-
...και ο καταναλωτής λυπάται
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...και ο καταναλωτής λυπάταιΣ' έπιασα:
Εκτός του να λυπάται, τι άλλο κάνει; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σ' έπιασα:
Εκτός του να λυπάται, τι άλλο κάνει;λυπάμαι που θα στο πω Ηλία, τρώει καρπούζι από τον κήπο του (και από διπλανούς ενίοτε). Αυτά, στο χωριό. Στην πόλη, τι μπορεί να κάνει?
-
Σ' έπιασα:
Εκτός του να λυπάται, τι άλλο κάνει;Σάν καταναλωτής πού είναι,τί άλλο νά κάνει;
Καταναλώνει. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σ' έπιασα:
Εκτός του να λυπάται, τι άλλο κάνει;λυπάμαι που θα στο πω Ηλία, τρώει καρπούζι από τον κήπο του (και από διπλανούς ενίοτε).
Καλόοοοοοοοος!!!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σάν καταναλωτής πού είναι,τί άλλο νά κάνει;
Καταναλώνει.Έτσι είναι. Και πιστεύει αυτά που του λένε, ότι δεν πειράζουν, πχ, τα μεταλλαγμένα. Γιατί αν δεν το πιστέψει, θα τρελαθεί.
Το τσιγάρο σκοτώνει, λένε. Άλλοι το καταλαβαίνουν κι άλλοι όχι. Οι καπνοπαραγωγοί, πάντως, φυτεύουν ξεχωριστά τον καπνό που καπνίζουν οι ίδιοι, όπως και οι αγρότες το περιβόλι για το σπίτι τους. Τυχαίο; -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δημοσιεύεται από την GREENPEACE ο παρακάτω κατάλογος με γεννετικά μεταλαγμένες ουσίες.**ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)Τσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay ’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)**ωχ τα παραπάνω τα τσακίζω... ...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
εγω ρωτησα να μου πειτε γιατι μπορει κατι τετοιο να ειναι βλαβερο σε εμενα που το τρωω(που ειναι και το θεμα του τοπικ), οχι για την ισοροπια της φυσης κλπ.
Δεν είναι βλαβερό._
Συγγνώμη αλλά η αντιμετώπιση του '. & _' είναι άκρως αντιεπιστημονική.
Σίγουρα δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν οτι οι GMOs είναι βλαβεροί για την υγεία των καταναλωτών αλλά αυτό δεν αποτελεί αυτομάτως και απόδειξη του οτι πραγματικά δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος τώρα ή στο μέλλον. Και φυσικά το θέμα δεν είναι ο ανασυνδυασμός του DNA αυτός καθ'εαυτός αλλά κυρίως το τι είδους πρωτεϊνες εκφράζονται από τα νέα γονίδια (όπου φυσικά η γενετική τροποποίηση αποσκοπεί σε αυτό) και ποιες είναι οι ακριβείς αλληλεπιδράσεις με τον ανθρώπινο (και όχι μόνο) οργανισμό.
Ακόμα βέβαια κι αν οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί αποδειχθούν 'αβλαβείς', τα προϊόντα που περιέχουν GMOs θα πρέπει να επισημαίνονται κατάλληλα αφού ο καθένας θα πρέπει να έχει το δικαίωμα της επιλογής του τι θα βάζει στο πιάτο του!
-
Αν δίαβασες τα προηγούμενα post μου, αυτό που επαναλαμβάνω 2-3 φορές είναι ότι αυτή καθέαυτή η διαδικασία της γενετικής τροποποίησης δεν εγκυμονεί κινδύνους.
Βεβαίως η οποιαδήποτε ουσία πιθανώς να είναι επικίνδυνη, ο τρόπος παραγωγής της όμως είναι κάτι το άσχετο ως προς αυτό.
Μετά από όλες τις αναλύσεις κάποιος ζητά μια μονολεκτική απάντηση και του την δίνω... Τα έχω αναλύσει όμως όλα πιο πριν.Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια η διαδικασία της γενετικής τροποποίησης έχει δαιμονοποιηθεί ότι δημιουργεί κινδύνους και αυτό προσπαθώ να αποκαταστήσω.
-
Γενετική τροποποίηση = εισαγωγή νέων γονιδίων = έκφραση νέων πρωτεϊνών (συνήθως!). Η διαδικάσία, ναι, δεν εγκυμονεί κινδύνους τα αποτελέσματά της όμως;
-
μετα απο ολα αυτα μαλλον θα πρεπει να θεωρω τον εαυτο μου τυχερο αφου πλεον τα περισσοτερα απο τα τροφιμα που καταναλωνω ειναι δικης μου παραγωγης.
παντως ηδη εδω και μια περιπου δεκαετια εχω κανει μια στροφη προς περισσοτερο υγιεινη διατροφη.
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Γενετική τροποποίηση = εισαγωγή νέων γονιδίων = έκφραση νέων πρωτεϊνών (συνήθως!). Η διαδικάσία, ναι, δεν εγκυμονεί κινδύνους τα αποτελέσματά της όμως;Ναι, το είπαμε αυτό...
Το θέμα είναι ότι δεν προστίθεται κάτι καινούργιο (δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα και δεν ξέρω αν θα φτάσουμε ποτέ) αλλά αντιγράφουμε κάτι που προυπάρχει. Έτσι αντί να ψεκάζουμε μια ουσία, βάζουμε το ίδιο το φυτό να την παράγει. Επί της ουσίας υπάρχουν διαφορές (πχ. ο ψεκασμός σταματάει κάποια στιγμη πριν τη συγκομιδή, το διαγονιδιακό φυτό όμως παράγει την ουσία μέχρι τη συγκομιδή) εφόσον όμως γίνεται έλεγχος υπολλειμάτων στο τελικό προιόν και καλύπτει τις προδιαγραφές δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σε σχέση με τα μη γενετικά τροποποιημένα. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Γενετική τροποποίηση = εισαγωγή νέων γονιδίων = έκφραση νέων πρωτεϊνών (συνήθως!). Η διαδικάσία, ναι, δεν εγκυμονεί κινδύνους τα αποτελέσματά της όμως;
Ναι, το είπαμε αυτό...
Το θέμα είναι ότι δεν προστίθεται κάτι καινούργιο (δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα και δεν ξέρω αν θα φτάσουμε ποτέ) αλλά αντιγράφουμε κάτι που προυπάρχει. Έτσι αντί να ψεκάζουμε μια ουσία, βάζουμε το ίδιο το φυτό να την παράγει. Επί της ουσίας υπάρχουν διαφορές (πχ. ο ψεκασμός σταματάει κάποια στιγμη πριν τη συγκομιδή, το διαγονιδιακό φυτό όμως παράγει την ουσία μέχρι τη συγκομιδή) εφόσον όμως γίνεται έλεγχος υπολλειμάτων στο τελικό προιόν και καλύπτει τις προδιαγραφές δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σε σχέση με τα μη γενετικά τροποποιημένα.Μα δεν είναι το πρόβλημα ότι εισάγουμε νέες ουσίες!Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε τροποποιήσει κάποια γονίδια (με τις ενδονουκλεάσες κλπ) και δεν είμαστε σίγουροι για το πως θα αλληλεπιδράσουν με το ανθρώπινο γονιδίωμα.Γι' αυτό υπάρχουν και οι φόβοι για τροποποίηση ανθρώπινων κυττάρων σε καρκινικά...
-
Όχι βέβαια...δεν τίθεται θέμα τέτοιου κινδύνου. Και έχω ήδη εξηγήσει το γιατί:
Συνοπτικά να πω ότι το DNA στην αλληλουχία του οποίου επεμβαίνουμε, αποδομείται στον αυλό του εντέρου για να μπορέσει στη συνέχεια να απορροφηθεί. Δεδομένου ότι τα συστατικά του στοιχεία είναι τα ίδια σε γενετικά τροποποιημένα και μη τρόφιμα, κίνδυνος για την υγεία δεν υπάρχει.
-
Παίδες δείτε λίγο το θέμα καλύτερα γιατί αναφέρονται επώνυμα εταιρίες από μια λίστα της Greenpeace παρελθόντος έτους η οποία στην συνέχεια ανακλήθηκε (Δεν είναι η Α εταιρεία και είναι η Β ενώ στην ουσία φτιάχνουν το ίδιο προϊόν)..... Απο κει και πέρα έχουν γίνει κάτι μυνήσεις κλπ... κλπ.. κλπ..οπότε ψάξτε το λίγο για τις εν λόγο εταιρείες μην γίνει κανα μπλέξιμο και εκτεθεί το forum!!!
Το λέω κατόπιν συζήτηησης με βιομήχανο κάποιας εκ των εταιρειών που αναφέρεται στην λίστα!!!!!!!! -
Έλα, cpp, ας βγεί να μας εξηγήσει ο άνθρωπος, η κάποιος άλλος που ξέρει. Καταναλώνουμε καθημερινά μεταλλαγμένα και το ξέρουμε, δεν είναι κακό να συζητάμε αυτά που ακούγονται. Αν κάποιος απειλεί με μηνύσεις μετά τη συζήτηση που κάνουμε, μάλλον έχει λερωμένη τη φωλιά του ή δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει.
-
Έλα, cpp, ας βγεί να μας εξηγήσει ο άνθρωπος, η κάποιος άλλος που ξέρει. Καταναλώνουμε καθημερινά μεταλλαγμένα και το ξέρουμε, δεν είναι κακό να συζητάμε αυτά που ακούγονται. Αν κάποιος απειλεί με μηνύσεις μετά τη συζήτηση που κάνουμε, μάλλον έχει λερωμένη τη φωλιά του ή δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει.Μου λέγε διάφορα για κανα μοισάωρο τι να πρωτογράψω.....
Πάντως αν υπήρχε θέμα δεν θα τα απέσυρε ο ΕΦΕΤ... Η λίστα είναι του 2002 αν μου ειπωθηκε καλά και μετά ανακλήθηκε από την ίδια την Greenpeace λέει κάι κάτι τέτοια!!!!!! Γενικά αν ξέραμε τι τρώμε απλά άστα τόσο από ποιότητα όσο και από θέμα ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ αυτών που εμπλέκονται στα τρόφιμα!!!!!!!!!
Εδώ και στον φούρνο της γειτονιάς πας και πιάνουν τις φρατζόλες με τα χέρια μετά τα κέρματα το πληρώνεις και 1.2 το κιλό το οποίο ζυγίζει 600 γρμ. τι να λέμε τώρα.... που ναι το ψωμάκι με τοπροζύμι που μας έφτιαχνε η γιαγιά στο χωριό??????? Εδώ πλέον τρώμε μόνο Χημεία -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
.... που ναι το ψωμάκι με τοπροζύμι που μας έφτιαχνε η γιαγιά στο χωριό??????? Εδώ πλέον τρώμε μόνο ΧημείαΓια να σε στεναχωρήσω λίγο ακόμα: Άντε και αποφάσισε η 'δικιά σου' να ζυμώσει (όπως κάνει η 'δικιά μου' )
Τι αλεύρι θα χρησιμοποιήσει; -
'cpp', το θέμα δε το άνοιξα για να 'δικαστεί' κανένας από τους αναφερόμενους αλλά για να ανταλάξουμε απόψεις για ένα θέμα που σίγουρα μας αφορά. Από εκεί και πέρα καλό θα ήταν όποιος 'θιγόμενος' έχει να πεί κάτι να μας το πεί. Καλό θα ήταν να ακουστεί και μια άποψη από τη πλευρά των ειδικών. Έτσι ίσως βρούμε μια άκρη.
-
Οι υποστηρικτές των μεταλλαγμένων έχουν ένα πολύ δυνατό επιχείρημα. Με τις γενετικές αλλαγές που γίνονται στα τρόφιμα επιτυγχάνεται η καλύτερη απόδοση ως προς την ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος αλλά και ως προς τις θρεπτικές ουσίες που εμπεριέχουν.
Αυτό σημαίνει περισσότερα και πιο χορταστικά τρόφιμα με λιγότερες προσπάθειες.
Στην εποχή μας αυτό δεν θεωρείται μόνο πλεονέκτημα αλλά και αναγκαίο σε κάποια στιγμή αφού η έλλειψη τροφίμων αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας. Στην Ευρώπη αυτό δεν έχει φανεί ακόμα τόσο πολύ σε σχέση με τις αφρικανικές και τις ασιατικές χώρες αλλά δεν απέχει και πολύ απ’ αυτό. Εκτός από τους κατοίκους των υπανάπτυκτων χωρών (τώρα τις «βαπτίσαμε» αναπτυσσόμενες) και τα φτωχά κοινωνικά στρώματα των ανεπτυγμένων χωρών θα αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.
Επειδή οι περισσότεροι από μας γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αστικό περιβάλλον δεν μπορούν να αντιληφθούν την διαφορά που κάνουν οι γενετικές επεμβάσεις στα τρόφιμα παρά μόνον από την αλλαγή της τιμής, είτε ανοδικά είτε καθοδικά. Όσοι όμως ασχολούνται με την παραγωγή των τροφίμων μπορούν πολύ εύκολα να καταλάβουν ότι τα τροποποιημένα τρόφιμα **μεγαλώνουν πιο εύκολα και δεν προσβάλλονται τόσο εύκολα από εξωτερικούς κινδύνους **(πχ αλλαγές στον καιρό ή παράσιτα.).
Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη δύο στοιχεία που καταστούν μονόδρομο την προώθηση αυτών των προϊόντων. Πρώτον ο συνολικός πληθυσμός του πλανήτη έχει ξεπεράσει τα έξι δισεκατομμύρια με ανοδικές τάσεις. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται στις «μη προνομιούχες χώρες» όπως η Κίνα και η Αφρική. **Δεύτερον, ο καλλιεργήσιμος χώρος μειώνεται συνεχώς, είτε με την δομική ανάπτυξη, είτε με την επέκταση της ερήμου είτε για άλλους λόγους. Οπότε ο χώρος που μένει για τις καλλιέργειες πρέπει να αποδίδει όλο και περισσότερο. **Ο πιο επιτυχημένος τρόπος που υπάρχει για αυτό είναι οι **γενετικές μεταλλάξεις. **[/b]
Αν ξέραμε τι τρώμε;