-
Δεν καπνιζω αλλα απο αντιδραση μαλλον θα το ξεκινησω Στην χωρα που μεχρι πριν λιγα χρονια εφαρμοζαν τις μεθοδους του Μενγκελε (ευγονικη) εχουν ξεφυγει τελειως .Η πολιτικη ορθοτητα εχει καταντηση επικινδυνη.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
O Χάρυ Κλυν ως μεθυσμένος πελάτης ταξί. Αρχίζει τραγούδι του Νταλάρα στο ράδιο και λέει 'Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα'. Αργότερα λέει 'Δε μου λες ρε παλικάρι, μπορώ ν'αφήσω στο πίσω κάθισμα 2 πίτσες και 8 μπύρες;' 'Ναι, βέβαια.' 'Να 'σαι καλά. Ευχαριστώ,ε; ΜΠΛΙΙΟΥΟΥΟΥΑΧΧΧΧΧΧΧΧ...'
Νομίζω ότι το έχεις ακούσει.
Το τραγούδι που έπαιζε στο ραδιόφωνο ήταν του Πάριου, όχι του Νταλάρα
Το τραγουσι ηταν το 'Κιτρινο γραμμα στο συρταρι' .Νομιζω οτι ηταν απο τον δισκο ΛΑΤΙΝ ΦΑΤΗΝ ,του ΧΚ οχι του Παριου ο δισκος.
-
Πάντως(μή βαράτε) έχω παρατηρήσει οτι όσοι καπνίζουν φαίνονται πιο έξυπνοι και πετυχημένοι επαγγελματικά. Ίσως το κάπνισμα τους δίνει ενέργεια και δρα χαλαρωτικά σε καταστάσεις στρες βοηθώντας τους να μη τα παρατάνε εκεί που κάποιοι άλλοι εγκαταλείπουν..
Μάλλον είναι ένα είδος ντόπας....... -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πάντως(μή βαράτε) έχω παρατηρήσει οτι όσοι καπνίζουν φαίνονται πιο έξυπνοι και πετυχημένοι επαγγελματικά. Ίσως το κάπνισμα τους δίνει ενέργεια και δρα χαλαρωτικά σε καταστάσεις στρες βοηθώντας τους να μη τα παρατάνε εκεί που κάποιοι άλλοι εγκαταλείπουν..
Μάλλον είναι ένα είδος ντόπας.......Μην ανησυχείς, δεν βαράμε!
Δέχομαι ότι το έχεις παρατηρήσει και πιθανότατα να ισχύει. Ύπάρχει λοιπόν (έστω) συσχέτιση μεταξύ καπνίσματος και επιτυχίας. Δεν γνωρίζουμε όμως αν πρόκειται για αιτιολογική συσχέτιση.
Για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι με κίτρινα δάχτυλα πεθαίνουν νεώτεροι. Ο θάνατος βέβαια δεν οφείλεται στα κίτρινα δάχτυλα αλλά στο ότι οι άνθρωποι αυτοί τυγχάνουν καπνιστές ( το οποίο συντελεί σε θάνατο σε μικρότερη ηλικία και σε κίτρινα δάχτυλα)
Έτσι και εδώ, πιθανώς να υπάρχει κάποιος τρίτος παράγοντας ο οποίος αφενός να κάνει τα άτομα αυτα να αποδίδουν καλύτερα στον εργασιακό τους χώρο και αφετέρου να τα κάνει πιο επιρρεπή στο να γίνουν καπνιστές.
Η απλή αυτή παρατήρηση σου αποτελεί τη βάση της επιδημιολογίας!
-
ΈΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!
Προτείνω τα ανθρωπόμορφα κτήνη,οι καπνιστές να τοποθετούνται σε γυάλα για να τους βλέπουν τα παιδάκια,οι ομοφυλόφιλοι σε γυάλα με νερό,οι φοροφυγάδες σε γυάλα με νερό και πιράνχας,οι έμποροι ναρκωτικών σε γυάλα με καυτή λάβα και πάει λέγοντας...
Επίσης πρέπει να τοποθετηθούν ειδικοί αισθητήρες που θα ανιχνεύουν την κίνηση των βλεφάρων των εργαζομένων.Όποιοι τα ανοιγοκλείνουν υπερβολικά συχνά,θα έχουν την ανάλογη επίπτωση στην αμοιβή τους.
Ακόμα,όσοι ανάλγητοι τολμούν να φτερνίζονται δημοσίως και τολμώντας να μεταδώσουν τα μικρόβιά τους στους γύρω τους,θα λιθοβολούνται!
-
Όντως έχετε ξεφύγει τελείως. Το πράγμα είναι πολύ απλό.
-
Έχεις μια συνήθεια που είναι επιβλαβής για εσένα. Κανένα πρόβλημα. Πρέπει να ζήσουν και οι πνευμονολόγοι και βέβαια οι συμπαθείς νεκροθάφτες.
-
Έχεις μια συνήθεια που είναι επιβλαβής για τους γύρω σου. Απαγορεύεται να την ασκείς σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Δεν είναι δικαίωμα κανενός να αναγκάζει τους άλλους να μοιράζονται τις αυξημένες πιθανότητες του να πεθάνει πρόωρα.
Όλα τα άλλα περί ευγονικής είναι σοφιστείες. Όσο για αυτούς που δήλωσαν με αρκετό στόμφο ότι αν και δεν είναι καπνιστές θα το αρχίσουν σαν αντίδραση σε μια ενδεχόμενη απαγόρευση (By the way, μπορείτε να αρχίσετε και σκληρά ναρκωτικά – και αυτά απαγορεύονται), εύχομαι όταν τελειώσουν το σχολείο και ενηλικιωθούν να καταλάβουν πόσο παιδιάστικη ακούγεται αυτή η συμπεριφορά.
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όντως έχετε ξεφύγει τελείως. Το πράγμα είναι πολύ απλό.-
Έχεις μια συνήθεια που είναι επιβλαβής για εσένα. Κανένα πρόβλημα. Πρέπει να ζήσουν και οι πνευμονολόγοι και βέβαια οι συμπαθείς νεκροθάφτες.
-
Έχεις μια συνήθεια που είναι επιβλαβής για τους γύρω σου. Απαγορεύεται να την ασκείς σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Δεν είναι δικαίωμα κανενός να αναγκάζει τους άλλους να μοιράζονται τις αυξημένες πιθανότητες του να πεθάνει πρόωρα.
Όλα τα άλλα περί ευγονικής είναι σοφιστείες. Όσο για αυτούς που δήλωσαν με αρκετό στόμφο ότι αν και δεν είναι καπνιστές θα το αρχίσουν σαν αντίδραση σε μια ενδεχόμενη απαγόρευση (By the way, μπορείτε να αρχίσετε και σκληρά ναρκωτικά – και αυτά απαγορεύονται), εύχομαι όταν τελειώσουν το σχολείο και ενηλικιωθούν να καταλάβουν πόσο παιδιάστικη ακούγεται αυτή η συμπεριφορά.
Επειδή μάλλον δεν το έχεις προσέξει, οι αντιρήσεις που έχουν εκφρασθεί αφορούν επιβολή νόμων που θα αφορούν ακριβώς αυτό!
Το να μπορώ να καπνίζω σπίτι μου ή σε ανοικτούς χώρους!!! -
-
Στο σπιτι σου μπορει εσυ να βασανιζεις τα παιδια σου, θελεις η πολιτεια και εμεις να στο επιτρεψουμε?
Αληθεια, ποσο χρονων εισαι και πως μεγαλωσες?Με νιτεντο?
Καπνιζε στην αυλη σου(ανοικτος χωρος) αν δεν ειναι κανενας στο μπακλονι διπλα η απο πανω σου!Αν ειναι, δεν μπορεις να το κανεις!Ας εισαι στην αυλη σου!
Σε δημοσιους χωρους δεν μπορεις να καπνιζεις ανεξελεκτα!Υπαρχουν δημοσιοι χωροι(στασεις λεωφορειων, ειδοδοι στοων κλπ) που δεν μπορεις να καπνιζεις γιατι ενοχλεις!ΓΕΝΙΚΑ ΒΡΩΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, παρτο ειδηση και χρησιμοποιησε την εξυπναδα σου για να το κοψεις και οχι να λες ασυναρτησιες που δεν τις πιστευεις κατα βαθος ουτε εσυ ο ιδιος!
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Στο σπιτι σου μπορει εσυ να βασανιζεις τα παιδια σου, θελεις η πολιτεια και εμεις να στο επιτρεψουμε?
Αληθεια, ποσο χρονων εισαι και πως μεγαλωσες?Με νιτεντο?
Καπνιζε στην αυλη σου(ανοικτος χωρος) αν δεν ειναι κανενας στο μπακλονι διπλα η απο πανω σου!Αν ειναι, δεν μπορεις να το κανεις!Ας εισαι στην αυλη σου!
Σε δημοσιους χωρους δεν μπορεις να καπνιζεις ανεξελεκτα!Υπαρχουν δημοσιοι χωροι(στασεις λεωφορειων, ειδοδοι στοων κλπ) που δεν μπορεις να καπνιζεις γιατι ενοχλεις!ΓΕΝΙΚΑ ΒΡΩΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, παρτο ειδηση και χρησιμοποιησε την εξυπναδα σου για να το κοψεις και οχι να λες ασυναρτησιες που δεν τις πιστευεις κατα βαθος ουτε εσυ ο ιδιος!
ΣπυροςΠαρακαλείται ο κύριος kouk, να αποστείλει βιογραφικό συνοδευόμενο από φωτογραφίες όλων των παιδικών του παιχνιδιών, ως απόδειξη ότι δεν είναι ελέφαντας....
άνθρωπε του θεού, αν καπνίζω στο μπαλκόνι μου, ακόμα κι αν είναι κάποιος στο πάνω μπαλκόνι, ποιον ενοχλώ???
στη στάση του λεωφορείου που είναι ανοιχτός χώρος (στην Ελλάδα τουλάχιστον) ποιόν ενοχλώ αν δεν πετάξω κάτω τη γόπα μου?
όσο για το αν βασανίζω ή θα βασανίσω (όταν κάνω) τα παιδιά μου, μπορείς να ανατρέξεις στο ποστ μου 1 ή 2 σελίδες πίσω. Έλα κυρ-Σπύρο μας, να μας δείξεις πώς πρέπει να μεγαλώνουμε παιδιά, γιατί είμαστε εντελώς γαϊδούρια, αναίσθητοι και ακαλλιέργητοι και δεν ξέρουμε.
-
Στο σπιτι σου μπορει εσυ να βασανιζεις τα παιδια σου, θελεις η πολιτεια και εμεις να στο επιτρεψουμε?ΒΑΣΑΝΙΖΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ?!!!
Δεν σου επιτρέπω!!!
Θα μου ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ?!!!...Και ποιός σε ρώτησε?
Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να ασχολείσαι και να θέλεις να βάλεις όρους στην προσωπική μου ζωή?
Με ποιό δικαίωμα μου απευθύνεις την χειρότερη κατηγορία που μπορεί να απευθύνει κάποιος σε γονιό?!!
Με είδες πουθενά να σε κατηγορώ ότι με την νοοτροπία σου καταστρέφεις τα παιδιά σου??!!!
Κοίτα να φτιάξεις το δικό σου σπίτι και άσε τους υπόλοιπους να φροντίσουμε τα δικά μας!Αληθεια, ποσο χρονων εισαι και πως μεγαλωσες?Με νιτεντο?
43...εσυ?
ΣπυροςΟσον αφορά τις ασυναρτησίες...πρόσεξε με!
Δεμ σου δίνω το δικαίωμα να κρίνεις τι κάνω και πως το κάνω στην ιδιωτική μου ζωή!
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝ!?Μπορείς να είσαι οσο ψευτοπουριτανός ή ότι άλλο θέλεις!
Απέφυγε όμως τους χαρακτηρισμούς!!
Βρωμιάρης?!!!...........Θές να σε χαρακτηρίσω??!!!Το προβλημά μου είναι ότι νοοτροπίες σαν την δική σου είναι που επιτρέπουν στις απολυταρχίες και ότι άλλο σάπιο να ευδοκιμεί σε αυτό τον κόσμο!
Με την δικαιολογία του 'γενικότερου καλού' που όλως τυχαίως το ξέρετε εσεις καλύτερα από τους άλλους! -
Απορώ πως οι 'ευαίσθητοι' Σουηδοί επιτρέπουν να κυκλοφορούν μη καταλυτικά αυτοκίνητα
-
Καπνιζε στην αυλη σου(ανοικτος χωρος) αν δεν ειναι κανενας στο μπακλονι διπλα η απο πανω σου!Αν ειναι, δεν μπορεις να το κανεις!Ας εισαι στην αυλη σου!Για δες τι μαθαίνει κανείς, εν ετει 2005. Πως δεν μπορεί να καπνίσει στην αυλή του επειδή ο από πάνω κυνηγάει μύγες και ο από δίπλα έχει αποκοιμηθεί (κι οι δυο στο μπαλκόνια τους).
!ΓΕΝΙΚΑ ΒΡΩΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, παρτο ειδηση και χρησιμοποιησε την εξυπναδα σου για να το κοψεις και οχι να λες ασυναρτησιες που δεν τις πιστευεις κατα βαθος ουτε εσυ ο ιδιος!
ΣπυροςΜείνε τότε στη Σουηδία που είστε ΚΑΘΑΡΟΙ και μην μας πρήζεις. Εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε βρωμιάρηδες και δεν γουστάρουμε να μας λες εσύ τι επιτρέπεται να κάνουμε και τι όχι. Πάρ' το επιτέλους χαμπάρι κύριε έξυπνε!
-
Αυτό πού με ανησυχεί ιδιαίτερα,είναι,ότι,τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι γνώμες πού ζητούν απαγορεύσεις πάσης φύσεως.Πάμπολλοι είναι αυτοι πού λένε: 'Παππαδόπουλος πού σάς χρειάζεται'
Ανοδική πορεία έχει καί ο (παγκόσμιος) εθνικοσοσιαλισμός.(νά ανοίξω άλλο θρέντ μήπως; )
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αυτό πού με ανησυχεί ιδιαίτερα,είναι,ότι,τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι γνώμες πού ζητούν απαγορεύσεις πάσης φύσεως.Πάμπολλοι είναι αυτοι πού λένε: 'Παππαδόπουλος πού σάς χρειάζεται'
Ανοδική πορεία έχει καί ο (παγκόσμιος) εθνικοσοσιαλισμός.(νά ανοίξω άλλο θρέντ μήπως; )
Μια χαρά είσαι!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
(νά ανοίξω άλλο θρέντ μήπως; )στο σωστό είσαι φίλε. Το έχω πει από την αρχή, το κακό δεν είναι ο υπερβολικός νόμος. Το κακό είναι ότι κάποιοι (πολλοί ίσως), συμφωνούν.
-
Κύριε Σπύρο αυτά που λέτε τα πιστεύετε?
-
ΚΥΡΙΟΙ καπνιστες!
Μετα απο 14600 πακετα τσιγαρα!!!!!(20 χρονια που δεν καταλαβαινα το
κακο που εκανα στον εαυτο μου)ΤΟΚΟΨΑ εδω και 2 χρονια
ΚΑΙ ΞΑΝΑΖΩ!!!!!!!!!
ΑΙΣΘΑΝΩΜΑΙ,ΑΝΑΠΝΕΩ,ΚΟΛΥΜΠΑΩ,ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ,ΓΕΥΟΜΑΙ,ΜΥΡΙΖΩ,ΚΑΝΩ
ΕΡΩΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΑ!!!
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ,ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ,ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...........
Σκεφτειτε οτι βρισκεις το σημειο στην ειδικη ΧΩΡΙΣ ΛΑΧΑΝΙΑΣΜΑ....
και ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να υπερασπιζεστε τα δικαιωματα των καπνιστων
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝΕ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ!!!!!!!!!
Με ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ισως Ο ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ! -
Ελα τωρα μην μου πειτε οτι τα τσιγαρα σας εκει κατω μυριζουν λουλουδια!!!
Υπαρχουν ορια για το τι μπορεις να κανεις και στην ιδιωτικη σου ζωη, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ηταν σαφεστατο!Αν χτυπας τα παιδια σου η τα βασανιζεις τα θετεις σε κινδυνους ΕΣΚΕΜΕΝΑ τοτε εχεις να κανεις με τον νομο!Ετσι πρεπει να δουλευουν ολες οι Δυτικες κοινωνιες τουλαχιστον και μαλλον και οι υπολοιπες!
Σταση λεωφορειου (κουβουκλιο μονο) βρωμαει απο τα τσιγαρα, αν ακαι θεωρειται ανοιχτο μερος!Τουλαχιστον εγω περιμενω ΕΞΩ αν και χιονιζει/βρεχει/φυσαει!
Οπως ειπαμε, μιλαω γενικα, οχι προσωπικα και συγκεκριμενα για καποιον!
Αλλα οι καπνιστες(χαχαχα, γενικα το τονιζω) μεταφερουν αυτην περιεργη μυρουδια, απο μικρο μεχρι μεγαλο βαθμο!Αυτο δεν χρειαζεται και πολυ εξυπναδα για να το καταλαβεις/αποδεχτεις!
Για να μην ξεχασω, ειμαι 51 χρονων.
Σπυρος -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όλα τα άλλα περί ευγονικής είναι σοφιστείες.
**Να με συγχωρείς αλλά επειδή εγώ πρώτος το ανέφερα αυτό στο συγκεκριμένο thread δεν είναι σοφιστεία και θεωρώ ότι με προσβάλλει **.
Είπα λοιπόν ότι με τρομάζει το γεγονός ότι σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, απο το 1936 και για 40 χρόνια εως το 1976 με **ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ **που ψηφίστηκε απο τη Βουλή ήταν υποχρεωτική **η στείρωση **όσων μαγάριζαν τη ράτσα.
Και όχι δεν μιλάμε για την ναζιστική Γερμανία αλλά για την Σουηδία.Αν εσένα αυτό δεν σου δίνει ένα δείγμα των απόψεων τουλάχιστον των κρατούντων , και της ανοχής που δείχνανε όλοι οι 'καθως πρέπει' πολίτες σε τέτοιες νοοτροπίες μάλλον βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά .
Και όπως έχω πεί και πριν δεν καπνίζω (πιά). Αλλά αυτό το κυνήγι μαγισσών δεν θα σταματήσει όσο ο καθένας μας σκέφτεται μόνο τη πάρτη του. Στην επόμενη νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει τα SUV (μια που είμαστε σε forum αυτοκινητιστικό), η το turbo, η θα βγάλουν το δικαστή dredd στο δρόμο να τινάζει τα αυτοκίνητα όσων κάνουν θόρυβο, ή αποφασίσουν κάτι που πιά θα επηρεάζει άμεσα ΕΣΕΝΑ μάλλον θα το παλέψεις μόνος σου γιατί κανείς άλλος δεν θα νοιάζεται.
Όπως λέει κι ο Λιακόπουλος ( ) ο καιρός γαρ εγγύς. Όταν αρχίσουν οι εξετάσεις αίματος και ούρων στη δουλειά σου 'όπως Αμερική' για να δούμε αν κάπνισες καμμιά φούντα πριν 3 μήνες τότε να δούμε τι θα λές.
Αλλά μην ανησυχείς ..κι αυτό θα είναι για το καλό σου -
Καπνιζε στην αυλη σου(ανοικτος χωρος) αν δεν ειναι κανενας στο μπακλονι διπλα η απο πανω σου!Αν ειναι, δεν μπορεις να το κανεις!Ας εισαι στην αυλη σου!Απαγορεύεται και το barbeque στο μπαλκόνι όταν υπάρχουν άλλοι δίπλα?
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ