-
...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ελπίζω να μη χάλασε το πληκτρολόγιό σου από τα σάλια που έτρεξαν!το πληκτρολόγιο σίγουρα αντέχει....
αυτό που δεν αντέχει είναι τα... αυτιά των συναδέλφων μου έτσι όπως γουργουρίζει το στομάχι μου με όλα αυτά τα φαγητά που 'ακούει' κ 'βλέπει'Βάρβαροι τι μου κάνατεεεεεεεεεε
Αχαχαχαχα
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ήταν στη Χαλκιδική και τη Θεσ/νίκη...Αν όταν λες Χαλκιδική εννοείς τον Αγιο Πρόδρομο (δεν είναι σε κάποιο πόδι, είναι στη... λεκάνη) τότε συμφωνώ και επαυξάνω.
7 χρόνια στην Θεσσαλονίκη δεν μπορώ να πω οτι με ειχε εντυπωσιάσει κανένα σουβλατζίδικο αλλα θα ξεχώριζα σίγουρα τον 'Κώστα' στην Αγ. Δημητρίου.Οσοι παντως δεν εχετε φάει σουβλάκι από τα Κτούκια στην Σκάλα Ποταμιάς (στη Θάσο για τους αμύητους) δεν έχετε χαρεί τη ζωή!
-
Η ώρα πλησιάζει επικίνδυνα για delivery...Πάτρα μετράει; 'Γεύση' και 'Θράκα' στην ΄
Ελληνος Στρατιώτη και σίγουρα 'Νοσταλγία' στην Τριών Ναυάρχων.Καλοψημένο σουβλάκι, με λίγο λίπος (απαραίτητο!) αλλά όχι ξύγκια και γατιά
Από πίττες όλα με ξεροψημένο γύρο/ζυμάρι, χωρίς πολλά λάδια να μην μπορείς να φας και καταπληκτικό τζατζίκι (στη Νοσταλγία)
Πολύ καλό έχω φάει και Χαλκίδα στον 'Αυστραλό' πριν κάμποσα χρόνια, με φρατζόλα κομμένη στη μέση και γεμισμένη με κάμποσα...
Ωχ γουργουρίζει το στομάχι!Πάλι απ έξω μάσα...6 χρόνια φοιτητής (συνεπέστατος!!!) έφαγα τόνους γύρο!
-
Για Πειραιά, να προσθέσω τα 2 τοπ του κέντρου κατά τη γνώμη μου:
- 'ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ' στην Τσαμαδού
- 'Ο Καράμπελας' στην αρχή της Τζαβέλλα στην Ευαγγελίστρια.
κοινό τους σημείο η καυτή σάλτσα ντομάτα που ρίχνουν μέσα και το πολύ καλό κρέας (γύρο δεν τρώω έτσι κι αλλιώς)
γιαμ γιαμ!
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Δες τι μου ήρθε τώρα ...
Τί εννοείται ως 'σουβλάκι' στο forum ; Αυτό που εμείς οι σωστοί λέμε ............ Ή ................ το 'καλαμάκι το χαμούτζιον' .
Α...... !!!!!! κάτι πολύ παλιό . Ο Αθανάσιος Διάκος σουβλίστηκε ή καλαμώθηκε ;;;
'Παρακαλω θα ηθελα ενα σουβλακι με...καλαμακι παρακαλω'
Λιγο ασχετο αλλα μου θυμιζει ενα θεμα που ειχα ανοιξει για την 'στεκα' της μηχανης και ολοι η Αθηναιοι επεσαν πανω μου. 'Στεκα'; τι ειναι αυτο; 'Stand' ειναι στα Ελληνικα.
Ενταξει τωρα μην τι παιζω και 'ειδικος', καθε περιοχη εχει τα δικα της Ελληνικα.Αρχηγέ μου είσαι από Κρήτη (κ ειδικά από Ηράκλειο) κ ζητάς ένα 'σουβλάκι με καλαμάκι???'
τσ τσ τσ (όπως έγραφαν κ στα κομιξ )
Πιάσε μία 'ζ'υρόπιτα με από όλα κ είσαι ΟΚ (Α! κ κανονικά Ε? με γιαούρτι όχι τζατζίκι....!)Αν κ τώρα που το σκέφτομε μετά το χθεσινό ξενύχτι κ ένα θρακόψωμο μία χαρά θα ήταν!!!
μιαμ μιαμ τώρα τι ήθελα κ τα θυμήθηκα??? πω πωωωωω ζημιά.....Εγω Νικο ποτε δεν το ζηταω ετσι. Οι της Αθηνας το συνηθιζουν...
'Ζ'υροπιτα χωρις ντοματα και μπολικο τζατζικι για μενα.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Οσοι παντως δεν εχετε φάει σουβλάκι από τα Κτούκια στην Σκάλα Ποταμιάς (στη Θάσο για τους αμύητους) δεν έχετε χαρεί τη ζωή!
Κοίτα λοιπόν τι μου θύμησες.
Πιτσιρικάς πριν ν το πλήθος έτη διακοπές με τους δικούς μου στη Θάσο (λέω να ξανάρθω φέτος ).
Ακόμη θυμάμαι τα σουβλάκια σε πίτα παράξενη που την ανοίγαν με μαχαίρι στα δύο (κάτι σαν την κυπριακή???) ,και βάζαν καλαμάκια μέσα.
Για αυτό λές??
Υ.Γ. Το Αλτσχαιμερ τελικά είναι επιλεκτική ασθένεια. Ότι θές το θυμάσαι
Υ.Γ. 2 Γμτ πάλι πείνασα
-
Κοίτα...εμεις λέμε 'σουβλάκι' και εννοούμε 'πίτα με γύρο/καλαμάκι'!!
Το σωστό είναι σουβλάκι για το σκέτο και πίττα/σουβλάκι για το κομπλέ!
Αλλά στην Θεσ/κη το λένε σάντουϊτς!!!
Μπαίνω το 1988 (!!! ) σε ένα σουβλατζίδικο στην Μοναστηρίου!
Φρέσκος στην Θεσσαλονίκη τότε!
'Μου δίνετε δύο σουβλάκια με πίττα?'
'Τι?'
'Δύο σουβλάκια με πίττα!'
'Σάντουϊτς θέλεις?'
'Οχι κύριε,σουβλάκι θέλω!!!''Από την Αθήνα είσαι?'
'Ναι'
'Καλά περίμενε να στα φτιάξω!!!' -
Ψησταριά 'Ο Μάκης', στο Λόφο Αξ/κών στο Περιστέρι. Όχι μόνο σουβλάκια και πίτες, αλλά και κοντοσούβλι, εξοχικό, χοιρινό στη σούβλα.
Όποτε επέστρεφα προς τα κάτω, ένα πέρασμα από εκεί ήταν απαραίτητο (είναι πολύ κοντά στην Καβάλας). Τώρα η Αττική οδός μας τα χάλασε λιγάκι. -
Καραμπαμπας και Αβρααμ στο Κερατσινι.
ΤΟΠ ΟΦ ΔΕ ΤΟΠ.
Σπυρο πως και δεν τους εγραψες αυτους τους 2??
-
Το καλύτερο το έχω φάει στην Ξάνθη -αλλά δεν θυμάμαι πώς λένε το μαγαζί.
Φούρνος χτιστός, όπως αυτός που έχουν οι πιτσαρίες, τα ψωμάκια να βγαίνουν από μέσα αχνιστά, σχίσιμο στη μέση, μπόλιος γύρος, ντομάτα και ζαρζαβατικά (και βέβαια χωρίς τζατζίκι).Και μετά περπάτημα λίγο παραπέρα για παγωτό/κρέμα/ρυζόγαλο στο γαλακτοπωλείο 'Η Νέα Ελλάς'.
-
Οι Παγουράδες τα σουβλάκια τα λένε 'πίτα με γύρο' ή 'πίτα καλαμάκι'...
Οι Θεσσαλονικείς 'σάντουιτς με γύρο, ή ψωμάκι με κρέας' ή δεν ξέρω και γω τι...
Θα μπορούσαν βέβαια όλοι αυτοί να τα ζητάνε ως 'μερικά κοψίδια γύρου, κρεμμύδι, ντομάτα, αυτη τη λευκή σάλτσα που αποτελείται από γιαούρτι και κρεμμύδι, πιπέρι και αλάτι, τυλιγμένο σε πίτα από ζυμάρι'. Έτσι θα ήταν όσο περιγραφικοί επιθυμούν, πράγμα απαραίτητο βέβαια πριν παραγγείλεις ένα σουβλάκι!
-
Τωρα που τι θυμηθηκα. Απεναντι απο το αεροδρομιο Ηρακλειου εχει ενα παρκινγκ. Αριστερα και δεξια απο την εισοδο του παρκινγκ εχει απο μια καντινα. Στην αριστερη καντινα φτιαχνει κατι απιθανα σαντουιτς (οχι της Θεσ/νικης) με 1 ή δυο ομολογουμενως απιθανα σουβλακια, πατατες τηγανητες, κρεμμυδι, μαγιονεζα, ντοματα........... ωχ και δεν εχω σφουγγαριστρα κοντα μου να σφουγγαρισω και εχει γεμισει το πατωμα.....
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Το καλύτερο το έχω φάει στην Ξάνθη -αλλά δεν θυμάμαι πώς λένε το μαγαζί.
Φούρνος χτιστός, όπως αυτός που έχουν οι πιτσαρίες, τα ψωμάκια να βγαίνουν από μέσα αχνιστά, σχίσιμο στη μέση, μπόλιος γύρος, ντομάτα και ζαρζαβατικά (και βέβαια χωρίς τζατζίκι).Και μετά περπάτημα λίγο παραπέρα για παγωτό/κρέμα/ρυζόγαλο στο γαλακτοπωλείο 'Η Νέα Ελλάς'.
To Εδεσμα;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τωρα που τι θυμηθηκα. Απεναντι απο το αεροδρομιο Ηρακλειου εχει ενα παρκινγκ. Αριστερα και δεξια απο την εισοδο του παρκινγκ εχει απο μια καντινα. Στην αριστερη καντινα φτιαχνει κατι απιθανα σαντουιτς (οχι της Θεσ/νικης) με 1 ή δυο ομολογουμενως απιθανα σουβλακια, πατατες τηγανητες, κρεμμυδι, μαγιονεζα, ντοματα........... ωχ και δεν εχω σφουγγαριστρα κοντα μου να σφουγγαρισω και εχει γεμισει το πατωμα.....Να πω εδώ, προς ενημέρωση των μη Κρητικών, ότι στα σουβλάκια / πίτες, δεν βάζουνε τζατζίκι αλλά γιαούρτι (πηχτό, σουρωτό), πράγμα που μου αρέσει (...και δεν βρωμάει ). Επίσης, ανεξάρτητα από ποιότητα, είναι τεράστια!
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Ðïëý êáëü Ý÷ù öÜåé êáé ×áëêßäá óôïí 'Áõóôñáëü' ðñéí êÜìðïóá ÷ñüíéá, ìå öñáôæüëá êïììÝíç óôç ìÝóç êáé ãåìéóìÝíç ìå êÜìðïóá...
Ößëå ìïõ ðïëëÜ ðåñáóôéêá!!!!!!!!
Ôïí Ýêëåéóáí ôá ×ñéóôïýãåííá ãéáôß óôá óïõâëÜêéá Ýâáæå êñÝáò áðü ãÜôåò êáé óêõëéÜ!!!!!!Äåí åß÷å áöÞóåé áäÝóðïôï ãéá áäÝóðïôï ï ôýðïò!!!!! -
Ο χρήστης Trelos έγραψε:
Πολύ καλό έχω φάει και Χαλκίδα στον 'Αυστραλό' πριν κάμποσα χρόνια, με φρατζόλα κομμένη στη μέση και γεμισμένη με κάμποσα...
Φίλε μου πολλά περαστικα!!!!!!!!
Τον έκλεισαν τα Χριστούγεννα γιατί στα σουβλάκια έβαζε κρέας από γάτες και σκυλιά!!!!!!Δεν είχε αφήσει αδέσποτο για αδέσποτο ο τύπος!!!!!Προφανώς ήταν νόστιμοι οι σκύλοι....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τωρα που τι θυμηθηκα. Απεναντι απο το αεροδρομιο Ηρακλειου εχει ενα παρκινγκ. Αριστερα και δεξια απο την εισοδο του παρκινγκ εχει απο μια καντινα. Στην αριστερη καντινα φτιαχνει κατι απιθανα σαντουιτς (οχι της Θεσ/νικης) με 1 ή δυο ομολογουμενως απιθανα σουβλακια, πατατες τηγανητες, κρεμμυδι, μαγιονεζα, ντοματα........... ωχ και δεν εχω σφουγγαριστρα κοντα μου να σφουγγαρισω και εχει γεμισει το πατωμα.....
Να πω εδώ, προς ενημέρωση των μη Κρητικών, ότι στα σουβλάκια / πίτες, δεν βάζουνε τζατζίκι αλλά γιαούρτι (πηχτό, σουρωτό), πράγμα που μου αρέσει (...και δεν βρωμάει ). Επίσης, ανεξάρτητα από ποιότητα, είναι τεράστια!
Φυσικα και ειναι τεραστια αφου σου βαζει και περισοτερο γυρο και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙΣ, και πατατες τηγανητες. Οποτε ερχομαι Αθηνα και ζητησω να μου βαλει και πατατες με κοιταζουν με μισο ματι και στο τελος δεν μου βαζει περισοτερες απο 3-4 πατατες.
-
Ο χρήστης Trelos έγραψε:
Φίλε μου πολλά περαστικα!!!!!!!!
Τον έκλεισαν τα Χριστούγεννα γιατί στα σουβλάκια έβαζε κρέας από γάτες και σκυλιά!!!!!!Δεν είχε αφήσει αδέσποτο για αδέσποτο ο τύπος!!!!!ΠΩ ΠΩ !!!!
Τα χαπια μου. -
Megane98hp μήπως είχες δοκιμάσει και εσύ?
Τα καλυτερα σουβλατζιδικα....