-
Ως κάτοχος ενός fiesta, μπορώ να πω πως η ποιότητα (αναφέρομαι στο εσωτερικό) δεν είναι η καλύτερη της κατηγορίας αλλά -ας κόψουμε κάτι- η εικόνα που δίνουν ορισμένοι φίλοι παραπάνω είναι μάλλον ακραία.
Αναφορικά δε με το θέμα της αξιοπιστίας, ο ADAC κατατάσσει το fiesta μπροστά από Micra, Fabia, Ibiza, 206, C3, Clio και Punto (τα στατιστικά για το 2004). Μπροστά από αυτό βρίσκονται τα Audi A2, το mini,το yaris, το polo, το jazz και οριακά το corsa. Τώρα αν θέσουμε εκτός τα A2 και mini (λόγω ...τιμής) μπορούμε να καταλάβουμε πως το 'αναξιόπιστο' fiesta δεν τα πήγε και τόσο άσχημα.....Πάντως η ford ικανοποιεί όσους δεν τους αρέσει το εσωτερικό του fiesta, μιας και οι αλλαγές του επικείμενου facelift εστιάζουν κυρίως εκεί.
http://www.adac.de/images/Pannensatistik_2004_tcm8-114605.pdf
http://www.autotitre.com/forum/Ford-Fiesta-2005-Restylage-59302p1.htm
-
-
Tο πηρα αποφαση τελικα,ετσι που το καναν το facelift με τη μια παω για focus...
-
μου αρεσε........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μου αρεσε........Αναμενόμενο!!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
μου αρεσε........
Αναμενόμενο!!
-
Μην χάνεις το χιούμορ σου!
Και εμένα μου άρεσε!
-
δεν μπηκα στον κοπο να δω τους mods για τα νεα μοντελα, αλλα για ποιο λογο το θεμα του fiesta ST κλειδωθηκε και μας παραπεμψατε στο ..σκετο φιεστα. Αλλο αυτοκινητο το ενα αλλο το αλλο, αλλο αγοραστικο κοινο για το ενα και αλλο το αλλο.
Φαουλακι mods!!!! Δηλαδη αν καποιος θελει να δωσει πολυτιμες και σπανιες πληροφοριες (αφου μεχρι τωρα κανενας δεν το εχει κανει), γιατι να θαφτουν στο θεματακι στο οποιο με παραπεμψατε?Διοτι η συμπεριφορα του θερμοαιμου κοινου που αναζητα κατι για ενα θερμουλι αυτοκινητακι π.χ. φιεστα st, δεν θα το οδηγησει στο θεμα γενικα για το fiesta.
όπως και για το rallye, δεν θα κοιταξει καποιος σε ενοτητα για το 106 κοκ.
Στο κατω κατω της γραφης αναφερθηκα στο στησιμο του αυτοκινητου και οχι στο εσωτερικο του, γιατι λοιπον ΘΑΦΤΗΚΕ το θεμα μου??
Και εαν θελατε να το 'θαψετε' γιατι δεν το θαψατε στο FORD FIESTA ST 'TOO LITTLE.. TOO LATE'? επειδη αλλαξε φωτιστικα σωματα? Αν ειναι ετσι να φτιαξω ενα θεματακι με τιτλο NEO FORD FIESTA ST 'TOO LITTLE..TOO LATE' ??????
ΥΓ. Το λεω ΝΕΟ ford fiesta st, γιατι ετσι το ελεγε η ford στην διεθνη εκθεση αυτοκινητου της Αθηνας.
-
τι μου θυμιζει...
-
δεν ειναι και ασχημο...
-
Δε μου αρέσουν τα εμπρός φανάρια που πετάει σαν π@παρι αυτό το ..σπυράκι..
μου θυμίζει βάτραχο.
Κατα τ'αλλα, μια χαρά, αν και full συντήρηση γμτ.. -
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
Στο κατω κατω της γραφης αναφερθηκα στο στησιμο του αυτοκινητου και οχι στο εσωτερικο του, γιατι λοιπον ΘΑΦΤΗΚΕ το θεμα μου??
Επειδή αναφέρθηκες και στις αλλαγές που έχει το ανανεωμένο ST σε παρέπεμψα εδώ. Για το στήσιμο του αυτοκινήτου καλύτερα θα ήταν να συζητηθεί το θέμα στο 'Περι Αυτοκίνησης'.
Υ.Γ. Σχετικά με το στήσιμο του αυτοκινήτου πιστεύω πως είναι ίσως το τελευταίο με το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθούν.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Υ.Γ. Σχετικά με το στήσιμο του αυτοκινήτου πιστεύω πως είναι ίσως το τελευταίο με το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθούν.
Απ'ότι διαβάζω, το πρόβλημα είναι ο κινητήρας που θα έπρεπε να είναι λιγάκι πιο δυνατός, ή όχι;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Απ'ότι διαβάζω, το πρόβλημα είναι ο κινητήρας που θα έπρεπε να είναι λιγάκι πιο δυνατός, ή όχι;
Ναι,ο κινητήρας αποδεικνύεται λίγος για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου (δεν είναι αργό σε καμία περίπτωση). Επίσης δε γνωρίζω αν το έχουν προσέξει περισσότερο απο τα υπόλοιπα fiesta αλλά απο την εμπειρία ενός ST που υπάρχει στην παρέα δεν ακούγεται τίποτα και ούτε έχει παρουσιαστεί κάποιο άλλο πρόβλημα (επειδή πολλά Fiesta έχουν παρουσιάσει τριγμούς απο τα πρώτα χιλιόμετρα ή ακόμα και σκουριές όπως έχει αναφερθεί και στο Ford forum).
-
Στην κεντρική κολώνα του ταμπλό απ' ότι είδα στις φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί οι διακόπτες κλιματισμού του Mondeo που είναι πολύ ποιοτικοί,καθώς και το ηχοσύστημα του Focus,οπότε από κει σίγουρα κερδίζει πόντους στην ποιότητα(προσλαμβάνουσα και απτή)
-
Και το υπόλοιπο μέρος του ταμπλό φαίνεται να είναι πιο ποιοτικό. Επίσης στο ST τα καθίσματα είναι πλέον ολόκληρα ντυμένα με δέρμα και όχι μονάχα τα πλαϊνά με το προσκέφαλο (εκτός και αν πρόκειται για άλλη έκδοση...). Θα έπρεπε κατα τη γνώμη μου να γίνει και αλλαγή στις ζάντες με τις οποίες εφοδιάζεται το ST. Είναι λίγο 'soft' για την έκδοση αυτή. Του Fiesta S π.χ. ταιριάζουν περισσότερο με τη φιλοσοφία κατασκευής.
-
Το ταμπλώ του καινούριου είναι κλάσεις ανώτερο από το προηγούμενο σε υλικά αλλά ο σχεδιασμός του μου θυμίζει φθηνό κορεάτικο mini. Το κύριο πλαστικό (που διατίθεται σε διάφορα χρώματα όπως μπλε, πράσινο και κόκκινο) είναι πιο μαλακό απ όσο φαντάζεστε αλλά σε πόρτες και χαμηλότερα στο ταμπλώ δεν υπάρχουν αλλαγές παρά μόνο στα χρώματα ίσως. Πάντως για μένα το εσωτερικό ήταν ο μόνος τομέας στον οποίον έπασχε το fiesta. Για την αξιοπιστία θεωρώ τις σχετικές έρευνες από έγκυρους οργανισμούς πιο αξιόπιστες.
Οδηγώ τα τελευταία δυο χρόνια το προ f/l μοντέλο (της... γιαγιά μου είναι αλλά το πέρνω όταν δεν έχω βενζίνη στο Orion ) και μόνο καλά έχω να αναφέρω για την αξιοπιστία του, τον τρόπο που πατάει και την αντοχή του εσωτερικού (με εξαίρεση το υλικό στις πόρτες που γρατζουνίζεται σχετικά εύκολα). Αν και πρόκειται για το 1.4 ο κινητήρας δεν είναι ιδιαίτερα αδύναμος (οκ, καμία σχέση με το Yaris 1.3 της αδελφής μου) ενώ σε ευθεία (με λίγο κατηφορικό οδόστρωμα) μπορείς να πηγαίνεις με 180 και το αυτοκίνητο να σου δείχνει ότι μπορεί να πάει και με περισσότερα (θυμάμαι ότι επιτάχυνε με καλό ρυθμό ακόμα - δεν επιχείρησα να διαπιστώσω μέχρι που φτάνει). -
ΓΙΑ ΤΗΝ ST ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ?
-
Ο χρήστης powerslave έγραψε:
ΓΙΑ ΤΗΝ ST ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ?όπως?
-
SORRY ΗΜΟΥΝ ΑΣΑΦΗΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ST FACELIFT?ΠΡΟΣΕΧΩΣ Η' ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ?
Ford Fiesta facelift