-
...Βγαίνουμε λοιπόν από την αριστερή στροφή που ανοίγει και κρατιόμαστε τέρμα δεξιά για να αφήσουμε το αμάξι να τρέξει και να κερδίσει ταχύτητα. Τα χιλιόμετρα μαζεύονται γρήγορα και χρειάζεται να εμπιστευτείς το αμάξι σου, ότι μπορείς να περάσεις αυτές τις υποψίες στροφών δεξιά αριστερά με το πόδι στο πάτωμα, ενώ γεμίζει η τετάρτη σου...
Διακοσαρίζεις αλλά που χρόνος να το σκεφτείς, έρχεται η στροφή που περιμένεις εδώ και 7 χιλιόμετρα διαδρομής...
Φρένα, ούτε καν σε ευ8εία γραμμή, 190, 170, βουτιά στην κατηφόρα την απότομη και 150 αλλαγή σε 3η και 130 και κόβεις το τιμόνι αριστερά προοδευτικά αλλά αποφασιστικά, ψάχνοντας το apex που βρίσκεται ακριβώς στο τέλος της κατηφόρας.
Το νιώθεις, ο εσωτερικός μπροστινός τροχός σου πατάει ακριβώς πάνω στο apex και το αμάξι είναι τέλεια ζυγισμένο... δώσε γκάζι μην το λυπάσαι, η συμπίεση πιέζει αλύπητα λάστιχα και ανάρτηση και σου χαρίζει άπλετη προσφυση. Ο εξακύλινδρος βρυχάται και οι στροφές ανεβαίνουν με ορμή προς τον κόφτη, 320 άλογα ξεχύνονται στην άσφαλτο αλλά δεν δίνεις σημασία... θα μπορούσαν να είναι και 200, 100 η ακόμη και 50...
Δεν είναι το αυτοκίνητο που δίνει τη χαρά εδώ, είναι η πίστα, μοναδική και ιστορική.Τον τελευταίο καιρό εχω την ευχαρίστηση μαζί με τον Μάνο (cavallino) και με άλλους καλούς φίλους να εξερευνώ μοναδικές πίστες της γηραιάς ηπείρου. Δεν μιλώ για τα απλά trackdays που εμφανίζεσαι οποιαδήποτε ώρα στην πίστα μπαίνεις μέσα για καμιά 5αρια γύρους μαζί με όλους τους 'τρελούς' και ό,τι έγινε έγινε... Μιλάω για οργανωμένη κατάσταση όπου η πίστα είναι στην διάθεσή μου για όλη την ημέρα με συγκεκριμένο μικρό αριθμό αυτοκινήτων στην πίστα, briefing πριν την είσοδο, pace lap γνωριμίας, κριτές με σημαίες κλπ.
Σίγουρα κοστίζει, από την άλλη όμως δεν μιλάμε για οποιεσδήποτε πίστες, ονόματα ιστορικά όπως Balocco, Misano, Mugello, Spa, Mas Du Clos, Dijon, Magny Cours όλες επιλεγμένες μεθοδικά για την ιστορική αξία τους και την τεχνική χάραξή τουςΣκεφτήκαμε λοιπόν με βάση και την (μικρή) εμπειρία που έχω πια σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, ότι αν ενδιαφέρεται και η ελληνική κοινότητα θα μπορούσα να ενδιαφερθώ για την οργάνωση trackday μόνο για Έλληνες η τουλάχιστον γκρουπ Eλλήνων οδηγών σε συνδυασμό με άλλα κλαμπ.
Παραθέτω ενδεικτικές τιμές για trackdays αυτού του έτους. Οι τιμές είναι για το αυτοκίνητο και περιλαμβάνουν πάντα την πίστα στη διάθεση των οδηγών για μια ολόκληρη μέρα.
Misano Night 24-28/6 210E
Dijon Prenois 11-12/7 900E (2days)
Monza 16/7 170E
Magny Cours 19/7 280E
SPA 11-12/8 600E (2days)
SPA 24-25/8 340E
19/9 Mas Du Clos 250E
BALOCCO 2/10 230EΑυτές οι τιμές είναι για ένα από τα κλαμπ, και ΔΕΝ γνωρίζουμε αν μπορούν να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες.
Θα ήταν υπέροχα σκεφτήκαμε να γινόταν κάθε τόσο μια εκστρατεία ελληνική σε αυτές τις πίστες, και γι αυτό ρωτάω αν υπάρχει ενδιαφέρον από εσάς και θέλετε να ενημερωθούμε για συγκεκριμένες τιμές. Χρειάζεται όμως σοβαρότητα στη συμμετοχή και τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα.Τι λέτε, μπορούμε;
-
...Βγαίνουμε λοιπόν από την αριστερή στροφή που ανοίγει και κρατιόμαστε τέρμα δεξιά για να αφήσουμε το αμάξι να τρέξει και να κερδίσει ταχύτητα. Τα χιλιόμετρα μαζεύονται γρήγορα και χρειάζεται να εμπιστευτείς το αμάξι σου, ότι μπορείς να περάσεις αυτές τις υποψίες στροφών δεξιά αριστερά με το πόδι στο πάτωμα, ενώ γεμίζει η τετάρτη σου...
Διακοσαρίζεις αλλά που χρόνος να το σκεφτείς, έρχεται η στροφή που περιμένεις εδώ και 7 χιλιόμετρα διαδρομής...
Φρένα, ούτε καν σε ευ8εία γραμμή, 190, 170, βουτιά στην κατηφόρα την απότομη και 150 αλλαγή σε 3η και 130 και κόβεις το τιμόνι αριστερά προοδευτικά αλλά αποφασιστικά, ψάχνοντας το apex που βρίσκεται ακριβώς στο τέλος της κατηφόρας.
Το νιώθεις, ο εσωτερικός μπροστινός τροχός σου πατάει ακριβώς πάνω στο apex και το αμάξι είναι τέλεια ζυγισμένο... δώσε γκάζι μην το λυπάσαι, η συμπίεση πιέζει αλύπητα λάστιχα και ανάρτηση και σου χαρίζει άπλετη προσφυση. Ο εξακύλινδρος βρυχάται και οι στροφές ανεβαίνουν με ορμή προς τον κόφτη, 320 άλογα ξεχύνονται στην άσφαλτο αλλά δεν δίνεις σημασία... θα μπορούσαν να είναι και 200, 100 η ακόμη και 50...
Δεν είναι το αυτοκίνητο που δίνει τη χαρά εδώ, είναι η πίστα, μοναδική και ιστορική.Τον τελευταίο καιρό εχω την ευχαρίστηση μαζί με τον Μάνο (cavallino) και με άλλους καλούς φίλους να εξερευνώ μοναδικές πίστες της γηραιάς ηπείρου. Δεν μιλώ για τα απλά trackdays που εμφανίζεσαι οποιαδήποτε ώρα στην πίστα μπαίνεις μέσα για καμιά 5αρια γύρους μαζί με όλους τους 'τρελούς' και ό,τι έγινε έγινε... Μιλάω για οργανωμένη κατάσταση όπου η πίστα είναι στην διάθεσή μου για όλη την ημέρα με συγκεκριμένο μικρό αριθμό αυτοκινήτων στην πίστα, briefing πριν την είσοδο, pace lap γνωριμίας, κριτές με σημαίες κλπ.
Σίγουρα κοστίζει, από την άλλη όμως δεν μιλάμε για οποιεσδήποτε πίστες, ονόματα ιστορικά όπως Balocco, Misano, Mugello, Spa, Mas Du Clos, Dijon, Magny Cours όλες επιλεγμένες μεθοδικά για την ιστορική αξία τους και την τεχνική χάραξή τουςΣκεφτήκαμε λοιπόν με βάση και την (μικρή) εμπειρία που έχω πια σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, ότι αν ενδιαφέρεται και η ελληνική κοινότητα θα μπορούσα να ενδιαφερθώ για την οργάνωση trackday μόνο για Έλληνες η τουλάχιστον γκρουπ Eλλήνων οδηγών σε συνδυασμό με άλλα κλαμπ.
Παραθέτω ενδεικτικές τιμές για trackdays αυτού του έτους. Οι τιμές είναι για το αυτοκίνητο και περιλαμβάνουν πάντα την πίστα στη διάθεση των οδηγών για μια ολόκληρη μέρα.
Monza 16/7 170E
Magny Cours 19/7 280E
SPA 11-12/8 600E (2days)
SPA 24-25/8 340E
19/9 Mas Du Clos 250E
BALOCCO 2/10 230EΑυτές οι τιμές είναι για ένα από τα κλαμπ, και ΔΕΝ γνωρίζουμε αν μπορούν να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες.
Θα ήταν υπέροχα σκεφτήκαμε να γινόταν κάθε τόσο μια εκστρατεία ελληνική σε αυτές τις πίστες, και γι αυτό ρωτάω αν υπάρχει ενδιαφέρον από εσάς και θέλετε να ενημερωθούμε για συγκεκριμένες τιμές. Χρειάζεται όμως σοβαρότητα στη συμμετοχή και τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα.Τι λέτε, μπορούμε;
-
Monza 16/7 170E
Magny Cours 19/7 280E
SPA 11-12/8 600E (2days)
SPA 24-25/8 340E
19/9 Mas Du Clos 250E
-
Ας μην επαναλαμβάνομε κ εδώ!
απλά ΤΕ-ΛΕΙ-Α ιδέα!
Τα μπράβο κ ευχαριστίες Άρη μπορείς να τα διαβάσεις στο GRCΕλπίζω μόνο σύντομα να είμαι σε θέση να συμμετάσχω
Μέχρι τότε ελπίζω να είναι πολλοί οι υποστηρικτές της ιδέας κ οι (τυχαιροί) συμμετέχοντες.
Φιλικά
Νικόλας -
Πολύ δύσκολο μου φαίνεται. Εδώ δεν πάμε στα Μέγαρα όσο συχνά θα έπρεπε, θα πάμε σε ξένη χώρα με πολλαπλάσιο κόστος... Μακάρι να υπήρχαν υποστηρικτές αλλά είμαι πολύ απαισιόδοξος.
-
Καλη ιδεα, αλλα το κοστος ειναο πολυ μεγαλο, λογω κυριως των μεταφορικων.
Δευτερον, επειδη και εγω παω σε track days, εχω διαπιστωσει οτι ολα τα νορμαλ αυτοκινητα, ταλαιπωρουνται παρα πολυ. Ακομα και τα πιο ειδικα, βλεπε Σουμπαρου, Χοντα Σ2000, ΒMW κλπ.
Μενουν απο φρενα, τα λαστιχα λιωνουν και οι θερμοκρασιες λαδιου εκτοξευονται.
Επιπλεον τα αυτοκινητα πρεπει να φτασουν, να τρεξουν και να επιστρεψουν, οποτε δεν μπορω να φανταστω καποιον να μπορει να λιωσει το αυτοκινητο του 1500-2500 χλμ μακρια και μετα να πρεπει να γυρισει πισω καπακι.Ισως αξιζει μια εβδομαδα συνεχομενη μια φορα το χρονο, οποτε να παει καποιος σε 3 πιστες, να κανει καποιες ομορφες διαδρομες, Αλπεις π.χ. και να γυρισει. Οποτε με ενα πλοιο, 3 πιστες, διαδρομες, και λιγο τουρισμο.
Ασφαλειες? Τι ισχυει για τις Ελληνικες?
Πολυ καλη ιδεα και ΣΙΓΟΥΡΑ αξιζει, αλλα ειναι μεγαλο το κοστος. Οποιος αντεχει ας το κανει, ΑΞΙΖΕΙ.
Προτεινω, SPA Βελγιο, Paul Ricard Γαλλια, και μια μικρη αλλα πολυ καλη για νορμαλ αυτοκινητα (οχι τρελες ευθειες κλπ για 1000 αλογα) Folembray Γαλλια, ανατολικα του Παρισιου.
-
Θα συμφωνήσω κι εγώ . Είναι πολλά τα λεφτά Αρηηη !!
Μόλις το διάβασα η καρδούλα μου πέταξε
αλλά ... πως να ξεκινήσεις με αυτοκίνητο που θα πας να το λειώσεις (διαφορετικά δεν λέει ) και να περιμένεις να γυρίσεις πίσω ;;Είμαι stby όμως
-
Να ξεκαθαρισω καποια πραγματα σημαντικα ΙΜΗΟ.
-
Να σημειωσω παιδια οτι απλα ριχνουμε μια ιδεα να δουμε αν υπαρχει το αναλογο ενδιαφερον, και μετα θα το ψαξουμε αν χρειαζεται
-
Το σκεπτικο ειναι να γινετε κατι τετοιο 1 αντε 2 φορες τον χρονο (οκ οποιος εχει λεφτα και παραπανω δεν ειναι εκει το θεμα) σαν κατι το εξαιρετικα σπανιο και απολαυστικο.
-
Δεν ειναι απαραιτητο να σκισεις το αυτοκινητο σου οπως στα 'σπριντ' νορμαλ trackday διοτι
α) βρισκεσαι σε αγνωστη πιστα ΤΕΧΝΙΚΗ απο 4χλμ μεχρι 14χλμ... πρωτα μαθε την
β) Δεν πας για τον χρονο αλλα για την απολαυση. Συμφωνει στα μεγαρα (η στο βαρανο στην δικη μου περιπτωση) πας για τον χρονο γιατι ειναι μικρη και πλεον την ξερεις απ εξω.
γ) Ξενη κουζινα, διανυκτερευση, χαβαλες... ειναι διαφορετικο το κλιμα απο το 'παμε μεγαρα να το σκισουμε' -
το σεναριο του 037 ειναι επισης πολυ πιθανο, δηλαδη διακοπες μια βδομαδα (ή μακρυ Σ/Κ) και γυρναμε 2-3 πιστες 'καλες' αλλα και παλι το κοστος ανεβαινει... παντως ακομη απλα στην σκεψη ειμαστε οπωτε γιατι οχι
Εγω το βλεπω ως εξης. Αντι να κανω 5-6 trackday τον χρονο απο μιση, μια ωριτσα το καθενα με πανικο μες την πιστα... κανω 2-3 (το πολυ) επιλεγμενα, με κριτες, σιγουρια και σε πιστες που καποτε θα μπορω να πω 'ναι οδηγησα εκει!'. Ειμαι ψωνιο? Ναι ψωναρα ειμαι! αλλα πιστευω οτι υπαρχουν κι αλλοι σαν κι εμενα
Για φανταστητε μια εκδρομη με την οικογενεια ή με τον φιλο να μοιραστουν τα εξοδα, στο mas du clos ?
http://gipsy90.altervista.org/mas0505/images/DSCN8772.JPG
http://gipsy90.altervista.org/mas0505/images/DSCN8777.JPGΗ φωτό έγινε URL γιατί ξεχείλωνε τη σελίδα.
Ακομη μια φορα με κυνδινο να χαρακτηριστω κουραστικος. Ιδεα ριχνουμε, οι τιμες ειναι παραδειγμα αλλα σε καμια περιπτωση τελικες, δεν εχουμε κανονισει τιποτα, οι ημερομηνιες ειναι για τις συγκεκριμενες εκδηλωσεις αλλα μπορουμε να κανουμε και δικες μας... σε 1,2,3 χρονια... εεε καποτε δεν αξιζει να παμε καπου?
-
-
-
Mpravo Ari gia tin prospatheia sou.
Omos mallon tha symfonisw me ton dimsaba.
Otan edw ta Megara den einai full kathe SK tote ti milame gia exwteriko.Me ta OLA ta sxolia tou filou 037 den mporo para na symfoniso, mia kai mazi kanoume ta track days.
Se perimeno Bedford tin deutera fileTha prepei na kanonisete pantos na exete mazi sas kai kana dyo mixanikous kai paketo apo analosima (takakia, ladia, lastixa)
Ari opos ksereis otan eisai stin pista Tholoneis(pou leei kai o 037) kai skizeis to amaxi sou.Egw prosopika exw taxidepsi apo Aglia gia track day kai tha to kano me dipli xara an einai na sas synantisw.
Deite to opos leei kai o Aris kai o 037 san ekdromi.
Emeis apolambanoume ta fagita kai tis mpires meta tis pista sxedon oso kai tin pista.Nikos
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Folembray 23 Apr 2005
Lotus Elise S2 111s -
Θα με ενδιέφερε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, αλλά σίγουρα όχι πάνω από μία φορά το χρόνο, ΑΝΤΕ δύο με πολύ(!!!) οικονομικό ζόρι...
Όσο είμαι εδώ φυσικά, γιατί μόλις γυρίσω Ελλάδα το κόστος εκτοξεύεται και δεν με βλέπω ούτε για... καφέ!!
Ο προγραμματισμός είναι δύσκολος, μιας και καθημερινές είναι ολίγον δύσκολο σαν φοιτητής να ξέρω από αρκετά νωρίς πότε δεν θα έχω μάθημα... ΣΚ είναι πιο χαλαρά, αλλά θα έχει μεγάλο κόστος, και όποιος έρθει αμαξάτος από Ελλάδα θα πρέπει να πάρει μεγάλη άδεια για να ακολουθήσει, ενώ καθημερινή εκμεταλλεύεται τα προ και μετά ΣΚ... -
...συμβαινει που και που σε τετοιες μερες, ο φιλος ηταν τυχερος, παραλιγο να μπει στο σπιτι του ιδιοκτητη της πιστας, το οποιο ειναι στη μεση της πιστας παρεπιπντοντος.Λιγο βρεγμενη πιστα, σχεδον σλικ λαστιχα ΥΟΚΟ Α48, 720 κιλα, 190 αλογα (Κ series), και πρωτη φορα σε συνθηκες πιστας...δεν θελει και πολυ.
Παντως η Ελιζ του φιλου Lotusnick, εβγαλε το ταξιδι (800 χλμ +) και 200!!!!! χιλιομετρα μεσα στην πιστα. Τα Bridgestone ελαμψαν και στο βρεγμενο και στο στεγνο...ειχε απο ολα εκεινη την μερα. Φρενα τζετ, και 33 λιτρα καυσιμο....αν δεν κανω λαθος.
Διορθωσε Νικο, αν κανω λαθος
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
παραλιγο να μπει στο σπιτι του ιδιοκτητη της πιστας, το οποιο ειναι στη μεση της πισταςWhaaaaaaaaaaaaaat?
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
παραλιγο να μπει στο σπιτι του ιδιοκτητη της πιστας, το οποιο ειναι στη μεση της πιστας
Whaaaaaaaaaaaaaat?
Στο παλιό Νίρμπουργκρινγκ έχει δύο... χωριά μέσα στην περίμετρο, στην Ίμολα έχει σπίτια...
(Στο Μονακό να δεις!!! ) -
Σωστα, μονο που το Νurburgring, ειναι περιπου 15 χιλιομετρα οποτε μπορει να εχει οτι θες μεσα. Απιστευτη πιστα, αλλα το λαθος πληρωνεται ακριβα ekei.
Δεν εχει καθολου χωρο για διορθωση, εαν βγεις μπαμ....και πληρωνεις τα εργατικα και τα υλιkα για την επιδιορθωση των μπαριερων.
Μαλιστα θεωρειται δημοσιος δρομος, οποτε η κανονικη ασφαλεια αυτοκινητου ειναι ΟΚ, αλλα θελει προσοχη, οι αργοι δεξια, διοτι στη Γερμανια, ετσι και σε τρακαρουν απο πισω, και βρεθεις να εισαι αριστερα....θεωρουν υπαιτιο τον μπροστινο. Και οι Γερμανοι αστυνομικοι δεν παιζουν καθολου, ξερουν ΠΟΛΥ καλα την δουλεια τους, και προ παντων την ΚΑΝΟΥΝ!!!
Μετα απο τετοιες πιστες...τα Μεγαρα μαλλον για κοτετσι μοιαζουν...εξαιρεση ομως θα ελεγα ειναι η Σερρες, οπου εχουν μια πολυ ενδιαφερουσα χαραξη και καλο μηκος.
Βεβαια προτεινεται, και υπαρχει και ενας Ολλανδος εκει που οργανωνει track day με Αλφα 75 (φτιαγμενες), οποτε με λιγο κοστος παραπανω εκει, δεν πληρωνεις πλοια κλπ....πετας, νοικιαζεις αυτοκινητο, ή ταξι και οδηγας τα δικα του.
Alfa 75 experience λεγεται, νομιζω, το Αλφα Ρομεο κλαμπ Ελλαδος ειχε παει περσυ.
-
To nurburgring αν δεν κάνω λάθος είναι 22χλμ και όχι 15. Είχα κατεβάσει μία φωτογραφία από nurburgring με τρεις τέσσερεις alfa 75 στην σειρά αλλά νόμιζα ότι ήταν κάποιο club, ίσως είναι αυτές του Ολλανδού που λες!
Να οδηγήσω σε τέτοιες πίστες (και ειδικά στο nurburgring) είναι όνειρο ζωής. Με την κατάλληλη παρέα μπορεί να γίνει μία πολύ ωραία εκδρομή που θα βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα μία ξένη χώρα. Για όσους διαθέτουν τα χρήματα πραγματικά αξίζει! Για εμάς τους υπόλοιπους υπάρχουν τα grand turismo -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
To nurburgring αν δεν κάνω λάθος είναι 22χλμ και όχι 15.Σωστα...13 μιλια σκεφτομουν, χιλιομετρα εγραψα!! 21 χλμ ειναι.
-
Mόνο οδικώς μπορούμε να φτάσουμε εκεί,ή υπάρχει και κανένας άλλος τρόπος;
-
Πετατε για Κολωνια ή και Ντυσελντορφ, νοικιαζεις αυτοκινητο και πας στη σχολη αυτου, ή μαλλον δεν ειναι σχολη αλλά 'εμπειρια'. Ή αλλιως πατε εκει μονο για οδηγηση με το δικο σας ή με το νοικιαρικο.
Υπαρχουν ομως και εταιριες που νοικιαζουν 'σουπερ καρς' για να πας να τρεξεις.
Απαγορευονται νομιζω τα χρονομετρα...τα εμφανη τουλαχιστον.
Sportscars Weissach
http://www.sportcars-weissach.de
+49 (0) 7044 937-0
Weissach-FlachtClassic Car Rent
http://www.classiccarrent.de
Tel: +49 2191 694744Special Cars
http://www.special-cars.de
+49 7704 8808
Kirchen-HausenΣυνηθως ζητουν μεγαλη προκαταβολη για καλα αυτοκινητα, αλλα υπαρχει παντα και η AVIS, Hertz klp.
Προσοχη εχουν οριο 95 dB και μετρανε συχνα τον θορυβο.Τιμες για ιδιωτικο/νοικιασμενο (χωρις το κοστος ενοικιασεις του αυτοκινητου)
6 γυροι 81 Ευρω
5 60 Ευρω
1 15 ευρω
Οργάνωση trackday στην Ευρώπη