήσω τι είναι η ροπή?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αφού εσύ ξέρεις...
Είσαι λίγο κακούλης ώρες-ώρες
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αφού εσύ ξέρεις...
Είσαι λίγο κακούλης ώρες-ώρες
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Μόνο που θα προορίζεται για άλλες χώρες και όχι για την Ελλάδα. Η διαφορά της τιμής με τον 1.8TSI 160 στην Ελλάδα θα ήταν ανεπαίσθητη και εμπορικά θα πάτωνε. Γιαυτό και δεν πρόκειται να έλθει. Δε το λέω επειδή το γνωρίζω, το λέω επειδή έτσι θα γίνει.
Mεγάλες κουβεντες.
Και τα δύο έφεραν, και έχουν 6 χιλιάρικα διαφορά οι βασικές εκδόσεις μεταξύ τους.
Audi A4 (Β8) 2008