-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όχι δεν είσαι ηλίθιος.Αυτοί είναι ηλίθιοι που κάποια στιγμή θα πληρώσουν χοντρό πρόστιμο.Και μαζεμένα...
Oχι, ειμαι μαλακας γιατι σε λιγο καιρο θα βγει παλι καποια ρυθμιση για να κλεισουμε βιβλια στην εφορια και αυτοι ηδη θα εχουν κερδισει απο την μεχρι τωρα παρανομια τους .
Όσοι δεν έκοβαν αποδείξεις την πάτησαν με τη συνάφεια όταν κλήθηκαν να πληρώσουν μαζεμένα τα χρήματα.Άσε που διακινδυνεύουν να μπει μέσα η εφορεία και να τους...σκίσει.Μπήκε το ΣΔΟΕ πριν 2 εβδομάδες σε ένα μαγαζί στην γειτονιά μου και του επέβαλε πρόστιμο 25.000
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Όχι δεν είσαι ηλίθιος.Αυτοί είναι ηλίθιοι που κάποια στιγμή θα πληρώσουν χοντρό πρόστιμο.Και μαζεμένα...
Oχι, ειμαι μαλακας γιατι σε λιγο καιρο θα βγει παλι καποια ρυθμιση για να κλεισουμε βιβλια στην εφορια και αυτοι ηδη θα εχουν κερδισει απο την μεχρι τωρα παρανομια τους .
Όσοι δεν έκοβαν αποδείξεις την πάτησαν με τη συνάφεια όταν κλήθηκαν να πληρώσουν μαζεμένα τα χρήματα.Άσε που διακινδυνεύουν να μπει μέσα η εφορεία και να τους...σκίσει.Μπήκε το ΣΔΟΕ πριν 2 εβδομάδες σε ένα μαγαζί στην γειτονιά μου και του επέβαλε πρόστιμο 25.000
-
Ακριβώς!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτός όμως που πλήρωνε κανονικά φόρο και ΦΠΑ ξαναπλήρωσε!!!Tα λέτε λίγο πιο αναλυτικά να καταλάβουμε τί συμβαίνει και εμείς οι άσχετοι?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτός όμως που πλήρωνε κανονικά φόρο και ΦΠΑ ξαναπλήρωσε!!!
Λάθος.Όσοι πλήρωναν κανονικά και οι αγορές συμφωνούσαν με τις πωλήσεις δεν είχαν κανένα πρόβλημα.Αυτοί όμως που αγόραζαν με τιμολόγιο αλλά δεν έκοβαν αποδείξεις,έπρεπε να βρεθούν με τεράστειο απόθεμα πρώτων υλών ή εμπορευμάτων.Αυτούς έπιασε η συνάφεια.Και η μητέρα μου είχε ατομική επιχείρηση με βιβλία Β' Κατηγορίας αλλά δεν πλήρωσε τίποτα διότι ότι έμπενε έβγενε.Αποδυκνειόταν με τις αποδείξεις και τα τιμολόγια πώλησης.Κάποιοι άλλοι όμως που αγόραζαν με τιμολόγιο και δεν έκοβαν απόδειξη την πάτησαν.
-
Αυτός όμως που πλήρωνε κανονικά φόρο και ΦΠΑ ξαναπλήρωσε!!!
Λάθος.Όσοι πλήρωναν κανονικά και οι αγορές συμφωνούσαν με τις πωλήσεις δεν είχαν κανένα πρόβλημα.Αυτοί όμως που αγόραζαν με τιμολόγιο αλλά δεν έκοβαν αποδείξεις,έπρεπε να βρεθούν με τεράστειο απόθεμα πρώτων υλών ή εμπορευμάτων.Αυτούς έπιασε η συνάφεια.Και η μητέρα μου είχε ατομική επιχείρηση με βιβλία Β' Κατηγορίας αλλά δεν πλήρωσε τίποτα διότι ότι έμπενε έβγενε.Αποδυκνειόταν με τις αποδείξεις και τα τιμολόγια πώλησης.Κάποιοι άλλοι όμως που αγόραζαν με τιμολόγιο και δεν έκοβαν απόδειξη την πάτησαν.
Αν ,που δεν στο ευχομαι, σε καλεσει για ελενχο η εφορια θα σου βαλει προσθετο φορο λογω 'λογιστικων διαφορων' ακομα και αν τα βιβλια σου τα κραταει ο Αλογοσκουφης.Με την συναφεια εκλεινες τα βιβλια χωρις να σε ελενξουν.Ποιος κερδιζει ετσι; Μα ο παρανομος γιατι πληρωνει βαση της δηλωσης που κανει καθε χρονο και η οποια ειναι μικρη.Αυτος που δηλωνε κανονικα θα πληρωσει καποια χρηματα επιπλεον,να τα εχεις τα πληρωνεις.Το προβλημα ειναι οταν δεν τα εχεις.
-
Μάς έχουν κάνει έλεγχο και δε βρήκαν τίποτα.Ούτε πριν 2 χρόνια ούτε πριν λίγους μήνες επειδή δεν πληρώσαμε την περαίωση.Γιατί να την πληρώσουμε;Δεν είχαμε να κρύψουμε τίποτα.Τα έλεγξαν και δε βρήκαν τίποτα.Απλό ειναι.Αν είσαι νόμιμος δε θα σου βρουν τίποτα.
-
Μάς έχουν κάνει έλεγχο και δε βρήκαν τίποτα.Ούτε πριν 2 χρόνια ούτε πριν λίγους μήνες επειδή δεν πληρώσαμε την περαίωση.Γιατί να την πληρώσουμε;Δεν είχαμε να κρύψουμε τίποτα.Τα έλεγξαν και δε βρήκαν τίποτα.Απλό ειναι.Αν είσαι νόμιμος δε θα σου βρουν τίποτα.Βγηκατε αλωβητοι απο διαδικασια κλεισιματος βιβλιων;Εξαετια και τετοια;
Οχι ελενχο ΣΔΟΕ ,τετοιο εχω καθε τρεις μηνες,εχουμε γινει κολληταρια πια . -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μάς έχουν κάνει έλεγχο και δε βρήκαν τίποτα.Ούτε πριν 2 χρόνια ούτε πριν λίγους μήνες επειδή δεν πληρώσαμε την περαίωση.Γιατί να την πληρώσουμε;Δεν είχαμε να κρύψουμε τίποτα.Τα έλεγξαν και δε βρήκαν τίποτα.Απλό ειναι.Αν είσαι νόμιμος δε θα σου βρουν τίποτα.
Βγηκατε αλωβητοι απο διαδικασια κλεισιματος βιβλιων;Εξαετια και τετοια;
Οχι ελενχο ΣΔΟΕ ,τετοιο εχω καθε τρεις μηνες,εχουμε γινει κολληταρια πια .Τι επιχείρηση είναι downhill?
Γιατι σε έλεγχο από την Εφορία οι λογιστικές διαφορές είναι περίπου το 10% του τζίρου!
Σου απορρίπτουν δαπάνες για καύσιμα (συγκεκριμένα το ΦΠΑ αλλά και πάνω από ενα ποσόν ακόμα και αν και τις έχεις περάσει κανονικά αλλά υπάρχει πλαφόν), δαπάνες συντήρησης μεταφορικών μέσων, δαπάνες φιλοξενίας, ταξιδιών κλπ κλπ! -
Ατομική επιχείρηση μεταποίησης είναι.Δεν έχουμε ούτε αμάξι ούτε ταξίδια.Άλλωστε τα ταξίδια και τα 'εξοδα' φιλοξενίας δεν εκπίπτουν.Αυτό έλειπε,να πηγαίνει ο επιχειρηματίας στη Χαβάι και να εκπίπτουν οι δαπάνες.Όσο για τα καύσιμα,μερικοί γεμίζουν και τα ιδιωτικά αμάξια τους και πέρνουν τιμολόγιο.Σιγά μη σου πληρώνει το κράτος τις βόλτες με την γκόμενα.
-
Ατομική επιχείρηση μεταποίησης είναι.Δεν έχουμε ούτε αμάξι ούτε ταξίδια.Άλλωστε τα ταξίδια και τα 'εξοδα' φιλοξενίας δεν εκπίπτουν.Αυτό έλειπε,να πηγαίνει ο επιχειρηματίας στη Χαβάι και να εκπίπτουν οι δαπάνες.Όσο για τα καύσιμα,μερικοί γεμίζουν και τα ιδιωτικά αμάξια τους και πέρνουν τιμολόγιο.Σιγά μη σου πληρώνει το κράτος τις βόλτες με την γκόμενα.Μάλλον δεν κατάλαβες!
Η εταιρεία είχε δικά της αυτοκίνητα αλλά ο ΦΠΑ των τιμολογίων δεν αναγνωρίζεται και υπολογίζεται σαν λογιστική διαφορά!
Τα ταξίδια του επιχειρηματία στην Χαβάη για να παρακολουθήσει το συνέδριο των αντιπροσώπων του Οίκου που εκπροσωπεί πληρώνεται από την τσέπη του??!!!!
Οταν έχεις επίσκεψη ξένου και τον πάς για τραπέζι τα έξοδα τα πληρώνεις από την τσέπη σου γιατι και αυτά τα απορρίπτει ο έλεγχος!!!Κατάλαβες τώρα τι εννοώ?
Οχι γκόμενες και αηδίες,μιλάω για σοβαρή επιχείρηση!!!! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο ενας δεν κοβει αποδειξη ,ο αλλος δεν κοβει αποδειξη ......αρχιζω να αισθανομαι μαλακας που πληρωνω καθε μηνα ΦΠΑ .Αν ομως το κρατος ελεγε οτι δεχεται οσες αποδειξεις αγορων υποβαλλαμε στη φορολογικη μας δηλωση ισοποσες με το μισο η τα 2/3 του εισοδηματος μας και μας εκανε μια γερη εκπτωση φορου,να δειτε ποσο φορτικα θα τις ζητουσαμε.Αλλα.....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ο ενας δεν κοβει αποδειξη ,ο αλλος δεν κοβει αποδειξη ......αρχιζω να αισθανομαι μαλακας που πληρωνω καθε μηνα ΦΠΑ .
Αν ομως το κρατος ελεγε οτι δεχεται οσες αποδειξεις αγορων υποβαλλαμε στη φορολογικη μας δηλωση ισοποσες με το μισο η τα 2/3 του εισοδηματος μας και μας εκανε μια γερη εκπτωση φορου,να δειτε ποσο φορτικα θα τις ζητουσαμε.Αλλα.....
νομίζω αυτό είχε γίνει κάποτε ή όχι??? Θυμάμαι τους γονείς μου να μαζεύουν αποδείξεις.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ο ενας δεν κοβει αποδειξη ,ο αλλος δεν κοβει αποδειξη ......αρχιζω να αισθανομαι μαλακας που πληρωνω καθε μηνα ΦΠΑ .
Αν ομως το κρατος ελεγε οτι δεχεται οσες αποδειξεις αγορων υποβαλλαμε στη φορολογικη μας δηλωση ισοποσες με το μισο η τα 2/3 του εισοδηματος μας και μας εκανε μια γερη εκπτωση φορου,να δειτε ποσο φορτικα θα τις ζητουσαμε.Αλλα.....
νομίζω αυτό είχε γίνει κάποτε ή όχι??? Θυμάμαι τους γονείς μου να μαζεύουν αποδείξεις.
Ναι,αλλά με όρια!
π.χ. 30.000 για έξοδα γιατρού!!!
Εκοβες αποδείξεις μέχρι αυτό το ποσό!
Ο γιατρός μόλις του ζητούσες απόδειξη σε έσκιζε και ούτως ή άλλως δεν είχες κανένα όφελος!Οπότε προτιμούσες να πληρώνεις λιγότερα στον γιατρό!!! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και περισυ μαζευαμε.
Αποδειξεις 500 Ευρω αφαιρουν 45 Ευρω απο το φορο που σου αναλογει.
Για τα φετεινα εισοδηματα δεν εχουν πει τιποτα.
Υ.Γ. Παντως η κυρα με φροντισε και μου'φερε μια των 1150 Ευρω.Ο Θεος να την εχει καλα. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και περισυ μαζευαμε.
Αποδειξεις 500 Ευρω αφαιρουν 45 Ευρω απο το φορο που σου αναλογει.
Για τα φετεινα εισοδηματα δεν εχουν πει τιποτα.
Υ.Γ. Παντως η κυρα με φροντισε και μου'φερε μια των 1150 Ευρω.Ο Θεος να την εχει καλα.Δυστυχώς για φέτος δεν έχει αποδείξεις
Βέβαια και τα περυσινά 500 ευρώ, προσοχή μόνο για μισθωτούς, ήταν κοροιδία
Σωστό είναι να υποβάλλεις αποδείξεις εξόδων μέχρι ένα μέρος του εισοδήματος, αλλά αυτό έχει τεράστιο διαχειριστικό κόστος, και για τον φορολογούμενο και για την υπηρεσία. Δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να ελέγξει τόσα εκατομμύρια αποδείξεις. Εννοώ για να μην βάζεις μέσα αποδείξεις οι οποίες δεν εκπίπτουν. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μάλλον δεν κατάλαβες!
Η εταιρεία είχε δικά της αυτοκίνητα αλλά ο ΦΠΑ των τιμολογίων δεν αναγνωρίζεται και υπολογίζεται σαν λογιστική διαφορά!
Τα ταξίδια του επιχειρηματία στην Χαβάη για να παρακολουθήσει το συνέδριο των αντιπροσώπων του Οίκου που εκπροσωπεί πληρώνεται από την τσέπη του??!!!!
Οταν έχεις επίσκεψη ξένου και τον πάς για τραπέζι τα έξοδα τα πληρώνεις από την τσέπη σου γιατι και αυτά τα απορρίπτει ο έλεγχος!!!Κατάλαβες τώρα τι εννοώ?
Οχι γκόμενες και αηδίες,μιλάω για σοβαρή επιχείρηση!!!!Κατάλαβα εξ αρχής τί εννοείς.Ξέρεις πόσες επιχειρήσεις με 1-2 αυτοκίνητα κόβουν τρελά ποσά σε τιμολόγια;Αυτά δε δικαιολογούνται.Και αυτό επειδή πολλά απο αυτά τα τιμολόγια αφορούσαν καύσημα για αυτοκίνητα που δεν ανήκουν στην επιχείρηση.Όσον αφορά ταξίδια και τραπέζια,δεν εκπίπτουν επειδή δε συμμετέχουν στην παραγωγηκή διαδικασία..Αν θες να κάνεις το τραπέζι σε εναν ξένο επειδή έκλεισες μια δουλειά να το πληρώσεις μόνος σου.Δεν είναι παράλογο αυτό.Ακόμα και πάγια αγοράζουν πολλές εταιρείες και τα χρησιμοποιούν στα σπίτια τους οι επιχειρηματίες.Κλιματιστικά,τηλεφωνικές συσκευές,ακόμα και φωτιστικά.Βασίζονται στη μικρή πιθανότητα να τους κάνουν αιφνιδιαστικό έλεγχο.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να είναι συνεχώς πιστωτικές στον ΦΠΑ ή να πληρώνουν πολύ λίγο ΦΠΑ.
Δυστυχώς οι σοβαρές επιχειρήσεις 'την πληρώνουν' εξαιτίας των μη σοβαρών.Η άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε να ενταθούν οι έλεγχοι αιφνιδιαστικοί και μη ωστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Δυστυχώς ακόμα και ο κόσμος δε βοηθάει.Δεν καταλαβαίνω γιατί να λυπούμαστε έναν επιχειρηματία και να μη ζητάμε την απόδειξη.Ιδίως οι μισθωτοί θα έπρεπε να ζητάνε πάντα απόδειξη.Σε αυτούς τα παίρνει το κράτος πριν τα πιάσουν.Οι επιχειρηματίες όμως μπορούν να φοροδιαφεύγουν... -
Να με συγχωρείς,αλλά όταν η εταιρεία κλείσει μια συμφωνία τα λεφτά του τραπεζιού τα πληρώνει η εταιρεία!Οχι ο επιχειρηματίας που ουσιαστικά και τυπικά είναι υπάλληλος!
Είχα εταιρεία 12 χρόνια και ξέρω!
Και σαφώς τα έξοδα επαγγελματικού ταξιδιού ή το τραπέζωμα για μια εμπορική συμφωνία είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας!!!Η λογική σου πάντως δεν είναι σωστή!
Αν κάποιος χρεώνει με πλασματικά έξοδα την εταιρεία, η Εφορία είναι υποχρεωμένη να το βρει και να του βάλει πρόστιμο!
Αν η εταιρεία βάζει κάυσιμα στα αυτοκίνητά της (των τεχνικών) και η Εφορία απορρίπτει τον ΦΠΑ (ενω τα βενζινάδικα τον εισπράττουν) αυτό πως στέκεται?Και τι σχέση έχει το αν κάποιος πάει και χρεώνει την εταιρεία με πάγια για το σπίτι του?
Δεν μπορεί να το βρει η Εφορία?
Στα πάγια στοιχεία της εταιρείας πρέπει να είναι εγγεγραμμένο ότι έχει αγορασθεί από την εταιρεία!Αρα είναι και απλό να ελέγξεις την ύπαρξη του!Απλά, είναι ο εύκολος τρόπος είσπραξης προστίμων και επιβολής ποινών το να θεωρούν τον καθένα κατ' αρχήν ένοχο!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Να με συγχωρείς,αλλά όταν η εταιρεία κλείσει μια συμφωνία τα λεφτά του τραπεζιού τα πληρώνει η εταιρεία!Οχι ο επιχειρηματίας που ουσιαστικά και τυπικά είναι υπάλληλος!
Είχα εταιρεία 12 χρόνια και ξέρω!
Και σαφώς τα έξοδα επαγγελματικού ταξιδιού ή το τραπέζωμα για μια εμπορική συμφωνία είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας!!!Αν μιλάμε για Α.Ε ή Ε.Π.Ε έχεις δίκιο.Αλλά όλες οι εταιρείες έχουν πρόβλεψει για τέτοιες δαπάνες και διαθέτουν ένα ποσό.Αυτό το ποσό όμως δεν είναι δυνατόν να εκπίπτει του φορολογητέου εισοδήματος.Αν είναι Ο.Ε ή Ε.Ε η εταιρεία και ο επιχειρηματίας είναι ένα πρόσωπο.Μια εμπορική συμφωνία είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας.Τα επινίκια δεν είναι.Αν εσύ πας να το γιορτάσεις σε νυχτερινό μαγαζί με καμια 10αρια μοντέλα και σαμπάνιες,μην έχεις την απαίτηση να εκπέσει ο ΦΠΑ που πλήρωσες.Αν θες να κάνεις τέτοια να τα πληρώσεις χωρίς να έχεις δικαίωμα έκπτωσης.
Η λογική σου πάντως δεν είναι σωστή!
Αν κάποιος χρεώνει με πλασματικά έξοδα την εταιρεία, η Εφορία είναι υποχρεωμένη να το βρει και να του βάλει πρόστιμο!
Αν η εταιρεία βάζει κάυσιμα στα αυτοκίνητά της (των τεχνικών) και η Εφορία απορρίπτει τον ΦΠΑ (ενω τα βενζινάδικα τον εισπράττουν) αυτό πως στέκεται?Δεν απορρίπτει όλο τον ΦΠΑ αλλά ένα ποσοστό.Απ'ότι θυμάμαι αναγνωρίζει μέχρι το 60% της δαπάνης.Ο νομοθέτης υπολόγησε και τη 'χασούρα' απο τους κακούς επαγγελματίες.
Και τι σχέση έχει το αν κάποιος πάει και χρεώνει την εταιρεία με πάγια για το σπίτι του?
Δεν μπορεί να το βρει η Εφορία?
Στα πάγια στοιχεία της εταιρείας πρέπει να είναι εγγεγραμμένο ότι έχει αγορασθεί από την εταιρεία!Αρα είναι και απλό να ελέγξεις την ύπαρξη του!Αν μια εταιρεία γράψει στα βιβλία της ένα κλιματιστικό ως πάγιο η εφορεία δέχεται τις αποσβέσεις.Αν ο επιχειρηματίας-ή διευθύνων σύμβουλος ή ότι άλλο-το έχει πάρει στο σπίτι του,η εφορεία μπορεί να το διαπιστώσει μόνο με επι τόπου έλεγχο.Κι εδώ είναι το θέμα.Δε γίνονται έλεγχοι.Ακόμα και τα χαλασμένα πάγια η επιχείρηση υποχρεούται να τα κρατάει και αν έχει βιβλία Γ'Κατηγορίας να κάνει τις ανάλογες εγγραφές.
Απλά, είναι ο εύκολος τρόπος είσπραξης προστίμων και επιβολής ποινών το να θεωρούν τον καθένα κατ' αρχήν ένοχο!!!
Δυστυχώς όπως έγραψα και σε άλλο post την πληρώνουν και οι νόμιμοι για τους παράνομους.
-
Το να αγοράζεις κανονικά και να πουλάς 'μαύρα' είναι σαν να οδηγείς με... κλειστά μάτια.
Το να αγοράζεις 'μαύρα' και να πουλάς 'μαύρα' είναι σαν να οδηγείς με χίλια σε δημόσιο 'φιδίσιο' μονοπάτι. Αν σου κάτσει η ηδονή είνια υπέρτατη, τη μια όμως φορά που ΔΕΝ θα σου κάτσει θα σε κλαίνε οι ρέγγες.
Ερώτηση κρίσεως προς όλους, τροφή για σκέψη (φοροφυγάδες και μη):
η επιβαλλόμενη εφορία στην Ελλάδα δικαιολογεί την ύπαρξη της;
Με απλούστερα λόγια, είναι οι προσφερόμενες κοινωνικές παροχές ισότιμες (ή/και ανάλογες) με τους φόρους που θέλει να εισπράτει το κράτος;
Το καταραμένο " ΕΥΡΩ "