-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Απλα φανερωσε αδυναμιες του ανταγωνισμου που αρκεστηκαν να πουλανε υπερτιμημενες κατασκευες οχι τιμολογιακα,αλλα τεχνολογικα.
Να θυμισω μηπως 4κινηση εδω και 10ετια απο εβο 6(1999) ή να συζητησουμε για super-ayc απο εβο10 και να το συγκρινουμε με το e-diff?Ελπίζω να αναφέρεσαι στην ξεπερασμένη αρχιτεκτονική της 911 και μόνον! Α και η τετρακίνηση μπορεί να είναι πλεονέκτημα στην Ελλάδα, αλλά σε διαφορετικά τεραίν είναι μειονέκτημα.
Δλδ στην βρεγμενη Γερμανια-Αγγλια-Ολλανδια-Βελγιο-Ιταλια δεν εχει πλεονεκτημα η 4κινηση?
Δυστηχως φιλε μου και η 430 υπαγεται στα παραπανω,για διαφορετικους λογους ομως.Δεν ειναι στο ιδιο υψος με την 911ττ,γιατι καταφερνει εστω και υπο προυποθεσεις να αξιοποιει νικηφορα τα πλεονεκτηματα της.Μονο σε πιστα ομως και αυτη στεγνη,δεν ειναι αντικειμενικα αυτο που θα περιμενες απο μια σοφιστικε κατασκευη 3πλασιας αξιας σε συγκριση με ντενεκε ανατολικο στην πρωτη τους προσπαθεια.
Παντως σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης(ελληνικη ασφαλτο δλδ) μην νομιζεις οτι μια 911ττ δεν θα περασει 430.Δεν έχεις καταλάβει ότι οι Ferrari είναι ειδικές κατασκευές. Δεν είναι φτιαγμένες για κάθε μέρα και για βρεγμένες συνθήκες αν και λόγω των ηλεκτρονικών μπορούν, με προσοχή, να πάνε και εκεί. Οι Ferrari είναι φτιαγμένες με αγωνιστική/φορμουλίστικη λογική για να προσφέρουν το απόλυτο σε επιδόσεις και αίσθηση κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες! Μια Φορμουλα 1, κόστους δεκάδων εκατομμυρίων, δεν μπορεί καν να πατήσει σε δρόμο. Κατ' εσέ λοιπόν δεν αξίζει σαν μηχανολογικό επίτευγμα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Απλα φανερωσε αδυναμιες του ανταγωνισμου που αρκεστηκαν να πουλανε υπερτιμημενες κατασκευες οχι τιμολογιακα,αλλα τεχνολογικα.
Να θυμισω μηπως 4κινηση εδω και 10ετια απο εβο 6(1999) ή να συζητησουμε για super-ayc απο εβο10 και να το συγκρινουμε με το e-diff?Ελπίζω να αναφέρεσαι στην ξεπερασμένη αρχιτεκτονική της 911 και μόνον! Α και η τετρακίνηση μπορεί να είναι πλεονέκτημα στην Ελλάδα, αλλά σε διαφορετικά τεραίν είναι μειονέκτημα.
Δλδ στην βρεγμενη Γερμανια-Αγγλια-Ολλανδια-Βελγιο-Ιταλια δεν εχει πλεονεκτημα η 4κινηση?
Δυστηχως φιλε μου και η 430 υπαγεται στα παραπανω,για διαφορετικους λογους ομως.Δεν ειναι στο ιδιο υψος με την 911ττ,γιατι καταφερνει εστω και υπο προυποθεσεις να αξιοποιει νικηφορα τα πλεονεκτηματα της.Μονο σε πιστα ομως και αυτη στεγνη,δεν ειναι αντικειμενικα αυτο που θα περιμενες απο μια σοφιστικε κατασκευη 3πλασιας αξιας σε συγκριση με ντενεκε ανατολικο στην πρωτη τους προσπαθεια.
Παντως σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης(ελληνικη ασφαλτο δλδ) μην νομιζεις οτι μια 911ττ δεν θα περασει 430.Δεν έχεις καταλάβει ότι οι Ferrari είναι ειδικές κατασκευές. Δεν είναι φτιαγμένες για κάθε μέρα και για βρεγμένες συνθήκες αν και λόγω των ηλεκτρονικών μπορούν, με προσοχή, να πάνε και εκεί. Οι Ferrari είναι φτιαγμένες με αγωνιστική/φορμουλίστικη λογική για να προσφέρουν το απόλυτο σε επιδόσεις και αίσθηση κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες! Μια Φορμουλα 1, κόστους δεκάδων εκατομμυρίων, δεν μπορεί καν να πατήσει σε δρόμο. Κατ' εσέ λοιπόν δεν αξίζει σαν μηχανολογικό επίτευγμα...
Αν την φ1 πουλας στον καθε εναν για χρηση στον δρομο σαφως και δεν αξιζει.Πουλας φουμαρα για μεταξωτες κορδελες,και δεν εχεις τεχνολογια ικανη για τον δημοσιο δρομο,παρα μονο σε πιστα.Που βλεπεις το παραλογο?
Μην μπερδευεσαι,αλλο τεχνολογια που αποδδει μονο σε πιστα,αλλο τεχνολογια που δουλευει παντα και παντου.Ικανο ειναι το e-diff αλλα για την πιστα.Οταν του βαλεις να διχειρηστει τα 500+ στον δημοσιο δρομο,εκει θα τα δει κωλυομενα.Και εκει δεν τα βλεπει κωλυομενα η τεχνολογια του ντενεκε.Αυτοι δεν επελεξαν να βαλουν 500 αλογα και 70 κιλα ροπης απο δυο τροχους στον δρομο.
Εκ γεννετης προβληματα κλπ που λεγαμε. -
Αυτό πάλι με την «πρώτη προσπάθεια» που κολλάει;
Το λέω γιατί το έχετε αναφέρει, μερικοί, καμιά δεκαριά φορές.Δεν ιδρύθηκε πριν από 1 χρόνο η Νισάν, ούτε είναι το πρώτο σπορ αυτοκίνητό της.
Και ούτε φυσικά είναι αυτό το πρώτο GT-R (Skyline δηλαδή).Δεν φταίει η Φεράρι που η Νισάν είναι μαζικός κατασκευαστής. Έκαστος στο είδος του...
-
Σε καλά οδοστρώματα, όπως στην Αγγλία που ζούσα, πίστεψέμε ΔΕΝ τα βλέπει καθόλου κωλυόμενα η πίσω κίνηση. Και ευτυχώς οι extreme κατασκευές θα παραμείνουν πισωκίνητες (Ferrari, Porsche GTx, Atom, Noble, McLaren) για ανθρωπους που θέλουν το απόλυτο (σε επιδόσεις και αίσθηση) στις ιδανικες συνθήκες και δεν θέλουν έναν καλό μέσο όρο που όμως υστερεί κατά περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
και η ferrari με ηλεκτρονικα (και μαλιστα τοσο εξελιγμενα) θα κανει θαυματα πιστευω..
το Gtr ειναι αλλο ενα 4κινητο και τα 4κινητα παντα μεχρι να πλησιασουμε το απολυτο οριο οπου μπορει να αρχισουν να κανουν τα δικα τους θα σε κανουν μαγκα σε σχεση με ενα πισωκινητο, ειδικα στο δρομο
Εαν θα εκανε ''θαυματα'' το ηλεκτρονικο διαφορικο της φερραρι, θα μπορουσε να ειναι εμπρος σε δημοσιο δρομο απο γτ-ρ.''Θαυματα'' κανει η 4κινηση και το στησιμο του γτ-ρ που μπορει και ανατρεπει τα εις βαρος του προγνωστικα(κιλα/ιπποι κλπ)
Τα εξελιγμενα τετρακινητα τυπου γτ-ρ,εβο,στι δεν ειναι καθολου αποτομα στο οριο και γυρω απο αυτο.
Αποτομα και δυστροπα ειναι αυτοκινητα οπως τα 430-911ττ και για αυτο δεν μπορουν να ακολουθησουν φθηνοτερες κατασκευες σε δημοσιο δρομο.
Ειναι αυτο που ειπα λιγα ποστ πιο πριν για τις εκ γεννετης ασθενειες.Δυναμη 500+απο δυο τροχους δεν περνουν ομαλα στον δρομο.Το να επεμβαινει το τρακσιον και να κοβει το μοτερ προσπαθωντας να δωσει προσφυση δεν ειναι λυση οσα προγραμματα και να εχει,και οσο να το εξεληξεις.Οπως και στον απεναντι σταβλο με τα αλογακια τα γερμανικα.Οταν το μοτερ το εχεις ξεχασει στην πινακιδα εδω και 30+ χρονια,οταν η ναυαρχιδα σου φοραει σαζμαν επιπεδου tiptronic,μετα βγαινεις και κατηγορεις τους ντατσουνεους για πετσινους χρονους.Πιο πετσινο?Μα οπου τα δοκιμασαν τα δημοσιογραφα το ιδιο βρηκαν,απο Μογγολια μεχρι Αμερικη.Και ολα αυτα σε πιστα.Εξω στο δρομο,εκει που θα εχει το πλεονεκτημα ο ντενεκες με την εξελιγμενη τετρακινηση αστο καλυτερα.
Το γτ-ρ οντως ειναι παρα πολυ καλο.Δεν ειναι το θαυμα ομως για μενα.Απλα φανερωσε αδυναμιες του ανταγωνισμου που αρκεστηκαν να πουλανε υπερτιμημενες κατασκευες οχι τιμολογιακα,αλλα τεχνολογικα.
Να θυμισω μηπως 4κινηση εδω και 10ετια απο εβο 6(1999) ή να συζητησουμε για super-ayc απο εβο10 και να το συγκρινουμε με το e-diff?κοιτα συμφωνω με αυτα που λες εχω ομως τις εξης ενστασεις..
ναι μεν 4κινηση uber alles (ειδικα σε δημοσιο δρομο) , αλλα μην το δενεις κομπο οτι δε θα βρεθει καποιος πισωκινητος με χερια γιατι εχουν δει μερικα τετοια παραδειγματα τα ματια μου, λιγα μεν, αλλα υπαρχουν ατομα που ειναι αλλου σε ο,τι αφορα τις οδηγικες ικανοτητες..επισης δε θα εβαζα το evo στην ιδια μοιρα με το gtr ετσι ωστε να το συγκρινω με 911 και βαλε και εξηγουμαι..
το gtr για τα αλογα του ,το βαρος του και τα λεφτα του κανει παπαδες, το evo με τα 300 αλογα οχι..
και μη μου πεις για φπε , 500 αλογα , αλλαγμενη αναρτηση και αλλους τετοιους χαμους..
σιγουρα ειναι τρομερο και στο δημοσιο δρομο δειχνει τα δοντια του , αλλα με εναν πολυ ικανο οδηγο πισω απο μια 911 δε θα μπορουσε να κανει και πολλα.
εκει ειναι η ολη μου διαφωνια.το gtr και μαμα ειναι φονεας γιγαντων το evo οχι ξεκαθαρα παντου και παντα , μονο υπο προυποθεσεις -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κοιτα συμφωνω με αυτα που λες εχω ομως τις εξης ενστασεις..
ναι μεν 4κινηση uber alles (ειδικα σε δημοσιο δρομο) , αλλα μην το δενεις κομπο οτι δε θα βρεθει καποιος πισωκινητος με χερια γιατι εχουν δει μερικα τετοια παραδειγματα τα ματια μου, λιγα μεν, αλλα υπαρχουν ατομα που ειναι αλλου σε ο,τι αφορα τις οδηγικες ικανοτητες..επισης δε θα εβαζα το evo στην ιδια μοιρα με το gtr ετσι ωστε να το συγκρινω με 911 και βαλε και εξηγουμαι..
το gtr για τα αλογα του ,το βαρος του και τα λεφτα του κανει παπαδες, το evo με τα 300 αλογα οχι..
και μη μου πεις για φπε , 500 αλογα , αλλαγμενη αναρτηση και αλλους τετοιους χαμους..
σιγουρα ειναι τρομερο και στο δημοσιο δρομο δειχνει τα δοντια του , αλλα με εναν πολυ ικανο οδηγο πισω απο μια 911 δε θα μπορουσε να κανει και πολλα.
εκει ειναι η ολη μου διαφωνια.το gtr και μαμα ειναι φονεας γιγαντων το evo οχι ξεκαθαρα παντου και παντα , μονο υπο προυποθεσειςΣε ολες τις περιπτωσεις θεωρουμε ισαξιους οδηγους.Τωρα αν παρει ο Γκρονχολμ πισωκινητο και εγω 4κινητο,τα λ7 θα τα εβαζα στον Γκρονχολμ.
Στην αλλη συγκριση γιατι σε ενοχλει ενα εβο φπε με 400 αλογα.Το θεωρεις λογικοτερο να δοκιμασουμε μαμα εβο με 280 αλογα με τα 480 του γτ-ρ? ή τα 70 κιλα ροπη με τα 38?
Εαν θελεις να δεις τι κανουν τα 911 φερε 911 απλο, που ειναι κοντα σε ιπποδυναμη με το εβο (παλι ειναι δυνατοτερο το αλογακι και ελαφρυτερο ταυτοχρονα)για να δεις ποσο εξελιγμενη η 4κινηση του ντενεκε.Θα χρειαστουν κυαλια ομως για να δεις την διαφορα σε οποιοδηποτε εδαφος.
Ξερεις μηπως χρονους απο 997ττ στα Μεγαρα? -
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Αυτό πάλι με την «πρώτη προσπάθεια» που κολλάει;
Το λέω γιατί το έχετε αναφέρει, μερικοί, καμιά δεκαριά φορές.Δεν ιδρύθηκε πριν από 1 χρόνο η Νισάν, ούτε είναι το πρώτο σπορ αυτοκίνητό της.
Και ούτε φυσικά είναι αυτό το πρώτο GT-R (Skyline δηλαδή).Δεν φταίει η Φεράρι που η Νισάν είναι μαζικός κατασκευαστής. Έκαστος στο είδος του...
Πρωτη παγκοσμια προπαθεια λεω γιατι ειναι το πρωτο που κατασκευαστηκε για να πωληθει παγκοσμιως.Ως γνωστο τα προηγουμενα ηταν αποκλειστικα δεξιοτιμονα και για εγχωρια καταναλωση.
Καλα τα πηγαν παντως ε? -
απλα ολα τα 4κινητα στο οριο γινονται αποτομα,
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
κοιτα συμφωνω με αυτα που λες εχω ομως τις εξης ενστασεις..
εκει ειναι η ολη μου διαφωνια.το gtr και μαμα ειναι φονεας γιγαντων το evo οχι ξεκαθαρα παντου και παντα , μονο υπο προυποθεσειςΣε ολες τις περιπτωσεις θεωρουμε ισαξιους οδηγους.Τωρα αν παρει ο Γκρονχολμ πισωκινητο και εγω 4κινητο,τα λ7 θα τα εβαζα στον Γκρονχολμ.
Στην αλλη συγκριση γιατι σε ενοχλει ενα εβο φπε με 400 αλογα.Το θεωρεις λογικοτερο να δοκιμασουμε μαμα εβο με 280 αλογα με τα 480 του γτ-ρ? ή τα 70 κιλα ροπη με τα 38?
Εαν θελεις να δεις τι κανουν τα 911 φερε 911 απλο, που ειναι κοντα σε ιπποδυναμη με το εβο (παλι ειναι δυνατοτερο το αλογακι και ελαφρυτερο ταυτοχρονα)για να δεις ποσο εξελιγμενη η 4κινηση του ντενεκε.Θα χρειαστουν κυαλια ομως για να δεις την διαφορα σε οποιοδηποτε εδαφος.
Ξερεις μηπως χρονους απο 997ττ στα Μεγαρα?Στις Σέρρες πάντως η 997 είναι πολύ ταχύτερη του Evo X. Για Μέγαρα και λοιπά καρτοδρόμια να μην μιλάμε καλύτερα...
-
καλα ο ισαξιος ειναι ενα θεμα γιατι μπορει καποιος να εχει φτασει σε τετοιο επιπεδο που να τα 4κινητα να τον ενοχλουν και να θελει πισωκινητα..
επισης οι 911 οι πισωκουνες κανουν καλυτερους γυρους απο τις 4κουνες..δεν ξερω αν φταιει οτι η 4κινηση τους ειναι τοσο μαπα (δε νομιζω) ή οτι στη τελεια ασφαλτο ειναι περιττη..οχι δεν ξερω χρονους 911 στα μεγαρα , οπως επισης δεν ξερω ποιος δοκιμαζει τι...
και σε πολυ κλειστες πιστες μπορει και ενα καρτ να ειναι πιο γρηγοροεπισης ναι εχω διαφωνια με τα βελτιωμενα , γιατι τα βελτιωμενα δεν ειναι το προιον του κατασκευαστη..
φυσικα θα μου πεις οτι υπαρχει το fq400 και καλα κανει και διασυρει οποιοδηποτε, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
τα μαμα evo δεν ειναι τοσο εξωφρενικα γρηγορα πουθενα..
το μονο που ισχυει για τις 911 ειναι οτι θελουν χερια για να τις οδηγησεις , για αυτο κι εγω αν με εριχνες σε μια διαδρομη να κερδισω μια 911 θα διαλεγα evo , αυτο ομως δε λεει κατι για τις δυνατοτητες των αυτοκινητων -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
για τις συνεκτικου συμπλεκτη λαμπο ετσι εχω ακουσει, λαθος μου που τα εβαλα ολα σε ενα τσουβαλι..
εμενα προσωπικα δε μου χει τυχει κατι τετοιο απλα σκεφτηκα οτι στο απολυτο οριο θα μπορουσε να μου συμβει -
επισης οι 911 οι πισωκουνες κανουν καλυτερους γυρους απο τις 4κουνες..δεν ξερω αν φταιει οτι η 4κινηση τους ειναι τοσο μαπα (δε νομιζω) ή οτι στη τελεια ασφαλτο ειναι περιττη..Κοντά έπεσες... μόνο που δεν είναι περιττή αλλά επιβαρυντική λόγω απωλειών, βάρους και χειρότερης κατανομής και ελέγχου που επιτρέπει το άψογο περιβάλλον της πίστας! Για αυτό άλλωστε και οι GT είναι πισωκίνητες, όπως και όλες οι Ferrari!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στις Σέρρες πάντως η 997 είναι πολύ ταχύτερη του Evo X. Για Μέγαρα και λοιπά καρτοδρόμια να μην μιλάμε καλύτερα...
Συγκρινεις μαμα εβο με 295 αλογα με 500+ και 70 κιλα ροπη με 38?Φιλε μου δεν ξερεις τι σου γινεται.
εαν θελεις ομως να συγκρινεις εβο υπαρχει 10αρι φπε(440/1560κιλα) που εχει γυρισει στο 29.Πες μας τωρα ποσο γυρισε η 997ττ με 100 αλογα παραπανω και 20 κιλα ροπη παραπανω.Και πες μας ποσο γυρισε και η αντρικη ανοθευτη 430 με την φορμουλισια τεχνολογια.Μολις βρεις ποσο πες μας και την προβλεψη σου και για τον δημοσιο δρομο απεναντι στον ντενεκε των 50κ ευρω
Για να δεις ποσο φουμαρα τελικα ειναι... -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Στις Σέρρες πάντως η 997 είναι πολύ ταχύτερη του Evo X. Για Μέγαρα και λοιπά καρτοδρόμια να μην μιλάμε καλύτερα...
Συγκρινεις μαμα εβο με 295 αλογα με 500+ και 70 κιλα ροπη με 38?Φιλε μου δεν ξερεις τι σου γινεται.
εαν θελεις ομως να συγκρινεις εβο υπαρχει 10αρι φπε(440/1560κιλα) που εχει γυρισει στο 29.Πες μας τωρα ποσο γυρισε η 997ττ με 100 αλογα παραπανω και 20 κιλα ροπη παραπανω.Και πες μας ποσο γυρισε και η αντρικη ανοθευτη 430 με την φορμουλισια τεχνολογια.Μολις βρεις ποσο πες μας και την προβλεψη σου και για τον δημοσιο δρομο απεναντι στον ντενεκε των 50κ ευρω
Για να δεις ποσο φουμαρα τελικα ειναι...Ληγμενα πήρες βραδιάτικα; Είπα εγώ 997 Turbo? Στην απλή 997 αναφερόμουν... Τα περί ασχετοσύνης στα επιστρέφω αυτούσια λοιπόν... Η F430 γύρισε στο 1.30 χωρίς καθόλου πίεση, με πολιτικά λάστιχα και όχι ημισλικ όπως τα διάφορα Evo, και χωρίς να πατήσει καθόλου στα κερμπς! Mπορεί και ΠΟΛΥ ταχύτερα!
-
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Άμα κρίνω από αυτή τη τετρακίνηση μάλλον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει
Youtube VideoΜε το σύστημα του τωρινού GT-R τι να παίζει άραγε; Μόνο σε γενικές γραμμές ξέρω τις παραμέτρους. Το θεώρησα πολύ πολύπλοκο και δεν έκατσα να το ψάξω πολύ
-
ρε συ dim δεν καταλαβαινω γιατι το χεις παρει τοσο προσωπικα να αποδειξεις οτι τα supercars φτιαχνονται ανουσια και πρεπει να υπαρχουν μονο evo??
και το gtr πατατα ειναι , το evo με βελτιωση μπορει να του ριξειτο ιδιο ειχαμε ακουσει και με τις lotus..
τελικα εσυ μηδενιζεις τα παντα πιο πολυ κι απο μεναΟ χρήστης foufoutoz έγραψε:
Το θεώρησα πολύ πολύπλοκο και δεν έκατσα να το ψάξω πολύ
και ειναι δε μοιαζει με τιποτα αλλο , ελπιζω να πεσει καμια κοπια
-
για τις συνεκτικου συμπλεκτη λαμπο ετσι εχω ακουσει, λαθος μου που τα εβαλα ολα σε ενα τσουβαλι..
εμενα προσωπικα δε μου χει τυχει κατι τετοιο απλα σκεφτηκα οτι στο απολυτο οριο θα μπορουσε να μου συμβειΔεν έχω οδηγήσει Lambo, ούτε έχω διαβάσει κάτι σχετικό, οπότε δεν μπορώ να πάρω θέση. Οποιοδήποτε όμως sport 4κίνητο έτυχε να οδηγήσω, κανένα δεν ήταν απότομο/απρόβλεπτο στο όριο -το sti ήθελε μόνο λίγη προσοχή, όχι λόγω 4κίνησης, όσο λόγω μοτέρ.
To θέμα είναι ότι το 'απότομο' του πράγματος στο όριο δεν είναι καθόλου απαραίτητο να οφείλεται στην 4κίνηση. Μπορεί να είναι θέμα ανάρτησης, ζυγίσματος κ.λπ.
-
καλα ο ισαξιος ειναι ενα θεμα γιατι μπορει καποιος να εχει φτασει σε τετοιο επιπεδο που να τα 4κινητα να τον ενοχλουν και να θελει πισωκινητα..
επισης οι 911 οι πισωκουνες κανουν καλυτερους γυρους απο τις 4κουνες..δεν ξερω αν φταιει οτι η 4κινηση τους ειναι τοσο μαπα (δε νομιζω) ή οτι στη τελεια ασφαλτο ειναι περιττη..οχι δεν ξερω χρονους 911 στα μεγαρα , οπως επισης δεν ξερω ποιος δοκιμαζει τι...
και σε πολυ κλειστες πιστες μπορει και ενα καρτ να ειναι πιο γρηγοροεπισης ναι εχω διαφωνια με τα βελτιωμενα , γιατι τα βελτιωμενα δεν ειναι το προιον του κατασκευαστη..
φυσικα θα μου πεις οτι υπαρχει το fq400 και καλα κανει και διασυρει οποιοδηποτε, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
τα μαμα evo δεν ειναι τοσο εξωφρενικα γρηγορα πουθενα..
το μονο που ισχυει για τις 911 ειναι οτι θελουν χερια για να τις οδηγησεις , για αυτο κι εγω αν με εριχνες σε μια διαδρομη να κερδισω μια 911 θα διαλεγα evo , αυτο ομως δε λεει κατι για τις δυνατοτητες των αυτοκινητωνΤα βελτιωμενα δεν θελεις να τα συγκρινεις,αλλα τα 500+αλογα και τα 70 κιλα ροπης σου φαινεται λογικο να τα συγκρινεις με τα 295 και τα 38 κιλα?
Γιατι θα διαλεγες εβο τοτε για να περασεις την 911 αφου δεν ειναι εξωφρενικα γρηγορα?Αποφασησε! -
εμενα προσωπικα δε μου χει τυχει κατι τετοιο απλα σκεφτηκα οτι στο απολυτο οριο θα μπορουσε να μου συμβειΔεν έχω οδηγήσει Lambo, ούτε έχω διαβάσει κάτι σχετικό, οπότε δεν μπορώ να πάρω θέση. Οποιοδήποτε όμως sport 4κίνητο έτυχε να οδηγήσω, κανένα δεν ήταν απότομο/απρόβλεπτο στο όριο -το sti ήθελε μόνο λίγη προσοχή, όχι λόγω 4κίνησης, όσο λόγω μοτέρ.
To θέμα είναι ότι το 'απότομο' του πράγματος στο όριο δεν είναι καθόλου απαραίτητο να οφείλεται στην 4κίνηση. Μπορεί να είναι θέμα ανάρτησης, ζυγίσματος κ.λπ.
απλα θυμαμαι απο το top gear (ατομα που τελοσπαντων ξερουν απο supercars) ελεγαν οτι το αυτοκινητο εχει grip grip grip , αλλα αμα ξεπερασεις το οριο και χασεις τον ελεγχο πεθανες
και η αληθεια ειναι οτι αμα χασεις τον ελεγχο (πραγμα πολυ δυσκολο γιατι θα πρεπει να ξεπερασεις απιστευτα ορια δεν ειναι πισωκουνα να το ζυγισεις και να σωσεις καπως την κατασταση
σου λεω δε μου χει τυχει ουτε καν στο μπρικι μου, μονο μια σβουρα εχω φερει ολη κι ολη και αυτο λογω του οτι δεν ειχα λαστιχα αλλα μου φαινεται λογικο..αλλωστε μερικες σελιδες πιο πισω εχουμε φωτο με ατομα που μπηκαν μεσα σε καταστηματα ακομα και με gtr
και με esp (το οποιο απαγορευεται να κλεινουν εκτος πιστας) -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Τα βελτιωμενα δεν θελεις να τα συγκρινεις,αλλα τα 500+αλογα και τα 70 κιλα ροπης σου φαινεται λογικο να τα συγκρινεις με τα 295 και τα 38 κιλα?
Γιατι θα διαλεγες εβο τοτε για να περασεις την 911 αφου δεν ειναι εξωφρενικα γρηγορα?Αποφασησε!γιατι για τις δικες μου οδηγικες ικανοτητες θα ηταν πολυ πιο ευκολο να εξαντλησω τα ορια ενος 4κινητου σε σχεση με αυτα ενος πισωκινητου..
αλλα ακομα και για 911 4κουνα να μιλαμε το περισσοτερο βαρος μπροστα σε σχεση με το βαρος τερμα πισω θα μου ειναι κατι γνωριμο..με το αλλο δε θα δυσκολευτω να φυγω σε κανα χωραφι..
επισης τα 4κινητα supercars ειναι κατα βαση πισωκινητα και μονο οταν υπαρχει ολισθηση γιανονται 4κινητα, οποτε παλι θα ειχα το προβλημα της πολλης ροπης πισωειπα οτι ειναι αγριες οι 911 και στο οριο θελουν χερια..και τα evo θα θελουν, απλα θελουν λιγοτερα
δεν ειχα την τυχη να οδηγησω εβο , αλλα οσοι γνωστοι μου ειχαν λενε οτι τα αυτοκινητο στριβει μονο του..
αυτο για μενα ειναι καταπληκτικο (πιο καθημερινο, πιο ευκολα εκμεταλλευσιμο), αλλα δε σημαινει οτι ειναι και το πιο ικανο
Nissan GT-R