-
Η επιεικια ειναι (ως γνωστον) αποκεφαλισμος με ενα μονο χτυπημα. Αστυνομε Χουνγκ φερε μου το τσάι.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η επιεικια ειναι (ως γνωστον) αποκεφαλισμος με ενα μονο χτυπημα. Αστυνομε Χουνγκ φερε μου το τσάι.Αθάνατη κινεζική δικαιοσύνη!
-
Ο Eric Hobsbawm λέει τίποτα ή να τον γειώσω; Ξέρω ότι ανήκει στους κομμουνιστάς, αλλά βρήκα κάτι βιβλία (η εποχή των επαναστάσεων, του κεφαλαίου, των αυτοκρατοριών...) και λέω να τους ρίξω μια ματιά τώρα που κάθομαι.
-
H ιστορία του μεσιέ είναι εκ των ων ουκ άνευ, ιδιαίτερα για μή κομμουνισταί
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο Eric Hobsbawm λέει τίποτα ή να τον γειώσω; Ξέρω ότι ανήκει στους κομμουνιστάς, αλλά βρήκα κάτι βιβλία (η εποχή των επαναστάσεων, του κεφαλαίου, των αυτοκρατοριών...) και λέω να τους ρίξω μια ματιά τώρα που κάθομαι.Στους μαρξιστάς, βέβαίως-βεβαίως.. (αποχώρησε από το ΚΚ το το 1990κάτι, μετά από 50 χρόνια).
Πρόσφατο άρθρο του (ναι, το θηρίο, γράφει ακόμα) στον guardian:
http://www.guardian.co.uk/commentisfree ... ternativesΤο τρίτομό του έργο για τον 19ο αιώνα είναι κτηνώδες σε όγκο (Η εποχή του, των, των...) και αναλυτικότατο (Ο ίδιος θεωρεί τον 19ο σαν τον αιώνα 'του'). Πιο ευσύνοπτο (ώπα τις λεξολόγιο!) είναι 'Η εποχή των άκρων: Ο σύντομος 20ος αιώνας', το οποίο είναι κατ' εμέ, εξαιρετικό, παρά τις όποιες αντιρρήσεις μπορεί να έχει κανείς, αναφορικά με την εστίαση και την προσέγγιση που ακολουθεί.
Υ.Γ. Ενδιαφέρον είναι επίσης και το βιβλίο του σχετικά με τη 'μαύρη μουσική'
-
Ίσως ο σημαντικότερος ιστορικός του 20ου αιώνα...
Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ, ό,τι καλύτερο μπορείς να διαβάσεις και είναι μαρξιστής όχι κομμουνιστής. Και κάτι σημαντικό αλλά όχι προφανές : είναι ευφυής...Μόλις τελείωσα αυτά τα 2 : 'Επαναστάτες' , ' Στους ορίζοντες του 21ου αιώνα'
http://thebookstore.gr/product_info.php ... e38c301ed1
http://www.megamarket.gr/hobsbawmericjo ... 71747.html
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Hobsbawm#Politics
Ήταν και κομμουνιστής και μάλιστα αρκετά σκληροπυρηνικός, αν ισχύουν τα υπό 'Politics' αναφερόμενα.Τέλος πάντων, τα βιβλία είναι κάμποσων σελίδων -άνω των 400 έκαστο-. Άντε να δούμε.
-
Φυσικά και ήταν μέλος και σκληροπυρηνικός κομμουνιστής και ισχύουν τα περί υποστήριξης της σοβιετικής εισβολής στην Ουγγαρία αλλά νομίζω ότι εδώ και χρόνια έχει αποχωρήσει από το κόμμα αν και δεν μπορώ να βρω στα γρήγορα σχετική αναφορά
-
Σύμφωνα και με Διρτούλιο έχει αποχωρήσει
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σύμφωνα και με Διρτούλιο έχει αποχωρήσειΑν και δεν μπορώ να θεωρηθώ 'παραπομπή': αναφέρεται ο ίδιος στην αποχώρησή του από το ΚΚ, μέσα στα βιβλία του'. Στα οποία συγκαταλέγονται, εκτός των αμιγώς 'ιστορικών' και αυτά:
Συναρπαστικά χρόνια: αυτοβιογραφικό, αλλά όχι μόνο, και πάντα με το 'ήρεμο' στυλ γραφής του (βοηθάει και η καλή μετάφραση).
και αυτό που ανέφερα παραπάνω, αλλά δε θυμόμουν τον τίτλο του:
Η σκηνή της τζαζ. -
επειδή θεωρώ αγκαρία να διαβάζω τον κοέλιο, πείτε μου ένα ωραίο βιβλίο να πάω σήμερα να το αγοράσω να ξεφύγω από τη μιζέρια
-
Τον τσελεμεντέ. Αν δε μας πεις σε τι στυλ, τι σ'αρεσει και τι δε σ'αρεσει πως θες προταση ρε Πητερ Παν;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τον τσελεμεντέ. Αν δε μας πεις σε τι στυλ, τι σ'αρεσει και τι δε σ'αρεσει πως θες προταση ρε Πητερ Παν;σωστά.
Για να είμαι ειλικρινής στρέφομαι προς τα εξής:
Οι πύλες της φωτιάς.
Ματωμένη εκστρατεία.
Άνεμοι πολέμου.
Ο Ταύρος από τη θάλασσα.Σε κάποιο από αυτά θα καταλήξω. Είμαι φαν του μυθιστορήματος. Αρκεί να είναι περιπέτεια και όχι απλή βιογραφία μιας ανάλατης ζωής.
Επίσης σκέφτομαι να αγοράσω τους Ιλουμινάτι, ή τον Κώδικα Ντα Βίντσι.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τον τσελεμεντέ. Αν δε μας πεις σε τι στυλ, τι σ'αρεσει και τι δε σ'αρεσει πως θες προταση ρε Πητερ Παν;
σωστά.
Για να είμαι ειλικρινής στρέφομαι προς τα εξής:
Οι πύλες της φωτιάς.
Ματωμένη εκστρατεία.
Άνεμοι πολέμου.
Ο Ταύρος από τη θάλασσα.Σε κάποιο από αυτά θα καταλήξω. Είμαι φαν του μυθιστορήματος. Αρκεί να είναι περιπέτεια και όχι απλή βιογραφία μιας ανάλατης ζωής.
Επίσης σκέφτομαι να αγοράσω τους Ιλουμινάτι, ή τον Κώδικα Ντα Βίντσι.
Διαφορετικα εβαλες...
Ο νταβιντσι θα σου φυγει σαν νερακι αν μπεις στο κλιμα...οποτε ειναι καλη επιλογη για καλοκαιρι...
Εγω καιρο ειχα να χαρω βιβλιο οσο το Καταραμενη ομαδα(damned united) -
Αν εισαι φαν του ιστορικου μυθιστορηματος, δοκιμασε και τους Κλαυδιους του Γκρέηβς. Εγω παλι στην παραλία παιρνω 2-3 Μονταλμπανους και 2-3 δικαστές Τι και περναω τελεια.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν εισαι φαν του ιστορικου μυθιστορηματος, δοκιμασε και τους Κλαυδιους του Γκρέηβς. Εγω παλι στην παραλία παιρνω 2-3 Μονταλμπανους και 2-3 δικαστές Τι και περναω τελεια.Mονταλμπανο θεος...
Εκτος απο τα 10 που ειχαν βγει και σε σειρα εχει και αλλα greo? -
Eιναι πανω απο 15, τα 2 ειναι με διηγηματα, από τα οποια διηγηματα εχουν βγει πολλες τηλεταινιες της σειρας. Δεν ειναι και οι 10 τηλεταινιες αυτοτελη μυθιστορηματα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eιναι πανω απο 15, τα 2 ειναι με διηγηματα, από τα οποια διηγηματα εχουν βγει πολλες τηλεταινιες της σειρας. Δεν ειναι και οι 10 τηλεταινιες αυτοτελη μυθιστορηματα.Aυτο δεν το ηξερα για τις τηλεταινιες νομιζα ειναι τα αναλογα μικρα τευχη που εβγαιναν
-
Πολλες (οι περισσοτερες) απ οτις τηλεταινιες αντιστοιχουν στο ομωνυμο μυθιστορημα. Καποιες ομως ειναι διηγηματα απο τις συλλογες.
-
Aγορασα το βιβλιο ''Ο πινακας της Φλανδρας''
Μολις το τελιωσω θα γραψω 2 λογια
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...