Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Θητεία & Επώνυμοι : Η τέχνη του λουφάζειν!!!
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Θητεία & Επώνυμοι : Η τέχνη του λουφάζειν!!!
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 3 / 5
    Αντίλογος
    37
    82
    667
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      downhill last edited by

Και ο Μέγας Ευαγγελάτος τα ίδια...Ήταν 97Δ ΕΣΣΟ στο Π.Ν και παιδιά που ήταν μαζί του στο Κ.Ε ΠΑΛάσκας δεν τον είδαν ποτέ να κάνει προπαίδευση όπως οι άλλοι Ναύτες.Όσο για μετά...Πήρε μετάθεση για το Κ.Ε.ΣΑΚίπης στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και δεν πάτησε ποτέ μέσα....
      Σε ένα 'παράθυρο' είχε καλέσει έναν ελεγκτή υγείας και σε κάποια στιγμή τσαντίστηκε ο ελεγκτης και του είπε:
      -Ελεγ:Εγώ υπηρέτησα 14 μήνες στα σύνορα όχι όπως εσείς στα στουντιο
      -Ευαγγ:Υπηρέτησα σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις!!!

Ποιός νόμος λέει ότι επειδή είναι 'αστέρας' της T.V πρέπει να υπηρετεί στο σπίτι του;
      Ο Σαραβάκος και ο Τζίγκερ ήταν καντηλαναύτες στο εκλησάκι του Λυκαβητού που ανήκει στον Στρατό...Δεν είναι αστείο!!!!!

My website!
      https://luz.gr

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        manosk last edited by

Εσείς και οι 'δημοσιογράφοι' επικεντρώνεστε στους διάσημους (η λέξη 'επώνυμος' είναι βλακώδης γιατί υποβιβάζει τους μη διάσημους σε 'ανώνυμους', δηλαδή σε ένα τίποτα - την επέβαλαν οι χλεμπονιάρηδες του σταρ-σύστεμ).

Όταν υπηρετούσα στην Ορεστιάδα, οι βολεΰμπολίστες της τοπικής ομάδας πέρναγαν ζωή και κότα, διαρκώς έξω κι όποτε λάχαινε έκαναν καμιά υπηρεσία ως θαλαμοφύλακες. Ένας τύπος που ήταν ποδοσφαιριστής σε ομάδα Δ' Εθνικής κάπου στη Χαλκίδα αν θυμάμαι καλά, έπαιρνε άδεια κάθε βδομάδα για να πάει να παίξει κι όταν επέστρεφε έκανε 1 υπηρεσία και δρόμο. Άλλοι γνωστοί κομματικών στελεχών δεν ήρθαν ποτέ στα σύνορα, αλλά μετατέθηκαν δίπλα στο σπίτι τους. Μάλιστα ορισμένοι γκρίνιαζαν κιόλας γιατί έπρεπε να παρουσιάζονται κάθε πρωί κι ας έφευγαν το μεσημέρι σαν υπάλληλοι.

Θυμάμαι όμως έναν Ελληνοαυστρολό, μπάρμαν στο επάγγελμα, μόνιμο κάτοικο Αυστραλίας που ήρθε για να κάνει την εξάμηνη θητεία χωρίς να είναι υποχρεωμένος από καμιά διάταξη. Απλώς ήρθε για να υπηρετήσει την πατρίδα. Πρώτος στη φασίνα, πρώτος στην υπηρεσία. Σ'αυτόν τι να πει ο κάθε λάκης που έτρεχε στη μαμά του να βρει βύσμα για να γλιτώσει τη σκοπιά;

Ειλικρινά πιστεύω ότι τα φαινόμενα τύπου Ρέμου τονίζονται από τα ΜΜΕ γιατί πίσω από τέτοια ρεπορτάζ βρίσκονται λουφαδόροι του κερατά που θέλουν να ξεφτιλίσουν την υπόθεση της στράτευσης (συνταγματική υποχρέωση για να μην ξεχνιόμαστε), ώστε να μην αισθάνονται δυσάρεστα όταν σε αντροπαρέες γίνεται κουβέντα για τις αναμνήσεις από το στρατό κι αυτοί λένε 'κράταγα την πάπια στο 101'.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • T
          titsataki last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
          .......

Θυμάμαι όμως έναν Ελληνοαυστρολό, μπάρμαν στο επάγγελμα, μόνιμο κάτοικο Αυστραλίας που ήρθε για να κάνει την εξάμηνη θητεία χωρίς να είναι υποχρεωμένος από καμιά διάταξη. Απλώς ήρθε για να υπηρετήσει την πατρίδα. Πρώτος στη φασίνα, πρώτος στην υπηρεσία. Σ'αυτόν τι να πει ο κάθε λάκης που έτρεχε στη μαμά του να βρει βύσμα για να γλιτώσει τη σκοπιά;

...........

Ξερω πολλους τετοιους. Πιθανοτατα ηθελα να μετακομισει στην Ελλαδα και τι στην ευχη 6 μηνες δεν ειναι και ασχημα. Επισης πολυ κοσμος εφυγε στο εξωτερικο και δεν γυρισε πισω μεχρι να περασει ειδικος νομος για να μπορουν να το πληρωσουν. Μην λεμε τωρα ιστοριες καθε μερα στην Ελλαδα μιλαω με ανθρωπους και το πρωτο που σκεφτονται ειναι να την κανουν λαμογια, πως να γλυτωσουν, πως να την μειωσουν την θητεια. Μετα οταν πανε μεσα γινεται συναγωνισμος ποιος εχει το μεγαλυτερο βυσμα. Οποτε να κοβομαστε επειδη ο Ρεμος δεν εκανε ολη την θητεια στον Εβρο στην μαυριλα στα ΛΟΚ ειναι λιγακι αστειο. Οπως ελεγε και το φιλμ με τον Βεγγο τι εκανες στο πολεμο Θαναση. Προσπαθησες να την κανεις και δεν υπηρχε νομιμος τροπος (οπως παραδεχθηκε ο φιλος). Η μπηκαμε μεσα και δεν βαρηγκομησαμε για τις διπλοσκοπιες, τα γερμανικα, και τις υπηρεσειες εμπλοκη.

Νικος

• ?
            A Former User last edited by

Μην λεμε τωρα ιστοριες καθε μερα στην Ελλαδα μιλαω με ανθρωπους και το πρωτο που σκεφτονται ειναι να την κανουν λαμογια, πως να γλυτωσουν, πως να την μειωσουν την θητεια. Μετα οταν πανε μεσα γινεται συναγωνισμος ποιος εχει το μεγαλυτερο βυσμα. Οποτε να κοβομαστε επειδη ο Ρεμος δεν εκανε ολη την θητεια στον Εβρο στην μαυριλα στα ΛΟΚ ειναι λιγακι αστειο. Οπως ελεγε και το φιλμ με τον Βεγγο τι εκανες στο πολεμο Θαναση. Προσπαθησες να την κανεις και δεν υπηρχε νομιμος τροπος (οπως παραδεχθηκε ο φιλος). Η μπηκαμε μεσα και δεν βαρηγκομησαμε για τις διπλοσκοπιες, τα γερμανικα, και τις υπηρεσειες εμπλοκη.

Νικος

Συνφωνώ! Και έλεος πια, ας μην είμαστε υποκριτές. Ποιος ήταν αυτός που δεν αγανάκτησε από σκοπιές και υπηρεσίες και ποιος θα ήταν αυτός που θα είχε βύσμα-πολύμπριζο και δε θα το εκμεταλλευόταν. Το θέμα είναι γιατί ο Ρέμος και ο κάθε Ρέμος και όχι εμείς ή διαφορετικά γιατί εμείς και όχι ο Ρέμος!

• M
              manosk last edited by

Ο χρήστης titsataki έγραψε:

Ξερω πολλους τετοιους. Πιθανοτατα ηθελα να μετακομισει στην Ελλαδα και τι στην ευχη 6 μηνες δεν ειναι και ασχημα. Επισης πολυ κοσμος εφυγε στο εξωτερικο και δεν γυρισε πισω μεχρι να περασει ειδικος νομος για να μπορουν να το πληρωσουν. Μην λεμε τωρα ιστοριες καθε μερα στην Ελλαδα μιλαω με ανθρωπους και το πρωτο που σκεφτονται ειναι να την κανουν λαμογια, πως να γλυτωσουν, πως να την μειωσουν την θητεια. Μετα οταν πανε μεσα γινεται συναγωνισμος ποιος εχει το μεγαλυτερο βυσμα. Οποτε να κοβομαστε επειδη ο Ρεμος δεν εκανε ολη την θητεια στον Εβρο στην μαυριλα στα ΛΟΚ ειναι λιγακι αστειο. Οπως ελεγε και το φιλμ με τον Βεγγο τι εκανες στο πολεμο Θαναση. Προσπαθησες να την κανεις και δεν υπηρχε νομιμος τροπος (οπως παραδεχθηκε ο φιλος). Η μπηκαμε μεσα και δεν βαρηγκομησαμε για τις διπλοσκοπιες, τα γερμανικα, και τις υπηρεσειες εμπλοκη.

Νικος

'Όλη'; Ποια όλη; Να πήγαινε ας πούμε 10 από τις 45 μέρες στα σύνορα για να πάρει το βάπτισμα του πυρός; Αυτό κι αν είναι αστείο.

Άτομα σαν αυτά που λες επίσης είδα στο στρατό. Όμως ο συγκεκριμένος Αυστραλός ήταν περίπτωση, αφού δε μάσαγε σε καμιά δυσκολία και έλεγε ότι δεν είχε σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο λουφαδόρος φαίνεται εύκολα και άλλωστε οι 4-5 πρώτοι μήνες είναι οι δύσκολοι (εξαρτάται κι από το όπλο βέβαια). Εκείνος εκεί, πρώτος στο τρέξιμο. Μάλιστα ήταν στενοχωρημένος γιατί η θητεία δεν ήταν όπως την φανταζόταν, ήθελε πραγματικές ασκήσεις, σκηνές, πεζοπορία με εξάρτηση, τέτοια ωραία.

Όπως και να έχει το πράγμα, το να λέμε ότι υπάρχει γκρίνια επειδή κάποιοι ζηλεύουν που άλλοι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με χρήση βύσματος είναι λανθασμένη λογική. Σαν να σου απαντάει στην ψύχρα αυτός που σε χώνει στη σκοπιά επειδή πήρε άδεια με τηλέφωνο ότι είναι ο μάγκας κι εσύ ο βλάκας. ΑΥΤΟ είναι ισοπέδωση. Ο απατεώνας να κοκορεύεται για την απατεωνιά του και να βγαίνει κι από πάνω.

• G
                georgetabs last edited by

titsataki, ο στρατός βγάζει πολύ γέλιο...

1. Αρχικά το 99% προσπαθεί να τον αποφύγει. Οριστικά ή για την ώρα, όπως μπορεί ο καθένας.
                2. Μετά όσοι δεν κατάφεραν το οριστικά και τελικά πάνε, προσπαθούν να πάνε ναυτικό αεροπορία, κι αν δεν μπορούνε τότε σε σώμα ξηράς. Αν ούτε αυτό, τότε σε καλό όπλο (ΔΒ νο 1, ΠΒ καλό κι αυτό, μακριά από ΤΘ...)
                3. Αφού με το καλό μπούνε, τότε πάμε για καλή ειδικότητα και καλή μετάθεση
                4. Μόλις πάμε στη μετάθεση, να βρεθεί τρόπος να πλευρίσουμε το δοίκα να μας βάλει σε καλό πόστο.
                5. Μετά καλή 2η μετάθεση (αν δεν ήμασταν τυχεροί να μείνουμε εξαρχής Αθήνα, σαν τον φίλο μου το ναύτη που θα απολυθεί από την **παραμεθόριο **Σαλαμίνα, όπου πάει μόνο τρία πρωινά κάθε βδομάδα ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ... )
                6. Στην εκάστοτε μετάθεση, προσπαθούμε νε πείσουμε τους άλλους πως το παλιό μας τάγμα ήταν το πιο μαύρο του κόσμου, και τη σκοπιά που κάναμε εμείς δεν την έχει κάνει άλλος φαντάρος στο παρελθόν. 'ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΠΗΓΑ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΚΙΣΑ ΟΛΟΥΣ'
                7. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με το 6, όσο και αν αντιφάσκει κοκορεύεται πόσο λαμόγιο ήταν, και πόσο μέλι ήταν. 'ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΥΣΜΑ, ΣΚΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΣΑΣ ΨΑΡΟΥΚΛΕΣ'
                  (και ο ναύτης φίλος μου ΤΩΡΑ τα ίδια λέει για τις σκληρές σκοπιές που έκανε ΚΑΠΟΤΕ, ενώ τότε κοκορευόταν πόσο ωραία ήταν ΚΑΘΙΣΤΟΣ στην σκοπιά στο ηλιοβασίλεμα, ενώ οι άλλοι έκαναν αγγαρείες...)

Τελικά η λογική δεν σταματά εκεί που αρχίζει ο στρατός, αλλά ο φαντάρος!!

• D
                  downhill last edited by

GeorgeTabs δεν είναι όλα τόσο ρόδινα στο Ναυτικό όπως τα λες.Τουλάχιστον όταν πήγα εγώ στο Ναυτικό το 1997.Κάποιοι πήγαν στη Σούδα,κάποιοι άλλοι σε καράβια,και ναι κάποιοι πήγαν και στη Σαλαμίνα.Αλλά αν εξαιρέσουμε μερικούς που είχαν καλα βύσματα και είχαν καθημερινές.ήταν σε οπλονομεία,ή κάτι γραφεία οι άλλοι μπούχτησαν στην αγγαρεία.Και εγώ στη Σαλαμίνα είμουν.Έβγενα μερα παρα μέρα.Είμουν βέβαια τυχερός αλλά η αγγαρεία αγγαρεία.Και 3 μήνες περισότερο απο το Σ.Ξ.Αλλά όπως εσύ πήγες στα σύνορα ρώτα και όσους πήγαν σε αρματαγωγά όπως το ΚΩΣ και το ΟΙΝΟΥΣΕΣ ή σε αντιτορπηλικά,με τις συνεχείς ασκήσεις.και μόλις επέστρεφαν άρχιζαν το ματσακόνι...Και μιλάμε για άθλιες συνθήκες.Το ΟΙΝΟΥΣΕΣ γύρησε απο άσκηση με μόνο τη μια τουαλέτα σε λειτουργία...Αλλά κι εγώ έκανα σκοπιές.Και μάλιστα 4 ώρες το πρωί και 4 τη νύχτα.Φύλαγα διάφορα...Απο το κουφάρι της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ που είχε βυθηστεί και ανελκυσθεί,μέχρι κάτι παροπλισμένα πλοία που έφερναν για λίγες μερες μέχρι να τα πάνε για στόχους.

My website!
                  https://luz.gr

• M
                    mirage last edited by

Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
                    titsataki, ο στρατός βγάζει πολύ γέλιο...

1. Αρχικά το 99% προσπαθεί να τον αποφύγει. Οριστικά ή για την ώρα, όπως μπορεί ο καθένας.

........................................

1. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με το 6, όσο και αν αντιφάσκει κοκορεύεται πόσο λαμόγιο ήταν, και πόσο μέλι ήταν. 'ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΥΣΜΑ, ΣΚΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΣΑΣ ΨΑΡΟΥΚΛΕΣ'
                      (και ο ναύτης φίλος μου ΤΩΡΑ τα ίδια λέει για τις σκληρές σκοπιές που έκανε ΚΑΠΟΤΕ, ενώ τότε κοκορευόταν πόσο ωραία ήταν ΚΑΘΙΣΤΟΣ στην σκοπιά στο ηλιοβασίλεμα, ενώ οι άλλοι έκαναν αγγαρείες...)

Ξέχασες το 8
                    Αφού απολυθούμε λέμε συνέχεια ιστορίες από τον στρατό και το πόσο ωραία περνάγαμε με τους υπόλοιπους, και τι πλάκες κάναμε και τι γλέντια κτλ.
                    Εννοείται οτι τις λένε και αυτοί που προσπαθούσαν πάση θυσία να τον αποφύγουν

• T
                      tazio last edited by

Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
                      Το ίδιο δεν κανουν και όσοι παίρνουν τηλέφωνα ...
                      Για να βγουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα με Δ/Ν;
                      Για να παρουν πλαστο Ι3 άοπλο και να γλιτώσουν τις σκοπιές;
                      Για να πάρουν μετάθεση στην Αλεξανδρούπολη και όχι στον Λαγο;
                      Για να πάρουν μετάθεση στο Πεντάγωνο και όχι στην Αλεξανδρούπολη;
                      Για να πάρουν μετάταξη από τον Στρατό ξηράς στην Αεροπορία ή στο Ναυτικό;
                      Για να τους σβηστεί η κλήση στην Τροχαία;
                      Για να διοριστεί ο γιος τους στον Δημο;

Και όσοι
                      Λαδώνουν στο ΚΤΕΟ
                      Λαδώνουν για την Αδεια οδήγησης
                      Φουσκώνουν τιμολόγια για να εκμεταλλευτούν επιδοτήσεις
                      Πουλάνε αλλοιωμένα τρόφιμα και ελαττωματικά προϊόντα εν γνώσει τους
                      Καπνίζουν μέσα σε νοσοκομεία (που είναι και επίκαιρο)
                      Κλέβουν την θέση άλλων στις ουρές;

Μηπως σ'ολα αυτά υπάρχει η κοινή συνισταμένη της αδιαφορίας προς τον διπλανό μας και το σύνολο και η πεποίθηση οτι δε χάθηκε κι ο κόσμος αν παραστρατήσουμε και λίγο (αφου παραστρατούν όλοι οι άλλοι συστηματικά γύρω μας);
                      Μηπως ο καθένας κανει αυτά που μπορεί τελικά;
                      Μήπως κάποια στιγμή στη ζωή μας κάναμε κατι απο τα παραπάνω; Γιατί αυτά καποιοι τα κανουν σ'αυτή τη χώρα αλλά μάλλον δεν είναι μέλη αυτού του φορουμ.
                      Μήπως θέτουμε 2 μέτρα και δύο σταθμά και μετακινούμε την γραμμή της νομιμότητας και της ηθικής όπως γουστάρουμε;
                      Μήπως τελικά αυτό το 'Αλλο εγω' που λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μεγάλη μ@λ@κι@;
                      Μήπως είμαστε όλοι συνένοχοι;

Αν αντιλαμβάνομαι σωστά περιγράφεις τον 'μέσο Έλληνα'.

Αν δε 'βαριόμουνα' να γράφω μεγάλες απαντήσεις θα τα έγραφα αυτά και κάποια ακόμη. Με γλύτωσες από τον κόπο.

• K
                        kid last edited by

Είμαι ανώμαλος που θέλω να πάω πεζικό και μάλιστα να πάω και στον Έβρο ε?

• G

Ο χρήστης Kid έγραψε:

Μα εντελώς!!!!!
                          ΠΖ καλό είναι, σκληρό όσο πρέπει για βουτυρόπαιδα σαν και του λόγου μου!!!
                          Ζορίστηκα (ειδικά στα ΛΥΒ που δεν έκανα στο ΚΕΒΟΠ, αλλά στη σάμο με στρατόκαυλο ανχη...)

Το συστήνω το ΠΖ για όποιον ΘΕΛΕΙ να κάνει στρατό (με τα καλά και τα κακαά του), αλλά προς Θεού μην ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ τον Έβρο, ειδικά χειμώνα!!!

• K
                            kid last edited by

Δεν νομίζω να επιδιώξω Έβρο χειμώνα αλλά αν μου προκύψει δεν θα πω όχι. Είναι και αυτό μια εμπειρία.

• G

Ο χρήστης Kid έγραψε:
                              Δεν νομίζω να επιδιώξω Έβρο χειμώνα αλλά αν μου προκύψει δεν θα πω όχι. Είναι και αυτό μια εμπειρία.

Εδώ συμφωνώ!!
                              Στο ΘΕΛΩ να πάω Έβρο είχα ένσταση!!

• M
                                markvag last edited by

Ο χρήστης Kid έγραψε:

ΝΑΙ!!!!!

Αλλά, είπαμε... μικρός είσαι... θα μάθεις...

Εγώ προσεύχομαι για κανένα γραφείο απέναντι από το σπίτι μου, αλλά δυστυχώς, βλέπω τον Έβρο (ή ακόμα χειρότερα την Κύπρο) να μου γνέφει χαιρέκακα... (Νο βύσμα αγκάπη μου... )

Όπου κι αν κάτσει βέβαια, δεν θα πεθάνουμε κιόλας...

Το αστείο είναι ότι ΟΛΑ (εκτός από έναν που ήθελε ΛΟΚ... καλά να πάθει... ) τα πρώτα μου ξαδέρφια που πήγαν φαντάροι, πέρασαν (ή περνάνε) τζάμι ΧΩΡΙΣ μέσο!!!!! Μετάθεση κατευθείαν Θεσσαλονίκη (και μέσα στην πόλη) σε γραφεία, ούτε μία μέρα σύνορα και τέτοια καλά... Επαναλαμβάνω, χωρίς μέσο!!! αν είχαν θα το ήξερα... (θα το χρησιμοποιούσα κι εγώ... )

• ?
                                  A Former User last edited by

Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
                                  Στο ΘΕΛΩ να πάω Έβρο είχα ένσταση!

Στον στρατό συχνά δεν κάνουν αυτό που ζητάς, επίτηδες. Έτσι αν τους πεις ότι θέλεις να πας στον Έβρο, μάλλον θα σε στείλουν αλλού. Εγώ στη δήλωση στο κέντρο εκπαίδευσης που θέλω να πάω δήλωσα Σάμο και βρέθηκα στη Δράμα. Σχεδόν κανένας δεν πήρε μετάθεση για εκεί που ήθελε!

Όταν ήμουν στο φυλάκιο απολύθηκε ο μάγειρας και ο υποδιοικητής φώναζε ότι θα με στείλει φυλακή γιατί δεν ήθελα να μπω εγώ στη θέση του. Μετά από κανα μήνα ο δόκιμος είπε στον διοικητή ότι τα καταφέρνω στο μαγείρεμα (είχαν πάρει όλοι 5 κιλά) και να τουν στείλει κανα νέο να βοηθάει στο κουβάλημα. Την άλλη μέρα ήρθε μάγειρας στο φυλάκιο!

Όσο για βυσματικές ιστορίες, όταν μετά από 10 μήνες μου ήρθε απόσπαση στο Υπουργείο (και ο διοικητής δήλωσε 'επιτέλους έπιασε το βύσμα', λες και θα εύρισκε κι άλλους φαντάρους που έφαγαν ποινή για υπερβολικό ζήλο όπως εγώ) πέτυχα ένα μεγάλο βύσμα που τον είχα στην εκπαίδευση συμπολεμιστή και ήταν μετατεθημένος στο γραφείο του υπουργού. Καθόμασταν λοιπόν ένα μεσημέρι στον προθάλαμο του γραφείου, όπου σήκωνε τα τηλέφωνα, και μία κυρία στην άλλη άκρη της γραμμής φώναζε ότι ήθελε τον υπουργό, με τον οποίον είχαν κάνει αγώνες μαζί για το κόμμα, γιατί ο γιος της είχε 5 μέρες να πάρει έξοδο και θα του στρίψει. Τότε γυρνάει σε μένα και μου λέει:

• Πόσες μέρες έχεις καθήσει μέσα χωρίς έξοδο;
                                  • 18 του λέω.
                                  • Το ακούτε κυρία μου, 18 μέρες χωρίς έξοδο και δεν έπαθε τίποτα.
                                    Και της το κλείνει!

Πάντως όταν ήμουν στο φυλάκιο είχα τα χάλια μου γιατί και να είχες έξοδο, τι να έκανες. Τελικά συνειδητοποίησα ότι διάβασα 33 βιβλία σε 9 μήνες, και ότι ουσιαστικά είμασταν σχδόν μια παρέα που είχαμε να κάνουμε κάποιες δουλειές και λίγο-πολύ αυτοδιοικούμενοι (10 στρατιώτες, 2 λοχίες και 1 δόκιμος). Άρα τα πράγματα -αν εξαιρέσεις την σχετική απομόνωση- δεν ήταν και τόσο κακά!

• S
                                    spartan last edited by

Aφου το γυρίσαμε το θέμα γενικά στο Στρατό....(ξεφύγαμε ως συνήθως) να πω και γω δυο-τρία πράγματα.

1.Το πως θα περάσει ο καθένας μας στη θητεία του είναι κυρίως θέμα χαρακτήρα και δευτερευόντως θέμα συνθηκών, μονάδων, κλπ.Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα οταν ακους άτομα που εχουν υπηρετήσει μαζί να περιγράφουν τελείως διαφορετικά την εμπειρία τους στο Στρατό.Οπότε οι διαφορες γνώμες είναι καθαρά υποκειμενικές και δεν θα πρεπε να εχουν καμία απολύτως βαρύτητα σε κάποιον που πρόκειται να παρουσιαστεί.

2.>Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:

1. Στην εκάστοτε μετάθεση, προσπαθούμε νε πείσουμε τους άλλους πως το παλιό μας τάγμα ήταν το πιο μαύρο του κόσμου, και τη σκοπιά που κάναμε εμείς δεν την έχει κάνει άλλος φαντάρος στο παρελθόν. 'ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΠΗΓΑ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΚΙΣΑ ΟΛΟΥΣ'
                                    2. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με το 6, όσο και αν αντιφάσκει κοκορεύεται πόσο λαμόγιο ήταν, και πόσο μέλι ήταν. 'ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΥΣΜΑ, ΣΚΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΣΑΣ ΨΑΡΟΥΚΛΕΣ'

Αρα, αν ισχύουν αυτά που λες (που δεν εχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω) το πρόβλημα ήμαστε εμείς τα φαντάρια περισσότερο κι οχι η ιδια η θητεία (οχι οτι κι αυτή δεν έχει τα θεόστραβά της).Γκρινιάρηδες και καλομαθημένοι είμαστε που δε ξέρουμε τι μας φταίει και που μάλιστα ενίοτε επιζητούμε την αναγνωριση και τα εύσημα για μια υποχρέωση που τη βρίζουμε απο το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ξέχασες το 8
                                    Αφού απολυθούμε λέμε συνέχεια ιστορίες από τον στρατό και το πόσο ωραία περνάγαμε με τους υπόλοιπους, και τι πλάκες κάναμε και τι γλέντια κτλ.
                                    Εννοείται οτι τις λένε και αυτοί που προσπαθούσαν πάση θυσία να τον αποφύγουν

Ισως συμβαίνει αυτό γιατι οντως υπήρξαν υπέροχες, μοναδικές στιγμές που δε θα έχουμε ποτέ ξανα τη ευκαιρία να ζήσουμε και που δε θα τις ζούσαμε αν δε πηγαίναμε στο Στρατό.Ισως επίσης τα άσχημα, με κάποιο παράξενο τρόπο, να διαγράφονται απο τη μνήμη μας και να μένουν μόνο τα ωραία. Με μένα τουλάχιστο αυτό εχει συμβεί.
                                    Για μένα η θητεία είναι μια ωραία εμπειρία την οποία δε θα ήθελα να μην είχα ζήσει.Δε θα ήθελα να υπήρχε αυτή η έλλειψη στη ζωή μου και ειδικά τώρα που διαρκεί μόνο 12 μήνες είναι πιστεύω μια χαρα. (περνάνε γρήγορα....ενω 18... ? ?).

Μην λεμε τωρα ιστοριες καθε μερα στην Ελλαδα μιλαω με ανθρωπους και το πρωτο που σκεφτονται ειναι να την κανουν λαμογια, πως να γλυτωσουν, πως να την μειωσουν την θητεια. Μετα οταν πανε μεσα γινεται συναγωνισμος ποιος εχει το μεγαλυτερο βυσμα. Οποτε να κοβομαστε επειδη ο Ρεμος δεν εκανε ολη την θητεια στον Εβρο στην μαυριλα στα ΛΟΚ ειναι λιγακι αστειο. Οπως ελεγε και το φιλμ με τον Βεγγο τι εκανες στο πολεμο Θαναση. Προσπαθησες να την κανεις και δεν υπηρχε νομιμος τροπος (οπως παραδεχθηκε ο φιλος). Η μπηκαμε μεσα και δεν βαρηγκομησαμε για τις διπλοσκοπιες, τα γερμανικα, και τις υπηρεσειες εμπλοκη.

Νικος

Συνφωνώ! Και έλεος πια, ας μην είμαστε υποκριτές. Ποιος ήταν αυτός που δεν αγανάκτησε από σκοπιές και υπηρεσίες και ποιος θα ήταν αυτός που θα είχε βύσμα-πολύμπριζο και δε θα το εκμεταλλευόταν. Το θέμα είναι γιατί ο Ρέμος και ο κάθε Ρέμος και όχι εμείς ή διαφορετικά γιατί εμείς και όχι ο Ρέμος!

Εξαρτάται απο το είδος του βύσματος και την εκμετάλλεσή του.Παρα πολλοί είναι αυτοί που δεν θα χρησιμοποιούσαν το βύσμα για να γλυτώσουν τη θητεία.Για ευννοική μετάθεση ή μεταχείριση σίγουρα οι περισσότεροι, αλλα αλλο το ενα κι αλλο το αλλο... Οσο για την αγανάκτηση, κάθε μέρα αγανακτούμε και με τη δουλεια μας και με τη γυναίκα μας και με τους φίλους μας, αλλα τι κάνουμε? Βάζουμε βύσμα για ....μετάθεση?
                                    Ο Ρέμος και ο κάθε διάσημος φίλε μου, εφόσον είναι αναγωρίσιμος απο τον κόσμο και εμφανίζεται ενώπιον του κοινού σε συνεντεύξεις στην TV ,στα περιοδικά και στα ραδιόφωνα εκθειάζοντας τις αρετές του και το 'τίμιο' και το 'σωστό', έχει ηθική υποχρέωση να τα πράττει πρώτος και να αποτελεί θετικό παραδειγμα για την κοινωνία.Κι οχι να δίνει τέτοιες ανόητες απαντήσεις σε ερωτήσεις 'χαδιάρικες' σαν αυτές που του έκανε ο Χατζηνικολάου.Πραγματικά με απογοήτευσε, γιατι τον θεωρούσα (τον Ρέμο) διαφορετικό απο τους άλλους του συναφιού του και με ήθος ξεχωριστό.

Ανώμαλος δεν είσαι, αλλα κατα την άποψή μου, αν θέλεις να ζήσεις την εμπειρία του Στρατού, να πας στις Ειδικές Δυνάμεις.Εγω τουλάχιστο ετσι το σκέφτηκα και ετσι έκανα.Αφου θα πήγαινα που θα πήγαινα, γιατι να μην αποκτούσα κι αλλες εμπειρίες?? Θα πήγαινα στο ΠΒ για το οποίο μου είχε ερθει το χαρτί,θα έβλεπα πώς είναι ο Στρατός και θα αποφάσιζα.Οταν λοιπόν διαπίστωσα οτι τα πραγματα δεν είναι και τόσο τραγικά οσο μου τα παρουσίαζαν (χεσμένος πήγα στο ΚΕΠΒ), δήλωσα εθελοντής και πήγα στις Καταδρομές.Βέβαια τώρα εχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν ξέρω αν γίνεται αυτό.Πάντως απο τα σπασίματα νεύρων και τις όποιες δυσκολίες, μονο η περιπέτεια μου έχει μείνει και οι εμπειρίες.Αν είσαι και πιτσιρικάς μη μασάς... Κολέγιο μαθαίνω εχει γίνει και κει.....(οπως κολλέγιο ηταν οταν πήγα εγω, σε σχέση με παλιότερα...).

• T
                                      tazio last edited by

Ο χρήστης Kid έγραψε:

Ότι είσαι το είχα καταλάβει από τότε που είπες ότι θέλεις να πάρεις Golf, αλλά δε το έλεγα κρατούσα τα προσχήματα.

(Ε αφού ξέφυγε το θέμα είπα να το παραξεφύγω λίγο παρπάνω )

• K
                                        kid last edited by

Ο χρήστης tazio έγραψε:

Ότι είσαι το είχα καταλάβει από τότε που είπες ότι θέλεις να πάρεις Golf, αλλά δε το έλεγα κρατούσα τα προσχήματα.

(Ε αφού ξέφυγε το θέμα είπα να το παραξεφύγω λίγο παρπάνω )

Ναι, αλλά άλλαξα γνώμη και πλέον δεν θέλω Golf. (τουλάχιστον όχι το 1.6 )

• E
                                          emmanoyhl last edited by

Η θητεία είναι κάτι σαν το σχολείο. Παρακαλούσαμε όλοι πότε θα μεγαλώσουμε να τελειώνουμε με το σχολείο και μετά συνέχεια το αναπολούμε. Έτσι και η θητεία. Μην ξεχνάτε ότι είναι για τους περισσότερους η τελευταία ανέμελη περίοδος της ζωής τους αφού μετά το τέλος της μπαίνουν στην αγορά εργασίας ή τέλος πάντων προσπαθούν να μπουν. Όταν είσαι φαντάρος όλα σου φαίνονται μαύρα αλλά όταν απολυθείς και τα δεις από κάποια απόσταση βλέπεις ότι δεν ήταν όπως νόμιζες και συχνά αναθεωρείς.
                                          Αν δεν είσαι πηγή προβλημάτων και αν δεν έχεις ερειστική συμπεριφορά σχεδόν πάντα περνάς καλά. Τις σκοπιές και τις αγγαρείες δεν μπορείς να τις αποφύγεις έτσι κι αλλιώς. Δεν έχουν ακόμα προσλάβει επαρκή αριθμό σε καθαρίστριες, καμαριέρες και κηπουρούς στο στράτευμα!!!!!
                                          Το ότι αναίτια σπαταλιέται εργατικό δυναμικό κάνοντας σκοπιά σε μια εποχή που η τεχνολογία δίνει λύσεις και θα εξοικονομούσαν εν τέλει πολλά είναι γεγονός αλλά δυστυχώς σε πολλά κρατάμε τα μάτια κλειστά και δεν εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες είτε λόγο παράδωσης και συνήθειας είτε λόγο απλά στενοκεφαλιάς.

• T
                                            thanos last edited by

Πάνω σε αυτό θέλω να πω και εγώ κάτι πάνω σε στην στενοκεφαλιά.

Στο τελευταίο στρατόπεδο που υπηρέτησα (δεν χρειάζεται να πω ποίο, όσοι είναι γνώστες ίσως καταλάβούν).
                                            Το στρατόπεδο ήταν απλά ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα (μακράν καλύτερο ακόμα και από το ΓΕΣ) υπήρχαν απλά τα πάντα για να ζήσεις για όλοι σου την ζωή εκεί.

Εγώ που δεν άνηκα στην καθαυτού ελληνική μονάδα και ¨τα αφεντικά¨ εν μέρη ήταν ξένοι (όχι έλληνες) (όχι με άμεσο αλλά με έμμεσο τρόπο) πέρναγα ζωή και κότα.
                                            Πολύ σπάνια καμιά σκοπιά και λίγο πιο συχνά θαλαμοφύλακας.
                                            Τα παιδιά που ήταν στην ελληνική μονάδα (στο ίδιο στρατόπεδο δίπλα δίπλα) και είχαν άλλο διοικητή πέρναγαν μαύρα (πάντα στα μάτια μου σε σχέση με αυτά που πέρναγα εγώ).

Το στρατόπεδο περιμετρικά είχε μεγάλα τοίχοι, πάνω από 5 μέτρα ύψος με μεταλλικό αγκαθωτό σύρμα στην κορυφή και εξωτερικές περιμετρικές σκοπιές.
                                            Το ¨κλου¨ ήταν ότι περιμετρικά αλλά και στα έσω είχε πάνω από 40 κάμερες (με αυτόματο ζουμ και παρακολούθηση τροχιάς) όπου μέσα από 40+ μόνιτορς όπου τα παρακολουθούσαν όλο το 24ωρο και κατέγραφαν τα πάντα.

Το στρατόπεδο είχε 8 (αν θυμάμαι καλά) σκοπιές.
                                            Όπου αυτές ήταν επανδρωμένες από άνδρες της ελληνική μονάδας.
                                            Ίδιος ο Στρατηγός είχε πει στον διοικητή την ελληνικής μονάδας ότι αφού υπάρχουν τόσες κάμερες δεν χρειάζεται να υπάρχουν οι σκοπιές εκτός της πύλης.

Ο διοικητής από πείσμα και στενοκεφαλιά δεν το δέχτηκε αυτό και επέμενε να στέλνει άνδρες για σκοπιά.

Ο στρατηγός μετά από κάποιες φορές βαρέθηκε να το λέει στον διοικητή και σταμάτησε, δεν ήθελε να το τραβήξει και άλλο.

Και το θέμα είναι ότι η τεχνολογία υπάρχει εκεί δηλαδή δεν χρειαζόταν να την αγοράσουν από το 0, αλλά ο διοικητής επέμενε... στενοκέφαλοι άνθρωποι.

Φιλικά Θανάσης.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 3 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ