-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η ύπαρξη ιμάντα όμως δεν είναι κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου.Για μένα είναι και μάλιστα από τα βασικά. Οπως και να έχει είναι ένα μεγάλο κόστος -όποτε και να είναι- ιδίως σε πολλά χιλιόμετρα που όλο και κάποια προβλήματα εμφανίζονται και ανεβάζουν τα κόστη συντήρησης. Ιδίως σε εταιρίες που το aftersales τους δεν είναι και απο τα πιο προσιτά και ίδιώς από αυτές που 'ξέρουν' που χτυπάνε!
-
Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο, αλλά υπάρχουν αυτοκίνητα με ιμάντα που βγάζουν 120-150.000 χλμ. ανά αλλαγή. Πόσα θα κάνεις το χρόνο? Και στο φινάλε, και αυτά που δεν έχουν ιμάντα, έχουν κι αυτά τρόμπα νερού που πρέπει και αυτή να αλλάξει.
Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι τίποτα τραγικά νούμερα αυτά, αλλού είναι συνήθως τα κονδύλια. Τιμή αγοράς, τέλη, διαφορά ασφαλίστρων, διαφορά κατανάλωσης τα πλέον συνήθη.
Φυσικά σε μια οικονομική προσσέγγιση, όλα μπαίνουν στον λογαριασμό. Αλλά βασικό κριτήριο? -
υπερβάλλετε θαρρώ σχετικά με το κατα πόσο επηρεάζει την επιλογή ενός αμαξιού η ύπαρξη ιμάντα η καδένας. Δεν αλλάζεις ιμάντα κάθε χρόνο, και το κόστος είναι προσγειωμένο αρκεί να μην απευθυνθείτε στο εξουσιοδοτημένο service. Ένα τετοιο κριτήριο πάντως κόβει πάρα πολλά καλά αμάξια και είναι κρίμα. Στο κάτω κάτω τίποτα δεν σας εγγυάται οτι όλα τα άλλα περιφερειακά δεν θα αποτύχουν.
-
Δικαιολογημένη ή όχι και υπερβολική ή όχι, είναι κάτι που πολλοί τον 'εχουν πληρώσει'. Παλιότερα με τα πιο κοντινά διατήματα αντικαταστασης και αναλογα και με τα ετήσια χιλιόμετρα του καθενός συνέπεφτε και μέσα στην περίοδο εγγύησης που απαιτούσε ... εξουσιοδοτημένο ή αντιπροσωπία και το κόστος βαρύ.
Και μιλάμε για ένα αναλώσιμο ... βαθιά χωμένο μεσα στην καρδιά του αυτοκινήτου που όσες φορές είχα οπτική επαφή με την διαδικασία τρόμαζα που τα ελληνικά χέρια του μαστροχρήστου ή του πιτσιρικά του Τόλη έμπαιναν πολύ μέσα στην εργοστασιακή κατασκευή.
Μην προσπαθούμε να 'χρυσώσουμε το χάπι', είναι κάτι που άμα μπορεί να αποφευχθεί είναι υπερ του κατόχου.
Εδώ στα diesel πάει πλέον ο ανταγωνισμός στην καδένα.
Και για να μην βγαίνουμε πολύ περίμενα στους συγχρονους Multiair να υπάρχει καδένα. -
Αν ένα αυτοκίνητο είχε καδένα θα το έβρισκα ως ένα οικονομικό μπόνους στην συντήρηση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επέλεγα αυτοκίνητο με αυτό το κριτήριο. Αν ήθελα ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο με ιμάντα, θα το αγόραζα χωρίς να με σταματήσει η ύπαρξή του.
-
H αποψή μου είναι ότι αν τα βασικά κριτήρια επιλογής μιας alfa romeo είναι αυτά τότε ο αγοραστής κοιτάει μάλλον λάθος μάρκα.
Για να πάρεις μια alfa πρέπει πρώτα να έχεις μια συγκεκριμένη τρέλα ή καψούρα με το αυτοκίνητο και να θες αυτό πέρα από οποιοδήποτε άλλο. Είναι επιλογή περισσότερο συναισθηματος παρά λογικής με άλλα λόγια.
Τώρα αν έχει πχ καδένα μάλλον σαν ένα έξτρα bonus το βλέπεις παρά σαν κριτήριο επιλογής σε αυτά τα αυτοκίνητα... -
sunset για αυτό πάει για φούντο η AR για αυτό ακριβώς που λες.
ευτυχώς στην Fiat το κατάλαβαν και πάνε να την κάνουν πιο mainstream.
-
Για να πάρεις μια alfa πρέπει πρώτα να έχεις μια συγκεκριμένη τρέλα ή καψούρα με το αυτοκίνητο και να θες αυτό πέρα από οποιοδήποτε άλλο
+Alfa 159 1.900 diesel, 120 ps
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ένα αυτοκίνητο είχε καδένα θα το έβρισκα ως ένα οικονομικό μπόνους στην συντήρηση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επέλεγα αυτοκίνητο με αυτό το κριτήριο. Αν ήθελα ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο με ιμάντα, θα το αγόραζα χωρίς να με σταματήσει η ύπαρξή του.+1.
Παρεμπιπτόντως, στη w201 ιμάντα άλλαξα στα 120000 χιλιόμετρα περίπου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
sunset για αυτό πάει για φούντο η AR για αυτό ακριβώς που λες.ευτυχώς στην Fiat το κατάλαβαν και πάνε να την κάνουν πιο mainstream.
Δεν διαφωνώ για το φούντο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι λόγω ιμάντα κτλ. Περισσότερο πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ελλειψη στρατηγικής στην μάρκα που για μένα σημαίνει απουσία αρκετών μοντέλων και έλλειψη δυνατών εκδόσεων (GTA).
-
Πάντως γι αυτό με τις καδένες
Με την λογική αυτή έπρεπε να είχαμε όλοι Toyota χρόνια τώρα
Εντάξει είναι μεγάλος το κόστος(ειδικά οι Renaκιδες αλλά κι όσοι είχαν κάποια στιγμή Renault το ξέρουν πολύ καλά με τια αλλαγές να κοστίζουν σταθερά πάνω από 400 γιούρα) κατά την συντήρηση αλλά όπως είπε κι ο Δίας σίγουρα όταν πλέον η αλλαγή είναι στα 90-120 χιλιάδες χλμ δεν νομίζω ότι δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.Καλό είναι ας πούμε να μειώνεται το κόστος αλλά μην εμαίνουμε τόσο πολύ σ' αυτό το θέμα.Στο κάτω κάτω δεν είναι Twin spark που θέλει πολύ προσοχή αυτό το κομμάτι(έτσι έχω διαβάσει τουλάχιστον). -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Εντάξει είναι μεγάλος το κόστος(ειδικά οι Renaκιδες αλλά κι όσοι είχαν κάποια στιγμή Renault το ξέρουν πολύ καλά με τια αλλαγές να κοστίζουν σταθερά πάνω από 400 γιούρα) κατά την συντήρηση αλλά όπως είπε κι ο Δίας σίγουρα όταν πλέον η αλλαγή είναι στα 90-120 χιλιάδες χλμ δεν νομίζω ότι δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.Καλό είναι ας πούμε να μειώνεται το κόστος αλλά μην εμαίνουμε τόσο πολύ σ' αυτό το θέμα.Στο κάτω κάτω δεν είναι Twin spark που θέλει πολύ προσοχή αυτό το κομμάτι(έτσι έχω διαβάσει τουλάχιστον).Και παλια η (πισωκινητη) AR καδενα ειχε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εντάξει είναι μεγάλος το κόστος(ειδικά οι Renaκιδες αλλά κι όσοι είχαν κάποια στιγμή Renault το ξέρουν πολύ καλά με τια αλλαγές να κοστίζουν σταθερά πάνω από 400 γιούρα) κατά την συντήρηση αλλά όπως είπε κι ο Δίας σίγουρα όταν πλέον η αλλαγή είναι στα 90-120 χιλιάδες χλμ δεν νομίζω ότι δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.Καλό είναι ας πούμε να μειώνεται το κόστος αλλά μην εμαίνουμε τόσο πολύ σ' αυτό το θέμα.Στο κάτω κάτω δεν είναι Twin spark που θέλει πολύ προσοχή αυτό το κομμάτι(έτσι έχω διαβάσει τουλάχιστον).Και παλια η (πισωκινητη) AR καδενα ειχε.
Για πόσα χρόνια πίσω μιλάμε
-
Ο χρήστης sunset έγραψε:
sunset για αυτό πάει για φούντο η AR για αυτό ακριβώς που λες.
ευτυχώς στην Fiat το κατάλαβαν και πάνε να την κάνουν πιο mainstream.
Δεν διαφωνώ για το φούντο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι λόγω ιμάντα κτλ. Περισσότερο πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ελλειψη στρατηγικής στην μάρκα που για μένα σημαίνει απουσία αρκετών μοντέλων και έλλειψη δυνατών εκδόσεων (GTA).
εγώ αναφέρομαι σε αυτό το μέρος του σχόλιου σου:
H αποψή μου είναι ότι αν τα βασικά κριτήρια επιλογής μιας alfa romeo είναι αυτά τότε ο αγοραστής κοιτάει μάλλον λάθος μάρκα.
Για να πάρεις μια alfa πρέπει πρώτα να έχεις μια συγκεκριμένη τρέλα ή καψούρα με το αυτοκίνητο και να θες αυτό πέρα από οποιοδήποτε άλλο. Είναι επιλογή περισσότερο συναισθηματος παρά λογικής με άλλα λόγια.
Τώρα αν έχει πχ καδένα μάλλον σαν ένα έξτρα bonus το βλέπεις παρά σαν κριτήριο επιλογής σε αυτά τα αυτοκίνητα...οι λαρτζιές μας τέλειωσαν, ο υποψήφιος αγοραστής κοιτά τα πάντα πλέον.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Για πόσα χρόνια πίσω μιλάμε
Tην εποχη της Alfetta σιγουρα.Για πιο μετα δεν παιρνω ορκο.
-
οι λαρτζιές μας τέλειωσαν, ο υποψήφιος αγοραστής κοιτά τα πάντα πλέον.[/quote]
Είναι γνωστό ότι στην συντιπτική πλειοψηφία τους οι κάτοχοι alfa romeo παίρνουν τα αυτοκινήτα τους με βάση ότι αυτό θέλουν γιατί αυτό τους αρέσει παρά με οικονομοτεχνικά κριτήρια. Άλλωστε για αυτό και οι διαφημιστές της πάντα παίζουν στο συναισθηματικό τομέα. Τώρα γιατί πουλάει λιγότερο παρά περισσότερο έγρψα γιατί πιστεύω ότι γίνεται αυτό ( ή τουλαχιστον τι θα ήθελα εγώ από την μάρκα).
-
Aυτό λέω ότι μόνο με αυτούς δεν έχει προκοπή. Πρέπει να προσελκύσει κ τους άλλους που κοιτάνε καδένες, απόδοση, κατανάλωση, εξοπλισμό, άνεση κτλ.
-
Ο χρήστης sunset έγραψε:
Είναι γνωστό ότι στην συντιπτική πλειοψηφία τους οι κάτοχοι alfa romeo παίρνουν τα αυτοκινήτα τους με βάση ότι αυτό θέλουν γιατί αυτό τους αρέσει παρά με οικονομοτεχνικά κριτήρια.
Σίγουρα αγοράζουν πολλοί λόγω ομορφιάς αλλά πχ τόσο η Mito όσο και η Giulietta είναι πολύ καλές και από τις κορυφαίες επιλογές στην καθε κατηγορία της η καθε μία, βλέποντας τες και με τεχνικά κριτήρια. Πάντως έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι αγοράζουν με βάση άλλα κριτήρια πρώτα και μετά με βάση την ομορφιά. Και δεν εννοώ να αγοράσει κάποιος κάτι που δεν του αρέσει, αλλά ότι θα σταθμίσει πολυ περισσότερους παράγοντες απ' την ομορφιά πρίν προχωρήσει σε αγορά. Εξάλλου αν οι αλφα δεν ήταν και πολύ καλές συνολικα σαν πακέτα, δε θα πουλούσαν ούτε αυτά που πουλάνε.
Πάντως συμφωνώ με ελτέο. Πρέπει να προσεγγίσει και τους αλλους, και νομίζω τα τελευταία χρόνια το προσπαθεί και το πράττει.
-
Επειδή τους προσσέγγισε κατρακύλησε στις 100.000 πωλήσεις?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Tην εποχη της Alfetta σιγουρα.Για πιο μετα δεν παιρνω ορκο.
+75....μετά ακόμα και στον Busso έβαλε το χεράκι της η Fiat και τα έκανε όλα..... Pratola Serra.
Πάντως ένας από τους λόγους που ο 1,8Di Turbo (η 1750 tbi αν προτιμάτε...καθώς είναι εξέλιξης Arese) θα αποδειχθεί ένα θνησιγενές σύνολο,που θα εξαφανισθεί σε λίγα χρόνια,έχει να κάνει με τη βάση 1800αρη Pratola Serra που χρησιμοποιεί,η οποία του κληροδότησε εκτός από το χυτοσίδηρο και τον ιμάντα.
Θα αντικατασταθεί στο μέλλον από τον αλουμινένιο 2λιτρο και 2,4 ex GEMA της Chrysler,που έχει καδένα και ο οποίος θα συνδυαστεί με mair.. ... και φυσικά έχει και εντέλως άλλα νούμερα παραγωγής.
Alfa Romeo Giulietta