-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Σε ένα μήνα κλείνω 2 χρόνια απόλυτα άκαπνος αλλα την αμαρτία μου θα την πώ.
Αμα έρχεται κανείς κοντά μου και καπνίζει, μού ρχεται να του αρπάξω το πακέτο και να το ανάψω ολόκληρο και να ρουφάω, η ακομα καλλίτερα να τον τυλίξω αυτόν σε μια εφημερίδα και να τον καπνίσω.Κατα τα άλλα όλα καλά. Κρατάω γερά
mental note : να μην κάτσω ποτέ κοντά στον Τάσο
... -
Ο πατέρας μου καπνιζε 4 πακέτα την μέρα.
Καπνιζε απο 14 χρονών (καπνοκαλλιεργητές στη Μακεδονία) και μετά το στρατό είχε σταθεροποιηθεί στα 4...
το έκοψε σε μία μέρα οριστικά, χωρίς κανένα βοήθημα, ετά την κηδεία ενός πολύ καλού του φίλου, γιατρού που στα 80 του έφυγε απο καρκίνο του πνεύμονα αν θυμάμαι καλά.
Ξεκίνησε λέγοντας μετά την κηδεία, δεν θα καπνίσω σήμερα, και απο τότε έχει μείνει 20 χρόνια άκαπνος.
Στην αρχή, ο΄ταν πήγαινε στα στέκια του αισθάνοταν σαν τον Τάσο
Tώρα μου λέει ότι στα 70 θα αρχίσει τα πούραΘέληση και υποστήριξη απ το περιβάλλον.
Καλή τύχη Σπύρο
-
Α εγώ το έχω κόψει εδώ και 3 χρόνια και κάνω τράκα σε όποιον φίλο καπνιστή βρεθεί μπροστά μου...Αποτέλεσμα ΠΕΡΙΦΗΜΟ : δεν στερούμαι το τσιγαράκι μου στις καλύτερες στιγμές παρέας φαγητού, ποτού, καφέ και δεν νομίζω ότι μου βγαίνει πάνω από 1 τσιγάρο την ημέρα ΜΟ (όσο περνάει ο καιρός και όλο και περισσότεροι το κόβουν τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα για μένα )
Πακέτο δεν παίρνω με ΤΙΠΟΤΑ, πολλοί φίλοι από 'καλωσύνη' πάνε να μου αφήσουν και πακέτο ή τσιγάρα για μετά, αφού φύγουν, αυτά δεν γίνονται ποτέ δεκτά
Α και δεν έχει αλλάξει καθόλου η ζωή μου από τότε που σταμάτησα να καπνίζω
Ούτε καλύτερα νιώθω, ούτε μεγαλύτερη αντοχή έχω, ούτε πηδάω καλύτερα ούτε τίποτα...Πως στο διάολο όλοι όσοι το κόβουν νιώθουν άλλοι άνθρωποι ακόμα δεν έχω καταλάβει! (καπνίζω από τα 17 και έχω φτάσει μέχρι 2.5 πακέτα τη μέρα με ΜΟ της 15ετίας που κάπνιζα κανονικά 1 πακέτο την ημέρα).Α και πριν το κόψω 'τελείως' τα προηγούμενα 2-3 χρόνια είχα πέσει σταδιακά στα 7-10 τσιγάρα τη μέρα...Η αλήθεια είναι ότι αν δεν κρεπαλιάζεις νυχθημερόν δεν έχει και τόσο νόημα να καπνίζεις σαν αράπης, όπως επίσης δεν έχει νόημα να 'κρεπαλιάζεις' αν δεν καπνίζεις!!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Α εγώ το έχω κόψει εδώ και 3 χρόνια και κάνω τράκα σε όποιον φίλο καπνιστή βρεθεί μπροστά μου...Αποτέλεσμα ΠΕΡΙΦΗΜΟ : δεν στερούμαι το τσιγαράκι μου στις καλύτερες στιγμές παρέας φαγητού, ποτού, καφέ και δεν νομίζω ότι μου βγαίνει πάνω από 1 τσιγάρο την ημέρα ΜΟνομιζω οτι νομιζεις λαθος
τουλαχιστον βεβαια σου μενουν για καμια μετοχη -
Ούτε καλύτερα νιώθω, ούτε μεγαλύτερη αντοχή έχω, ούτε πηδάω καλύτερα ούτε τίποτα...Πως στο διάολο όλοι όσοι το κόβουν νιώθουν άλλοι άνθρωποι ακόμα δεν έχω καταλάβει! (καπνίζω από τα 17 και έχω φτάσει μέχρι 2.5 πακέτα τη μέρα με ΜΟ της 15ετίας που κάπνιζα κανονικά 1 πακέτο την ημέρα).O πατέρας μου είχε φτάσει στο σημείο όταν ξάπλωνε με τα ποδια το ένα πάνω στο άλλο να μην μπορεί να καταλάβει ποιό είναι πού.
Εάν συνέχιζε, είναι δεδομένο ότι θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα...Επιπλέον, επειδή η ποσότητα της νικοτίνης που έπαιρνε ήταν πολύ μεγάλη, 'ναρκώνοταν' και κοιμόταν σαν βόδι
Για τις υπόλοιπες αλλαγές στη ζωή μας ας μή μιλήσω
Κάτι χαλιά που είχαμε στον τοίχο και τα οποία μόλις σταμάτησε να καπνίζει τα πλύναμε, θυμηθήκαμε ότι ήταν άσπρα (και είχε σταματήσει να καπνίζει μες στο σπίτι όταν ήμασταν εμείς!)
Για το αυτοκίνητο ας μή μιλήσω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για το αυτοκίνητο ας μή μιλήσωΑυτό με το αυτοκίνητο δεν μπορώ να το καταλάβω.... Πως μπορουν και καπνίζουν, μες στο καταχείμωνο, με κλειστά παράθυρα, το κλιματισμό στο 'recycle', μέσα σε λιγότερο από 1 κ.μ. αέρα? Προπόνηση για θαλάμους με Zyclon κάνουνε?
-
χα
Εδώ ο πατέρας μου σε έπιασε αδιάβαστο.Είχε πάρει το αμάξι με ηλιοροφή, και με ανοιχτά τα πίσω παράθυρα πετύχαινε τέλειο εξαερισμό
(προφανώς όταν είμασταν εμείς μέσα δεν κάπνιζε)
-
Ούτε καλύτερα νιώθω, ούτε μεγαλύτερη αντοχή έχω, ούτε πηδάω καλύτερα ούτε τίποτα...Πως στο διάολο όλοι όσοι το κόβουν νιώθουν άλλοι άνθρωποι ακόμα δεν έχω καταλάβει! (καπνίζω από τα 17 και έχω φτάσει μέχρι 2.5 πακέτα τη μέρα με ΜΟ της 15ετίας που κάπνιζα κανονικά 1 πακέτο την ημέρα).Δε μου φαίνεται παράλογο αυτό που λες. Εξαρτάται από το τι κάνεις το πόσο την καταλαβαίνεις τη διαφορά. Αυτό που θα μου έκανε εντύπωση θα ήταν αν η διαφορά είναι τόσο έντονη τόσο γρήγορα ώστε να είναι 'φως φανάρι'. Εννοώ, αν κάνεις π.χ. διάδρομο στο γυμναστήριο ή στίβο κλπ και με 1 πακέτο τη μέρα τα φτύνεις τελείως στο 20λεπτο με 8 km/h (λέμε τώρα) και 1 βδομάδα αφού το κόψεις ήδη αντέχεις 40 λεπτά με 10 km/h.
Εντάξει, αν μιλάμε για σεξ εξαρτάται και ποιος κάνει όλη τη 'βαρειά' δουλειά...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Οπερ εστί μεθερμηνευόμενον
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οπερ εστί μεθερμηνευόμενον
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Α εγώ το έχω κόψει εδώ και 3 χρόνια και κάνω τράκα σε όποιον φίλο καπνιστή βρεθεί μπροστά μου...Αποτέλεσμα ΠΕΡΙΦΗΜΟ : δεν στερούμαι το τσιγαράκι μου στις καλύτερες στιγμές παρέας φαγητού, ποτού, καφέ και δεν νομίζω ότι μου βγαίνει πάνω από 1 τσιγάρο την ημέρα ΜΟ
νομιζω οτι νομιζεις λαθος
τουλαχιστον βεβαια σου μενουν για καμια μετοχηΠιθανότατα αλλά αν νομίζω λάθος θα είναι λιγότερο από 1 την ημέρα
Μπορεί να μείνω εντελώς άκαπνος και 2 και 3 εβδομάδες και μετά να κάνω 2-3 τσιγάρα σε ένα καφέ και ξανά άκαπνος 1-2 εβδομάδες κοκ...Μόνο βράδια με ποτό και ξενύχτι μπορεί να ξεπεράσω τα 5 τσιγάρα, μετά από φαγητό και καφέ με καπνιστή το σύνηθες είναι 2 και τίποτα άλλο, οι καπνιστές φίλοι μου που βλέπω συστηματικά το έχουν κόψει + γεμίσαμε εγκύους και μπάσταρδα
Εδώ έγραφα ότι παίξαμε πόκα ένα ολοκληρο βράδυ 5 μαντράχαλοι βαρύτατοι καπνιστές όλοι χωρίς ούτε ένα τσιγάρο
Και στην επανάληψη της πόκας που έγινε σπίτι μου, επειδή δεν υφίσταται η έννοια της 'παντόφλας' , καπνίσαμε 3 άτομα (1 κανονικός καπνιστής, εγώ και 1 που μόλις το έχει κόψει) μισό πακέτο περίπου...Εγώ όλο το βράδυ της πόκας έκανα 3 -
Με κρασί καπνίζεις πάνω από 3!!!
-
Οταν κάπνιζα ... με τον καφέ ήθελα 10 τσιγάρα ... όταν το έκοψα το 2003 έπαθα σοκ την 1η φορά που πήγα να πιω καφέ. Την πάλεψα. Εκεί για μένα είναι το ζόρι. Ο ελληνικός με τσιγάρο είναι άλλο πράμα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Με κρασί καπνίζεις πάνω από 3!!!Άμα κάπνιζα μόνο κάθε φορά που σε έβλεπα ας κάπνιζα και 33
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει μείνει πλέον ούτε 1 φίλος που να βλέπω σε εβδομαδιαία βάση που να καπνίζει...Ούτε ένας, ο τελευταίος το έχει κόψει εδώ και 1 μήνα περίπου...Χθες είμασταν μαζί με αυτόν (ζευγάρια) στο halfnote για τον Mitch Woods, σε 3 ώρες ήπιαμε 5 ποτά έκαστος αλλά από τσιγάρο γιοκ...Κάποια στιγμή ο κακομοίρης ο φίλος μου ζήτησε ένα τσιγάρο από μια πουρόγρια πίσω, το πήρε, το μύρισε, το έβαλε στο στόμα χωρίς να το ανάψει κάνα 10λεπτο, το άναψε και μου το έδωσε να το καπνίσω, με πολύ πόνο
Τον αγριοκοίταξε κι η γυναίκα του που είναι έγκυος -
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οταν κάπνιζα ... με τον καφέ ήθελα 10 τσιγάρα ... όταν το έκοψα το 2003 έπαθα σοκ την 1η φορά που πήγα να πιω καφέ. Την πάλεψα. Εκεί για μένα είναι το ζόρι. Ο ελληνικός με τσιγάρο είναι άλλο πράμα!τωρα καπνιζεις ή οχι ?
-
όχι άκαπνος παντελώς όμως από τις 19/7/03
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
όχι άκαπνος παντελώς όμως από τις 19/7/03φιλαρα το θεμα ειναι ενα: Η ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ή ΟΧΙ......
-
Το ξέρω, είμαι ζωντανό παράδειγμα αυτοπεποίθησης Τώρα ούτε να το μυρίσω δεν θέλω.
-
ειμαι στην 5η μερα απο τοτε που ξεκινησα το champix.
η διαδικασια ειναι η ακολουθη:
για τις 3 πρωτες μερες παιρνεις 1 χαπι των 0,5mg βαρενικλίνης.
την 4η εως 7η μερα παιρνεις 2 χαπια των 0,5mg βαρενικλίνης. (πρωι - βραδυ)
απο την 8η μερα και μετα παιρνεις 2 χαπια των 1,0mg βαρενικλίνης. (πρωι - βραδυ)
υποτιθεται οτι απο την 7 μερα εως την 14η μπορεις να σταματησεις εντελως το καπνισμα. Αν αυτο δεν γινει, μπορεις να συνεχισεις με την ιδια δοσολογια για 12 εβδομαδες.
τι εχω δει μεχρι τωρα?
-
ναι εχει μειωθει η εξαρτηση απο τη νικοτινη. Ναι μεν καπνιζω, αλλα καπνιζω λιγοτερο απο πριν (-25% περιπου), κυριως εχει μειωθει η επιθυμια μου για νικοτινη. Πρακτικα μπορω να μεινω περισσοτερη ωρα 'ακαπνος' χωρις να με ενοχλει.
-
παρανεργειες δεν εχω μεχρι τωρα. Ειμαι ακομη βεβαια σε μικρη δοσολογια. Μαλλον την επομενη εβδομαδα θα δοκιμασω να δω αν μπορω να το σταματησω τελειως. Εκει θα δουμε τι θα γινει.
-
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ