-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Συνέντευξη ενός απ τους πιό γνωστούς εκπροσώπους της beat λογοτεχνίας στο tvxs.Όσοι είστε φαν του Κέρουακ και των λοιπών τρελών, επιβάλλεται να τη δείτε
ξέχασα το λινκ
http://www.tvxs.gr/v5854 -
'Ταξίδι στην άκρη της νύχτας'
Το χει διαβάσει κανείς;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
'Ταξίδι στην άκρη της νύχτας'Το χει διαβάσει κανείς;
Όχι, πλάκα με κάνεις ?
Μεταφέρω διάλογο μέσω mail με φίλη μου για το 'Ταξίδι στην άκρη της νύχτας' του Σελίν (Voyage au bout de la nuit)
Φίλη :
Καλησπέρα Εχεις διαβάσει το 'Ταξίδι στην ακρη της νύχτας' του Σελίν; Παλιότερα στα γαλλικά ή πρόσφατα στα ελληνικά;; Νομίζω θα σου αρέσει πολύΔεν απάντησα
Φίλη εκ νέου :
το χεις διαβάσει το βιβλίο;;;Μήπως τρέχεις να το πάρεις και πασχίζεις να το τελειώσεις για να μου την πεις;;; (μα να με έχει για τέτοιο άνθρωπο!! )η απλώς βαριέσαι διαβολεμένα να μου απαντήσεις;
πάντως έιναι εκλπηκτικό (όπως ίσως θα γνωρίζεις ήδη), Μισάνθρωπο όσο επιβάλει η ευφυιαkoutsan :
*Είμαι Παρίσι και σου γράφω από ένα cafe στη Βαστίλλη
Α. Επειδή έγραψες : 'Εχεις διαβάσει το 'Ταξίδι στην ακρη της νύχτας' του Σελίν;Παλιότερα στα γαλλικά ή πρόσφατα στα ελληνικά;;', υπονοείς ότι πρόσφατα δεν θα μπορούσα να το διαβάσω στα γαλλικά?!! Να προσέχεις τα εκφραστικά σου μέσα!!
Β. Το αγόρασα προχθές εδώ στο Παρίσι, χάριν της προτροπής σου...Οι 'ομοιότητές' μου με τον Σελίν έχουν γίνει επανειλημμένα αντικείμενο συζήτησης με φίλους κυρίως λόγω του μισανθρωπισμού του αλλά και του ότι θεωρείται εκπρόσωπος ενός ιδιότυπου δεξιού αναρχισμού...Υπάρχουν και πολλές άλλες αρκετά ενδιαφέρουσες ομοιότητες που έχω βρει και - αν και δεν έχω διαβάσει κάτι δικό του - υποψιάζομαι κι εγώ ότι θα μου αρέσει, αλλά ρίχνοντας μια ματιά στο κείμενο στα γαλλικά διαπίστωσα ότι δεν είναι και τόσο 'αστείο' το διάβασμά του στα γαλλικά και θα με δυσκολέψει, επανερχόμενος έτσι στο πιθανώς σωστό της αρχικής σου παρατήρησης!!!*Φίλη :
Κάτι τέτοιο είχα στο νου μου όταν σε ρώτησα για τον Σελίν. Απότι έχω ακούσει μεταφράστηκε μόλις πέρσι λόγω της γλωσσικής του δυσκολίας. Ωστόσο επειδή τα γαλλικά σου τα έχω περί πολλού φανταζόμουν ότι μπορεί να το έχεις ήδη διαβάσει. Αν όχι, μπορεί να ήταν λόγω γλώσσας, οπότε να το είχες διαβάσει αφού μεταφράστηκε (άλλωστε έχει γίνει κάπως της μόδας, το διαβάζουν και το δωρίζουν πολλοί).Αυτός ο Σελίν με έχει στοιχειώσει εδώ και χρόνια και ακόμα να αξιωθώ να διαβάσω κάτι...Άντε να δούμε αν θα το διαβάσω τώρα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
'Ταξίδι στην άκρη της νύχτας'Το χει διαβάσει κανείς;
Το Filmnet θα μας προβαλει αυτο τον μηνα μια ταινια με τον ιδιο τιτλο του Fatih Akin
δεν γνωριζω αν η ταινια ειναι βασισμενη στο σεναριο του βιβλιου . -
Νέο βιβλίο απ τον Δοξιάδη
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=253
-
Νέο βιβλίο απ τον Δοξιάδηhttp://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=253
Ε δεν είναι και τόσο νέο, έχει σκυλομπαγιατέψει από 20 Οκτωβρίου έχει βγει
-
Δες κι εδώ, μέχρι κι ο Γρηγόρης το διάβασε
viewtopic.php?f=13&t=12400&p=1424130&hilit=
-
Mέχρι κι ο Γρηγόρης
Μου φαινεται πρέπει να διαβάσω το εγχειρίδιο του διρτούλιου
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Αλλο ένα 'τοπικό' που με έχει βολέψει είναι η Έκφραση, στην Αργυρούπολη -εκεί σου πιάνει και κουβέντα ο 'πυροβολημένος' Georges, που έχει μεγάλη αγάπη στον Barico.Τωρα το ειδα
Αυτος που λες ειναι ο αδερφος του ιδιοκτητη (ο οποιος μια εποχη πηδαγε μια παλια μου γκομενα -ασχετο ). Εχει πολλες μεγαλες αγαπες: με πρηζει κι εμενα οταν παω
Μια εποχη σκεφτομουν ν' ανοιξω ενα βιβλιοπωλειο να τους ανταγωνιστω, αλλα καταλαβα οτι δεν εχει χρημα η υποθεση
Γιαννη, καλη η φιλη σου; -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Γιαννη, καλη η φιλη σου;
εδιτ
το χεις διαβάσει το βιβλίο;;;Μήπως τρέχεις να το πάρεις και πασχίζεις να το τελειώσεις για να μου την πεις;;; (μα να με έχει για τέτοιο άνθρωπο!! )η απλώς βαριέσαι διαβολεμένα να μου απαντήσεις;
πάντως έιναι εκλπηκτικό (όπως ίσως θα γνωρίζεις ήδη), Μισάνθρωπο όσο επιβάλει η ευφυιαΠόσο καιρό έχω να ακούσω αυτή την έκφραση !
Πάνω απο 40 η φίλη, koutsan
31 είναι
-
Ναι, αν ειναι 'καλη' ρωταω Απο ηλικια καλυπτομαι (εστω, οριακα)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αλλο ένα 'τοπικό' που με έχει βολέψει είναι η Έκφραση, στην Αργυρούπολη -εκεί σου πιάνει και κουβέντα ο 'πυροβολημένος' Georges, που έχει μεγάλη αγάπη στον Barico.
Τωρα το ειδα
Αυτος που λες ειναι ο αδερφος του ιδιοκτητη (ο οποιος μια εποχη πηδαγε μια παλια μου γκομενα ο ίδιος ή ο ιδιοκτήτης?? -ασχετο ). Εχει πολλες μεγαλες αγαπες: με πρηζει κι εμενα οταν παω Ναι, ο δόλιος.... τα βράδια γράφει οχτάρια στα πεζοδρόμια της Γερουλάνου...οκ, παρασύρθηκα κουτσομπολιό τέλος.
Μια εποχη σκεφτομουν ν' ανοιξω ενα βιβλιοπωλειο να τους ανταγωνιστω, αλλα καταλαβα οτι δεν εχει χρημα η υποθεση
Γιαννη, καλη η φιλη σου; -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ναι, αν ειναι 'καλη' ρωταω Απο ηλικια καλυπτομαι (εστω, οριακα)Τί γνώμη θα σχημάτιζες απο κάποια που χρησιμοποιεί την έκφραση διαβολεμένα στα 31 της
-
Νέο βιβλίο απ τον Δοξιάδηhttp://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=253
Κοίτα τι μου ήρθε τώρα...
Παλαιότερα όταν ήμουν πιτσιρικάς κάπου 13-14 ο Δοξιάδης (ψιλοάγνωστος τότε) είχε έρθει μερικές φορές σπίτι και κλεινόταν και μίλαγε με τον πατέρα μου...Ρώταγα τότε τι θέλει ο κύριος και μου είχαν πει ότι του είχαν συστήσει τον πατέρα μου ως ειδικό στρατιωτικών θεμάτων και δη σύγχρονης στρατιωτικής ιστορίας να του εξηγεί κάποια πράγματα για ένα βιβλίο που έγραφε...
Τώρα ενθυμούμενος αυτό προσπαθώ να βρω ποιό βιβλίο έγραφε τότε και ανακαλύπτω ότι μάλλον έγραφε το Μακαβέττα (1988), γιατί ταιριάζει και χρονολογικά και έχει και πραξικόπημα μέσα, πράγμα που πάει γάντι για τη 'χρήση' του πατρός μου Τώρα θυμάμαι πάλι ότι ρώταγε πολλά για τη χρήση τεθωρακισμένων...
Θα το πάρω αν το βρω, έτσι για την πλάκαhttp://www.greece2001.gr/writers/ApostolosDoxiadis.html
Στο Μακαβέττας, ένας προικισμένος αντισυνταγματάρχης εμπλέκεται στα σκοτεινά γρανάζια ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος, φτάνει μια ανάσα απ' την κατάληψη της εξουσίας με τα τανκς, για να νικηθεί τελικά από τους μηχανισμούς που και ο ίδιος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
ο ίδιος ή ο ιδιοκτήτης??Ο ιδιοκτητης φυσικα: αν επροκειτο για τον ιδιο, θα το εκρυβα επιμελως!
Παναγιωτη θα σχηματιζα την καλυτερη
Πλακα-πλακα σπανια βρισκεις γυναικες βιβλιοφιλους -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
τον ιδιο, θα το εκρυβα επιμελως!
**
Παναγιωτη θα σχηματιζα την καλυτερη :lol**:
Πλακα-πλακα σπανια βρισκεις γυναικες βιβλιοφιλουςΠες μου ότι είσαι πάνω απο 60
Εγώ βρήκα μία
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αλλο ένα 'τοπικό' που με έχει βολέψει είναι η Έκφραση, στην Αργυρούπολη -εκεί σου πιάνει και κουβέντα ο 'πυροβολημένος' Georges, που έχει μεγάλη αγάπη στον Barico.
Τωρα το ειδα
Αυτος που λες ειναι ο αδερφος του ιδιοκτητη (ο οποιος μια εποχη πηδαγε μια παλια μου γκομενα -ασχετο ). Εχει πολλες μεγαλες αγαπες: με πρηζει κι εμενα οταν παω
Γιαννη, καλη η φιλη σου;Μπαα nothing special, την ξέρει και ο HF (εντελώς άσχετα, το ανακαλύψαμε και μείναμε κάγκελο ) και την αντιπαθεί...Εγώ όμως τη συμπαθώ ιδιαιτέρως
Είναι και γκόμενα γνωστού πλέον κομματικού στελέχους που εμφανίζεται συχνούτσικα στα κανάλια (περισσότερα δεν λέω ) -
Πες μου ότι είσαι πάνω απο 60
Ειμαι κατα τι μικροτερος του koutsan
Εγω τωρα τελευταια ξαναανακαλυψα το Ν. Πουλαντζα και διαβαζω παλια του βιβλια, που καπου ειχε καταχωνιασει η αδερφη μου. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πες μου ότι είσαι πάνω απο 60
Ειμαι κατα τι μικροτερος του koutsan
Εγω τωρα τελευταια ξαναανακαλυψα το Ν. Πουλαντζα και διαβαζω παλια του βιβλια, που καπου ειχε καταχωνιασει η αδερφη μου.Kαλά το πετυχα λοιπόν
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γιαννη, καλη η φιλη σου;
Μπαα nothing special, την ξέρει και ο HF (εντελώς άσχετα, το ανακαλύψαμε και μείναμε κάγκελο ) και την αντιπαθεί...Εγώ όμως τη συμπαθώ ιδιαιτέρως
Είναι και γκόμενα γνωστού πλέον κομματικού στελέχους που εμφανίζεται συχνούτσικα στα κανάλια (περισσότερα δεν λέω )Μπα, η μόνη ωραία που είχε ποτέ ο koutsan, είναι η Στέλλα, γι'αυτό και την παντρεύτηκε... Οι υπόλοιπες όλες ήταν κάτι τελειωμένες περιπτώσεις, ή πολύ αριστερές, ή πολύ intellectual ή πολύ αξύριστες ή απλώς εκνευριστικές... Δεν τις έχω γνωρίσει, αλλά είναι προφανές...
(άκου ακόμη και ο Γρηγόρης! Ου να μου χαθείς! - Παρεπιπτόντως, επιστρέφω την Παρασκευή, αλλά φαντάζομαι θα καρναβαλίζεσαι σε κάνα Πατρινό καρναβάλι ή στο Ριο ντε Τζανέιρο... ).
Πάντως από την συγκεκριμένη γκόμενα, δεν θα περίμενα κάτι καλύτερο... Προσπαθεί ακόμη ν'αλλάξει τον κόσμο, αντί να κάνει κάτι για τον εαυτό της και νομίζει πως θα την βοηθήσει σ'αυτό το διάβασμα.... Δεν πάει να κάνει καλύτερα κάνα Spa να γουστάρει λέω εγώ.... )
Και μιας και είμαστε και στα βιβλία, εδώ στην...εξορία, διάβασα και το Περί τυφλότητας του Ζοζέ Σαραμάγκου (διαβάζω ό,τι βρίσκω πρόχειρο...). Μέτριο θα το χαρακτήριζα, αν και ιδιαίτερος ο τρόπος γραφής του... Μερικές φορές κουραστικός όμως... Σαφώς το Κατά Ιησούν ευαγγέλιο, ήταν πολύ πολύ καλύτερο, του ιδίου...
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...