-
Bασικά υπάρχει λόγος που το ΓΤΡ ειναι τόσο βαρύ. Για να βγάζουν γλώσσα τα τζαπόνια οτι 'σας μ@μήσαμε με ένα αμάξι 2 τόνων με οδηγό-συνοδηγό και με τη μισή τιμή από τα δικά σας μπουρδέλα. Νια-νια-νια-νια-νια!'
-
αν δεν κανω λαθος ειχαν παρουσιασει οι τεχνικοι κ σχεδιαστες του γτρ,τον λογο για τον οποιο το βαρος ειναι στα 1600-1700κγ.αν θυμαμαι καλα μιλανε για λογους καθετης δυναμης που ειναι αδυνατον να παραγει ενα μη αγωνιστικο αυτοκινητο μεσω του σχεδιασμου του.δεν ξερω αν ειναι μουφες,δεν θυμαμαι καν αν ειναι ακριβως αυτοσ ο λογος.
απο εκει κ περα,θα ηθελα κ εγω να ακουσω γιατι τα 1600 ειναι οκ κ τα περισσοτερα οχι.
ασχετο,αλλα θα σκεφτομαι καιρο να ανοιγε ενα θεμα με τιτλο,ποιον συμπαθεις περισσοτερο(κ οχι ποιον αντιπαθεις,για ευνοητους λογους) στο 4τφορουμ..κ να συμπεριλαμβανε κ ψηφοφορια.. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Γιατί είναι μειονέκτημα το βάρος για το GT-R?Δεν σου φαίνεται δηλαδή αρκετά συμμετοχικό λόγω κιβωτίου?
Το βαρος ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος του αυτοκινητου
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Γιατί είναι μειονέκτημα το βάρος για το GT-R?
Δεν σου φαίνεται δηλαδή αρκετά συμμετοχικό λόγω κιβωτίου?
Το βαρος ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος του αυτοκινητου
όχι ολα τα βάρη.
τα 1600 ειναι η χρυσή τομή.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
.Απλως λογω κυριως της εξελιξης της τεχνολογιας, του γενικοτερου Trend της εποχης, με τα γρηγορα αυτοκινητα να ειναι ακομα πιο in, απο διαφορους 'μαιντανους' περα απο ευκαταστατους γνωστες του σπορ, τα χειροκινητα κιβωτια εγιναν passe' στον βωμο των πωλησεων...
..αυτοί είναι μαιντανοί με λεφτά ... εσύ είσαι μαιντανός χωρίς... τι είναι χειρότερο?
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αν δεν κανω λαθος ειχαν παρουσιασει οι τεχνικοι κ σχεδιαστες του γτρ,τον λογο για τον οποιο το βαρος ειναι στα 1600-1700κγ.αν θυμαμαι καλα μιλανε για λογους καθετης δυναμης που ειναι αδυνατον να παραγει ενα μη αγωνιστικο αυτοκινητο μεσω του σχεδιασμου του.δεν ξερω αν ειναι μουφες,δεν θυμαμαι καν αν ειναι ακριβως αυτοσ ο λογος.
απο εκει κ περα,θα ηθελα κ εγω να ακουσω γιατι τα 1600 ειναι οκ κ τα περισσοτερα οχι.
ασχετο,αλλα θα σκεφτομαι καιρο να ανοιγε ενα θεμα με τιτλο,ποιον συμπαθεις περισσοτερο(κ οχι ποιον αντιπαθεις,για ευνοητους λογους) στο 4τφορουμ..κ να συμπεριλαμβανε κ ψηφοφορια..H δικη μου αναφορα περι των 1600κιλων ειναι απλα βασιζομενη στον μεσο ορο περιπου ανταγωνιστικων κατασκευων, ειδικοτερα στον αμεσο ανταγωνιστη, την 997ΤΤ.
Θυμαμαι και εγω τοποθετηση απο τον υπευθυνο εξελιξης, ο οποιος εκανε λογο για σχεδιασμο-φιλοσοφια κατασκευης του αυτοκινητου, απο λευκο χαρτι, και ξεκινωντας κατα τα προτυπα των μονοθεσιων (οπως ο ιδιος ελεγε)
δηλαδη πρωτα απο τους τροχους που θα εχουν επαφη με το οδοστρωμα, και μετα συνεχιζοντας με αναρτηση πλαισιο κτλ, και οχι, οπως συνηθιζουν αλλοι μεγαλοι κατασκευαστες σπορ αυτοκινητων, ξεκινοντας ειτε εχοντας ως δεδομενο το εξωτερικο σχημα-σχεδιαση, μαζι με την διαταξη (911), ή ξεκινοντας απο τον κινητηρα, οποιος πχ σε καποια μοντελα θα ειναι V8
τοποθετημενος στο κεντρο (entry level Ferrari συνηθως...).
Εχοντας ως βαση, σημειο αναφορας, και ουσιαστικο ανταγωνιστη, την 997ΤΤ, ξεκινησαν με την ιδανικη -κατ' αυτους- διασταση
τροχων, με μεγαλους 20αρηδες τροχους δηλαδη, και ημισλικ λαστιχα ( Bridgestone 070 RFT βασικος εξοπλισμος, στην πρωτη παραγωγη, ή τα εξτρα επισης ημισλικ RFT της Dunlop, Με τα οποια εγιναν και οι πρωτες επισημες χρονομετρησεις, στο ring)
Eπισης ειχαν βγαλει ενα ποσοστο ιδανικης φορτισης για τον καθε τροχο, ωστε να παραγει την μεγιστη δυνατη προσφυση, κατω απο ολες τις συνθηκες. Αυτο το νουμερο επι 4, μας εκανε το συνολικο βαρος, του οποιου το τελικο που προεκυψε, εμπιπτει, μεσα στα πλαισια που ειχαν υπολογισει, ωστε να παραγεται τελικα απο τον καθε τροχο η μεγιστη δυνατη προσφυση.
Σαφεστατα, συμφωνα παντα με τα λεγομενα του υπευθυνου εξελιξης, η προσοχη στην παραμικρη λεπτομερεια σε οτι αφορα το ζυγισμα, αλλα και συνολικο βαρος του αυτοκινητου, ειναι προφανης, αφου ακομα και τα λαστιχα ειναι φουσκωμενα με αζωτο, αντι απλου αερα, ωστε να υπαρχει η μικροτερη δυνατη αποκλιση πιεσης, με τις μεταβολες της θερμοκρασιας, και απο κρυα ζεστα τα λαστιχα φυσικα.
Παρολα αυτα, συμφωνα και με αρκετους επαγγελματιες οδηγους, μια σχετικη μειωση βαρους (προφανως με τις αντιστοιχες ρυθμισεις σε αναρτηση, επιλογη ελαστικων κτλ), κοντα στα επιπεδα που βρισκεται και ο ανατγωνιστης (997ΤΤ) θα βελτιωνε ακομα περισσοτερο, την ευελιξια μιας κατασκευης, που παροτι υπαρχει σε εντυπωσιακο επιπεδο για τα σχεδον 1800κιλα, εντουτοις σε κλειστη διαδρομη, το συνολικο βαρος, ειναι τετοιο που απαιτει αρκετα μεγαλυτερη προσοχη, αλλα και υπομονη με γκαζι απο τον εκαστοτε χειριστη, σε σχεση με ελαφρυτερες, αντιστοιχου βεληνεκους, κατασκευες.
Κατι τετοιο μπορουσε σε μεγαλο βαθμο να επιτευχθει με χρηση χειροκινητου κιβωτιου, αντι του θεοβαρου διπλοσυμπλεκτου που φερει η κατασκευη, (βεβαια το κοστος R&D ενος χειροκινητου τετοιου επιπεδου διαχειρισης ροπης/ισχυος απο την Nissan ισως να ειχε παρομοιο ή και μεγαλυτερο κοστος...), επιλογη του γνωστου κατασκευαστη εξατμισεων απο τιτανιο, (πιθανοτατα συνεγασια των δυο εταιριων με το Logo της δευτερης σε εμφανη σημεια στο αυτοκινητο, για..συγκρατημενο τελικο κοστος) και οπου αλλου ειναι εφικτο, χωρις το κοστος φυσικα να εκτοξευεται, χρηση αλουμινιου πχ, σε καπω, φτερα, πορτες, ή και CFRP
σε πορτ-μπαγκαζ πχ... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
.Απλως λογω κυριως της εξελιξης της τεχνολογιας, του γενικοτερου Trend της εποχης, με τα γρηγορα αυτοκινητα να ειναι ακομα πιο in, απο διαφορους 'μαιντανους' περα απο ευκαταστατους γνωστες του σπορ, τα χειροκινητα κιβωτια εγιναν passe' στον βωμο των πωλησεων...
..αυτοί είναι μαιντανοί με λεφτά ... εσύ είσαι μαιντανός χωρίς... τι είναι χειρότερο?
...σ' ευχαριστω για τα καλα σου λογια...Κωστακη.
-
όταν γράφεις αρλούμπες να τα περιμένεις αυτά... εγώ απλά αναπαράγω τα γραφομενά σου...
-
όταν γράφεις αρλούμπες να τα περιμένεις αυτά...
Βασικα ολα τα περιμενω, ειδικα απο ανωριμα παιδακια σαν και εσενα, που βγηκαν προχτες απο το 'αυγο', και νομιζουν οτι ξερουν/καταλαβαινουν τι τους γινεται...
Το δυστυχημα ειναι ειναι οτι μερικα τρολλακια/σπασικλακια, 'επιστημονες' και 'κοινο' ολων των προηγουμενων, μαζευεστε ολοι μαζι σε ενα τοπικο, και διεκδικειτε το δικαιωμα στην μ@λακια των λεγομενων σας.
Καλα κανετε, αλλα οσο και αν ειστε περισσοτεροι δεν σημαινει οτι ειστε και σωστοι...
Τελος, ακομα και αρλουμπες να εγραφα, (*αλαθητο δεν εχω, αλλα σιγουρα δεν διεκδικω τα πρωτεια στις μ@λακισμενες αποψεις που εχουν διαφοροι εδω μεσα και καλα 'επιστημονες'...) *ειτε δεν καταλαβαινεις την εννοια της αναφορας μου πριν, ειτε δεν εχεις καταλαβει τιποτα για εμενα, παροτι διαβαζεις το Forum γενικοτερα... -
μπορώ να σου γράψω δεκάδες πράγματα αλλά και πάλι θα πάνε στον βρόντο...
πραγματικά σε λυπάμαι...
-
εγω παντως πρωτο απο ολους θα ψηφιζα τον σβ2 επειδη δεν φερει συμπλεγματα,τουλαχιστον απο οτι διαβαζω στα γραφομενα του.ειτε ειναι αυτοματο,ειτε χειροκινητο,ειτε γκολφω ειτε παγκανι.
επισης γενικοτερα κ εγω αποτελω μερους του 'κοινου' μαζι με τον αρχηγο κ καθοδηγητη μας ικε κ με ρεντ κ κιουση να ακολουθουν.
το ξερω οτι η παραθεση μου ηταν ασχετη,αλλα ειπα κ εγω να πω την βλακεια μου.μονο αλλοι θα εχουν το προνομιο κ δικαιωμα εδω μεσα?υ.γ.
γουσταρω που ειμαι μαιντανος!!αυτοματα λεμεεεεεεεε! -
μπορώ να σου γράψω δεκάδες πράγματα αλλά και πάλι θα πάνε στον βρόντο...πραγματικά σε λυπάμαι...
Μην κρατας ολο αυτο το συναισθημα για εμενα...
Φυλαξε και λιγο για τον εαυτο σου, θα χρειαστει, να εισαι σιγουρος... -
πραγματικά σε λυπάμαι...
Φυλαξε και λιγο για τον εαυτο σου, θα χρειαστει, να εισαι σιγουρος...μην το συζητάς... αν στην ηλικία σου έχω τα μυαλά τα δικά σου (για να μην το χοντρίνω περισσότερο) λογικά θα φουντάρω...
-
πραγματικά σε λυπάμαι...
Φυλαξε και λιγο για τον εαυτο σου, θα χρειαστει, να εισαι σιγουρος...μην το συζητάς... αν στην ηλικία σου έχω τα μυαλά τα δικά σου (για να μην το χοντρίνω περισσότερο) λογικά θα φουντάρω...
Μην γίνεσαι μελοδραματικός: μπορείς και τότε να γραφτείς σε ένα φόρουμ.
Το βάρεσα με το Defy μου.
-
πραγματικά σε λυπάμαι...
...σωστα, ενω τωρα, που δεν τα εχεις, μπορεις να κοιμασαι 'ησυχος'...
Btw το χοντρυνω, ειναι με υ... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
πραγματικά σε λυπάμαι...
Μην γίνεσαι μελοδραματικός: μπορείς και τότε να γραφτείς σε ένα φόρουμ.
Το βάρεσα με το Defy μου.
όντως... που όλοι θα μου λένε οτι η είμαι αλλά δεν θα τους πιστεύω...
τα λέω στον πατέρα μου .και θα μου λέει οτι τα λένε γιατί ζηλεύουν τις γνώσεις μου -
πραγματικά σε λυπάμαι...
...σωστα, ενω τωρα, που δεν τα εχεις, μπορεις να κοιμασαι 'ησυχος'...
Btw το χοντρυνω, ειναι με υ... -
Ρε Κικιζαs θεωρεις οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο πρεπει να ειναι ποιο ελαφρυ αναπαραγοντας λεγομενα επαγγελματιων οδηγων οι οποιοι το ειπαν αυτο κρινοντας το με τα δικα τους δεδομενα.
Ενας κοινος οδηγος ουτε που μπορει να καταλαβει αυτη τη διαφορα και βγαινεις και μας λες οτι πρεπει να ποιο ελαφρυ???
Ας μην σχολιασω φυσικα το κιβωτιο και το οτι πρεπει να ναι χτενι.Την μια θες τεχνολογια και την αλλη γυρνας πισω στα παλια. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
εγω παντως πρωτο απο ολους θα ψηφιζα τον σβ2 επειδη δεν φερει συμπλεγματα,τουλαχιστον απο οτι διαβαζω στα γραφομενα του.ειτε ειναι αυτοματο,ειτε χειροκινητο,ειτε γκολφω ειτε παγκανι.
επισης γενικοτερα κ εγω αποτελω μερους του 'κοινου' μαζι με τον αρχηγο κ καθοδηγητη μας ικε κ με ρεντ κ κιουση να ακολουθουν.
το ξερω οτι η παραθεση μου ηταν ασχετη,αλλα ειπα κ εγω να πω την βλακεια μου.μονο αλλοι θα εχουν το προνομιο κ δικαιωμα εδω μεσα?υ.γ.
γουσταρω που ειμαι μαιντανος!!αυτοματα λεμεεεεεεεε!Οι διαφοροι 'μαιντανοι' (φραση γνωστη και δανεισμενη απο τηλεπερσονες, που κυνηγουν δημοσιοτητα...) που κυκλοφορουν συνηθως με γρηγορα/προκλητικα αυτοκινητα, στην Ελληνικη επικρατεια, -και οχι μονο-, κατα την δικη μου ερμηνεια ειναι: Nταβατζηδες, σωματεμποροι, εμποροι κοκας, οπλων, και λοιποι νυχτοβιοι (που ζουν απο την νυχτα, οχι απλως που διασκεδαζουν, νυχτα) εφφετζηδες...
Μπορει να χρησιμοποιησα λαθος φραση, για την περισταση, και λυπαμαι εαν δημιουργησα και λανθασμενες εντυπωσεις, αυτο ομως εννοω, και εννοουσα απο την αρχη. -
το 'λάθος' δεν είναι επίθετο.
όχι τιποτε άλλο, επειδη θέλεις να δειχνεις ότι κατέχεις την ελληνική διορθώνοντας τους άλλους στο λέω. φιλικά δηλαδή.
Nissan GT-R